Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudzina ja sobie też chwale przy xlanderze door2door. Jak rozwaliła się buda od spacerówki to zabrali, za 3 dni przysłali nową i dali na 3 dni wózek zastępczy. Potem jeszcze jest możliwość sprzedania im wózka, firma sobie odnawia i sprzedaje.
Ja trzymam wózek przy wejściu do klatki, inni sąsiedzi też. Nie chce mi się go tachać i nie mamy miejsca przy drzwiach.
Kamcia co do zwolnień to moja ginka ma w d... zus bo ona musi tylko przedstawić zasadność zwolnienia. Ale mnie jak nie zastaną to ja się tłumaczę, nie ginchoć wiem od mamy koleżanki, że po zwolnieniu szpitalnym już nie kontrolują ciężarnych. Dla tego u nas niektorzy lekarze specjalnie kierują na 2-3 dni na oddział.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 22:00
-
Agatia z tym szpitalem się nie zgodzę na przykładzie koleżanki. ..jak zus chce kontrolować i męczyć to nie odpuści. Zastanawiam się zawsze jak zawiadamiaja że byli (do skrzynki czy poczta )i w jakich godzinach bo w dni wolne nie chodza...co chwila mam jakiegos lekarza. Poza tym idę z nimi do sadu
zemsty się spodziewam
-
nick nieaktualnyCukier po 3h 88:-)
Kamcia ja nie zamierzam wciągać wózka do góry bo już to przerabialam po drugie za wysoko mieszkam:-(
Nie mam też do czego przypiąć wózka:-(
Zamierzam tak jak pozostałe sasiadki zostawiać w klatce a czy ukradna tego nie wiem...
Agatia dobrze wiedzieć że nie kontrolują po szpitalu już.
Ja też się boje a lekarze każą wyłożona.
Nic nam nie mogą zrobić jedynie zasiłek zabrać ale słyszałam że częściej idą na rękę jak się napisze wytłumaczenie.
Po drugie gin mówi że przy chodzącym l4 zus powinien mi pismo wysłać i wezwać a nie do domu zawitać i bądź tu madra -
U nas po szpitalu nie kontrolują, koleżanki mama mi sprawdziła, ze nie kontrolują
Więc chociaż tu mam luz
Ale leżeć muszę, więc z działki raczej w tym roku nici. Ale oby dzidzia cała u zdrowa przyszła na świat. Na działkę pojedzie Młody z dziadkami
Kamcia.jak się z zusem sadzisz to Cię nie skontrolują, bo pewnie zakładają, że się tego spodziewasz. W week nie kontrolują, ale po godzinach w tyg im się zdarza. -
nick nieaktualnyKamcia i różnych porach wpadają jak czytałam fora na ten temat:-(
Ale równie dobrze mogłaś być w sklepie albo aptece.
Wystarczy paragon.
Jak będę na wizycie u diablo to zapytam czy wypisze jakieś zaświadczenie do zus w razie kontroli np że byłam na spacerze a to wskazane.
No kurde przecież nie mogą nas zamknąć w domu.
Uciekam dobranoc mąż świruje.... -
Żabko majar prawo zawitać, ale w większości przypadków wysyłają od razu pismo. Moja kumpela dostała wezwanie do lekarza orzecznika w celu zweryfikowania zasadności zwolnienia.
Mogą zabrać zasiłek i kazać zwrócić nienależnie pobrany.wraz z odsetkami. Ale to chyba nie ma.miejsca -
Agatia zusu nie zrozumiesz. Niby te kontrole to tez losowe a koleżanka miała 3 razy i to po szpitalu. ..nie wiem już tylko jak miała w drugiej ciąży.
Wrócisz do domku i leżec kochana
Ka mówiłam gin ze w tej ciąży nie mam w ogóle mocy i ochoty na cokolwiek. Kazał mi się rozruszaćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 22:18
-
Agatia nie zabierają całego zasiłku tylko ewentualnie za okres który podważają. Ale w praktyce nie robią tego. Na pewno zus nie kontroluje tych których powinien i to mnie zawsze wkurza. Ja i tak pracuje z dziećmi (a zatem zagrożenie biologiczne wg kodeksu pracy ). Tego pracodawca mi nie zmieni. Nie stworzy innych warunków.
-
nick nieaktualnyJa jeszcze jak będę miała okazję to porozmawiam z ciotka ona pracuje w zus. Ona kiedyś mi mówiła że na naszym regionie nie robią kontroli ciężarnych l4 od psychiatry.
Dziwne bo koleżanka z pracy miała aż dwie kontrolę zaraz po świętach z tego co mi wiadomo to jedna była nakłada przez pracodawcę naszego dyrektora.
Ja też dostałam pismo o kontroli nie chcący:-)
Ale to było wcześniejsze l4 nie ciążowe.
Wiem że za nimi nie nadążysz -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas w pracy jedna kobieta przez złamany paluszek u ręki była na zwolnieniu 2 miesiące! !!i jeszcze na wycieczkę na Litwę pojechała! !!inna popatrzyła q pracy nadgarstek -3 miesiące wolnego a tak zawsze powtarzala że w ciąży do końca pracowała! !i co boli najbardziej -:te kobiety pracowały na kartę nauczyciela (ja z kodeksu pracy )i zarabiały niemal 3 razy więcej niż ja
Czemu ich nie kontrolują? -
Witam ssie niedzielnym rankiem i zazdroszcze czasu jaki macie zeby tutejszą podyskutowac u mnie z nim jest roznie a przy dwojce to juz sama nie wiem jak bedzie wygladalo.
Ja mam wyklekotany wozek espiro nie do zdarcia i nie kupuje nowego bo gondola jeszcze da rade jakas fajna spacerowke sobie wyczaje w koncu 500+na cos sie przyda. Dzis grano piekne 77 choc poo 22 jeszcze chipsy wcinalam.... Oby caly dzien taki piękny bylkamciaelcia, Rudzina, żabka04 lubią tę wiadomość
-
również się witam
ja to pół nocy przez sen zastanawiałam się , czy mnie boli gardło, czy to tylko takie uczucie...wstałam, piję kawkę i nadal nie wiem co z tym gardłem?
chociaż na czczo 80 i standard: bez ketonów
no i u mnie 20 tc, jest to półmetek w moim przypadkucc bedzie w 38+
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 07:49
-
Hejka u mnie na czczo 70 i brak acetonu
chyba wreszcie dietkę sobie zbilansowałam. Trochę mi zajęło
ale lepiej późno niż później
Kamcia oby to jednak gardłowe złudzenie
U mnie 20tc trwa, ale przy moim łożysku i przebojach oby dotrwać do 36tczatem już za polmetkiem.
Jestem mega głodna i czekam na zupkę mleczną.
Niestety znowu 2 kropki krwi miałam po nocy, więc z wyjścia raczej niciWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 08:00