X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia u ciebie tez wszystko będzie dobrze :-)

kamciaelcia, midnight, goodwill lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    modnight, musisz być dobrej myśli, bo inaczej zwariujesz...

midnight lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka, ja to tak się boję, ze cos znajda na echo...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile osób tyle historii i każda z nas ma obawy z jakiegoś powodu ... Zazdroszczę tym którzy mało wiedzą i dzięki temu są spokojniejsi i wyluzowani! Ja pracuje w ośrodku dla dzieci niepełnosprawnych i też mi się cos w głowie poprzestawiało i czuje ciągły strach o to co bedzie

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z mężem wiemy, ze drugi raz nie damy rady stracić dziecka...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najadlam sie tego ryzu i niechta sie dzieje co chce makemu chyba odpowiada bo wiertasi sie ze caly brzuch faluje. Tylko co dalej jesc....
    Ugitowalam barszcz bialy dla mezulka i malego o ile zostanie cos jak tescue nie wszamia to moze zjem miseczkę ale bez chleba bo mi sie skonczyl.

Okropna ta mysl caly dzien co jesc juz nawet nie wiem czy jestem glodna czy nie czasami.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldzi ale to prawda im mniej wiesz w ciąży o poronieniach, chorobach tym więcej jesteś szczesliwsza :-)
    Ja tak z córką ciaze przeszłam nie wiedziałam nie bylam świadoma że może coś się wydarzyć miałam w głowie wizję że zaskoczyło zapłodnilo i do końca do porodu ma być i musi być ok.
    A teraz :-( chucham i dmucham i waruje a w ciało to już jestem tak wysłuchana że.....

• szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny
    Mam od wczoraj wyniki glukozy i juz mam dola. Wychodzi z tego ze mam cukrzyce po obciążeniu glukozą 75 po 2 h mam 161. Jestem w 27 tyg martwię się tym że może za późno wykryte, a jak zaszkodziłam dzidziusiowi slodyczami? Swięta były to szlałam jak każdy ehhh. No i czytam wszedzie o tych dietam, od wczoraj boję się cokolwiek jeść. Jestem na podtrzymaniu, muszę leżeć, nie mogę sobie ugotować, jestem zdana na łaskę teściowej która dziś mi wciska schabowego i uważa ze wydziwiam. Jestem taka zdołowana. :(

f2w3lhb82umyoybw.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj szaruga
    rozumiem cię doskonale, sama nie wiedziałam co i ile jeść i jeszcze nie mialam glukometru
    najgorszy to tez jest brak zrozumienia u najblizszych...ogólna zasada to jeść często i po trochu...unikaj słodyczy , soczków, napojów...owoce to też po 1 sztuce. Resztę sama zbadasz, jak juz dostaniesz glukometr
    nie myśl, co sie działo wcześniej , bo teraz zaczynasz nowy etap z myslą o dzidziusiu. Zobacz :) nie jestes jedyna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to pierwsza ciąża, ale moja siostra straciła dziecko. Poza tym kilka lat pracowałam jako wolontariusz w hospicjum dla maluchów więc co się napatrzyłam to moje. Ale powiem wam że niewiedza nie zawsze jest takim błogosławieństwem. Jesteście silne babki! I u nas wszystkich będzie wszystko dobrze bo musi! Tak rzecze ruda! Rude to wredne ale zawsze ma rację ;) jak już się wszystkie rozpakujemy to zrobimy sobie zjazd i będziemy jadły czekoladę i bezy i hamburgery smażone ma smalcu hahahaha ;)

Dorinka! Nie martw się na zapas, może potem będzie niżej a może potem znowu wyżej, a potem się wymiesza a potem urodzisz :P jesteś już na fajnym etapie, jeszcze jest troche czasu, ale już za półmetkiem; u mnie żadna zasada nie pasuje, na czczo większość mam powyżej 80 (raptem kilka razy poniżej) za to zdarzyło mi się 80, 83, 78 po obiedzie - nie magia to? Po śniadaniu identycznym mam cukry między 83 a 119! Jakby mnie takie anomalie miały wyprowadzać z równowagi to bym już dawno oszalała...

midnight, Ajwi, Dorinka, agatia, twardan lubią tę wiadomość

Rudzina
  • midnight Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie staram się byc dobrej myśli zeby nie zwariować, moja mantra to : teraz musi byc dobrze, nie ma innej opcji :)

I nawet myślę że każdej uda sie pożegnać z cukrzycą po ciąży , jak tylko bedziemy pilnować cukru :)

Ajwi, Rudzina, żabka04 lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaruga82

To ją Cie pocieszę:)
    Od 16 tyg też leżę. W zeszłym tyg, w szpitalu założyli mi pessar a i tak lekarz kazał dalej leżeć.
    Cukry mierzę od 26 tyg.
    Też jestem zdana na łaskę innych. Tesciowa też mi zbytnio nie pomogła. Bez męża i mamy byloby ciężko.
    Ale wszystko da radę przetrwać.
    Na razie się nie stresuj i pojdz do diabetologa.
    Później będziesz próbować z dieta i pewnie okaże się, że możesz jeść więcej niz myslisz:)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po ostatniej wizycie odpusciłam :) na pewno pamiętacie, ze śniła mi się wtedy diabetolog :D o czym jej oczywiście powiedziałam :D od tamtej pory nie mysle o pomiarze(ile znów do cholery wyskoczy), w dupie ma ketony, jem, co chce, nie myslę, ze moja waga stoi/spada...od tamtej pory9 od 10 marca) mam 3 oficjalne przekroczenia: 122, 125, 122 i jedno nieoficjalne 146
    mam wazniejsze rzeczy na głowie
    dzidzia i tak się na czyms utuczyła

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po schabowym cukier powinien być ok. Najlepiej tylko jakby był bez panierki:) po prostu ją zdejmij:) i śmiało wsuwaj :)

goodwill lubi tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Rudzina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj przybywa nas! Cześć dziewczyny! Smiałyśmy się, ze z nowymi normami co druga dziewczyna będzie z cukrzycą i proszę...

Szaruga! Absolutnie sie nie zastanawiaj nad tym co było - od teraz nowy etap, ja po 2h miałam podobnie bo 160. I póki co samą dietą jadę z różnym skutkiem ale do przodu! Matko ja chyba ze 3 dni przepłakałam jak sie dowiedziałam.

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight
    ja juz nawet nie wierzę , że mnie cukrzyca po urodzeniu opuści !!!ale po ciąży będę miała tylko nietolerancję i to już nie jest ważne dla diab

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zrobic jakiś porządniejszy obiad dzisiaj bo wczoraj na tej zupce przejechałam i pod koniec dnia się zorientowałam, że mój niby taki zaradny mąż prawie nic nie jadł... poza wyjadaniem mojej gorzkiej czekolady za co zdrowo oberwał!

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzina, mój gin smiał się z tych nowych norm :) ze teraz to każda bedzie miała cukrzycę :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja juz nawet nie wierzę , że mnie cukrzyca po urodzeniu opuści !!!

Kamcia, że coooo Ty tu wypisujesz takie głupoty, że szooook??? Babo!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaruga witam:-)
    Rudzina racja:-)

Zjadłam dwa gołąbki ale bez sosu itd.
    Potem będzie kebab albo mc donald jestem w trakcie ustalenia z mężem musimy się na coś zdecydować:-)

Ajwi, kamciaelcia lubią tę wiadomość

‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ