Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
super by było jakbyś spytała, ale najlepiej na moich wartościach (BO TWOJE W NORMIE
)
dziś zgonilismy to poczęsci na stres ale nie mam porównania, bo po wstaniu piję kawę , a zatem nie mam tej 30 min przerwy
gin mi raczej nie odp skoro laboranci nie wiedzielipytali czy nowy gluko,czy szłam itp
-
Kamcia powodzenia na wizycie!
Daj znac po wszystkim
Ja dzis 86 na czczo po I sniadaniu 91. Zaraz będzie czas na II to sie zacznie jazda z cukrami.
Rano brak acetonu za to na wadze 0.5kg mniejjem ok.6 posilkow z chlebem dziennie + 2x dziennie kawalek serniczka domowego + obiad wiec czemu ta waga nie idzie do przodu? Przeciez przez te 2 miesiace chociaz o wage dziecka i wod powinnam przybrac. Brzuch tez juz od dawna bez zmian - 91cm.
Ucho nadal boliWkładam wacik nasaczony spirytusem kamforowym od 2 dni ale nie ma poprawy
-
kamciaelcia wrote:ale ciekawe jest to , ze jak wstawałam to miałam i 95, więc w lab by było 120???
Ja dwa razy na gluko miałam rano 81, a w labie po 1,5h 96.
Tylko ostatnio miałam 86 w labie, więc święto.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 08:44
-
agatia wrote:Może im dłuższą masz przerwę w jedzeniu tym bardziej rośnie cukier.
Ja dwa razy na gluko miałam rano 81, a w labie po 1,5h 96.
Tylko ostatnio miałam 86 w labie, więc święto.
ale przez 1,5 h bez jedzenia organizm miał prawo wyrzucić zapas glukozy, ale u mnie to było 40 min -
Agatia boje sie strasznie przez to co wyjdzie na usg. No przeciez 2 miesiace temu moj maly wazyl 400g. wiec za ten czas chociaz jego waga powinna mi przybyć nie? Diab pewnie mi nie bedzie chciala uwierzyc ze naprawde się nie glodze a ja w zyciu nie jadlam tyle wegli co teraz. Nawet przed dieta jadlam sporo mniej niz teraz a jednak waga szla w gore powolutku. Kogo nie spotkam to nie chce uwierzyc ze to juz ten tydzien bo brzuch taki maly. Najdziwniejsze jest to ze jak patrze w lusterku to mi sie wydaje ze naprawde mi brzuch urósł i sie zaokraglil a na metrze caly czas to samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 09:20
-
Dorinka, spokojnie. Te komentarze odnośnie małego brzucha czy dużego niech sobie ludzie wsadza. Ja ciągle słyszę jaki malutki brzuszek i ze nie wierzą zw to juz taka pozna ciąża a mały rozwija się normalnie plus minus kilka dni co do wieku ciąży, ostatnio dokładnie idealnie w normie. A ja też widzę ze brzuszek rośnie! może z miary niewiele wynika ale brzuch się zmienia, możesz cos tam tracić ale dziecko sobie wyciąga to czego mu trzeba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 09:26
Dorinka lubi tę wiadomość
Rudzina -
Ale tak sobie teraz przypominam. Ile razy przed ciaza zazdroscilam osoba ktore moga jesc ile wlezie i nie tyja bo ja cokolwiek nie zjadłam to dupa rosla
A teraz sama mam taka mozliwosc i zamiast mnie to cieszyć to mnie to martwi
Moj maz sie smieje ze kobiecie nie dogodzisz -
Dorinka ja też słabo przybieram na wadze, od początku ciąży 2,5 kg, a od początku jestem na diecie
Młody w 20 tc ważył 540g teraz w 28 tc 1200g. Jeśli chodzi o brzuch to mam wrażenie, że jest duży, ale gdzieś musiało ubyć kg. Mam porównanie, bo przed ciążą chodziłam do dietetyczki i się odchudzałam, to w obwodach np. w udach znikło w ciąży po 5 cm. A jem cały czas. Zobaczysz na usg, że wszystko w porządku
Nie martw się na zapas
Dorinka lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Dorinka jak acetonu nie ma tzn, że organizm mie głosuje. Ja mam nadwagę 81 kg, więc chyba tłuszczu mi ubywa.
Wczoraj spotkałam koleżankę, też ma cukrzycę ciążową drugi raz. Ma sporą nadwagę. W poprzedniej ciąży na diecie schudła 10 kg, zero na plusie, 10 na minusie, aceton miała cały czas, a dziecko urodzone 4 kg