X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia super, że z serduszkime ok :) mówiłam, że będzie ok :) pomiary też.ok, więc super :)
    Co lekarz to opinia co do insu, mi się łożysko starzalo przy insu i diab mi mówiła, że od tego.
    Ja mam usg z echo 21.04, więc jeszcze 2 tyg. A moja ginka nie wiadomo kiedy wraca, więc za tydzień chyba pójdę do jej kolegi na kontrolę :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kamcia super, że z serduszkime ok :) mówiłam, że będzie ok :) pomiary też.ok, więc super :)
    Co lekarz to opinia co do insu, mi się łożysko starzalo przy insu i diab mi mówiła, że od tego.
    Ja mam usg z echo 21.04, więc jeszcze 2 tyg. A moja ginka nie wiadomo kiedy wraca, więc za tydzień chyba pójdę do jej kolegi na kontrolę :)

zdziwił się skad mi takie głupoty z insulina przyszly do głowy...że cukjry sa niebezpieczne

a co do łożyska to wiem jak to jest, ten lekarz nic na ten temat nie powiedział, miałam porównanie z pierwsza ciążą i wtedy jeszcze w 23 tc był 1. stopień. Choć wiem, że inny lekarz mógłby inaczej jeszcze ten stopień okreslić. Przepływy super., afi ok, nawet powiedział, ze u dzidzi prawidłowe napiecie mięśniowe...ale tak mocnego(niedelikatnego)usg nigdy nie miałam :) dzieciak nie chciał nic współpracować, i-niesterty-siuraka dojrzał
    łożysko miałam na tylnej scianie a teraz jest w dnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:01

Ajwi lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O przypomniało mi się że mój gin mówił że stosowanie skali 4stopniowej jest przestarzała metoda i niedokladna i właściwie już się jej nie używa.
    Obecnie usg pozwala uzyskać lepsze diagnostycznie parametry jak właśnie przepływy gdzie obrazuje się najmniejsze zmiany. Mi nawet nie mówił jaki to stopień bo przepływy są dobre. Dopiero jak byłam na IP to się dowiedziałam że wg lekarki rezydentki łożysko jest II stopnia.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi tez w pierwszej ciązy na stopień nie patrzałam, bo ważne były przepływy ale teraz to mi się rzuciło w oczy :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam super przepływy do 32 tc, w 32 mialam I stopień, w 33 II, w 35 III a potem siadały na maksa im bardziej zwiekszalam insu tym bardziej siadalo. Przy 30j wysiadlo. Diab mi mówiła, że insu nie przenika przez łożysko, bo łożysko jest buforem i wylaupuje czasteczki, które mogą "zapychac". Zobaczymy, jak teraz :).

Kamcia czyli siurek się potwierdził?

Domi zaraz bedziesz miała malca przy.sobie, ale czad :)

domi05 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siurka zobaczył, niestety
    ja w 23 tc miałam 1. a w 29 tc miałam 2 stopień

co oznacza skrót BOD (jeanty)?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej co za dzien caly czas cos bym jadla ... powiem wam ze chyba jakbym te ketony miala mierzyc to chyba by nie bylo wesolo ja za tydzien mamm dibetolog a za 2 ginekologa ...juz bym chciala widziec dzidziusia;/

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siurki tez sa fajne;) ja sie juz przywyczilam z mysla ze bedzie 2 chlopiec i juz 3 dziecka nie planuje . na poczatku bylo uklucie ze szkoda no ale wazne ze zdrowy . bedzie 2 syneczek mamusi

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie wiem, co to za skrot BOD.

U mnie w szpitalu określają stopnie w oparciu o przepływy i zwapnienia.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kamcia nie wiem, co to za skrot BOD.

U mnie w szpitalu określają stopnie w oparciu o przepływy i zwapnienia.

skrótów i wartości dopplera oraz przeplywów to ja już nie rozszyfruję, ale BOD to jakies parametry dziecka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w gabinecie spędziłam 50 min

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha
    długości pępowiny się nie mierzy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia długości się nie mierzy to jasne bo to niewykonalne jest ale mi chodziło cały czas o grubość. Zresztą nieistotne

Gratuluję super siurka :-)

• goodwill Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The binocular distance (BOD) is a measurement between the two lateral (outer) canthi of each eye. = odległość pomiędzy bocznymi kącikami oczu.
    Wow. To się rzadko mierzy. Doktorek miał sprzęt dobry!

Kamcia - napiszę Ci teraz kontrowersyjną opinię. Nie obraź się. Ja myślę, że Twój Aniołek sam Ci zesłał synka teraz. Już tłumaczę dlaczego. Gdybyś miała kolejną córkę, to mogłabyś nieświadomie porównywać ją do Emilki. A to nie jest dobre dla dziecka. Ja myślę, że Twój Aniołek wie, co robi.
    Wiem, że teraz dla Ciebie to szok jest. Ale ufaj. Strasznie się cieszę, że badanie ok. Uściski.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowiazalam dzisiaj 38 krzyzowek...
    Ot, co robię cały dzień :)

goodwill, żabka04, Rudzina lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill wrote:
    The binocular distance (BOD) is a measurement between the two lateral (outer) canthi of each eye. = odległość pomiędzy bocznymi kącikami oczu.
    Wow. To się rzadko mierzy. Doktorek miał sprzęt dobry!

Kamcia - napiszę Ci teraz kontrowersyjną opinię. Nie obraź się. Ja myślę, że Twój Aniołek sam Ci zesłał synka teraz. Już tłumaczę dlaczego. Gdybyś miała kolejną córkę, to mogłabyś nieświadomie porównywać ją do Emilki. A to nie jest dobre dla dziecka. Ja myślę, że Twój Aniołek wie, co robi.
    Wiem, że teraz dla Ciebie to szok jest. Ale ufaj. Strasznie się cieszę, że badanie ok. Uściski.

mąż tak samo twierdzi, ze Emilka chciała braciszka...

ze sprzet i lekarz dobry to ja wiedziałam, może nasze województwa (lubuskie i zachodniopomorskie)nie sa jakoś rozwinięte, ale mamy tego jedynego specjalistę...nie znalam wczesniej tego lekarza, ale prywatny gabinet prowadzi(co zapamietam na przyszłość...). Bardzo dokładny, najpierw myslałam , ze gburowaty, ale dogadaliśmy się ...jednak teraz bede myslec o tym łożysku...on mówił , ze wszystko bardzo dobrze(na koniec dodał i będzie dobrze, ze mam iśc spokojnie do domu i o cukry dbac)
    i jesli taki specjalista mi mówi , ze insulina pomaga a nie szkodzi, to juz w ogóle jestem spokojna w tej sprawie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi wrote:
    Rowiazalam dzisiaj 38 krzyzowek...
    Ot, co robię cały dzień :)

mąż ostatnio stwierdził, ze synek będzie mądry po mamie , bo mi rozum odbiera :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się

Kamcia super wieści. Mówiłam że będzie OK :-0
    Gratuluje synka i ściskam mocno :-)

Rano pożarłam się z mężem bo rejstrowałam się do gina.
    Mówie o kurcze dwóch lekarzy w jeden dzień cholipcia 300 zł pójdzie!
    A ten z gębą na mnie czy i po co ja musze chodzić do endo?????
    Co mc?!!!!!
    Awantura wyszła....
    Mąż z natury chomik, teściowa mi nagadła przy nim że nie potrzebnie chodzę do endo że się wkręiłam do lekarzy wrrrrr a ten dzisiaj scene odwalił.
    Kużwa mam leżec i umierać na tarczyce bo mężowi szkoda kasy?????
    Nie rozumie go ale jest mi przykro w końcu z mojej pracy też jakiś pieniądz wpływa na konto ale to też nie ma znaczenia takie czasy wrrrr
    Sory ale nie mam z kim pogadać i się wyżalić :-(
    Faceci!!!!! im wolno kupowac co chcą wrrrr musze starego mojego do pionu ustawić bo chyba się zapomina :-((
    Ja byłam w Galerii miałam sobie kupić polara albo kurtkę nic nie ustrzeliłam .
    Kupiłam kebaba z sosem czosnkowym i 2 pary majtochów hihi
    Teraz lecę po dziecko do przedszkola i fuge do kaflek mąż kazał kupić czyt. żona ma misje hihi

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja mysle tak samo. Mysle ze twoj synek to znak od Emilki zeby przeszłość zostawic za soba a zaczac żyć na nowo :)
    Super ze wszystko ok :)

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakiś sposób na zapchany kanalik w oku???
    Od tygodnia???
    cały czas łzawi. dzisiaj wstałam z bolącym kącikiem aż po usta,czuję jakby ktoś wlożył rurkę do oka w kąciku az do ust koło nosa.
    Nie wiem jak z tym sobie poradzić :-(

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ