Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamcia no pewnie problem tkwi w dużej mierze w dodatkach no zjadłam wczorajsza potrawke z kurczaka i właśnie przegryzlam 1 ogórkiem kiszonym bo mi się nie chciało robić i tu pewnie pies pogrzebany ech. Po 0,5h spadł do 124
Ale cieszę się że Wam wchodzą i poziom jest ok
Na babkę i placki chwilę poczekam
Żabka rozumiem Cię nienawidzę zapachu papierosówsąsiadka z parteru wychodzi przed drzwi i jara na klatce. Któregoś dnia nie wytrzymałam i zwróciłam jej uwagę że nie można palić na klatce, jest zakaz a poza tym to wszystko wylatuje mi do mieszkania bo mieszkam piętro wyżej. Na co ona że zwykle to wychodzi tylko dzisiaj wyjątkowo nie co nie jest prawdą bo babsztyl jara cały czas tylko nie miałam śmiałości jej to wytknac. Jeszcze babsztyl brudzi klatkę bo popiół oczywiście na schodach ląduje uch.
krtan bym wygryzla normalnie -
nick nieaktualnyWiesz co jadłam kluski śląskie do obiadu tzn zjadłam 4 kluski (nie kulki były trochę większe) łyżka ziemniaków z koprem, mięso duszone kawałeczek średni był i mizerie cukier miałam 105.
Więc może kluski z jakimś sosolikiem z pieczarek??? Buraczki do tego lub mizerie???
Kluski z sztuka mieszka i sosikiem i suroweczka z białej kapusty z jakimiś jeszcze warzywami i syrop oliwa cytryną i natkę pietruszki wrzuć.
A ja sie zastanawiam co na jutro zrobić na obiad:-)
Nie umiem klusek i nie chce mi się -
Mappi myślę że po czymś ci skoczyło a frytki to utrzymały
A buraczki spróbuj jutro. ..
U mnie w klatce schodowej spółdzielnia zajmuje pomieszczenia w piwnicy i tam wiecznie faje jaraja. I konserwator i sprzątaczka. Mieszkam na 3 piętrze ale musze przez to zadymienie przejść. Często przez wentylację leci smród kiedy na samym dole kopca w łazience. ..sama palilam 12 lat ale ten smród odpycha -
nick nieaktualnymappi wrote:Kamcia no pewnie problem tkwi w dużej mierze w dodatkach no zjadłam wczorajsza potrawke z kurczaka i właśnie przegryzlam 1 ogórkiem kiszonym bo mi się nie chciało robić i tu pewnie pies pogrzebany ech. Po 0,5h spadł do 124
Ale cieszę się że Wam wchodzą i poziom jest ok
Na babkę i placki chwilę poczekam
Żabka rozumiem Cię nienawidzę zapachu papierosówsąsiadka z parteru wychodzi przed drzwi i jara na klatce. Któregoś dnia nie wytrzymałam i zwróciłam jej uwagę że nie można palić na klatce, jest zakaz a poza tym to wszystko wylatuje mi do mieszkania bo mieszkam piętro wyżej. Na co ona że zwykle to wychodzi tylko dzisiaj wyjątkowo nie co nie jest prawdą bo babsztyl jara cały czas tylko nie miałam śmiałości jej to wytknac. Jeszcze babsztyl brudzi klatkę bo popiół oczywiście na schodach ląduje uch.
krtan bym wygryzla normalnie
Hahah rozumiem cie bo dopiero teraz wiem co to znaczy.
Nie pale dopiero 4 lata a tak od 18 rz jaram jak smok.
A teraz strasznie mi to przeszkadza a co najlepsze ze wcześniej miałam ochotę wrócić do nałogu ciąża mi to wybija z głowy hahaha współczuję takiej sąsiadki nie rozumnej.
Czemu w domu nie pali?????? Niechce sobie zasmrodzic pokoiku???? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW jednym restaurancie jadłam kiedyś kopytka gryczane były pyszne.
Generalnie to się przekonałam do wielu rzeczy na tej diecie których normalnie nie ruszyła bym i to jest super
Oj ja też jaralam fajki a jakżeale rzuciłam z dnia na dzień jakieś 3-4 lata temu i teraz śmierdzą mi okrutnie. Zachodze w głowę jak mogłam to kiedyś z takim uwielbieniem palić ech
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Żabko szalejesz kochana, jak lekarka kazała bierz insu.
Chyba za dużo cukru na raz.
Niech Ci się nie odechciewa kochana jeść, tylko niestety przy cukrzycy trzeba unikacr.słodkiego, owoców z dużą ilością cukru czyli właśnie arbuz, winogrona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 18:02
żabka04, mappi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ale pamiętaj ze sie uczysz co możesz jeść. Po jagodziance wyższy wynik osiagnelas
jutro zaczniesz nowy dzień na spokojnie. Każda ma prawo mieć kiepski dzień nawet przez głupie cukry. Dzidzi nie zaszkodziłas bo niedawno norma wynosiła do 140. ..i insulinę sama zaliczyłas wiec brawa dla ciebie.
żabka04 lubi tę wiadomość
-
Żabko owoce można jeść do 16 i o niskim IG. Mleko pistacjowe to niestety sam cukier.
Musisz spróbować jeść zgodnie z dietą cukrzycowąjuż nie eksperymentuj tak.ostro bo szkoda nerwow.
Jak masz.ochotę na owoce o wwysokim IG.to najlepiej z jakimiś weglami złożonymi, spowolni to.uwalnianie cukru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 18:22
-
Zabko
Ja też dzisiaj sama zapodam insulinęmąż pewnie z siostra wypije wiec on i ona jako pielęgniarki odpadają
mąż ma wprawę a szwagierka ma licencjat z ratownictwa medycznego ( i zaczęła studia pielęgniarskie ale teraz nie wiem czy robi przez to wojsko )