Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusza a może wywal chleb ze śniadania, a zjedz kaszę z warzywami. Ja się bałam zup mlecznych, bo wszędzie trąbią, że nie mozna nabiału. A jednak mi służy i cukry ładne, a zupki z kaszą.
Miałam gorsze wyniki po chlebie. A dzisiaj do zupy dolozylam kanapkę i cukier ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 10:19
-
nick nieaktualnyAga2606 wrote:Hej dziewczyny! Nie udzielam sie bardzo ale czytam was cały czas... U mnie takie zmiany ze dzidzia na pocZatu 34 wlasnie chce sie wybierać ja świat wiec póki co siedzę w szpitalu pod kroplową i dostałam tez zastrzyk na rozwój płucek... No i wlasnie po tym zastrzyku chyba cukry wywalanw kosmos. 109 na czczo a nigdy nie miałam rano przekroczeń a po 1 kromce ciemnego szpitalnego chleba 169... Masakra:((
Trzymaj się.
Dobrze ze dali te sterydy na Płocka zawsze to jakieś zabezpieczenie dla dziecka.
Ale śpieszno hihi
Zacisniete nogi i odpoczywaj
A cukry no trudno co poradzisz skoro ten lek ma taki wpływ.
Jesteś w dobrych rękach i będzie wszystko ok:-)
-
Wszystkie ciuszki przepakowane
po kaszce i kartonach 87...wszystkie kolorowe kartony oraz plastikowe pojemniki oproznione (te zostają w domu )i nie mam w co pakować to wyjęte. ..wyjelam wszystkie pampersy dla kartonów (mam wielki zapas pieluch rozmiar 4)ale nadal brakuje. ..jeszcze 1-2 kartony do spakowania i wyniesienia do piwnicy
-
nick nieaktualnyKamcia jest dobrze od rana mam skurcze choć nie mogę rozpoznać wyraźnego początku i końca do tego wydzielina pomarańczowego koloru. Położna już mnie nie wypuści dzisiaj ze szpitala pewnie. Przetnie pęcherz i się zacznie
mam już i tak ponad 4cm rozwarcia to ile będę z tym łazić. A Synek waży 4080g choć pewnie będzie mniej bo jak powiedział doktor chudy jest ale długi
Wszystko fajnie tylko ta senność. Oczy na zapałki normalnie.
Aga cukry Ci skaczą to normalne ale nie przejmuj się. Niech tylko Bąbel grzecznie poczeka. Jeszcze wrócisz do domu i przenosisz ciążę. Pełno takich przypadków
Ajwi lubi tę wiadomość
-
70 -110 na czczo i mierzyć 2godziny po jedzeniu i wtedy powinno być do 120 max 140.
A teraz po 2 godzinach dalej mi się wszystko ładnie w normie mieści tylko po godzinie jest za wysoko cholera.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Agusza ja robię coś ala jajecznca na cieplo i do jaj dodaję kaszę, szczypior, jak możesz to pomidora, wędlinę lub parówkę i przyprawy. Sycące, rozgrzewa brzuszek i cukry są ok. Kasza gryczana nie powinna Ci aze tak wywalić cukru. Ja często jem kaszę gryczaną na kolację.
-
Oprócz dobrej rady mam przy okazji przepis - fajnie
spróbuję na pewno tej metody. Ale szczerze mowiac dla mnie śniadanie to zawsze był chleb plus coś jeszcze. Jajecznica, parowka, wędlina czy ser ale zawsze śniadanie to był chleb. No ale może właśnie taka radykalna zmiana pomoże.
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
nick nieaktualny
-
Agusza ja nie mam stwierdzonej cukrzycy (choć moja została wykryta w 7tc)a też mam problem 1h po jedzeniu . Mój rekord to 146 po kaszce która jem codziennie i nigdy już sie przekroczenie po niej nie zdarzyło.
Istotne jest aby skok cukru długo się nie utrzymywał .
A twoja cukrzyca ma jakieś określone podloze? Typ 1 jest rzadszy i tylko ogolnie znam jego specyfikę.