WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, ja prawie codziennie na drugie śniadanie do kawy jem jakiegoś batonika, próbowałam już knopersa, kinder bueno i princepolo. Po wszyskim było ok. Tylko knopers zrobił się dla mnie za słodki, a najbardziej podchodzi mi kinder bueno dark w gorzkiej czekoladzie ale nigdzie teraz nie umiem u mnie kupić...
    Dziś próbowałam princepolo to nyło jakoś 97-98, nie pamiętam. Mam jeszcze grześka w szufladzie :)
    Próbowałam na drugie śniadanie innych dozwolonych cudów, ale cukry za wysokie - owsianka, naleśniki, jakiś koktajl, grzanki z chleba po wszyskim przekroczenia, chleba więcej jeść nie umiem już żeby kanapkę wsunąć, a jak wafelki służą, to czemu nie...?

Żabka ja ci tak zazdroszczę że możesz biały chleb... ja próbowałam ze 2 razy ale jakoś zawsze powyżej 130 było i się boję... może się jeszcze odważę w przyszłym tygodniu? Jak będę widzieć że cukry się normują i są ładne, przez parę dni przekroczenia po niczym nie będzie to wtedy się skuszę.
    Choć przyznam że czasem jak mężowi kanapki do pracy robię wieczorem, to podjem kromkę z masłem jako posiłek przed snem, raz cukier rano był potem 81 innym ponad 100 wtedy jeszcze nie było insuliny i nie wiem czy mogę sobie pozwalać na ten posiłek przed snem na białe pieczywo jak mam insulinę?
    Wczoraj zjadłam tyci kromeczkę z końca chleba do tej wieczornej kolacji i cukier rano był 86. Oprócz tej kromeczki białej jeszcze 5 chrupkiego sonko z serkiem śmierankowym i kawałek papryki - głodna spać nie pójdę bo nie zasnę a ten chrupki to taki nie chleb... ;p

Mc donald mi się marzy ale jakoś się chyba boję... nie będę chyba ryzykować bo wiem jakie wyniki mam po bułkach...

Dorinka lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy są jakieś wafelki w gorzkiej czekoladzie? Bo po tych w mlecznej cukier niby ok, ale jakieś słodkie się to zrobiło po tych kilku miesiącach diety ;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po hiper obiedzie z 250g frytek cukier 81, nie kumam tej cukrzycy ;) Zjadłam zatem kiwi i 5 truskawek.

Domi ja na kolację po 4 chrupkich mam już przekroczenie, max mogę zjeść 3.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Domi ja na kolację po 4 chrupkich mam już przekroczenie, max mogę zjeść 3.
    Ja jadłam na śniadanie kiedyś, jak byłam w trakcie szukania chleba, to zawsze jadłam 4 chrupkie albo wasa albo sonki z szynką albo łososiem + warzywo i prawie zawsze było poniżej 100 albo w granicach 100, więc chyba się nie obawiam tego chlebka. W ciągu dnia go nie jem więc nie mierzę teraz jak działa, kiedyś jadłam po 2 z mascarpone i owocami albo kremem kakaowym na podiwczorek albo drugie śniadanie i było ok.
    Spróbuję na drugie śniadanie kiedyś zjeść to zmierzę, ale myślę że jak 4 na śniadanie mogłam jeść to teraz na noc te 5 to też ok... hm... nie wiem...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja sie troche boje wafelkow troche bo raz zjadlam 1 cukierka na wage snickers i miałam po tym po godzinie 120.
    Nawet sobie nie wyobrażam co by bylo bo calym wafelku :)
    Mnie sie juz od dawna marzy bigos ale w ciazy umieram po kapuście kiszonej :( I okropna mam ochote na leczo lub fasolke po bretońsku :)
    Moze w przyszlym tygodniu wypróbuję cos z tych rzeczy :)

Dzis zjadlam 1 wase i niecale jabłko zielone - 112 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 15:04

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia gratki super!
    My też jej nie kumamy.:-)

Domi ja zawsze biorę ciasta z półki dla bezglutenowej.
    Ostatnio chwyciła ciasta jak pieguski wyglądały.
    Musisz iść w półkę i szukać ale sa:-)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... snicers to faktycznie jest mega słodki z nadzieniem i orzechami, tego typu batonów bym nie próbowała. Tak samo jakiś mars...
    Mi się już znudziły próby z drugim śniadaniem bo chleba nie umiem już a po innych dozwolonych przekroczenia. Więc jem wafelka i piję słabą kawę na pół z mlekiem.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, bardzo proszę o odpowiedź, dzisiaj odebrałam wyniki testu glukozy 75g. Na czczo 92 po 1 godzinę 187 po 2 godzinach 154. Do ginekologa idę po świętach i sie trochę denerwuje. Jestem w 29 tyg ciąży. Czy to oznacza cukrzycę ciążową,czy jest to poważne przekroczenie normy, czy mogło to zaszkodzić dzidziusiowi i co dalej przy takich wynikach? Prosze o odpowiedź, dziekuje i pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 15:34

w57vs65gx51rsw3w.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czczo norma jest do 90, po 1H 180 A po 2H 153, więc czeka Cię dietą :-)

kamciaelcia, Anna26, Dorinka lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybaczcie dziewczyny, ale mam podły humor...nawet nie będę mówić o co chodzi, bo nie znajdę w tej kwestii zrozumienia...powód niby banalny i dla niektórych niedopuszczalny, ale czasem tak bardzo boli rozczarowanie...aj...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia rozumiem ochroniarz wrócisz.
    Mnie właśnie mąż doprowadził do łez.
    Córeczka sztukę trzyma z mężem a ten jej słucha i nic jej nie tłumaczy że nie ma racji i nie zawsze jest tak jakby ona chciała.
    Gadam do niego jak było a ten mi każe się tłumaczyć jakby nie rozumiał co gadamy poryczalam się że jest taki tępy?????
    Ahhhhhh
    Doła załapałam a miał być fajny wieczór bo idzie na nockę a jutro mam 5 rocznicę ślubu.
    Wrrrr

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka to nie mąż. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź, myślałam, że po 2h jest 140 norma tak mi pielegniarka w ośrodku powiedziała.. Czyli dużej nadwyżki nie mam, powinno być dobrze po wprowadzeniu diety, bo do teraz jadłam dużo słodyczy. Jeśli ograniczę ich ilość mam nadzieję że wszystko będzie dobrze do porodu. I dzidza będzie zdrowa, jeszcze trochę czasu przed nam :)

w57vs65gx51rsw3w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna dieta to podstawa ale do diabetologa trafić musisz. Cukrzyca ciążowa jest u ciebie na pewno, potrzebujesz kogoś, kto cie ukierunkuje. Dostaniesz tez glukometr. Powodu do zmartwień nie masz. A teraz na święta unikaj slodyczy

Anna26 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odp. nie mogę się doczekać wizyty u ginekologa ech wystraszyłam się po odbiorze tych wyników. Teraz mi trochę lepiej:)

w57vs65gx51rsw3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Żabka to nie mąż. ..

Nie rozumiem hahaha
    Masz podły humor nie przez męża???
    Czy do mnie to było "to nie mąż"????

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    To nie przez męża ;)
    Dzidziolek psikusa zrobił

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana kamciaelcia hahahha ja nawet nie pomyślałam o nim.
    Ja pisałam o swoim że mnie do płaczu doprowadził.
    Hihi
    Co ci dzidziolek zrobił????
    Ty mnie nie strasz!

• domi05 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli psikusa to może kamcia jednak synuś?

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi lekarz OBSTAWIA że synuś. ..nie stwierdza na tym etapie...cholera ale sama widziałam. ..mam jeszcze nadzieje do polowkowego. ..myślcie sobie o mnie co chcecie ale jest mi tak samo smutno jak w tamtym śnie. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 17:17

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ