Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zrobilam z 1l. rosolu, 3/4 koncentratu pomidorowego, ziola, chili i dalam 2 lyzeczki maki ziemniaczanej. myślę ze te 2 lyzeczki jakiejś dramatycznej różnicy nie zrobia
Pol sosu z torebki daje zawsze do spagetti i cukier mam po tym ok
A po miesiacu diety moge powiedzieć jedno: mam dosc kurczaka w jakiejkolwiek postaci!
Ryby tez mi niespecjalnie podchodza wiec trzeba zaczac nowe testy obiadowe na wieprzowince -
A ja właśnie uwielbiałam kurczaka
Zadko kiedy decydowalam sie na inne mięso. No tylko ze ja najbardziej lubialam poprostu smazone kotlety
Robilam go juz na wiekszosc sposobow i porostu juz mi sie przejadl. A wieprzowine jadlam baardzo zadko wiec teraz zaczne kombinować
Wolowina w ostateczności tez mogłaby byc w ostatecznosci. Moze na święta tesciowa zrobi bo ona ze slaska wiec jest szansa na bitki -
Ajwi wrote:Dziewczyny to już z kolejnym niedietetycznym pytaniem
Laktator ręczny? Lepiej mieć? Czy odpuścić sobie?
Moja kumpela, wyrocznia w sprawie ciąży (2 urwisów na stanie) powiedziała, że miała 2 ręczne i 1 elektryczny. Ręczne miała od kogoś, stąd ilość.
W szpitalu było ok. Pierwszej nocy w domu zaczął się nawał. Mówiła, że gdyby nie elektryczny - źle by z nią było.
Wiadomo - jak ktoś dwoma palcami sobie wyciśnie 100ml z każdej piersi i obdzieli pół szpitala (moja teściowa), to się popuka w głowę. A w mojej rodzinie linia żeńska laktację ma ciulową.
Na razie mam plan, że kupuje elektryczny canpolu. Jak laktacja nie ruszy, to sprzedam. -
nick nieaktualnyZjadłam własnej roboty racuszki ala placuszki dla cukrzykow.
Cukry za godz bo dopiero zjadłam muszę powiedzieć że nawet zjadliwe
Zjadłam z jogurtem naturalnym i jagodami że słoika.
Chyba mogłabym jagody jeść we wszystkim
Przepis wzięłam z neta.
Mąka orkiszowa albo pelnoziarnista???? Ta ciemna
Mleko
2 jajka
1 koszt sera białego
Ja dodałam pół łyżeczki proszku do pieczenia
Łyżka kstylionu
Masa ma być gęsta i smażymy
Podajemy z jogurtem i owocami,dżemem, miodem,
Zjadłam 3 szt jestem pełna ale jaka zadowolona hihi przez te jagody chyba:-) -
Kurczaka jem bardzo rzadko. U mnie jest płodozmian - ryba, jajko, wołowina, wieprzowina, ryba... Powinnam może więcej indyka jeść, ale nie bardzo lubię.
Mam chęć pierś z kaczki, ale nie taką jak wolno w ciąży, tylko taką jak robi Gordon Ramsay. Mmm. Mmm. I stejka. Krwistego. Mmm. Mmm.
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa laktatora nie kupowałam i tak naprawdę nie był mi potrzebny.
Nawet jak miałam zapalenie piersi i to tej której córką nie lubiala pchają na siłę aż wyciągnęła to mleko i się udało.
Mleczarnie nie miałam big więc nie potrzebowałam po 6 miesiącach pokarm mi zanikl -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPróbuj kamciaelcia
Kurde po obiedzie nie zmierzylam cukru bo musiałam wyjść z domu chyba mnie diablo nie zastrzelił co????
Jaja pilna uczennica że mnie.
Kamcia widziałam że masz królika w zamrażarce kiedy go robisz???? Wpadnę co bo już chodzi za mną od dawna tylko nikt nie chce go zjeść oprócz mnie i bąbelka hihi
A tak na poważnie daj jakiś przepis jak go zrobić i z czym podajesz bo kupie jak będę na większych zakupach. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też wcinam buraki takie ze sklepu w słoiku i tylko wkrajam cebulke
Jutro robie z mielony kotletami.
Robiliście i jadłyscie już mielone jak cukry???
Ja dzisiaj nie zmierzylam po obiedzie i kolacji też nie jem bo trzyma mnie po tych placuszkach.
kamciaelcia lubi tę wiadomość