Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Monika
witaj wśród swoich
Nie płacz kochana, jutro wizyta i będziesz działać, a my na ile.umiemy pomożemy
Ajwi mnie właśnie diab i dietetyk wsadziły na minę nakazem jedzenia na noc bialej buły, mleka itp. I jedzeniem w nocy. Cukry mi wywalało. Jak przestałam tak jeść tak cukry.na czczo się uregulowały. Mam przekroczenia raz na tydzień, raz na 9 dni, a nie codziennie
Więc przynajmniej na jakiś czas dietą udało się uregulować.
Nie kumam tylko jak te cukry.szkodzą dziecku, ja maa się efekt brzasku, czyli niski w nocy, a rano ponad normę. Diab nie umiała mi odpowiedzieć w jaki sposób to szkodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 21:56
-
Dzięki dziewczyny!
Spodziewałam się ze mogę mieć problem ale po otrzymaniu wyników dopiero do mnie dotarło...
Jutro pewnie dostanę skierowanie do poradni diabetologicznej. Powiedzcie na jAkie owoce sobie pozwalacie? Ehh od ciąży odrzuca mnie zapach mięsa, nie jestem w stanie go zjeść za nic w świecie, boję się ze mnie zmusi sytuacja a skończy to się pewnie zwrotem całości pokarmu..http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f
-
Monika - witaj u nas. Jak pisałam wcześniej, tu możesz liczyć na wsparcie i zrozumienie.
Teraz już nie rozkminiaj, nie płacz. Co było a nie jest, nie pisze się w rejestr!
Ja zjadam na II śniadanie 1/2 jabłka lub banana z jogurtem naturalnym i łyżką płatków owsianych. Na podwieczorek: 1/2 grejfruta lub pomarańczy lub trochę pomelo. Ostatnio wsuwam też po jednej śliwce takiej kulistej, kupiłam w biedrze - bez przekroczeń. Kiwi mi nie służy.
Wszystko musisz wypróbować na sobie, niestety... Wszystko ogarniesz. Dieta cukrzycowa to nie najgorsza rzecz, która się może przydarzyć w ciąży! Głowa do góry! -
Monika ja jem truskawki, maliny, czerwoną poprzeczkę (narazie z mrożonki), jem banany, kiwi, jabłko, melona.
Na 2 śniadanie lub podwieczorek jem jogurt/kefir, płatki orkiszowe, owoce lub owoce z kaszą/ryżem, śmietaną. Zjadam też od razu.po obiedzie banana lub melona. Mają wysoki IG, więc jem je z obiadem żeby spowolnić wyrzut węgli. Kiwi podjadam między posiłkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 22:32
-
Czesc slodziaki no ja jakos czasu na udzielanie znajduje go tylko rankiem . wczoraj wybralam sie na zzakupy raz na miesiac czy 2 sie wybiore. Wzielam siostre no i polazilysmy. A popoludniem msz wrocil to maliny skonxzone teraz porzadek na podworku robimy ogrodek itp. To zejdzie nam z tydz czy 2 bo sporo pracy . Chociaż zajecie jest tez marzy mi sie zeby S byl czesciej w domu ehhh.
Cukier dzis pozytywne 75 -
Ha!
A ja dzisiaj na śniadanie zjadlam pół grahamki i jogurt z dżemem i cukier 139
Ale... Sprawdzilam jeszcze dwa razy bo nie dowierzałam i było 116 i 118 więc ok... I głupia ją bo wcale mnie to nie martwi bo łożysko w takim razie chyba działa
Aha i mierze się gdzieś po 55 minutach bo się doczekać nie mogę
No i muszę wymienić igłę... Dziewczyny zmiueniajcie igły bo ją się swojej przyjrzalam i widzę na niej zeschniętą krew... Myślę, że to też niestety może wpływać na pomiar...
Grahamka na śniadanie mi nie służy od początku ciąży
Dziewczyny, myślicie że obrzęki mogą wpływać na pomiar cukru z palucha?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 07:47
-
haha
a mi w lab nie potrafili odpowiedzieć na jedno pytanie!!!(az 3 osoby)
moze wy pomozecie?
o godz 7.10 na czczo miałam 83
w lab o godz 7.50 na czczo miałam 98 ??!!!
w domu o godz 8.00 na czczo mialam 101 ???!!
i byłam tam samochodem
gin mi tez jutro nie odpowie
diabetolog za 3 tyg
kurwica mnie weźmie zaraz...
i u nas w nocy była straszna burza a rano żaden diesel nie chciał odpalić (na szczescie mamy benzyniaka)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 08:13
-
Witam się z cukrem naa czczo 85
brakiem acetonu i -0,5 kg
Kamcia pomiary z gluko są orientacyjne, mój gluko zaniżał zawsze na czczo.
Ale właśnie masz tak jak ja, ze rano np. 77 po 30 min 90.
Ale dzisiaj w nocy 85 i rano na czczo 85Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 08:21
-
Kamcia ja właśnie tego na czczo nie kumam. Nie rozumiem jak on szkodzi dziecku, bo przy cukrze 90 nawet z hakiem to chyba trzustka nie jest mocno obciążona. Nie rozumiem teze jak szkodzi ten ranny skok, jak w nocy jest ok. Nie kumam
w pn się zapytam w Wawie.