WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety kamciaelcia.
    Oglądam na Polsacie "Syn Boży".
    Mąż szykuje się do roboty kasę zakopalam :-))
    I debatujemy kupić działkę pod budowę domu czy dom stary.
    Ahhhhh nie możemy wspólnego języka znaleźć:-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka przyszłe mamy z Olsztyna. Jeszcze czytają nasz.wątek i się śmieją. A dwie prędzej czy później tu zawitają bądź nie :)
    Poczytaj jakie herezje piszą o wynikach.
    Jedna napisała,.że jej.lekarz powiedział, że nie ma.cukrzycy,tylko je na.noc za mało węgli i ma w.nocy hipoglikemie, a rano wyrzut.cukru. a przeciezr to typowy cukrzycowy efekt brzasku. I to jeszcze lekarze takie brednie przekazują. Szok...

Z jednej strony mnie to bawi, bo to standardowy efekt wyparcia i złości, że cukrzyca, że dieta, że normy.
    Pamiętam siebie w.poprzedniej ciąży, jaka byłam zła. Jak to krzywa ok, a ja mam.insulinę?
    Z drugiej mnie to przeraża, jak niektore mamy nie przejmują się dobrem dziecka. I niefrasobliwie podchodzą do tematu.
    Ach... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 21:29

Dorinka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, co do domu to i ta, i ta opcja ma.swoje plusy i minusy. Najlepiej wypiszcie sobi wszystkie za i przeciw na kartce i zdecydujecie.
    Fajnie też bym chciała nawet mały domek, ale domek :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po raz kolejny pytam co z Ajwi?... czy ona nie.pisała, że jedzie do mamy? Kurcze... bo się trochę o nią martwię...

Ajwi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to forum jest na ov????

Mój mąż marzy mu się wielka działka i stodoły żeby mógł trzymać motor i auta sobie robić.
    I najlepiej koło lasu żeby ujezdzal motor.

Nie mamy pojęcia o budowlance.
    W dom trzeba kasy wpompowac czy to używany czy nowy.
    Ale stary to wiesz wilgoć jak jest zapuszczony remonty i Bóg wie co jeszcze spotka po drodze nas.
    A nowy to nowy taki jak sobie wybierzemy.

Co do wątku tak jak piszesz trafia tu prędzej czy później.
    Super też mają lekarzy spoko czas pokaże jutro poczytam ich i też się pośmieje z ich głupoty.

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko tutaj na belly

żabka04 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dom używany to tylko kilkuletni bym brała. ..

A jeśli są finanse to lepiej samemu budować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 21:41

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że jak jest kasa to budować od zera, wg własnego gustu.
    A taki dom ze stodołami to minimum kilkunastoletni pewnie, a wiadomo.im starszy tym.więcej napraw.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka na wschodzie Polski są tanie stare domy nawet pod lasem. Do tego wielkie drewniane stodoły (domy tez drewniane )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę zaraz spać tylko łyknę kolejny antybiotyk, kolacyjka nocna (bleee) i lulu ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz makaron z mlekiem (a raczej mleko z makaronem )zjadłam ale jeszcze musze odliczać do insuliny. ..dziś źle spalam i teraz normalnie padam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Po raz kolejny pytam co z Ajwi?... czy ona nie.pisała, że jedzie do mamy? Kurcze... bo się trochę o nią martwię...

Sprawdziłam ostatni raz się odezwała 19.03 str 464 nie pisała że jedzie do mamy.
    Zwatpilłam sama:-(
    ajwi gdzie ty??????

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My musimy gdzieś tu w okolicach coś kupić bo mąż do emerytury albo i dalej będzie pracował.
    Ja zawsze gdzieś tam prace sobie znajdę jakąś.

Mąż planuje się wykształcić żeby zmienić pracę na lepiej płatna bo w obecnej jego firma ma kontrakt podpisany do 2018 i nie wiadomo co dalej.
    A tak mógłby przejść do innej i lepiej zarabiać.
    Dziś znalazł działkę 23 ar za 27 tys tłumacze że można wziąść kredyt na tą działkę a za 3-4 lata się budować. To on krzyczy że działka będzie stać i niszczyć a on nie ma gdzie dalej robić aut wrrrr.
    Zakup czy budowa domu będzie na kredyt teraz nie możemy bo mamy mieszkanie na kredyt i ta zdolność jest mniejsza ja chcę żeby dzieci były trochę starsze bo to ja będę je odwołać zawęzić wszystko na mojej głowie więc chciałabym żeby te młodsze chociaż do przedszkola już chodziło.
    I tak ktoś by musiała pomoc w remontach bo w budowie to firmę byśmy wzięli no chyba że szwagier męża się zgodzi zbudować domkiedys gadaliśmy o szkileciaku ale mężowi się odwiedziło.

Ahhhhh
    Dobranoc do jutra:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W waszej sytuacji (macie gdzie mieszkać )osobiście z tym wszystkim bym się wstrzymała. ..lepiej się robi jak juz są pieniążki. ..

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    tamta miała na czczo 96 i podaje ze są nowe normy do 120)

Po pierwsze fajnie by było jakbyś nie obgadywała innych na innych tematach, bo to słabe :) Po drugie napisałam skąd wzięłąm normy :)
    Po trzecie napisałam również, że czekam na to co lekarz powie, ale widac niektórzy muszą się wyżyć w necie, bo inaczej pękną. :)
    Żal.

Nie popieram powtarzania krzywej, wierzę w labolatoria i w wiedzę lekarzy.
    Smutne jednak czytać, że nawet jeśli ktoś (jak ja) jest w błędzie, to wy, więcej wiedzace kobiety wolicie wyśmiać za plecami, niż poradzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 22:26

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam ten ich wątek bo nie wytrzymam do jutra.
    Nie wiem czy się śmiać czy płakać.
    Jest mi jakos przykro a zarazem mam ochotę puścić odpowiedni komentarz ale znowu ciśnienie mi skoczy i nici z nocki.
    Kurde zero pojęcia na temat cukrzycyciazowej.
    Ogórek wyrwany z kontekstu i jeszcze się śmieją kuźwa tak naprawdę każdy składnik może cukry podnieść szkoda ze niemałą gluko.
    Insulina jakie one mądre przy 100 cukru sobie nie będą podawać insuliny. Nawet norm nie mają a wiedzą lepiej.
    Prawda jest taka że się mylą.
    Ahhhhh
    Ich wiedza jest zerowa na ten temat i mam nadzieję że czytają ten nasz wątek bo do śmiechu nie jest.
    Te giny są super ze pacjentki wprowadzają w błąd. Tylko gin jest od leczenia noooo i nie zawsze się orientuję w aktualnych normach a może poprostu się nie zna bo nie jest od tego i gada to co chcemy usłyszeć???
    Od takich spraw jest diabetolog.
    Nie wiem czy to ich pierwsze ciaze czy są tam kobiety doświadczone ale brak mi słów jak można nie mieć wiedzy i tak się śmiać.
    Zapraszamy do wątku jak którejś z was potwierdza cukrzycę oczywiście z gluko w ręku i wtedy pośmieje się razem co ci podnosi cukier może ten świeży ogórek???????? A może chlebek?????
    Wrrrrrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 22:23

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie bylo mnie pół dnia bo bylam u tesciowej :) Zjadlam na obiad spagetti z makaronu pelnoziarnistego i nawet sera żółtego sporo dalam - 94. A pozniej u tesciowej robilam test na serniku ktory dla mnie upiekla. Kawałek ok. 7x6cm tak slodki ze nie zjadlam calego po godzinie 114 czyli szalu nie ma ale szczerze to był taki slodki ze az mi bylo później niedobrze :) dala szklankę niepelna cukru na cala duza blache. Dla niej malo slodkie a ja uwazam ze wystarczyłoby 1/3 porcji cukru :) Starała sie kobitka specjalnie piekła z cukru brązowego, spod na mące pełnoziarnistej. Tylko nie wiedziala ze na koje cukry nie ma specjalnie roznicy czy daje bialy czy brązowy cukier i ze nie bede ryzykowac ze kruchym spodem. Ale licza sie checi :) Pokupywala jogurtow i warzyw zebym wszystko pode mnie bylo :)
    Dala mi jeszcze na próbę do doklmu ciasto: biszkopt ciemny, masa krowkowa, kandyzowany slonecznik. Moj maz zjadł 2 kawalki tego ciacha i 1 kawalek sernika i po godzinie 101 wiec ja sie chyba bede bala go spróbować.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Po pierwsze fajnie by było jakbyś nie obgadywała innych na innych tematach, bo to słabe :) Po drugie napisałam skąd wzięłąm normy :)
    Po trzecie napisałam również, że czekam na to co lekarz powie, ale widac niektórzy muszą się wyżyć w necie, bo inaczej pękną. :)
    Żal.

Nie popieram powtarzania krzywej, wierzę w labolatoria i w wiedzę lekarzy.
    Smutne jednak czytać, że nawet jeśli ktoś (jak ja) jest w błędzie, to wy, więcej wiedzace kobiety wolicie wyśmiać za plecami, niż poradzić.

Sama pomysl jak publiczne są te bzdury które piszesz :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka super ze pojadłas :-)
    Dla ciebie słodkie bo dawno cukru nie miałaś w buzi a dla teściowej no wiadomo:-)
    Dobranoc nie mam ochoty się wkurzac bo nie będę spala całą noc.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka jakoś przeżyjemy te święta :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ