X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to czego brakuje żeby uruchomić poród to wielki czekoladowy tort?! ;)

Ajwi, absolutnie nie straszę, myślę, ze dziewczyny z nerwów juz wariują i wymyślają głupoty. Gdyby normowanie się cukrów znaczyło coś złego dla stanu łożyska to każdy jeden lekarz by nas uczulał na to. Więc spokojnie!

O no ja rooibosa wypijam sporo bo można w ciaży dużo więcej niż normalnej herbaty - zero kofeiny i podobno przeciwdziała skurczom (pamięteć odstawić kilka dni przed porodem...). Jak do tego dobrze robi cukrom to żyć nie umierać. Zbliża sie godzina mojego ponaleśnikowego pomiaru - trzymać kciuki!

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rooibos też ma mega dużo żelaza, ja aktualnie piję rooibosa o smaku mango lassi :) wcześniej jabłkowo-cynamonowy i.zwykły.

Rudzina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi hahahah jaki totalny luzzzzz :-) masz rację chce to niech wylazi daje ci tydzień i wyjdzie :-)
    Hahaha razem z cukrami tak jak Agatia pisze :-)

Jestem po kolacji w mc Donaldzie zaraz się zmierzę aż mam jakieś leki hihihi

Mąż pyta ciezarna żonę czy zadowolona jestem?????? Hahahahaha głupie pytanie nie????

Rudzina lubi tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelika to mam wybrany już od 2mca ciaży tylko będziemy brać razem z wózkiem na raty (budujemy historię kredytową...) a ja nie mogę się na wózek zdecydować! Ale chyba po prostu wyznaczę sobie deadline i jutro podejmę decyzję bo o ile fotelik ma być dostępny w ciągu 2 dni od zamówienia to na wózek chyba 3tyg trzeba czekać.

Dobra, dziewczyny - 3 naleśniki orkiszowe na mleku 3,2% z serkiem twarogowym i cynamonem... 92! Poprzednio po takim zestawie miałam 133. Później kilka razy po 2 takich nalesnikach odpowiednio 108 i 115. Cukrzyca - tego panie nie ogarniesz!

Rudzina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Rooibos też ma mega dużo żelaza, ja aktualnie piję rooibosa o smaku mango lassi :) wcześniej jabłkowo-cynamonowy i.zwykły.

Ja zwykłego albo teraz kupiłam cytryna-imbir i jest rewelacyjny!

agatia lubi tę wiadomość

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia
    a kto miałby sprawdzać fotelik? przeciez tez nie pakuję dziecka do fotelika, bo mandat grozi...fotelik jest dla dziecka, dla jego bezpieczeństwa, więc pierwszy musi być jak ma się zamiar autem wracać do domu ze szpitala
    i ja w zadne isofixy nie inwestuje...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszło mi bokiem trzy leki ice tea do mc Donalda :-(
    Wynik 132:-(
    Wyobraźcie sobie ze nie mogłam się wbić dwa razy igła z insulina?!
    Nie wiem dlaczego dorwalam drugie udko:-)

Ostatnio jadłam taki sam zestaw tyle że sokiem jabłkowym Zapiłam a teraz mnie naszła ice od męża wrrrr

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    agatia
    a kto miałby sprawdzać fotelik? przeciez tez nie pakuję dziecka do fotelika, bo mandat grozi...fotelik jest dla dziecka, dla jego bezpieczeństwa, więc pierwszy musi być jak ma się zamiar autem wracać do domu ze szpitala
    i ja w zadne isofixy nie inwestuje...

To, że dla bezpieczenstwa wozimy dzieci w fotelikach jest oczywiste ale widac nie dla wszystkich bo ja też słyszałam, ze w niektórych szpitalach położna sprawdza, czy dziecko bedzie zabrane do domu w foteliku.

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina A o tym sprawdzaniu pierwszy raz słyszę :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko z internetowych opowieści ;)

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina ile ja znam przypadków ze rodzice inwestują w najdroższe foteliki a w czasie podróży nawet ich nie przypinaja a jak przypinaja fotelik to już dziecka nie (bo mu niewygodnie ). Uwierzę ze są tacy co w ogóle go nie wezmą bo stwierdza ze po co im skoro nie mają auta

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia w niektórych szpitalach sprawdzają czy dziecko wpięte w fotelik. Moja kumpela dostała wypis i.książeczkę zdrowia, jak sorawdzili czy.dziecko jest w foteliku. Myslalamt, że pod tym kątem piszesz :)

Z racji zmiany auta kupuję isofix (w poprzednim tego nie mieliśmy) bo fotelik jest stabilniej wpięty niż pasami. Ale będę kupowała używane bo nowy to kosmiczna cena, a jeszcze x 2 :)
    No i muszę młodego sprzedać fotel, jeszcze na gwarancji.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam (w sumie z mezem)trochę odmienne zdanie. Fotelik nie musi być mega drogi i reklamowany ale używanego bym nie wzięła. ..wole ten swój bez gwiazdek (za które producenci płacą )ale mam pewność że nawet nam nie upadł ...podstawą jest przypięcie i isofix ma w tym pomóc. Rodzice nawet nie zawsze wiedzą kiedy jest pora na wymianę fotelika. ..często patrzą tylko ma wagę ale nie na długość dziecka. ..każdy szczegół ważny i mnie przeraża najbardziej bezmyslność rodziców. ..
    Musiałabym w rodzinie podpytac czy komuś sprawdzili fotelik :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 20:52

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ważny jest isofix bo jest bezpieczniejszy niż pasy. Nawet najlepiej wpiety pasami fotelik nie jest zupełnie stabilny. Nasz niestety mimo "idealnego" wpięcia przesuwa się.
    Jeden kupię od koleżanki, więc wiem w jakim stanie. Ona jak wozila młodą to.fotelik ani drgną :)
    Niestety z funkcją isofix są bardzo drogie od 1000 w górę, więc nie stać mnie na dwa nowe.
    Dla córki chcemy fotelik od 0 do 4 lat. Młodemu wiadomo do 4.
    Siedzer i szperam i jednak pewnie postawię na Römera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 21:18

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My np sprzedalismy fotelik maxi cosi.za 200 zl, a.kupiony był za 800. Był bez wypaadkowy, na gwarancji, używany ze 3 razy:)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do końca cie zrozumiałam. ..miałam wizje fotelika plus baza isofix. ..co innego późniejsze foteliki do jazdy przodem z wbudowanym isofixem. ..z Emilka uzywalismy tego fotelika 0 -13 bez bazy (stelaż się zmieścił do bagażnika a reszta juz nie wiec wpinaliśmy fotelik. Po szpitalu mieliśmy już fotelik zmienić (mała robiła się za długa choć wagowo to jeszcze jeszcze by używała ), mieliśmy upatrzony i właśnie z podstawka (czyli wbudowanym isofixem )
    Cały czas przed oczami miałam tą osobna bazę do fotelika. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy dla młodej fotelik od urodzenia do 4 r życia z wbudowanym isofixem. Fotelika nosidełka nie chcemy.
    Interesuje mnie taki:http://www.britax-roemer.pl/foteliki-samochodowe/dualfix/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 21:40

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś źle wkleiłem przed chwilą ;) na kom slabo mi idzie ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to cie zrozumiałam :) stąd moje podejście do isofixa ale do nosidełka. ..tez rozwazalismy fotelik ale 0 -25 kg bo mają funkcje leżenia. ..ale teraz tez pozostajemy przy nosidełku - można wpiąć w stelaż :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla młodego albo kupier od kumpeli albo poszperam po necie. Muszę wreszcie pit złożyć, żeby zwrot dostać bo coś się zebrać nie moger ;)
    Wpinanie w stelarz jest spoko, ale ja z tej opcji ani razu.nie skorzystałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 21:45

‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ