Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
Pychaaaaaaaaa!
Pożarlam '!!!!!! Tego mi trzeba było!!!!!
Mniammmmmm
Już wiem co będę jeść pomidory.
Ale wiecie co śmierdzi mi to płcią damska hahhaha
Z córką w ciąży pozeralam pomidory serek wiejski i ser żółty
Miał być siurek:-( wiem jeszcze nic straconego hahaha
To kiedy zmierzyć cukier godzinę po tamtym posiłku czy godzinę od tego posiłku.
Oto jest pytanie:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 19:21
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cmokam 1 kostkę gorzkiej 74 % nie zasłużyłam aż tak na ta z pomarańcza
ale mam jeszcze 80 i 90 %. Zapas do września
A obiad był mojego typu. Mięsko i cały talerz sałatki z majonezem w dodatku! !chleb sztuk 1 obowiązkowo choć z niesmakiemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 19:36
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Laski ja juz po urodzinach
Oczywiscie dalo sie przewidzieć jak to bedzie wyglądało. Ciotka probowala mnie przekonać ze krucha babeczka z masą budyniowa, owocami w karmelu i czekolada mi napewno nie zaszkodzi. Wmuszala mi dopóki nie podnioslam glosu zeby dala spokoj bo ja nie zamierzam tak ryzykowac zdrowiem dziecka
Powiedzialam ze nadrobie sobie po porodzie a ona mi wyskoczyła z tekstem ze wtedy to jie bede mogla jesc słodkiego bo bede karmic. To ja zatkalam czemu uwaza ze slodycze nie sluza dziecku przy karmieniu a nie maja wpływu na dziecko podczas ciazy. A mój maz pol imprezy mial przytyki ze kto to na impreze autem przyjezdza i nie pije. Jasne on niech pije a ja pozniej bede sie z nim meczyc przez 3 km do domu. I z twardniejacym brzuchem, uciskajacym pecherzem przy 0 temperaturze bede leciec 3 km w jedna strone i spowrotem.
Wogole zauważyłam jakby towarzystwo bylo lekko obrazone przez to ze on nie pije.
Generalnie tradycyjnie stracilam dzis kupe nerwow. Ale musze wam powiedziec ze pojadlam nowosci i cukry byly bardzo ok
Sos czosnkowy jogurtowo majonezowy - ok, salatka z kukurydza, porem i ananasem - okOczywiscie porcje bardzo ograniczone ale wystarczajace do zaspokojenia głodu
Jako cieple danie dostalam papryke nadziewana miesem mielonym i ryzem. Trzeba bylo troche poczekac zanim jedzenie trafi na stol wiec przerwa od obiadu wyniosła ok 1h. Po godzinie po posilku mialam 79. Wtedy sie trochę wystraszylam jaki mialam cukier przed jedzeniem majac taka dluga przerwe. -
Jakie miałyście wyniki obciążenia glukozą że stwierdzono cukrzycę ciążową?Szczęście Pierwsze (11w2d) - 02.06.14
Szczęście Niepojęte (37w4d) - 9/9 Apg - 3330g 25.03.-06.04.15 Byłeś serca biciem
Szczęście Największe (40w1d) - 8/9 Apg - 01.07.16 - 4000g Każdego dnia dziękuję Bogu za to że Cię mam
Szczęście Wymodlone (30w2d) - 3/4/6/6 Apg - 1150g -
24.03.18 - Mały Wielki Cud -
Hejka pół nocy nie spałam
jutro rano lecę do lekarza, bo mi choróbsko na oskrzela schodzi
porażka
Dzisiaj cukier na czczoo 79 szok, az zmierzyłam 2 raz na starym glukometrze i to samo
Ale aceton śladowy bo przespałam 2 kolację, a potem wstałam o 2 i już.nie mogłam spać.