WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna26 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź, myślałam, że po 2h jest 140 norma tak mi pielegniarka w ośrodku powiedziała.. Czyli dużej nadwyżki nie mam, powinno być dobrze po wprowadzeniu diety, bo do teraz jadłam dużo słodyczy. Jeśli ograniczę ich ilość mam nadzieję że wszystko będzie dobrze do porodu. I dzidza będzie zdrowa, jeszcze trochę czasu przed nam :)
    Stara norma jest do 140, ja nawet miałam ją na wynikach wpisaną, ginekolog powiedział że nowa do 153, ale że mi po dwóch godzinach wywaliło do 206 to nie było o czym mówić... ale są lekarze którzy starej normy się trzymają i dziewczny mające wynik pomiędzy 140 a 153 też dietę muszą trzymać...
    Nic się nie martw, u mnie mimo takiego skoku z dzidzią wszystko ok, już 3 miesiące prawie na diecie jestem jakoś to leci, a i na słodkie trochę mogę sobie pozwolić ale z głową i glukometrem w ręku! : ) i mieszczę się w ubrania, które przed ciążą były ciasnawe! Mimo brzuszka dopięłam się dziś w kurtkę, którą już przed ciążą chciałam wyrzucić, schudłam mocno w ramionach i bokach :-) są więc jakieś plusy tej diety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 17:19

Anna26 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Domi lekarz OBSTAWIA że synuś. ..nie stwierdza na tym etapie...cholera ale sama widziałam. ..mam jeszcze nadzieje do polowkowego. ..myślcie sobie o mnie co chcecie ale jest mi tak samo smutno jak w tamtym śnie. ..

Ja cię rozumiem.
    Bo sama miałam wyrzuty sumienia jak byłam z córką w ciąży.
    Mąż chciał synka a jak przyniosłam usg i miał zgadnąć to zrobił taka scenę że zrobiło mi się bardzo przykro ze nie mogę dać mu syna itd.
    Kochana bo nastąpiła się na córkę????
    To kwestia kilku dni będziesz kochać swoje dziecko czy to córką czy syn ważne żeby było zdrowe.
    Pamiętaj Emilka na pewno się ucieszy z rodzeństwa jakie to będzie płeć nie ma znaczenia ważne żebyście byli szczęśliwi.
    Prześlij się z tą wieścia a z resztą jeszcze dużo czasu wszystko się może zdarzyć:-)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Domi lekarz OBSTAWIA że synuś. ..nie stwierdza na tym etapie...cholera ale sama widziałam. ..mam jeszcze nadzieje do polowkowego. ..myślcie sobie o mnie co chcecie ale jest mi tak samo smutno jak w tamtym śnie. ..
    Kamcia, ja Ci powiem, że doskonale Cię rozumiem. Ja też jakoś przeczucia na dziewczynkę miałam, mąż też, teściowa, siostra, wszyscy obstawiali dziewczynkę, w rodzinie też same dziewczynki i ja też taką małą nadzieję miałam, a tu chłopak... i trochę byłam rozczarowana. Ale powiem Ci, lepiej dowiedzieć się teraz i mieć czas żeby to "przetrawić" i pokochać maleństwo, niż mieć taką niespodziankę przy porodzie... Znajoma wlaśnie tak miałam, do końca miała być dziewczynka, jej Majeczka, a urodził się chłopak... Ona do tej pory nie potrafi tego zaakceptować i czuje się dystans pomiedzy nią a synkiem... jakby go trochę olewa i odtrąca... Bo psychicznie tak bardzo nastawiła się na córcię...
    Ja też wolę że jest tak jak jest, wiem że mam synka, zaakceptowałam to i pokochałam Go bardzo, a gdyby przy porodzie okazało się inaczej to jestem w stanie to zaakceptować, natomiast też nie wiem jak byłoby w drugą stronę, gdybym calą ciążę myślała że będę miała córeczkę a urodził by się chłopak, na pewno byłoby trudniej i dłużej by mi to zajęło.
    Jesteś na początku ciąży, masz wiele miesięcy aby maluszka pokochać i zobaczysz że Go pokochasz i zaakceptujesz. Lepiej teraz tak, niż w drugą stronę.

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia głowa, uszy do góry kochana :) oswoisz się z tą wiadomością i za jakiś czas będziesz szczęśliwa. Emilka wybrała synka i tak musi być (chyba, że się jeszcze zmieni) :). Emilka widać uznała, że teraz czas na synka, a córeczka będzie w Waszych serduszkach. Jak coś mogę Ci wysłać ubranka :) he he ;)
    Pamiętaj, że synusiowie to cyce mamusi :)

Upiekłam Dorinkowe ciasto pycha :) zrobiłam z gorzkiej czek 90%, a ono słodkie szok :)
    No i upieklamr Marzenkowe z kaszy gryczanej, ale nie próbowałam jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 17:34

Dorinka, żabka04 lubią tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja sie zgadzam z dziewczynami w zupelnosci :)
    Cale zycie marzyla nam sie z mężem córeczka. Robiliśmy wszystko zeby byla córcia. Chinski kalendarz, seks przed owulacja a mimo to wyszedl nam synuś póki co. Na poczatku bylo rozczarowanie lekkie. Do tej pory kak kupije ciuchy to rozczulam sie nad malymi sukieneczkami :)
    Ale mysle ze tak mialo byc :) 2 lata temu umarł moj tata wiec wzamian za to zostal mi zeslany synuś :) Tak to przynajmniej sobie tlumacze.
    Widac Emilka postanowila ze córeczka ma zostac w waszych serduszkach a teraz pora na synka :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam w nocy spać. Jestem na nogach od 6 rano. Mąż też myślał że sobie żarty robie i że będzie dziewczynka. ..lekarz się śmiał ze mnie kiedy powiedziałam że może jeszcze płeć się zmieni. ..po prostu czuje takie wielkie rozczarowanie. Zawsze marzyłam o takiej słodkiej laleczce a życie mi jedyną odebrało. Po śmierci emilki bardzo się bałam czy jestem w ogóle w stanie pokochać inne dziecko? Czy będę sprawiedliwa w tych swoich uczuciach? Może to strasznie brzmi ale takie myśli przychodzą do głowy jak się traci swoje jedyne idealne dziecko. ..wiele niewiadomych jeszcze przede mną. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia będzie dobrze :) Musi byc :) Oczywiście ze nie pokochasz synka taka samo jak Emilki. Teraz jestes juz po przejściach i twoja miłość będzie inna ale zobaczysz jak zobaczysz maluszka to oszalejesz z miłości i napewno odzyskasz wiare w przyszłość :):* A Emilka uśmiechnięta bedzie patrzeć na was z góry ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pożarłam az dwie kromki razowego i dwie kromki białego chleba z watrobianka.
    O matko a jaka była pyszna hihih
    cukry za 30 min aż się boję :-(
    Jejku zachowuje sie jak dziecko nie umie sie pohamować :-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Ja bardzo rzadko jadam chleb (przed dietą oczywiście ) , mogę miesiąc bez chleba żyć. Ale przychodzi taki moment że pozeralam pół chleba albo z metka albo z pasztetowa a gorący zawsze z masłem
    Teraz chce się tego czego nie wolno

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie teraz sie chce tego czego nie wolno :-(

ja bez chleba nie umiem zyc a szczególnie białego.
    juz sie i tak ograniczyłam do minimum :-(

• Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Stara norma jest do 140, ja nawet miałam ją na wynikach wpisaną, ginekolog powiedział że nowa do 153, ale że mi po dwóch godzinach wywaliło do 206 to nie było o czym mówić... ale są lekarze którzy starej normy się trzymają i dziewczny mające wynik pomiędzy 140 a 153 też dietę muszą trzymać...
    Nic się nie martw, u mnie mimo takiego skoku z dzidzią wszystko ok, już 3 miesiące prawie na diecie jestem jakoś to leci, a i na słodkie trochę mogę sobie pozwolić ale z głową i glukometrem w ręku! : ) i mieszczę się w ubrania, które przed ciążą były ciasnawe! Mimo brzuszka dopięłam się dziś w kurtkę, którą już przed ciążą chciałam wyrzucić, schudłam mocno w ramionach i bokach :-) są więc jakieś plusy tej diety
    Plusy tej diety w stosunku do wagi nie wątpię że są i po porodzie mniej do zrzucania i pewnie dla dzidzi lepiej gdy zdrowo się odżywia:-) tylko ja jestem uzależniona od słodyczy,ciężko będę miała się przyuczyć do ich niejedzenie, jak nie zjem czegoś słodkiego to mam wrażenie że zaraz zemdlej:-)od 4 miesiąca strasznie ciągnie mnie do słodkiego, no cóż będę musiała jakoś sobie z tym poradzić dla dzidzi wszystko:) wystraszyłam się tylko,że jeśli wcześniej miałam ta nietolerancję glukozy jadłam dużo słodyczy mogłam zaszkodzic malutkiej bo to już 29 tydzień. Wizytę mam na 1 kwietnia zaraz po świętach będę dzwonić i próbować dostać się we wtorek jeszcze do lekarza. Dziękuję za pocieszenie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 18:50

w57vs65gx51rsw3w.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja się też zastanawiam czasem, czy beder umiała kochać drugie dziecko.tak samo mocno, jakk Borka. Jego kocham ponad wszystko, jego choroba sprawiła, że kocham go chyba jeszcze.bardziej. Mam obawy, czy podzielę tą miłość sprawiedliwie.
    Ale to są chyba normalne obawy.

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Anna glowar do góry i na spokojnie. To co było to już bylor i nie masz na to wpływu. Ale masz wplywr na to, co teraz. Trzymaj dietę bo przekroczenia masz, wiece masz cukrzycę ciążowa, ale wszystko do przetrwania :) mowie Ci to czekoladozerca, w ciąży na odwyku ;)
    Skierowanie do diab mozer Ci.wypisać lekarz rodzinny, nie tylko.ginekolog.

żabka04, Anna26 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    Pamiętam jak w szpitalu usłyszałam ze podejrzewają wadę serduszka a ja płakałam i powiedziałam do męża po co mam ją kochać jak i tak odejdzie. ..burza hormonów na pewno mi nie służyla. ..ale uwierzyłam że będzie dobrze. Emilka nie miała nawet objawów choroby i oddałam jej całe serce. ..boję się ze teraz nie będę umiała zwłaszcza że narazie czuję rozczarowanie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jak zobaczysz te pełne miłości oczęta, pokochasz je bezgranicznie. Pamiętaj, że nic nie dzieje się bez przyczyny. Wierzę w to mocno. Widać macie mieć jedną wymarzoną laleczke Aniołka i synka tu na ziemi. Emilki Wam nikt nigdy bie zastąpi, może lepiej, że to synuś. Córcia byłaby "namiastką" Emilki. Chyba wiesz co.chcę napisać, bo dzisiaj jakaś niegramotna jestem intelektualnie ;)
    Ściskam Cię kochana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 19:05

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc nie mam czasu czytac tylko pisze ze po wizycie ok maly ma 1500g . tak ze teraz swieta moga byc spokojne mysle ze to ani dużo ani malo jak na ten tydzien poprostu w sam raz

kamciaelcia, agatia, Rudzina lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia kurcze nie pomyślałam o tym, że rodzinny może wypisać skierowanie,a byłam w ośrodku dziś:-\ no nic będę się starać nie jeść słodkiego przez święta, już dzisiaj wszystkie herbaty piję gorzkie i powoli się do nich przyuczam, jak już będzie kiepsko to przy tych wynikach mała jedna kosteczkę czekolady może nie zaszkodzi :) najważniejsze to teraz nabyć ten glutometr i wszystko będzie wiadome a tak w ciemno to strach cokolwiek jeść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 19:08

w57vs65gx51rsw3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka super wieści :-)

Kamcia wiem ze ci ciężko ale chyba chce nie! chce ci przekazać to co napisała Agatia .
    Ja tez uważam że lepiej że to synuś. w córeczce byś szukała Emilki :-( a ona jest jedna i jedyna.
    Tak ma być kochana tylko ty musisz sobie to poukładać w głowie.
    Ja wierzę że pokochasz to dziecko tak samo jak Emilkę :-)
    Pomyśl tak bardzo chcieliście kolejne dziecko udało się a teraz co???? masz go/jej nie pokochać?
    Każda z nas się boi i to jest normalne również hormony dodatkowo robią swoje.

Wiecie co czasami sie wkurzam że to swiat wirtualny bo bym wpadła do kazdej na kawke i ploty w cztery oczy to w cztery oczy.
    Mozna nawet na żywo nakopać hihihi

Kamciu kochana tule cie i wystaw cyc do przodu, weź głęboki wdech i ciesz się potomkiem idź do Emilki na grób może sama wypłakaj się tam podziel się nowinką o braciszku i pomódl się formie jakiej terapi.
    Niech Emilka toba prowadzi pomaga chyba wiesz co chce napisać.
    Tak los chce nie inaczej........

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna czasem w aptekach przy zakupie.pasków dają glukometr. Tylko trzeba kupić paski bez refundacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooooo cukry 109 :-)

kamciaelcia, agatia lubią tę wiadomość

‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ