X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill wrote:
    Kamcia, że coooo Ty tu wypisujesz takie głupoty, że szooook??? Babo!

a czy to jest normalne już w 7tc???jakoś mnie szczęście zawsze opuszczało, więc lepiej nastawić się na tę opcję zycia z nietolerancja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka04

Ale mnie musisz tym mcdonaldem....
    A ja mam tak daleko....
    A mąż mi po drodze nie kupi bo on takiego jedzenia nie uznaje...
    A ja tylko frytunie bym wsunela...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka, a ja myslę o kebabie jutro z okazji naszej rocznicy :) mąż się ucieszy, choć na pewno zdziwi, jestem w stanie zjeść pół bułki :) ale jeszcze pomyslę

Ajwi lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z mc uwielbiam tylko kurczakburgery,,,ale mc mamy w Gorzowie(30 km)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ale nie możesz się nastawiać od razu, że będzie źle i w ogóle...
    Wiem, że się stresujesz teraz, ale staraj się dla tego dziecka myśleć choć trochę pozytywnie, ok?

Nie jedzcie nic z kurczakiem z maca! Poza może sałatką z grillowanym.
    Przeglądałam tabele wartości odżywczych - dania z kurczakiem maja średnio ok. 10-15g więcej węgli niż dania z wołowiną, więc ostrożnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 13:38

Ajwi, kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia

Ajwi Cię bije po łapkach!
    Żadnej cukrzycy po ciąży nie będzie i już!

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie :D
    a jak to jest z tymi godzinami jedzenia, trzeba skrupulatnie ich pilnować?
    Do diabetologa trzeba skierowanie? Bo dziś idę do gin i zobaczymy co on na to.
    Boje się jeszcze tego ze u nas jest tylko jeden diabetolog i to w przychodni przyszpitalnej, czy beda duze kolejki, jechać do innego miasta też mam lęki bo po ostatnim wypadzie do mamy i tłuczeniu się w samochodzie dostałam skurczy że wylądowałam w szpitalu pod kroplówką.
    mam tak strasznie dużo pytań, nie boje się za to klucia i insuliny :) Moj tato miał cukrzyce od 25roku życia, od dziecka mu robiłam zastrzyki, kiedyś to były normalne zastrzyki normalną strzykawka i igłą, a teraz takie automaciki z mini igiełkami, w porównaniu z tamtym to nic hehe wiec jak co dam rade :D

f2w3lhb82umyoybw.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill, ajwi
    staram się dobrze myśleć, własnie dla dzidzi, ale czasem jestem takim psychicznym wrakiem, że już w nic nie wierzę...jeśli ktorejś cukrzyca zostanie, to na pewno mi, bo ja to jestem takim zyciowym pechowcem ;) jak coś się miało komuś przytrafić, to ja byłam pierwsza
    ale pewnie, ze nie chcę tej cukrzycy!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • midnight Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia sorki za polubienie, nie bęzie cukrzycy, czytałam że nawet na insulinie jak w ciąży jesteś to po ciąży się normuje cukier i można odstawić ! także bez stresu! pamiętaj to szkodzi :)

szaruga wcale nie musisz od razu insuliny dostać ;) bez ppaniki, a skierowanie na pewno da gin...z kolejkami gorzej...u nas w przyszpitalnej podobno miesiąc, a ja wczoraj bylam w innej poradni też szpitalnej i od ręki mnie przyjęli taki fart ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaruga
    dla ciężarnych kolejki do diab nie powinno być!!!ja wręcz poryczałam się przez tel, kiedy się rejestrowałam i dostałam termin na poniedziałek (dzwoniłam w piatek)
    Ja mam nocną insulinę, najczęściej wstrzykuje mi mąż-nic nie boli :) nic, a nic :D nakłuwacz od gluko bardziej czuję ,ale ty tez nie zakładaj, ze ją dostaniesz, najpierw będziesz miała szansę wykazać się dietka.
    lepiej będzie, jeśli ja nie będę ci doradzała odnośnie pory jedzenia :) ja na czczo piję kawę a sniadanie jem 1,5 h po wstaniu :) mój problem od lat-nie mogę jeść rano

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill, dzięki za uwagę o kurczaku w mc...bo ja kocham kurczakburgery :) ograniczę sie do cheesburgerów (reszta to juz za duza jest na mój otwór gębowy)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight
    znam przypadek jak mój-cukrzyca ciązowa stwierdzona jakoś na poczatku, insulina nocna 5j. (a potem 6j) od samego poczatku, a dzidzius zdrowy i mama bez cukrzycy
    ale pech odnośnie mojej osoby mnie nie zdziwi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaruga82

To jest tak, że każda z nas jak zaczyna to pilnuje i godzin i diety...
    A później, jeśli się okazuje, że dieta działa to zaczynamy robic różne odstępstwa;)

Oczywiście tego nie polecam ale sama za jakiś czas wycxzujesz co Ci służy a co nie :)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno mnie jeszcze zastanawia. 8 lat temu jak urodziłam corke miala hipoglikemie i przez 5 dni byla pod kroplówka z glukozy bo nie chciala się podnieść, może już wtedy miałam jakąś późna cukrzycę i nie wiedziałam o tym bo standardowe badanie miedzy 24-28 tyg nic nie wykazało?? Zawsze się zastanawiałam skąd się to u niej wzielo, urodzona 10 dni po terminie z waga 3900 hmmmm

f2w3lhb82umyoybw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi mój mąż też nie uznaje takiego jedzenia ale ja warcze bo mi się chce.
    Zamykam oczy i widzę mojego big maca aaaaaaaaaaaa<3
    Pytam męża a jutro jak może się dowiem płeć to gdzie pójdziemy? hahahha
    A on do mnie do łóżka:-)!!!!
    Hahahha

Kamcia kochana zacznij baba myśleć pozytywnie bo ściągasz myślami te czarne wizję:-(
    Jakbym była przy tobie to bym Ci nawalila :-)
    Oczywiście nie wiemy czy po porodzie będziemy miały cukrzycę ale trzeba być dobrej myśli że jej nie będzie!!!!!!!
    Ja wiem ze ty po stracie ciężko wam a szczególnie tobie ale naprawdę czarne myśli nie poprawia sytuacji.
    Mąż zawsze mi tłumaczy żeby się nie cieszyć za wczasu lepiej później się miło zaskoczyć ale ty w takiej sytuacji nie pomagasz maluszkowi i te cukry wrrrr same się podnoszą przez nerwy.
    Będzie dobrze kochana:-)))

Rudzina lubi tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże nie mówcie o tym Mc bo was ubiję...

Ani w kwestii insuliny ani 'zostanie/nie zostanie mi cukrzyca' nie ma sie co nastawiać. Rozumiem kamcia, ze pewnie wolisz być przygotowana na czarniejszy scenariusz, ale po co? Co ma być to bedzie! Nasza energia powinna się skupic na tym, zeby dobrze prowadzić dietę, a potem cóż, są rzeczy, których się kontrolowac nie da...

żabka04 lubi tę wiadomość

Rudzina
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo i nie wiem jak to jest wylezalam sie i po woreczku bialego ryzu ugotowanego na wodzie i mleku z szczypta soli i tego cukru brzozowego do tego dosc pokaznie mrozonych truskawek i borowek no i tez troszke posypalam slodkim wynik 99 ze ja wczesniej tego nie probowalam

Ajwi, domi05 lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina ja już nic nie mówię:-))))))

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaruga82 wrote:
    Jedno mnie jeszcze zastanawia. 8 lat temu jak urodziłam corke miala hipoglikemie i przez 5 dni byla pod kroplówka z glukozy bo nie chciala się podnieść, może już wtedy miałam jakąś późna cukrzycę i nie wiedziałam o tym bo standardowe badanie miedzy 24-28 tyg nic nie wykazało?? Zawsze się zastanawiałam skąd się to u niej wzielo, urodzona 10 dni po terminie z waga 3900 hmmmm

wszystko możliwe, bo niedocukrzenie u dziecka moze być wynikiem nieuregulowanej cukrzycy, ale dziś nie warto nad tym gdybać. Córa zdrowa i czekkaj na zdrowego drugiego dzidziusia

Rudzina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zadzwonie do męża i będę błagać o frytki z maca....
    AJ ty zabko jedna!

żabka04 lubi tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ