X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jacy ludzie są bezmyślni... Do wózka nie doszłam jeszcze bo koleżanka dzwoniła...
    Jest w 18 tyg. ciąży, chodzi prywatnie i jeszcze ani jednego badania nie miała zrobionego. I twierdzi że to dobrze! Bo jej lekarz zdania, że im mniej tym lepiej. - Jasne, twierdzi że dobrze bo musi wiadomo za te badania płacić, bo jej kolerzanka na nfz i ma ciągle jakieś badania ale po co to komu, bo jak za dużo się robi to potem na pewno coś wyjdzie. Jasne, lepiej nie wiedzieć i dziecku szkodzić... W poprzedniej ciąży miała dwa razy tylko te wszystkie badania morfologię i mocz zrobione, a teraz jeszcze ani razu - bo to zaraz ciąża po ciąży to na pewno wszystko dobrze (ma roczną córeczkę)... Boże... kolejny lekarz u którego na dyżurze nie chciałabym rodzić.... bo też w tym szpitalu pracuje. Za to USG, jasne, po kilka zdjęć na wizycie dostaje. I krzywą jej lekarz kazał zrobić tylko po dwóch godzinach. Jeszzce wymyślił że skoro teraz zrobi na czczo przy badaniach i będzie dobry, to teraz niech to w w domu wypije i po dwóch godzinach idzie do laboratorium żeby jej pobrali bo to po godzinie go nie interesuje. A ona się cieszy bo płacić za 3 kłucia nie będzie musiała i ona twierdzi że to dobrze i że nie da się tyle razy kłuć... No cholera babka ponad 30 i taka głupia? I mówię jej że ten wynik po godzinie często właśnie jest zły i na jego podstawie cukrzycę diagnozują, to ona swoje, bo przecież lekarz wie lepiej, i ona sama z siebie po godzinie nie zrobi... My tu robimy wszystko dla naszych maluchów, a pacjentki tego lekarza wszystkie pewnie z cukrzycą nieleczoną do końca chodzą, bo lepiej nie wiedzieć i żyć normalnie niż się kłuć...

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi taka głupota ludzka niektórym jest na reke...a co gorsze (we wlasnym poczuciu), to u niej wszystko skończy sie pewnie pomyślnie...tak jak niektóre w ciązy pija, palą i ćpaja-a dzieci zdrowe. Nie zmienisz jej myslenia. Pewn ie opiera sie na tym, ze skoro pierwsza ciąża bezproblemowa, to i druga tez na pewno

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Kamcia, tylko ona w pierwszej też chyba miała tylko po dwóch godzinach... widzisz nie dopytałam...

Słysząc o takich lekarzach bardzo doceniam swojego, który wszystkim się przejmuje i podejmuje natychmiastowe działanie, mimo że wydaje się smętny, małomówny i zakręcony... - i chodzę na NFZ i nie płacę mu grosza!

Moja mama chodziła to tamtego lekarza, prowadził jej ciąże (takich wiekowych lekarzy mamy;p ten do którego ja chodzę odbierał jej poród - mnie;p) i nie miała w ogóle krzywej robionej ani przy mnie ani przy siostrze, więc widać ten lekarz ma takie podejście i wszystko w nosie żeby tylko kasę zedrzeć...
    Ale przecież na USG wszystko dobrze...;p Tylko po co co 3 tygodnie naświetlać dziecko? A no bo kase można zarobić, matkę ucieszyć i pokazać że dziecko całe i zdrowe a on to wspaniały lekarz.
    I tłumaczenie że drugi wynik może być w normie, a nawet pierwszy, ale jak będzie rósł a nie spadał to też nie dobrze to też nie dociera...;p I to że z dwóch pomiarów matematycznie krzywa nie wyjdzie bo do tego trzy potrzebne a dla jakiegoś powodu nazywa się to badanie krzywą też jak grochem o ścianę;p
    Idę do wózeczka : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 11:34

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi, ale ja juz bym chciała miec 38 tc :)
    cieszmy sie swoimi lekarzami...mój tez wiekowy, ale ogarniety. Tez chodze na nfz. Prywatnie tylko usg (ale dlatego, ze boje sie w tej ciązy)i to co 4 tyg
    jestem zadowolona

i pokazuj wózeczek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi piękna sesja i brzusio :-)

Ja nie miałam w tamtej ciąży i w tej pewnie też.
    Ale marzy mi się zrobić dzieciom sesje hmmm pomyśle jeszcze :-)

Pokaz wózeczek ;-)
    Napisz czy dobrze ci się prowadzi lekko po domu , gondola duża???? itd
    Wszystko co ważne i wiesz hahaha

No więc kończę walkę z ubrankami które były do wybielenia....
    5 bodów poszło do kosza, 2 bluzy na długi rękaw takie cienkie.
    Nie jest źle.
    Piorą się te wybielone jak wyschną to ocenie ich stan :-)
    Zostały jeszcze 4 wory w aucie które mąż nie chce wnieść bo za wysoko ale się zmobilizuje w któryś dzień tamte trzeba wyprać więc mi się tak nie spieszy:-)

Z tego wszystkiego zapomniałam o obiedzie hahaha
    dobrze że ziemniaki jakieś miałam to obrałam , udko mam od mamy i jaja to zrobie sadzone . Tyłek uratowany hihi

Domi na temat znajomej brak słów.
    Dokładnie kamcia jej ciąża będzie ok chociaż nigdy nic nie wiadomo :-(

• domi05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się chwalę : )
    Wózek piękny, lekki, regulowana amortyzacja przy kółkach, dla mnie zmiana gondoli w spacerówkę i odwrotnie to pestka, dziecinnie proste. Gondola jak i spacerówka w środku meeega dłuuugie... 3 latek się zmieści jak nic. Hamulec chodzi strasznie lekko co mnie trochę niepokoi bo w carmeli trzymał dużo mocniej, tu wystarczy delikatnie oprzeć nogą. Największą zaletą i to co mi się najbardziej podoba to budka zarówno w gondoli i spacerówce: można tak dziecko zasłonić że żadna parasolka od słońca nie jest potrzebna. A nawet jak się zapomni foli przeciwdeszczorej to maluch nie ma prawa zmoknąć. Z dołu w gondoli jest regulowana wentylacja i pokrętło do zmiany wysokości oparcia.
    Dla męża najwiekszą zaletą są koła i te plastiki między nimi, ponoć najgrubsze wśród wózków jakie oglądaliśmy - ja tam na to uwagi nie zwracałam ;p
    Cały materiał łącznie z torbą odpinany do prania

To teraz fotki : )
    Gondola:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0a503f6938e.jpg

szary materiał można wywinąć pod spód i wtedy więcej widać i wpływa więcej powietrza:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04f0229007d0.jpg

A jeśli mocno wieje albo pada zapinamy dół do góry i nawet wiatr nam tego nie ruszy (w bebetto jest tylko na zakładkę, nie przypinane)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e19e2be196ed.jpg

Z tyłu spory wywietrznik, materiał wyginamy nie odpinamy całkiem więc znika problem że gdzieś to musimy dać, a przecież torba pełna bo wracamy z zakupów ;p Można go dobie zrobić na 2 szerokości, na zdjęciu maksymalnie, można zgiąć połowe materiału, wtedy jest mniejszy:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f8e869c5716.jpg

kamciaelcia, żabka04, Martynka30 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super wózeczek, bardzi elegancki :)

domi05 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi masz racje, hamulec w carera trzyma :) i budka w gondoli nie jest tak duza (w spacerówce tak), ale widze ze stelaz podobny...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi piękny wózio :-)
    Lepiej zaprezentowałaś niż w sklepie hihihi

A moge prosić o fotkę spacerówki?
    Czy mogłabyś zwrócic uwagę czy nie leci w dół np. jak dziecko siedzi w sensie czy jest prosto sztywno zamontowana.
    Pytam bo mialam w balerinie taki przypadek dziecko spadalo mi pod rączkę :-)

Rączka regulowana? zgina się?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka ja w carera nie miałam takich sytuacji w spacerówce

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I spacerówka: ten biały pasek można swobodnie wywinąć do dołu jak ktoś nie chce żeby się brudził
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62fe8b73b854.jpg

Spójrzcie jaka dłuuuga!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93c382fc2229.jpg

Tak będziemy jeździć w zimę : )
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c2f7cf886df.jpg

I wywietrznik, odginany, bez zamka:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89486f972277.jpg

Dojście na dole do torby jest z góry i z przodu, więc niezależnie czy zamontowana jest gondola czy spacerówka przodem/tyłem zawsze z któreś strony jest wygodnie do torby dojść : ) Torba jest wysoko więc po ziemi szurać nie będziemy : )

Jedyny minus wózka to taki że jest duży i zajmuje dużo miejsca w samochodzie. Mamy citroena c3, do bagażnika przy odbiorze wszedł stelarz, ale ze zdjętymi dużymi kołami (ale ich wyjęcie i włożenie trwa sekundę, wystaczy tacisnąć guziczek przy kole a potem włożyć na klik) i spacerówka, gondolę będziemy musieli przewozić na tylnym siedzeniu : )

Jak macie jakieś pytania, albo cyknąć jeszcze jakieś fotki czegoś to piszcie : )

kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi dziecko zjeżdżało dosłownie pod rączkę w czasie spaceru dlatego sprzedałam bo nie byłam zadowolona po mimo ze prosto stała wmontowana w stelaż.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi ja w trzydrzwiowej hondzie stelaz te z chowam bez koła, ale to nie znaczy ze jest duzy
    i spacerówka prezentuje sie podobnie, producent usunal małe wady-hamulec i przedłuzył budke w gondoli
    bedziesz mega zadowolona
    sliczny jest :)

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka tu mała ma prawie 9 miesięcy i zawsze siedziała prosto i przy oparciu(no chyba ze wychylała sie za autami :) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:12

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakochałam sie w tym wózku :-) <3

mam dylemat Anex sport albo sirion hmmmmmmm

a fote bok gondoli mogę prosić ? dziękuje

• domi05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, spacerówka wydaje się być ok, pewnie wyjdzie "w praniu"
    Rączka oczywiście regulowana, naliczyłam z 10 stopni regulacji;p

Najniżej:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/caa5e9661ea5.jpg

Najwyżej:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/768fbedc9b44.jpg

żabka04 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi a dół w gondoli to białe tzn spód to plastik czy eco skóra????

dzieki za opnie i fotki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:03

• domi05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę żabko:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/383327228798.jpg

żabka04, Lulu83 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki kamcia za cytowanie twojego postu .
    zapomniałam sie prosiłaś gdzieś zeby nie cytować postów z fotkami.
    juz postaram sie usunąć jeśli sobie tego zyczysz

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usuń :) po co później ktoś ma moja modelkę wykorzystać wizerunkowo :)
    Emilka miał uszy po mnie(tez tak mi odstawały), mój kolor oczu i włosów ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ