Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia super, że z serduszkime ok
mówiłam, że będzie ok
pomiary też.ok, więc super
Co lekarz to opinia co do insu, mi się łożysko starzalo przy insu i diab mi mówiła, że od tego.
Ja mam usg z echo 21.04, więc jeszcze 2 tyg. A moja ginka nie wiadomo kiedy wraca, więc za tydzień chyba pójdę do jej kolegi na kontrolękamciaelcia lubi tę wiadomość
-
agatia wrote:Kamcia super, że z serduszkime ok
mówiłam, że będzie ok
pomiary też.ok, więc super
Co lekarz to opinia co do insu, mi się łożysko starzalo przy insu i diab mi mówiła, że od tego.
Ja mam usg z echo 21.04, więc jeszcze 2 tyg. A moja ginka nie wiadomo kiedy wraca, więc za tydzień chyba pójdę do jej kolegi na kontrolę
zdziwił się skad mi takie głupoty z insulina przyszly do głowy...że cukjry sa niebezpieczne
a co do łożyska to wiem jak to jest, ten lekarz nic na ten temat nie powiedział, miałam porównanie z pierwsza ciążą i wtedy jeszcze w 23 tc był 1. stopień. Choć wiem, że inny lekarz mógłby inaczej jeszcze ten stopień okreslić. Przepływy super., afi ok, nawet powiedział, ze u dzidzi prawidłowe napiecie mięśniowe...ale tak mocnego(niedelikatnego)usg nigdy nie miałamdzieciak nie chciał nic współpracować, i-niesterty-siuraka dojrzał
łożysko miałam na tylnej scianie a teraz jest w dnieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:01
Ajwi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO przypomniało mi się że mój gin mówił że stosowanie skali 4stopniowej jest przestarzała metoda i niedokladna i właściwie już się jej nie używa.
Obecnie usg pozwala uzyskać lepsze diagnostycznie parametry jak właśnie przepływy gdzie obrazuje się najmniejsze zmiany. Mi nawet nie mówił jaki to stopień bo przepływy są dobre. Dopiero jak byłam na IP to się dowiedziałam że wg lekarki rezydentki łożysko jest II stopnia. -
Ja miałam super przepływy do 32 tc, w 32 mialam I stopień, w 33 II, w 35 III a potem siadały na maksa im bardziej zwiekszalam insu tym bardziej siadalo. Przy 30j wysiadlo. Diab mi mówiła, że insu nie przenika przez łożysko, bo łożysko jest buforem i wylaupuje czasteczki, które mogą "zapychac". Zobaczymy, jak teraz
.
Kamcia czyli siurek się potwierdził?
Domi zaraz bedziesz miała malca przy.sobie, ale czaddomi05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
The binocular distance (BOD) is a measurement between the two lateral (outer) canthi of each eye. = odległość pomiędzy bocznymi kącikami oczu.
Wow. To się rzadko mierzy. Doktorek miał sprzęt dobry!
Kamcia - napiszę Ci teraz kontrowersyjną opinię. Nie obraź się. Ja myślę, że Twój Aniołek sam Ci zesłał synka teraz. Już tłumaczę dlaczego. Gdybyś miała kolejną córkę, to mogłabyś nieświadomie porównywać ją do Emilki. A to nie jest dobre dla dziecka. Ja myślę, że Twój Aniołek wie, co robi.
Wiem, że teraz dla Ciebie to szok jest. Ale ufaj. Strasznie się cieszę, że badanie ok. Uściski.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
goodwill wrote:The binocular distance (BOD) is a measurement between the two lateral (outer) canthi of each eye. = odległość pomiędzy bocznymi kącikami oczu.
Wow. To się rzadko mierzy. Doktorek miał sprzęt dobry!
Kamcia - napiszę Ci teraz kontrowersyjną opinię. Nie obraź się. Ja myślę, że Twój Aniołek sam Ci zesłał synka teraz. Już tłumaczę dlaczego. Gdybyś miała kolejną córkę, to mogłabyś nieświadomie porównywać ją do Emilki. A to nie jest dobre dla dziecka. Ja myślę, że Twój Aniołek wie, co robi.
Wiem, że teraz dla Ciebie to szok jest. Ale ufaj. Strasznie się cieszę, że badanie ok. Uściski.
mąż tak samo twierdzi, ze Emilka chciała braciszka...
ze sprzet i lekarz dobry to ja wiedziałam, może nasze województwa (lubuskie i zachodniopomorskie)nie sa jakoś rozwinięte, ale mamy tego jedynego specjalistę...nie znalam wczesniej tego lekarza, ale prywatny gabinet prowadzi(co zapamietam na przyszłość...). Bardzo dokładny, najpierw myslałam , ze gburowaty, ale dogadaliśmy się ...jednak teraz bede myslec o tym łożysku...on mówił , ze wszystko bardzo dobrze(na koniec dodał i będzie dobrze, ze mam iśc spokojnie do domu i o cukry dbac)
i jesli taki specjalista mi mówi , ze insulina pomaga a nie szkodzi, to juz w ogóle jestem spokojna w tej sprawie -
nick nieaktualnywitam się
Kamcia super wieści. Mówiłam że będzie OK :-0
Gratuluje synka i ściskam mocno
Rano pożarłam się z mężem bo rejstrowałam się do gina.
Mówie o kurcze dwóch lekarzy w jeden dzień cholipcia 300 zł pójdzie!
A ten z gębą na mnie czy i po co ja musze chodzić do endo?????
Co mc?!!!!!
Awantura wyszła....
Mąż z natury chomik, teściowa mi nagadła przy nim że nie potrzebnie chodzę do endo że się wkręiłam do lekarzy wrrrrr a ten dzisiaj scene odwalił.
Kużwa mam leżec i umierać na tarczyce bo mężowi szkoda kasy?????
Nie rozumie go ale jest mi przykro w końcu z mojej pracy też jakiś pieniądz wpływa na konto ale to też nie ma znaczenia takie czasy wrrrr
Sory ale nie mam z kim pogadać i się wyżalić
Faceci!!!!! im wolno kupowac co chcą wrrrr musze starego mojego do pionu ustawić bo chyba się zapomina(
Ja byłam w Galerii miałam sobie kupić polara albo kurtkę nic nie ustrzeliłam .
Kupiłam kebaba z sosem czosnkowym i 2 pary majtochów hihi
Teraz lecę po dziecko do przedszkola i fuge do kaflek mąż kazał kupić czyt. żona ma misje hihi
-
nick nieaktualny