X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy tu tylko o McDonaldzie ;p
    mnie jakoś nie ciągnie Wam powiem, ostatni raz pamiętam byłam w dniu, w którym robiłam krzywą, po badaniu z mężem jechaliśmy ogarnąć temat wózka i postanowiłam sobie odbić katorgę podczas badania, najadłam się że szok, miałam wyrzuty sumienia że w ciąży i do mcdonaldu... nie chciałam nigdy karmić tym dziecka w ciąży - w całej ciąży byłam tam ze 3 razy zawsze z wyrzutami sumienia bo to świństwo... I jeszcze wtedy jedną kanapkę wzięłam sobie na wynos, żeby wieczorem sobie zjeść, a po powrocie do domu sprawdziłam w necie wyniki... i jak zobaczyłam to 206 po dwóch godzinach to mi się w głowie zakręciło, a tej kanapki skutecznie odechciało... i od tamtej pory mnie nie ciągnie ani do mcdonalda, ani do kebaba;p raz miałam słabość w fastfoodzie jak brałam mężowi hotdoga na wynos - mamy taką budkę gdzie są meeega dobre takie żeczy i w rozmiarze xxl - mały hot dog ma chyba z 50cm ;p i taką ochotę na niego miałam, ale się nieugięłam, mąż mi kupi po porodzie;p

Za to taką domową torlillę mogłabym jeść przynajmniej raz w tygodniu... cukier po nich na granicy, musze pochodzić żeby był w normie ale jakie to dobre... mmmm...

Jadła któraś z Was pitę kupną w sklepie? Mam przepis na pełnoziarnistą i chyba spróbóję i zjem z warzywami, kurczakiem i sosikiem czosnkowym... może na kolację?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 14:14

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A... dziś po naleśnikach takich samych jak wczoraj 132... i bądź tu mądry człowieku ;p
    co prawda zjadłam połowę więcej niż woczoraj i kilka razy ugryzłam jabłko (któe mi cukru nie podnosi nigdy do posiłku) i wątpię żeby to miało tak duże znaczenie...

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi zjadłaś więcej :D

Ajwi, domi05 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi a może zrób sobie takie w piekarniku frytki z biedronki.
    Kup sobie worek frytkow i będziesz sobie robić kiedy chcesz i masz ochotę.

Noooo sory dziewczyny ale ja żyć bez niego nie mogę tak jak każda z was bez czegoś.
    Wrrre
    Idę siku i cukier mierzyć po gołąbkach.

Ajwi lubi tę wiadomość

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi,

Ja w ciąży ani razu nie jadłam nic z maca...
    Ale dzisiaj bym zjadła...
    Maz się śmiał i powiedział, że takich rzeczy nie jemy...wiedziałam, że tak będzie...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale żeby te pół naleśnika i 3 gryzy jabłka podniosły cukier o ponad 20? No nie wiem... może... wiem że z naleśnikami musze ostrożnie...

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj ugotowałam pomidorówkę, zupę mam zawsze na 3-4 dni. a męzowi tak bardzo smakowała, ze zjadł wczoraj potrójne porcje i na dziś zostało aby aby...i nie ma makaronu dla niego(jest mój ciemny), nawet ryżu(jest mój brązowy), więc zrobie kluskę laną :) a co? co najwyzej to mi może cukier skoczyć hehe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zabuszka,

Jak gotujesz ten ryż na mleku?
    Wkladasz z woreczkiem do mleka?
    No i jak dodajesz owoce?
    Już po ugotowaniu?

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy był tu niedawno temat popcornu czy mi się pomyliło? Próbowała któraś? Bo zjadłabym w weekend na podwieczorek do filmu...

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz nie wytrzymam dziewczyny.
    Prawa 135 lewa 115.
    Jak mam to rozumieć i który wziąść pod uwagę wynik.

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny litości!

Bo mi język zaraz gdzieś ucieknie...

Żabka kusi MacDonaldem, zabuszka ryzem, a teraz domi popcornem:)

Ja chce chipsów, coli, mlecznej czekolady i frytasow z McDonalda:)

domi05, kamciaelcia, Dorinka, midnight lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi wrote:
    Domi,

Ja w ciąży ani razu nie jadłam nic z maca...
    Ale dzisiaj bym zjadła...
    Maz się śmiał i powiedział, że takich rzeczy nie jemy...wiedziałam, że tak będzie...

Mój też tak gada nawet nie chce słyszeć o mc donald:-(
    Dlatego sama jeżdżę w takie rejony i się nie proszę.
    Raz się zgodził bo sam był głodny i nie miał nic po drodze tylko mc donald.

Ajwi lubi tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka, ja już olewam temat i mierzę już teraz zawsze tylko raz, chyba że wychodzi podejrzanie, ale nigdy nie zmieniam ręki, zawsze kłuję dwa palce z lewej - bo tak mi wygodniej, jestem praworęczna.
    jak mierzysz często z obu, to zauważyłaś że z jednej zawsze wynik jest niższy? Czy różnie? Bo jak zawsze z lewej masz niższy a z prawej wyższy to mierz tylko z jednej, albe zapisz oba i niech się diab wypowie. Ja dziś po naleśnikach drugi raz nie miarzyłam, wiem że one u mnie różnie wychodzą, a jak jest mniej niż te 140 to nie świruję i mierzę raz... Jak jest równo albo więcej zmierzę drugi - i ostatnio było za pierwszym 140 za drugim 127 więc stwierdziłam ze chyba glukometr się walnął, bo dzień wcześniej po tym samym było 102 więc...
    Ale nie wiem jak to jest... chyba lepiej mierzyć raz, bo tak na prawdę to za każdym razem wynik będzie inny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 14:27

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka o tych pomiarach gadaj z diab
    ja osobiscie bym sprawdziła gluko w laboratorium

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Szaruga witam:) po 2h masz przekroczenie, ale spokojnie dasz radę :)
    Co do.córeczki to nie gdybaj, co było to było. Hipoglikemia może być wynikiem cukrzycy u matki, ale już tego nie sprawdzisz. Ja w poprrzedniej ciąży miałam na początku cukier na czczo 100, potem już ok. Krzywa w 28tc ciąży ok, ale na granicy i skończyło się insuliną. Teraz krzywa ok, a jednak cukrzyca po pomiarach domowych. I teraz wcale nie wyszło mi tak na grwnicy. Niestety OGT to tylko.badanie przesiewowe, bie wykryje wszystkiego.
    Nie daj się i.walczymy w grupie raźniej :).

Kamcia nie.wiem, jak to jest z tym echo, ale mi USG polowkowe robi gin z certyfikatem i od razu ma być echo serca. Jak będzie lipa to przez ulicę mam lekarza, który robi USG serca, jest jednym z lepszych w Pl, wtedy.pójdę do niego. Na razie odkładam bo to ogromny koszt 450 zl.

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko mi gluko też pokazywał różnicę ok 30j nawet między prawą a lewą, a płynem kontrolnym jest ok. Diab.kazała zapisywać najwyższy wynik bo to tylko orientacyjne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pytałam diablo o takim pobraniu i różnych wynikach powiedziała że gluko może się pomyśleć o 10%.
    Mam brać pierwszy pomiar obojętne z której ręki i nie bawić się.

Domili to jest różnie.
    Rano było na odwrót.

Tylko ja nie wiem czy insuline wziąść:-(
    Bez sensu.
    Idę po dziecko spale te cukry.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak diab. kazała mierzyć raz, to mierz raz, jak jest za dużo weź insulinę... tak mi się wydaje, ale dopytaj diab.

żabka04 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabko mi gluko też pokazywał różnicę ok 30j nawet między prawą a lewą, a płynem kontrolnym jest ok. Diab.kazała zapisywać najwyższy wynik bo to tylko orientacyjne.

Dzięki :-(
    To ja mam dzisiaj gorąca linie w dzienniku:-(

Miałam cie wywoływać ale się pojawiłas :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z młodym na rowerku, ale mam jakiś zly dzień :/ chyba kryzys. Wkurzylam się, że na śniadanie ledwo co.i cukier na granicy, a po belriso 95, po betonie 100 nosz.kur.

‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ