X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak agatia.
    Dzięki.

Pytam bo zglodnialam i zjadłam pół arbuza ale bez środka bo podejrzanie wyglądał.
    Chyba sama chemia bo słodkie strasznie i psują się od pestek.
    I zagryze Riso żeby wytrzymać do kolacji :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też calyr dzień czuję głód na maksa :/ jem co chwilę.
    Co polecacie jako alternatywę frytek? Tydzień na nich pojadę, ale nie dłużej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no pewnie problem tkwi w dużej mierze w dodatkach no zjadłam wczorajsza potrawke z kurczaka i właśnie przegryzlam 1 ogórkiem kiszonym bo mi się nie chciało robić i tu pewnie pies pogrzebany ech. Po 0,5h spadł do 124 :-/

Ale cieszę się że Wam wchodzą i poziom jest ok :-)

Na babkę i placki chwilę poczekam :-)

Żabka rozumiem Cię nienawidzę zapachu papierosów :-( sąsiadka z parteru wychodzi przed drzwi i jara na klatce. Któregoś dnia nie wytrzymałam i zwróciłam jej uwagę że nie można palić na klatce, jest zakaz a poza tym to wszystko wylatuje mi do mieszkania bo mieszkam piętro wyżej. Na co ona że zwykle to wychodzi tylko dzisiaj wyjątkowo nie co nie jest prawdą bo babsztyl jara cały czas tylko nie miałam śmiałości jej to wytknac. Jeszcze babsztyl brudzi klatkę bo popiół oczywiście na schodach ląduje uch.

krtan bym wygryzla normalnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co jadłam kluski śląskie do obiadu tzn zjadłam 4 kluski (nie kulki były trochę większe) łyżka ziemniaków z koprem, mięso duszone kawałeczek średni był i mizerie cukier miałam 105.

Więc może kluski z jakimś sosolikiem z pieczarek??? Buraczki do tego lub mizerie???
    Kluski z sztuka mieszka i sosikiem i suroweczka z białej kapusty z jakimiś jeszcze warzywami i syrop oliwa cytryną i natkę pietruszki wrzuć.
    A ja sie zastanawiam co na jutro zrobić na obiad:-)
    Nie umiem klusek i nie chce mi się :-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi myślę że po czymś ci skoczyło a frytki to utrzymały
    A buraczki spróbuj jutro. ..
    U mnie w klatce schodowej spółdzielnia zajmuje pomieszczenia w piwnicy i tam wiecznie faje jaraja. I konserwator i sprzątaczka. Mieszkam na 3 piętrze ale musze przez to zadymienie przejść. Często przez wentylację leci smród kiedy na samym dole kopca w łazience. ..sama palilam 12 lat ale ten smród odpycha

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi wrote:
    Kamcia no pewnie problem tkwi w dużej mierze w dodatkach no zjadłam wczorajsza potrawke z kurczaka i właśnie przegryzlam 1 ogórkiem kiszonym bo mi się nie chciało robić i tu pewnie pies pogrzebany ech. Po 0,5h spadł do 124 :-/

Ale cieszę się że Wam wchodzą i poziom jest ok :-)

Na babkę i placki chwilę poczekam :-)

Żabka rozumiem Cię nienawidzę zapachu papierosów :-( sąsiadka z parteru wychodzi przed drzwi i jara na klatce. Któregoś dnia nie wytrzymałam i zwróciłam jej uwagę że nie można palić na klatce, jest zakaz a poza tym to wszystko wylatuje mi do mieszkania bo mieszkam piętro wyżej. Na co ona że zwykle to wychodzi tylko dzisiaj wyjątkowo nie co nie jest prawdą bo babsztyl jara cały czas tylko nie miałam śmiałości jej to wytknac. Jeszcze babsztyl brudzi klatkę bo popiół oczywiście na schodach ląduje uch.

krtan bym wygryzla normalnie

Hahah rozumiem cie bo dopiero teraz wiem co to znaczy.
    Nie pale dopiero 4 lata a tak od 18 rz jaram jak smok.
    A teraz strasznie mi to przeszkadza a co najlepsze ze wcześniej miałam ochotę wrócić do nałogu ciąża mi to wybija z głowy hahaha współczuję takiej sąsiadki nie rozumnej.
    Czemu w domu nie pali?????? Niechce sobie zasmrodzic pokoiku????

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mizeria zbija pięknie cukry, buraki dzisiaj większa porcja i ziemniaki i.cukier 106.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co jeść. Możesz sobie pozwolić na większy kawałek mieska lub czego innego:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jednym restaurancie jadłam kiedyś kopytka gryczane były pyszne.

Generalnie to się przekonałam do wielu rzeczy na tej diecie których normalnie nie ruszyła bym i to jest super

Oj ja też jaralam fajki a jakże :-) ale rzuciłam z dnia na dzień jakieś 3-4 lata temu i teraz śmierdzą mi okrutnie. Zachodze w głowę jak mogłam to kiedyś z takim uwielbieniem palić ech

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się chciało strasznie palić w ciąży z Emilka (po roku rzucenia - tez z dnia na dzień a palilam 2 paczki dziennie )ale w tej ciąży juz tak mnie nie ciągnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia!!!!!!
    Ratuj!!!!
    Znowu mam wziąść insuline.
    Zmierzyłam po godz po arbuzie i Riso 144!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co odechciewa mi się nawet jeść.
    Bo się boje!
    Aż mnie głowa boli z tego wszystkiego:-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko szalejesz kochana, jak lekarka kazała bierz insu.
    Chyba za dużo cukru na raz.
    Niech Ci się nie odechciewa kochana jeść, tylko niestety przy cukrzycy trzeba unikacr.słodkiego, owoców z dużą ilością cukru czyli właśnie arbuz, winogrona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 18:02

żabka04, mappi lubią tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka musisz sie chyba wziąść w garsc i wejsc na nowy poziom diety. Chyba czas skonczyc z eksperymentami "co mogę zjesc z rzeczy niedozwolonych" a skupić sie scisle na produktach o niskim IG :)

żabka04, mappi, Ajwi lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka i riso i owoc to cukier prosty. ..mogłaś kochana osobno. ..ja tak robię. Dasz radę. Są takie trudniejsze dni

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Wzięłam ta insuline. Sama!!!!!!
    Bo mąż mi wybyl z domu do garażu może i dobrze że go nie ma bo by warczal!
    O już wrócił drzwi otworzył ahhh.
    Płakać mi się chce doła załapałam.

Kamcia nie gadaj to nie pierwszy raz taki dół.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po drugie bez przesady nie zjadłam tego tonę ani dużo!!
    To ile wy czegoś jecie!!?????
    Mąż podpytuje co taka smutna jestem :-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pamiętaj ze sie uczysz co możesz jeść. Po jagodziance wyższy wynik osiagnelas ;) jutro zaczniesz nowy dzień na spokojnie. Każda ma prawo mieć kiepski dzień nawet przez głupie cukry. Dzidzi nie zaszkodziłas bo niedawno norma wynosiła do 140. ..i insulinę sama zaliczyłas wiec brawa dla ciebie.

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko owoce można jeść do 16 i o niskim IG. Mleko pistacjowe to niestety sam cukier.
    Musisz spróbować jeść zgodnie z dietą cukrzycową :) już nie eksperymentuj tak.ostro bo szkoda nerwow.
    Jak masz.ochotę na owoce o wwysokim IG.to najlepiej z jakimiś weglami złożonymi, spowolni to.uwalnianie cukru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 18:22

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Ja też dzisiaj sama zapodam insulinę ;) mąż pewnie z siostra wypije wiec on i ona jako pielęgniarki odpadają :D mąż ma wprawę a szwagierka ma licencjat z ratownictwa medycznego ( i zaczęła studia pielęgniarskie ale teraz nie wiem czy robi przez to wojsko )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ