Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAle ja nie wiem które to węgla proste a które złożone.
Wiem że do 16 owoc się je.
Przeraża mnie ta wiedza.
Kurde jeszcze nie dawno próbowałam ugryźć wiedzę o tarczycy nie dużo mi weszło bo nie mogę tego pojąć a w między czasie cukrzyca znowu zmiana tematu i lokalnie wiedzy.
Ahhhh -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Żabko jednorazowy.dzień nie zadzkodzi, spokojnie. Ale sama widzisz, że nawet insulina nie jest złotym środkiem, bo po niej też potrzeba czasu na spadek cukru.
Jak masz ochotę na mleczko pistacjowe to weź sobie po łuku dwa do posiłków, a nie całe na raz
Ta dieta.niestety jest dość restrykcyjna. Ja mam znowu dni chronicznego głodujem cały czas prawie ci godzinę
-
Ja np moge zjesc kaszke albo belriso ale tylko 0.5 porcji na jeden raz. Po polowce mam niskie cukry ale po calym juz leca w kosmos
Ja owszem robie eksperymenty ale raczej nie kombinuje z produktami ktore sa o wysokim wskaźniku IG. Wsumie najwieksze szalenstwo eksperymentowe u mnie to bylo wlasnie belriso, kaszka i biały ryz w gołębkach i nieszczęsne frytki na miescie
Od 1.5 miesiaca jestem na diecie i trzymajac sie listy produktow zalecanych przy diecie cukrzycowej mialam do tej pory 7 przekroczen
Zabko a podobno im wyzsza ciaza tym gorsze cukry wiec warto juz teraz zmieniac nawyki
Szczerze to dla mnie ta dieta nie jest taka zla. Po porodzie planuje jesc podobnie zeby zrzucić niepotrzebny balastOczywiscie tylko nie mam zamiaru tak restrykcyjnie pilnowac jedzenia jak teraz ale wiekszosc zdrowych nawyków planuje wprowadzic w zycie na stale
żabka04, twardan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja zjadłam na kolację chlebek z suchą krakowską z pieprzem i twarożek ze szczypiorkiem
Ja się też staram nie eksperymentować za baardzo, bo boję się niektórych produktów. Jak mam sprawdzone belriso, to już do konca ciąży na nim pojadę. Urozmaicać będę obiady, gadżety na kanapki i zmieniać owoce w owsiance. Całą resztę pozostawię bez zmian, no oczywiście do czasu cukrowych szaleństw czyli czasu 24-28tc i potem 32tc
Żabko nie wiem, bo to w sumie surowe jest...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 19:42
-
nick nieaktualnyNo nic zjem bez surówki i zobaczymy jakie cukry będą.
A do tej kamciaelcia sałatki kupie cycki kuraka i zrobię ugotowane.
Jak cukry będą ok to zrobię następnym razem z wędzonym.
Ahhh
Idę coś zjeść i się kładę spać mam dosyć tego dnia.
Mam nadzieję że się wyspie bez porytych snów:-(
Miłego wieczoru.
Dziękuję za rady dziewczyny:-)
Dobranoc
Może jutro będzie lepszy dzień.... -
nick nieaktualny