Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja warzyw juz prawie wcale nie jem od 3 tygodni. Zjadłam 10 plastrów wędzonego (nie parzonego )schabu z intermarche. ..a co mi tam! Uwielbiam i tyle razy jadłam a nigdy tokso nie przeszlam. ..dowedzone i na gorąco
zaraz mam żeberka. Zjem z chlebkiem i zagryze sałatka z pekinskiej. Po porannej kaszce 146 a po tej na działce 99! Szwagierka (ratownik medyczny ) była w szoku jak cukier po 10 min może tak szybko spadać. ..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agatia właśnie o to jej chodziłoze tak szybko. Na studiach nie omawiali im cukrzycy ciążowej. Tylko tą "prawdziwą " juz nawet normy są teraz dla niej nowością. 146 to mój rekord. Oka nie da się przymruzyc
ale pocieszylam się ze trwało to krótko (i jeszcze nie dawno byłoby ciut ponad normę
) a diab się o tym nie dowie bo nie ten posiłek mam wpisywać
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kamcia krótki skok to nie skok
tak mi powiedziała diab
Żabko jeszcze na 2 dnia mam, ale generalnie krakowską z pieprzem kupuję w peklimarze, a mam go na drugim końcu miasta.
Tak mnie gardło boli, że już w ogóle jedzenie ledwo przelykam.
Nawet spać nie pójdę, bo zaraz znowu kolacjajak mnie to wkurza to mierzenie o ciągłe jedzenie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Kamcia krótki skok to nie skok
tak mi powiedziała diab
Żabko jeszcze na 2 dnia mam, ale generalnie krakowską z pieprzem kupuję w peklimarze, a mam go na drugim końcu miasta.
Tak mnie gardło boli, że już w ogóle jedzenie ledwo przelykam.
Nawet spać nie pójdę, bo zaraz znowu kolacjajak mnie to wkurza to mierzenie o ciągłe jedzenie
Mnie też to wkurza bo mam wrażenie że cały czas jem i nie długo będę słoń!!!!
To może podejdź albo wyślij kogoś do apteki po jakieś tabletki na gardło.
-
marzenka06 wrote:Kolację bym zjadła o 18.30 i właśnie by mi pasowały gofry
A potem o 20.30 musze jeszcze coś zjeść.
No właśnie tak wczoraj zrobiłam, tyle że ostatni posiłek ok. 22, bo tak mi wypadło. (Goście)
Gofry też można zjeść wytrawne np. posypane odrobiną sera żółtego+warzywa. 2 gofry to porcja węglowodanów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 18:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:A może np wzrosnąć.
Chodzi mi o to mierzymy po godz po posiłku jest załóżmy ok i nagle wzrasta za 10 min?
Może się tak zdarzyć????
Głupie pytanie ale tak się zastanawiam.
Tak, jeśli zjadłaś dużo węgli i dużo tłuszczu (najgorzej takiego starego, z fast-foodu), to teoretycznie tak może być.żabka04 lubi tę wiadomość
-
Żabko może się tak zdarzyć, ale zalecenia są mierzenia po godzinie i pojedyncze skoki po 1,5 też nie.robią krzywdy.
Ja już wyluzowalam z ciągłym mierzeniem. Pykam po godzinie, teraz nowym gluko i więcej nie. Stary gluko poszedł na szafęSzkoda mi palców, pasków i zbędnego stresu
Kamcia ten nowy nakluwacz jest the bestnic nie boli, nastawiony na 1 pięknie kłuje. Ten moje stary to walił po paluchach, siniaczył i na 5 efekt lipny. Ten jest superancki.
goodwill, kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość