Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorinka, ja prawie codziennie na drugie śniadanie do kawy jem jakiegoś batonika, próbowałam już knopersa, kinder bueno i princepolo. Po wszyskim było ok. Tylko knopers zrobił się dla mnie za słodki, a najbardziej podchodzi mi kinder bueno dark w gorzkiej czekoladzie ale nigdzie teraz nie umiem u mnie kupić...
Dziś próbowałam princepolo to nyło jakoś 97-98, nie pamiętam. Mam jeszcze grześka w szufladzie
Próbowałam na drugie śniadanie innych dozwolonych cudów, ale cukry za wysokie - owsianka, naleśniki, jakiś koktajl, grzanki z chleba po wszyskim przekroczenia, chleba więcej jeść nie umiem już żeby kanapkę wsunąć, a jak wafelki służą, to czemu nie...?
Żabka ja ci tak zazdroszczę że możesz biały chleb... ja próbowałam ze 2 razy ale jakoś zawsze powyżej 130 było i się boję... może się jeszcze odważę w przyszłym tygodniu? Jak będę widzieć że cukry się normują i są ładne, przez parę dni przekroczenia po niczym nie będzie to wtedy się skuszę.
Choć przyznam że czasem jak mężowi kanapki do pracy robię wieczorem, to podjem kromkę z masłem jako posiłek przed snem, raz cukier rano był potem 81 innym ponad 100 wtedy jeszcze nie było insuliny i nie wiem czy mogę sobie pozwalać na ten posiłek przed snem na białe pieczywo jak mam insulinę?
Wczoraj zjadłam tyci kromeczkę z końca chleba do tej wieczornej kolacji i cukier rano był 86. Oprócz tej kromeczki białej jeszcze 5 chrupkiego sonko z serkiem śmierankowym i kawałek papryki - głodna spać nie pójdę bo nie zasnę a ten chrupki to taki nie chleb... ;p
Mc donald mi się marzy ale jakoś się chyba boję... nie będę chyba ryzykować bo wiem jakie wyniki mam po bułkach...Dorinka lubi tę wiadomość
-
agatia wrote:Domi ja na kolację po 4 chrupkich mam już przekroczenie, max mogę zjeść 3.
Spróbuję na drugie śniadanie kiedyś zjeść to zmierzę, ale myślę że jak 4 na śniadanie mogłam jeść to teraz na noc te 5 to też ok... hm... nie wiem... -
Domi ja sie troche boje wafelkow troche bo raz zjadlam 1 cukierka na wage snickers i miałam po tym po godzinie 120.
Nawet sobie nie wyobrażam co by bylo bo calym wafelku
Mnie sie juz od dawna marzy bigos ale w ciazy umieram po kapuście kiszonejI okropna mam ochote na leczo lub fasolke po bretońsku
Moze w przyszlym tygodniu wypróbuję cos z tych rzeczy
Dzis zjadlam 1 wase i niecale jabłko zielone - 112Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 15:04
-
nick nieaktualny
-
hmm... snicers to faktycznie jest mega słodki z nadzieniem i orzechami, tego typu batonów bym nie próbowała. Tak samo jakiś mars...
Mi się już znudziły próby z drugim śniadaniem bo chleba nie umiem już a po innych dozwolonych przekroczenia. Więc jem wafelka i piję słabą kawę na pół z mlekiem. -
Witam, bardzo proszę o odpowiedź, dzisiaj odebrałam wyniki testu glukozy 75g. Na czczo 92 po 1 godzinę 187 po 2 godzinach 154. Do ginekologa idę po świętach i sie trochę denerwuje. Jestem w 29 tyg ciąży. Czy to oznacza cukrzycę ciążową,czy jest to poważne przekroczenie normy, czy mogło to zaszkodzić dzidziusiowi i co dalej przy takich wynikach? Prosze o odpowiedź, dziekuje i pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 15:34
-
nick nieaktualnyKamciaelcia rozumiem ochroniarz wrócisz.
Mnie właśnie mąż doprowadził do łez.
Córeczka sztukę trzyma z mężem a ten jej słucha i nic jej nie tłumaczy że nie ma racji i nie zawsze jest tak jakby ona chciała.
Gadam do niego jak było a ten mi każe się tłumaczyć jakby nie rozumiał co gadamy poryczalam się że jest taki tępy?????
Ahhhhhh
Doła załapałam a miał być fajny wieczór bo idzie na nockę a jutro mam 5 rocznicę ślubu.
Wrrrr
-
Dziękuję za odpowiedź, myślałam, że po 2h jest 140 norma tak mi pielegniarka w ośrodku powiedziała.. Czyli dużej nadwyżki nie mam, powinno być dobrze po wprowadzeniu diety, bo do teraz jadłam dużo słodyczy. Jeśli ograniczę ich ilość mam nadzieję że wszystko będzie dobrze do porodu. I dzidza będzie zdrowa, jeszcze trochę czasu przed nam
-
Anna dieta to podstawa ale do diabetologa trafić musisz. Cukrzyca ciążowa jest u ciebie na pewno, potrzebujesz kogoś, kto cie ukierunkuje. Dostaniesz tez glukometr. Powodu do zmartwień nie masz. A teraz na święta unikaj slodyczy
Anna26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Domi lekarz OBSTAWIA że synuś. ..nie stwierdza na tym etapie...cholera ale sama widziałam. ..mam jeszcze nadzieje do polowkowego. ..myślcie sobie o mnie co chcecie ale jest mi tak samo smutno jak w tamtym śnie. ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 17:17