X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insuline 1j mam wziąść powyżej 125 więc nie wezmę jej
    Wzięli mnie na klucie sie:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 21:03

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś prawie w normie wiec jezeli nie zamierasz nic juz jesc albo przynajmniej za jakis czas to chyba nie ma sensu brac insuliny :) Wazne ze nie rośnie juz :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic złego dla dzidzi nie dzieje się. Ale dlatego te fast foody nie są takie zdrowe. Tłuszcz sprawił że cukier podskoczyl później niż po 1h i po prostu trzyma. Mi kiedys po obiedzie trzymało 2h w okolicach 110. Zastanawialam się czy to spadło czy jak a po prostu cukry były ciągle na tym poziomie
    Podobnie u ciebie choć ciut wyższy poziom i dłuższy czas trwania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie będę nic już jadła.
    Teraz powinnam zjeść kromke chleba z serem żółtym ale nie dam rady napchana jestem.

Ale nie powinny już wzrosnąć????
    To mnie jakoś zmartwilo a zarazem zaciekawilo....

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka nie wydaje mi się żeby rosło. Ciekawe tylko ile jeszcze potrzyma :) oczywiście już nie namawiam do pomiaru :) ważne też ze nie jesteś głodna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byliśmy w Castoramie. Niemal wszystkie zakupy zrobione (wychodek zrobimy na zasadzie obudowy a w środku kibelek turystyczny ). Nie było promocyjnej siatki na ogrodzenie. Ale w poniedziałek będzie nowa promocja (tylko inny kolor siatki )i taniej nam znowu pojechać niż kupić bez promocji
    Kupiliśmy kartony i ciuszki Emilki już są w piwnicy
    Wystarczy mocniej na męża pokrzyczec

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Kamcia jednak zakupy udane:-)
    No trzeba ich do pionu czasami postawić.
    Ja jutro uda się na te targi dzieciece.
    Mówię kupimy wózek hak będą atrakcyjne rabaty a mąż po co mi wózek już??? Gdzie sobie go schowam????i targi są bleee!
    Aż mi się odechciewa tam iść zastanawiam się czy jest sens.
    Ale może dojdę bie wiem jutro się okaże.
    Narazie mąż czegoś ode mbie chce hihihi a mi się nie chce:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja juz mam wózek w domu bo w piwnicy miejsce na kosiarkę potrzebne :) ale fotelik i spacerówka mieszczą się na meblach (sprawdzone ). Narazie Gondola na stelażu stoją w pokoju który dzidziuś dostanie (potem wózek idzie na klatkę schodowa ).

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrzuciłam dzisiaj pierwsze dzieciowe pranie, właśnie sie suszy :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina szkoda ze nie masz suwaczka :)
    Przypomnij mi proszę tc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia super :) Musisz nam na bieżąco wstawiac zdjecia z działki:) Mojemu tez juz przeszło :) Na przeproszenie zrobił mi pizze :)
    Zjadlam 2 kawaleczki: ciasto ok 30g. Ociupinka papryki, cebula, oliwki i duzo pieczarek z odrobinka sera :)
    Wersja typowo cukrzycowa. Pomiar za 40 min wiec zobaczymy. Jedyne czego mi baaardzo zaczyna brakowac to keczupu :)

kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina zazdraszczam :-) nie lubię pracować ale mam chętna także jak nie dam rady to poproszę.

Kamcia no u mnie też tak mogło by być ewentualnie mogę do matki wywieźć ale u siebie gdzieś bym schowała:-)
    Zobaczymy czy tam dojdę a jeśli dojdę to czy warto kupić.
    Widziałam na zdjęciu że wózki za 999zl z firmy tutek???? Jakaś polska firma.
    Koleżanka miała ale jakoś mi nie podchodzi ten wózek.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka u nas to ja mam trudny charakter :) ale taka jestem i nigdy tego nie udawalam. ..pokrzycze i juz i zawsze powiem co myślę. Mąż jest z tych częściej opanowanych i nie raz widzę jak zeby zaciska. Ale teraz chodziło o "dobro wspólne " :D długo jestem cierpliwa ale wyszłam z siebie (pierwszy raz w tej ciąży )
    Dziś dopiero poczytalismy ze oficjalnie na działce nie można mieć wychodka. Czyli kibla wolnostojącego my zrobimy przenośny :) wiadro w razie w. Taka prawda że facet na działce się wysika a ja nie mam gdzie tyłka wystawić. Ale to się zdarza może raz na tydzień. Nam też zależy żeby smrodka pod przyczepa nie było więc nasz wychodek będzie niemal pusty :)
    Mogliśmy taki kibel turystyczny wstawić do przyczepy (jest tam mała łazienka )ale w środku? ??nieee! !
    jak wymyśliłam z czego go zrobimy to aż się mąż zdziwił. Wersja najtańsza :) ale nie zdradzę :) jak zbudujemy to pokaże i napisze :)

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Rudzina szkoda ze nie masz suwaczka :)
    Przypomnij mi proszę tc

Dzisiaj według karty ciaży dokłądnie 33tc+0 ;) moze za wcześnie, ale też nie chcę tak ostatnią chwilę zostawiać, a jak za 2tyg mały będzie nadal za mały to pewnie mnie położy do szpitala...

Żabka, nam ostatnio facet w sklepie bardzo Tutka zachwalał pod tym względem, że jest serwis door2door, zapewniają wózek zastępczy na czas napraw itp generalanie chcemy Bebetto a on tego Tutka jako coś z podobnej półki polecał, gdybyśmy nie wybrali niż z B.

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pękam w szwach, a zaraz kanapeczka nocna, dzisiaj z masłem orzechowym :-D
    Mam fajną dziewczynę na sali :) Więc nie nudzi mi się przynajmniej. Cały czas jemy ;) co 1,5-2 h ;)

Żabka McDonalds nie wskazany kochana :)
    Tutka ma moja koleżanka, fajny wózek, ale chyba nie w Twoim stylu :) bo pamiętam, że pisałaś jaki chcesz i Tutek nie jest taki :)

Kamcia piszesz o działeczce, a mnie pewnie w tym roku dzialeczka ominie :/ po pierwsze zwolnienie i ryzyko kontroli z ZUS, po drugie mój leżing. Choć, co do pirwszego mniej się martwię, bo po zwolnieniu szpitalnym już nie kontrolują.
    Ach lato w lesie to by było super, ale chyba nie w tym roku :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina to ja wcześniej działałam :)

Rudzina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo tutek to nie mój styl :-)
    Ja wolę anex sport,camarello,x Landera.
    Dzisiaj w smaku maialam Pajero fajnie wykonany ale jest o 300zl tańszy od Anexa to wolę dołożyć i kupić Anexa.
    Tylko zastanawiam się czy mi z klatki nie ukradna wózka bo blok dalej dziewczynie ukradli nowy wózek :-(
    Ja tylko słyszałam.....

Agatia oj tam oj tam :-(
    Co ja poradzę stara a głupia baba że mnie ze mnie ciągnie na takie żarcie i nie umiem sobie odmówić! :-(

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia mój gin się smieje jak każdorazowo wspominam o kontroli zus (z zemsty :) )dla niego to nic strasznego. Wręcz mam się ruszać.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja wózek przypinam do rury od co zapięciem do roweru. Ale moja sąsiadka z góry trzyma wózek niemal przy wyjściu i się tym nie martwi. ..ha wole 2 piętra wyżej w dodatku przypiąć. W piwnicy palą papierosy i wyżej juz wózek nie śmierdzi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ