X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    U ciebie najważniejsze leżenie i odpoczynek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina ja sobie też chwale przy xlanderze door2door. Jak rozwaliła się buda od spacerówki to zabrali, za 3 dni przysłali nową i dali na 3 dni wózek zastępczy. Potem jeszcze jest możliwość sprzedania im wózka, firma sobie odnawia i sprzedaje.
    Ja trzymam wózek przy wejściu do klatki, inni sąsiedzi też. Nie chce mi się go tachać i nie mamy miejsca przy drzwiach.

Kamcia co do zwolnień to moja ginka ma w d... zus bo ona musi tylko przedstawić zasadność zwolnienia. Ale mnie jak nie zastaną to ja się tłumaczę, nie gin :) choć wiem od mamy koleżanki, że po zwolnieniu szpitalnym już nie kontrolują ciężarnych. Dla tego u nas niektorzy lekarze specjalnie kierują na 2-3 dni na oddział.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 22:00

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia z tym szpitalem się nie zgodzę na przykładzie koleżanki. ..jak zus chce kontrolować i męczyć to nie odpuści. Zastanawiam się zawsze jak zawiadamiaja że byli (do skrzynki czy poczta )i w jakich godzinach bo w dni wolne nie chodza...co chwila mam jakiegos lekarza. Poza tym idę z nimi do sadu :) zemsty się spodziewam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukier po 3h 88:-)

Kamcia ja nie zamierzam wciągać wózka do góry bo już to przerabialam po drugie za wysoko mieszkam:-(
    Nie mam też do czego przypiąć wózka:-(
    Zamierzam tak jak pozostałe sasiadki zostawiać w klatce a czy ukradna tego nie wiem...

Agatia dobrze wiedzieć że nie kontrolują po szpitalu już.
    Ja też się boje a lekarze każą wyłożona.
    Nic nam nie mogą zrobić jedynie zasiłek zabrać ale słyszałam że częściej idą na rękę jak się napisze wytłumaczenie.
    Po drugie gin mówi że przy chodzącym l4 zus powinien mi pismo wysłać i wezwać a nie do domu zawitać i bądź tu madra

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po szpitalu nie kontrolują, koleżanki mama mi sprawdziła, ze nie kontrolują :) Więc chociaż tu mam luz ;)
    Ale leżeć muszę, więc z działki raczej w tym roku nici. Ale oby dzidzia cała u zdrowa przyszła na świat. Na działkę pojedzie Młody z dziadkami :)

Kamcia.jak się z zusem sadzisz to Cię nie skontrolują, bo pewnie zakładają, że się tego spodziewasz. W week nie kontrolują, ale po godzinach w tyg im się zdarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia i różnych porach wpadają jak czytałam fora na ten temat:-(
    Ale równie dobrze mogłaś być w sklepie albo aptece.
    Wystarczy paragon.
    Jak będę na wizycie u diablo to zapytam czy wypisze jakieś zaświadczenie do zus w razie kontroli np że byłam na spacerze a to wskazane.
    No kurde przecież nie mogą nas zamknąć w domu.

Uciekam dobranoc mąż świruje....:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko majar prawo zawitać, ale w większości przypadków wysyłają od razu pismo. Moja kumpela dostała wezwanie do lekarza orzecznika w celu zweryfikowania zasadności zwolnienia.
    Mogą zabrać zasiłek i kazać zwrócić nienależnie pobrany.wraz z odsetkami. Ale to chyba nie ma.miejsca :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia zusu nie zrozumiesz. Niby te kontrole to tez losowe a koleżanka miała 3 razy i to po szpitalu. ..nie wiem już tylko jak miała w drugiej ciąży.

Wrócisz do domku i leżec kochana ;)

Ka mówiłam gin ze w tej ciąży nie mam w ogóle mocy i ochoty na cokolwiek. Kazał mi się rozruszać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 22:18

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia nie zabierają całego zasiłku tylko ewentualnie za okres który podważają. Ale w praktyce nie robią tego. Na pewno zus nie kontroluje tych których powinien i to mnie zawsze wkurza. Ja i tak pracuje z dziećmi (a zatem zagrożenie biologiczne wg kodeksu pracy ). Tego pracodawca mi nie zmieni. Nie stworzy innych warunków.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jak będę miała okazję to porozmawiam z ciotka ona pracuje w zus. Ona kiedyś mi mówiła że na naszym regionie nie robią kontroli ciężarnych l4 od psychiatry.
    Dziwne bo koleżanka z pracy miała aż dwie kontrolę zaraz po świętach z tego co mi wiadomo to jedna była nakłada przez pracodawcę naszego dyrektora.
    Ja też dostałam pismo o kontroli nie chcący:-)
    Ale to było wcześniejsze l4 nie ciążowe.

Wiem że za nimi nie nadążysz :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie zabierają za okres całego l4 w którym jest kontrola????

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ale kontrola może być po 1 miesiącu i po 9 miesiącach. ..przedstawiają l4 i jego okres który im się nie podoba

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooooo bo mam ochotę ich tu wyzwać!!!!
    Niech mnie pocaluja w doope :-)

Dobra spadam mąż się domaga tulenia :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w pracy jedna kobieta przez złamany paluszek u ręki była na zwolnieniu 2 miesiące! !!i jeszcze na wycieczkę na Litwę pojechała! !!inna popatrzyła q pracy nadgarstek -3 miesiące wolnego a tak zawsze powtarzala że w ciąży do końca pracowała! !i co boli najbardziej -:te kobiety pracowały na kartę nauczyciela (ja z kodeksu pracy )i zarabiały niemal 3 razy więcej niż ja
    Czemu ich nie kontrolują?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja godzina :) ka juz po insulince i idę spać dobranoc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie pochłonęłam kanapkę i zmykam spać. Słodkich snów i niskich cukrów (oczywiście nie za niskich ;) ) paaaa!

Rudzina
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ssie niedzielnym rankiem i zazdroszcze czasu jaki macie zeby tutejszą podyskutowac u mnie z nim jest roznie a przy dwojce to juz sama nie wiem jak bedzie wygladalo.
    Ja mam wyklekotany wozek espiro nie do zdarcia i nie kupuje nowego bo gondola jeszcze da rade jakas fajna spacerowke sobie wyczaje w koncu 500+na cos sie przyda. Dzis grano piekne 77 choc poo 22 jeszcze chipsy wcinalam.... Oby caly dzien taki piękny byl

kamciaelcia, Rudzina, żabka04 lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    również się witam
    ja to pół nocy przez sen zastanawiałam się , czy mnie boli gardło, czy to tylko takie uczucie...wstałam, piję kawkę i nadal nie wiem co z tym gardłem?
    chociaż na czczo 80 i standard: bez ketonów

no i u mnie 20 tc, jest to półmetek w moim przypadku :) cc bedzie w 38+

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 07:49

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie na czczo 70 i brak acetonu :) chyba wreszcie dietkę sobie zbilansowałam. Trochę mi zajęło ;) ale lepiej późno niż później ;)

Kamcia oby to jednak gardłowe złudzenie :)
    U mnie 20tc trwa, ale przy moim łożysku i przebojach oby dotrwać do 36tc ;) zatem już za polmetkiem.

Jestem mega głodna i czekam na zupkę mleczną.
    Niestety znowu 2 kropki krwi miałam po nocy, więc z wyjścia raczej nici :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 08:00

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie uczucie w gardle nie raz miewałam, ale dzis silniejsze niz zwykle, raczej złudzenie ale chyba profilaktycznie przepłucze(oczywiście po smacznej kawce)
    i oby agatia w domu szło tak dobrze z dieta...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ