Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jacy ludzie są bezmyślni... Do wózka nie doszłam jeszcze bo koleżanka dzwoniła...
    Jest w 18 tyg. ciąży, chodzi prywatnie i jeszcze ani jednego badania nie miała zrobionego. I twierdzi że to dobrze! Bo jej lekarz zdania, że im mniej tym lepiej. - Jasne, twierdzi że dobrze bo musi wiadomo za te badania płacić, bo jej kolerzanka na nfz i ma ciągle jakieś badania ale po co to komu, bo jak za dużo się robi to potem na pewno coś wyjdzie. Jasne, lepiej nie wiedzieć i dziecku szkodzić... W poprzedniej ciąży miała dwa razy tylko te wszystkie badania morfologię i mocz zrobione, a teraz jeszcze ani razu - bo to zaraz ciąża po ciąży to na pewno wszystko dobrze (ma roczną córeczkę)... Boże... kolejny lekarz u którego na dyżurze nie chciałabym rodzić.... bo też w tym szpitalu pracuje. Za to USG, jasne, po kilka zdjęć na wizycie dostaje. I krzywą jej lekarz kazał zrobić tylko po dwóch godzinach. Jeszzce wymyślił że skoro teraz zrobi na czczo przy badaniach i będzie dobry, to teraz niech to w w domu wypije i po dwóch godzinach idzie do laboratorium żeby jej pobrali bo to po godzinie go nie interesuje. A ona się cieszy bo płacić za 3 kłucia nie będzie musiała i ona twierdzi że to dobrze i że nie da się tyle razy kłuć... No cholera babka ponad 30 i taka głupia? I mówię jej że ten wynik po godzinie często właśnie jest zły i na jego podstawie cukrzycę diagnozują, to ona swoje, bo przecież lekarz wie lepiej, i ona sama z siebie po godzinie nie zrobi... My tu robimy wszystko dla naszych maluchów, a pacjentki tego lekarza wszystkie pewnie z cukrzycą nieleczoną do końca chodzą, bo lepiej nie wiedzieć i żyć normalnie niż się kłuć...

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi taka głupota ludzka niektórym jest na reke...a co gorsze (we wlasnym poczuciu), to u niej wszystko skończy sie pewnie pomyślnie...tak jak niektóre w ciązy pija, palą i ćpaja-a dzieci zdrowe. Nie zmienisz jej myslenia. Pewn ie opiera sie na tym, ze skoro pierwsza ciąża bezproblemowa, to i druga tez na pewno

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Kamcia, tylko ona w pierwszej też chyba miała tylko po dwóch godzinach... widzisz nie dopytałam...

Słysząc o takich lekarzach bardzo doceniam swojego, który wszystkim się przejmuje i podejmuje natychmiastowe działanie, mimo że wydaje się smętny, małomówny i zakręcony... - i chodzę na NFZ i nie płacę mu grosza!

Moja mama chodziła to tamtego lekarza, prowadził jej ciąże (takich wiekowych lekarzy mamy;p ten do którego ja chodzę odbierał jej poród - mnie;p) i nie miała w ogóle krzywej robionej ani przy mnie ani przy siostrze, więc widać ten lekarz ma takie podejście i wszystko w nosie żeby tylko kasę zedrzeć...
    Ale przecież na USG wszystko dobrze...;p Tylko po co co 3 tygodnie naświetlać dziecko? A no bo kase można zarobić, matkę ucieszyć i pokazać że dziecko całe i zdrowe a on to wspaniały lekarz.
    I tłumaczenie że drugi wynik może być w normie, a nawet pierwszy, ale jak będzie rósł a nie spadał to też nie dobrze to też nie dociera...;p I to że z dwóch pomiarów matematycznie krzywa nie wyjdzie bo do tego trzy potrzebne a dla jakiegoś powodu nazywa się to badanie krzywą też jak grochem o ścianę;p
    Idę do wózeczka : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 11:34

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi, ale ja juz bym chciała miec 38 tc :)
    cieszmy sie swoimi lekarzami...mój tez wiekowy, ale ogarniety. Tez chodze na nfz. Prywatnie tylko usg (ale dlatego, ze boje sie w tej ciązy)i to co 4 tyg
    jestem zadowolona

i pokazuj wózeczek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi piękna sesja i brzusio :-)

Ja nie miałam w tamtej ciąży i w tej pewnie też.
    Ale marzy mi się zrobić dzieciom sesje hmmm pomyśle jeszcze :-)

Pokaz wózeczek ;-)
    Napisz czy dobrze ci się prowadzi lekko po domu , gondola duża???? itd
    Wszystko co ważne i wiesz hahaha

No więc kończę walkę z ubrankami które były do wybielenia....
    5 bodów poszło do kosza, 2 bluzy na długi rękaw takie cienkie.
    Nie jest źle.
    Piorą się te wybielone jak wyschną to ocenie ich stan :-)
    Zostały jeszcze 4 wory w aucie które mąż nie chce wnieść bo za wysoko ale się zmobilizuje w któryś dzień tamte trzeba wyprać więc mi się tak nie spieszy:-)

Z tego wszystkiego zapomniałam o obiedzie hahaha
    dobrze że ziemniaki jakieś miałam to obrałam , udko mam od mamy i jaja to zrobie sadzone . Tyłek uratowany hihi

Domi na temat znajomej brak słów.
    Dokładnie kamcia jej ciąża będzie ok chociaż nigdy nic nie wiadomo :-(

• domi05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się chwalę : )
    Wózek piękny, lekki, regulowana amortyzacja przy kółkach, dla mnie zmiana gondoli w spacerówkę i odwrotnie to pestka, dziecinnie proste. Gondola jak i spacerówka w środku meeega dłuuugie... 3 latek się zmieści jak nic. Hamulec chodzi strasznie lekko co mnie trochę niepokoi bo w carmeli trzymał dużo mocniej, tu wystarczy delikatnie oprzeć nogą. Największą zaletą i to co mi się najbardziej podoba to budka zarówno w gondoli i spacerówce: można tak dziecko zasłonić że żadna parasolka od słońca nie jest potrzebna. A nawet jak się zapomni foli przeciwdeszczorej to maluch nie ma prawa zmoknąć. Z dołu w gondoli jest regulowana wentylacja i pokrętło do zmiany wysokości oparcia.
    Dla męża najwiekszą zaletą są koła i te plastiki między nimi, ponoć najgrubsze wśród wózków jakie oglądaliśmy - ja tam na to uwagi nie zwracałam ;p
    Cały materiał łącznie z torbą odpinany do prania

To teraz fotki : )
    Gondola:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0a503f6938e.jpg

szary materiał można wywinąć pod spód i wtedy więcej widać i wpływa więcej powietrza:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04f0229007d0.jpg

A jeśli mocno wieje albo pada zapinamy dół do góry i nawet wiatr nam tego nie ruszy (w bebetto jest tylko na zakładkę, nie przypinane)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e19e2be196ed.jpg

Z tyłu spory wywietrznik, materiał wyginamy nie odpinamy całkiem więc znika problem że gdzieś to musimy dać, a przecież torba pełna bo wracamy z zakupów ;p Można go dobie zrobić na 2 szerokości, na zdjęciu maksymalnie, można zgiąć połowe materiału, wtedy jest mniejszy:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f8e869c5716.jpg

kamciaelcia, nick nieaktualny, Martynka30 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super wózeczek, bardzi elegancki :)

domi05 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi masz racje, hamulec w carera trzyma :) i budka w gondoli nie jest tak duza (w spacerówce tak), ale widze ze stelaz podobny...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi piękny wózio :-)
    Lepiej zaprezentowałaś niż w sklepie hihihi

A moge prosić o fotkę spacerówki?
    Czy mogłabyś zwrócic uwagę czy nie leci w dół np. jak dziecko siedzi w sensie czy jest prosto sztywno zamontowana.
    Pytam bo mialam w balerinie taki przypadek dziecko spadalo mi pod rączkę :-)

Rączka regulowana? zgina się?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka ja w carera nie miałam takich sytuacji w spacerówce

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I spacerówka: ten biały pasek można swobodnie wywinąć do dołu jak ktoś nie chce żeby się brudził
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62fe8b73b854.jpg

Spójrzcie jaka dłuuuga!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93c382fc2229.jpg

Tak będziemy jeździć w zimę : )
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c2f7cf886df.jpg

I wywietrznik, odginany, bez zamka:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89486f972277.jpg

Dojście na dole do torby jest z góry i z przodu, więc niezależnie czy zamontowana jest gondola czy spacerówka przodem/tyłem zawsze z któreś strony jest wygodnie do torby dojść : ) Torba jest wysoko więc po ziemi szurać nie będziemy : )

Jedyny minus wózka to taki że jest duży i zajmuje dużo miejsca w samochodzie. Mamy citroena c3, do bagażnika przy odbiorze wszedł stelarz, ale ze zdjętymi dużymi kołami (ale ich wyjęcie i włożenie trwa sekundę, wystaczy tacisnąć guziczek przy kole a potem włożyć na klik) i spacerówka, gondolę będziemy musieli przewozić na tylnym siedzeniu : )

Jak macie jakieś pytania, albo cyknąć jeszcze jakieś fotki czegoś to piszcie : )

kamciaelcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi dziecko zjeżdżało dosłownie pod rączkę w czasie spaceru dlatego sprzedałam bo nie byłam zadowolona po mimo ze prosto stała wmontowana w stelaż.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi ja w trzydrzwiowej hondzie stelaz te z chowam bez koła, ale to nie znaczy ze jest duzy
    i spacerówka prezentuje sie podobnie, producent usunal małe wady-hamulec i przedłuzył budke w gondoli
    bedziesz mega zadowolona
    sliczny jest :)

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka tu mała ma prawie 9 miesięcy i zawsze siedziała prosto i przy oparciu(no chyba ze wychylała sie za autami :) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:12

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakochałam sie w tym wózku :-) <3

mam dylemat Anex sport albo sirion hmmmmmmm

a fote bok gondoli mogę prosić ? dziękuje

• domi05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, spacerówka wydaje się być ok, pewnie wyjdzie "w praniu"
    Rączka oczywiście regulowana, naliczyłam z 10 stopni regulacji;p

Najniżej:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/caa5e9661ea5.jpg

Najwyżej:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/768fbedc9b44.jpg

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi a dół w gondoli to białe tzn spód to plastik czy eco skóra????

dzieki za opnie i fotki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:03

• domi05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę żabko:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/383327228798.jpg

nick nieaktualny, Lulu83 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki kamcia za cytowanie twojego postu .
    zapomniałam sie prosiłaś gdzieś zeby nie cytować postów z fotkami.
    juz postaram sie usunąć jeśli sobie tego zyczysz

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usuń :) po co później ktoś ma moja modelkę wykorzystać wizerunkowo :)
    Emilka miał uszy po mnie(tez tak mi odstawały), mój kolor oczu i włosów ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ