WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi to sa wlasnie obiady ktore dawaly mi najnizsze cukry :)
    Namowilyscie mnie chyba :) Chociaz boje sie co ona mi powie. Ze np zwali ze to napewno moje bledy zywieniowe i ze trzeba szukać dalej czegos na co dobrze reaguje a nic konkrentego nie doradzi. No ale jesli nie uzyskam pomocy to bede szukac innego diab.
    Moglabym spokojnie isc na konsultację do szpitala ale boje się ze beda mnie chcieli polozyc od razu na oddzial a jak sie nie zgodze to później sie pomocy w szpitalu nie uswiadczy.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek Emilka tez przyszła na świat od dupy strony ;)
    H ciebie jest szansa że jeszcze się obróci
    Ważne że zdrowa duża dziewczynka

asioczek86 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka Jeśli powiedziałaby że masz szukać błędów to ja bym jej wprost powiedziała że skoro nie chce mi pomóc to niech Ci to napisze bo masz zamiar gdzie indziej szukać pomocy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradźcie, bo wczoraj dostałam ta insulinę nocną, jutro kończę 34tydz, A do ginekologa umowiona jestem za dwa tygodnie, to będzie skończony 36tydz. Myślałam czy by jutro nie zadzwonić i poinformować Go że mam tą insulinę i zapytać czy mam przyjść może wcześniej, żeby sprawdził czy tam z łożyskiem będzie wszystko dobrze? Jak myślicie?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka! Nie wiem jak w innych szpitalach ale ja osobiście właśnie w szpitalu konsultuję cukry, nie chodze do gabinetu konkretnego diabetologa, tylko do poradni patologii ciąży, jeśli masz taką u siebie w mieście to powinni cię przyjać bez problemu i bez potrzeby nie będą zatrzymywać w szpitalu.

Domi, zapytać nie zaszkodzi! A bedziesz spokojniejsza.

Rudzina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym zgadzam sie z dziewczynami - jak już tam będziesz to zrób z siebie ofiarę i nie ma opcji zeby cię odesłali do domu :P a przez telefon łatwiej im bedzie stwierdzić, że niestety dzis pani dr nie da rady albo okaże się że ok ale ty się nie wyrobisz.

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny, poradźcie, bo wczoraj dostałam ta insulinę nocną, jutro kończę 34tydz, A do ginekologa umowiona jestem za dwa tygodnie, to będzie skończony 36tydz. Myślałam czy by jutro nie zadzwonić i poinformować Go że mam tą insulinę i zapytać czy mam przyjść może wcześniej, żeby sprawdził czy tam z łożyskiem będzie wszystko dobrze? Jak myślicie?

Mój gin nie potraktował insuliny jako zło. Wręcz przeciwnie - nie widzi problemu ciąży z cukrzyca bo wiele jest takich pacjentek i rodzą zdrowe dzieci bez problemu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ale zadzwonić zawsze możesz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wmurowało mnie po kolacji... sprawdzone grzanki z pomidorami i mozzarellą po których ostatnio było 119, dziś 156!!!! Chyba że mi później wywaliło tą owsianke? Jadłam ją o 18, po godzinie 105, o 20 kolacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:28

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie dobre cukry już dziś miałam od rana... po tym długim spacerze i dzisiejszym sprzątaniu nie chce mi się nawet ruszyć żeby to zbić bo padnieta jestem... idę po wodę z cytryną, mam nadzieję że samo spadnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:30

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi
    Pytanie czy spadło po owsiance. ..trochę dużo ale trzymam kciuki by zaraz spadło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek u mnie na ŚR położne powiedziały nam o ćwiczeniu które pomaga Bąbelkom w brzuszkach się obracać i koleżanka co ze mną chodziła cwiczyla to i maluszek w 36 tc obrócił się.
    :-)
    Trzeba na kolanach zmywać podłogę. Znaczy wykonywać takie ruchy jakbyś dwiema szmatami pasowała podłogę kolistymi ruchami przy jednoczesnym kolysaniem biodrami. Koleżanka "pastowala" podłogi kilka razy dziennie i się udało.

Czy to przypadek czy skuteczność ćwiczenia nie wiem ale zadziałało a położne zapewniały że jeszcze nie widziały żeby po tym się nie udało.

asioczek86 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi
    Emilka się w ogóle nie obracala bo była bardzo bardzo krótka pepowina (za to gruba zav3-:kikut odpadł po 24 dniach)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Domi
    Pytanie czy spadło po owsiance. ..trochę dużo ale trzymam kciuki by zaraz spadło
    Chyba mi opiekany chleb przestał służyć, nie pomyślałam żeby jeszcze przed kolacją zmierzyć. ..

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewa że opiekany ma wyższy ig ale tego juz się nie dowiemy
    Oby zaraz spadło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Kamcia jak pepowina krótka to żadne wygibasy nie pomaga :)

Domi wiesz co....olej już dzisiaj te cukry bo może Ci tak skaczą bo wariujesz, stresujesz się a to podnosi cukier.

Czasem tak jest że nie wiadomo dlaczego takie wzrosty się pojawiają jeśli są to jednorazowe przypadki ( pojedyncze dni)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    144... marnie... chyba ogarne coś jeszcze w domu bo do godziny musiałabym zjeść prZed snem żeby insulinę wziąć... cholerna cukrzyca... żeby to było coś nowego...

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak było z kaszka która już jadłam z 12 razy. Nagle te 146! Nie na wszystko istnieje zasada

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi wrote:
    No widzisz Kamcia jak pepowina krótka to żadne wygibasy nie pomaga :)

Domi wiesz co....olej już dzisiaj te cukry bo może Ci tak skaczą bo wariujesz, stresujesz się a to podnosi cukier.

Czasem tak jest że nie wiadomo dlaczego takie wzrosty się pojawiają jeśli są to jednorazowe przypadki ( pojedyncze dni)
    Wiesz, może faktycznie świadomość ze za chwilę znów ta insulina też robi swoje...

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi ułożenie emilki rysowali juz od 23 tc ale ani razu nic nie wskazywało na krótką pepowinę. Wyszło przy cc jak ja wyciągali pociagneli łożysko i tylko wołali uważaj uważaj krótka pepowina - tylko stąd o tym wiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ