Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatia ja raczej do 21 max staram sie zjadać kolację chyba ze czasem mi coś w tym przeszkodzi wstaje o 7:00, żółtego sera nie jadam bo po nim też miałam dużo, raczej graham albo właśnie żytni-zależy jaki uda mi sie kupić, bo w tych czasach kupić dobry chleb to też wielka sztuka, i raczej sałata, polędwiczka albo twarożek, czasem z ogórkiem kiszonym lub pomidorem, tak ze trzy zjadam takie nieduże...herbaty nie słodzę, piję rooibos, potem najwyżej wode...albo będe musiała się kłuć dodatkowo albo głodna będe chodzić
Kamcia nie strasz, bo ja właśnie o tę szkodliwość najbardziej się boję...to już wolę sie kłuć ile każa ale żeby nie przechodzić przez to znów...Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
no i masz..znów przekroczenie...po posiłku też coś kurcze nie moge opanować...129 nie powiem najadłam się, ale kurcze głodna też chodzić nie moge ? zjadłam ze 4 ale takie malutkie z ''dupki'' kanapki graham z sałata i 2 plastry pomidora, i serek wiejski-niestety cały, ze szypiorem i pietruszką...chyba ten serek? bo zieleniny nie podejrzewam.Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
midnight wrote:no i masz..znów przekroczenie...po posiłku też coś kurcze nie moge opanować...129 nie powiem najadłam się, ale kurcze głodna też chodzić nie moge ? zjadłam ze 4 ale takie malutkie z ''dupki'' kanapki graham z sałata i 2 plastry pomidora, i serek wiejski-niestety cały, ze szypiorem i pietruszką...chyba ten serek? bo zieleniny nie podejrzewam.
-
midnight
u mnie choroba miała wielki wpływ przez dwa dni!i te 2 dni zaznaczyłam w dzienniczku na żółto, nie piłam soczków, a przekraczałam każdorazowo lub byłam na granicy, a tylko gardło lekko bolało i łamało w kościachmidnight lubi tę wiadomość
-
Hej, hej!
Nie wiem czy któraś z Was próbowała zmierzyć cukier zdrowemu/zdrowej ciężarnej po posiłku. Najlepiej niech ten posiłek będzie podobny do tego, co Wy jecie.
Ja zrobiłam taki eksperyment w domu przy niedzielnym obiedzie. Moja Mama (63lata, 15kg wagi za dużozeżarła 2 razy więcej ziemniaków niż ja i mówiąc "ale się objadłam" dopchała słodyczami. Po godzinie - 92. Ja po godzinie (bez słodyczy i ziemniaków) - 115.
Także tego.
Mój gin mówił mi, że jeśli krzywa na początku ciąży (robiona z powodu obciążeń medycznych lub wysokiego cukru na czczo) jest prawidłowa, to powtarza koło 30tc. Bo się zdarza, że wtedy wszystko się idzie...
Mam takie pytanie: czy macie zgagę? Nie jest to obce mi uczucie, ale teraz utrudnia funkcjonowanie, nie żartuje...
Jakieś porady, co robić? Metody niefarmakologiczne nie działają, Rennie nie pomaga, len też nie... -
Heej
szwagierka z rana przyjechała i tak dopiero ogarniam wózek ;p Booski
Na czczo 96 ale jadłam w nocy.. chleb chrupki na noc mnie nie zapycha i głodna jestem musze coś innego wymyślić.
Po śniadaniu zapomniałam nastawić budzika więc po ok. godzinie 106
Pochwalę się kilkoma fotkami z sesji i lecę pocykać wózek to Wam pokażę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/201a1d3e33d6.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d3428eb5833.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8dd9db08f82.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d4bf19efbae.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e5dbff14dc1.jpggoodwill, kamciaelcia, midnight, Rudzina, Dorinka, żabka04, twardan lubią tę wiadomość
-
Mid ja.w ciąży z synkiem miałam na czczo od 90 do 99 nigdy nie przekroczyłam 100, nie dostałam insuliny nocnej, ale do posiłków. Wg diab nie ma co za szybko rozleniwiac trzustki i łożyska insuliną. U mnie od kiedy.włączono insulinę w ciguy 6 tyg padło łożysko, wczesniej było super. Dla tego diab się nie spieszy z włączeniem, bo powiedziała, że czasteczki insu nie przenikają przez łożysko, ale są w nim magazynowane i mogą osłabić przepływy i doprowadzać do zwapnień. Dziecku insulina nie szkodzi
Poczekaj na.spokojnie, co Ci powie diab.midnight lubi tę wiadomość
-
goodwill wrote:Hej, hej!
Nie wiem czy któraś z Was próbowała zmierzyć cukier zdrowemu/zdrowej ciężarnej po posiłku. Najlepiej niech ten posiłek będzie podobny do tego, co Wy jecie.
Ja zrobiłam taki eksperyment w domu przy niedzielnym obiedzie. Moja Mama (63lata, 15kg wagi za dużozeżarła 2 razy więcej ziemniaków niż ja i mówiąc "ale się objadłam" dopchała słodyczami. Po godzinie - 92. Ja po godzinie (bez słodyczy i ziemniaków) - 115.
Także tego.
Mój gin mówił mi, że jeśli krzywa na początku ciąży (robiona z powodu obciążeń medycznych lub wysokiego cukru na czczo) jest prawidłowa, to powtarza koło 30tc. Bo się zdarza, że wtedy wszystko się idzie...
Mam takie pytanie: czy macie zgagę? Nie jest to obce mi uczucie, ale teraz utrudnia funkcjonowanie, nie żartuje...
Jakieś porady, co robić? Metody niefarmakologiczne nie działają, Rennie nie pomaga, len też nie...
zmierzyłam meza i miał 140 i coś... -
Dziękuję goodwill :
bluzeczka z ciucholandu, natknęłam się przypadkiem i kupiłam z myślą o sesji
A sesję robiła Nam moja siostra moim aparatem, a jej chłopak trochę tylko oagrnął je w fotoshopie : )
Chciałam tylko kilka na pamiątkę i kilka stówek zostało w kieszeniagatia, Rudzina, goodwill lubią tę wiadomość
-
Domi śliczna sesja, cudny brzus
Goodwill moja diab mówiła, że nawet w 32 tc lepiej robić krzywą
Ja wam pisałam, że ze mną leżała dziewczyna w 23 tc i miała robiony profil i krzywą. Bo po 50g wyszło źle. Krzywa wyszła ok.
Ja zjadłam zupę mleczną i wynik 114, a ona zupę i 3 białe kromki.i miała 117
Goodwill a mamie zmierzyłas po 2h od.posiłku? Bo chyba tak się mierzy poza ciążą.domi05 lubi tę wiadomość
-
Goodwill a jakie te sposoby na zgagę? u mnie pomagało nie jedzenie słodyczy
nie jedzenie pikantnego , jedzenie małej ilości no i siemię lniane, kiedys zalewalam wodą i czekałam parę godzin ale można też ugotować w wodzie, i pijesz taki glut..nie należy do przyjemnych ale pomaga
Domi ślicznie! cudny brzuszekdomi05 lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Hej:)
Domi super sesjaJa bym sie nie zdecydowala bo nienawidze jak mi ktos zdjecia robi
Ja dzis na czczo 85 i sladowy aceton ktorym gin sie kazal nie przejmowacWczoraj zamiast zupe z ziemniakiem zjadlam kanapke i juz mniej acetonu
Dzis zjadlam kolejna 1/3 opakowania sledzi w śmietanie i 20g kanapki i cukier 106
Co ciekawe majac ostatnio aceton i obcinajac chleb do 20g a dokladajac wiecej kanapek przytylam przez ostatnie kilka dni ok 300 -400g.
Przed chwila zjadlam kawalek szarlotki i czekam na pomiar
Ja na zgage biore tylko renne i pije wode gazowana
U mnie dieta nie ma kompletnie wplywu na zgage. Nieraz zjem ostre i nie mam zgagi a po nabiale chce mj rure spalić. I na odwrot. Nie ma zasady.Rudzina lubi tę wiadomość