WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kamcia a sprawdzalas po 1,5-2h bo akurat jak by poszedł w górę po 20,30,40 min to norma. Ja wczoraj się skusiłam na knopersa i niestety podbiło mi później cukier, był w normie, ale dużo wyższy niż po 1h.

nie podbija pomimo schabowego wczesniej

inaczej powiem, po knoppersie i ostatniej kolacji(mleko)ide spac z cukrem ok 90

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 08:23

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan, ty miałaś na pewno wczesniej cukrzyce czy teraz dochodzicie do takich wniosków???bo ten watek musiałam chyba przegapić. Po schabowym tez zmierzyłam się po 1,5 h i było 85, zjadłam knoppersa i po 1h 87, makaron z mlekiem i 94

ja tak samo po 18 jadam czasami owoce i nie zauwazyłam nić, zeby pora dnia połączona z owocem, jakos inaczej u mnie działały. ani przed spaniem ani rano tego też nie widać. To mnie cieszy, bo poki mogę, mam zamiar korzystać

narazie od wizyty 4. kwietnia mam wpisane 3 przekroczenia w tym dwa przy chorobie oraz jedno po masakrycznej zupce chińskiej. I chętnie porusze znowu temat słodki knoppers kontra chleb

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 08:31

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia mam mierzyć po 1,5h. Czasami sobie zmierzę po 1h jak np. nie mogę później, bo gdzieś wychodzę, albo z ciekawości. Ale musiałam się upewnić u diablo, bo już sama nie wiedziałam :) Mi paski piszą bez opamiętania, więc nie mam z tym problemu, chociaż szkoda kasy i palców na ciągłe mierzenie!

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wlasnie ja jem kaszki smakija. Oweszem na raz calej nie moge wciagnac ale polowe spokojnie i cukry po tym nie wyzsze niz 106. Dlatego mnie troche zdziwilo ze knopers tak wybil bo cukru tam podobnie. 1 batonik kinder bueno i tez cukry ok. Chyba ze podbilo to ze zaczęłam sie szykowac i na biega do przedszkola polecialam. Zapobiegawczo z konpersem juz nie zaryzykuje :)

Ja dzis tradycyjnie aceton choc wczoraj siedzialam u tesciowej i jadlam co chwile. 6 kanapek z dodatkami, 2 przekaski z owocami i obiad.
    Dodatkowo dzis wstalam i 4 zmiarzylam cukier i 87, o 6 - 84, o 8 gdy juz ostatecznie wstalam 91 :| Poszlam spac po 23 dopiero wiec dluzej pospalam. Czyli co kurde. Zeby miec ok na czczo muse wstawac z budzikiem skoro swit? To po kilku dniach roboty w domu i krotkim śnie padne na pysk.

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarden to dziwne :) że po 1,5h :) nie po 1 nie po 2, a po 1,5h :)
    Jestem w szoku bo mimo nieprzespanej nocy i późnej kolacji cukier na czczo 81 :) a o 4 był 90. I acetonu brak :) zaraz idę na jakiś mały spacerek, bo mam stres związany z wizytą młodego.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Domi to Cię trzymają bez sensu na week :/ po co od razu cc? Jakoś pochopnie, czyasz wskazania /QUOTE]
    Wskazaniem są te 4J insuliny... w poniedziałek będzie 38t+4d. No nie wiem czy to takie konieczne Ale ten szpital tak widać praktykuje, rozmawiałam w końcu z ordynatorem. ..
    W każdym razie już wole to ccm w poniedziałek niż leżeć tu w nieskończoność i nie wiadomo na co czekać... może nie podają oksytocyny jak szyjka nie gotowa...

tb732n0a0czusv9c.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja miałam przed rokiem cukier na czczo 130! ( w takim przypadku nie robią już krzywej, bo to niebezpieczne) Wtedy zaszłam w ciążę, ale obumarła. Lekarze twierdzą, że przyczyną tego była na pewno cukrzyca. Przez 5 miesięcy brałam leki na cukrzyce i udało się schudnąć i znowu zaszłam :) Cały czas byłam pod opieką diabetologa, dieta, mierzenie. Jak zaszłam w ciążę to przeszłam na dietę typową dla ciężarnych. Krzywej nie robiłam. Nie przeżyłabym drugi raz straty wiedząc, że mogę jakoś temu zapobiec. A o dziecko staraliśmy się 5 lat. I podejrzewam, że właśnie ten cukier był przyczyną bezpłodności. Ale lekarze niestety są różni, trzeba było samemu do tych wniosków dotrzeć. Głęboko wierzę, że moja cukrzyca minie po ciąży, może trochę to naiwne, ale zobaczymy.

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Kamcia wlasnie ja jem kaszki smakija. Oweszem na raz calej nie moge wciagnac ale polowe spokojnie i cukry po tym nie wyzsze niz 106. Dlatego mnie troche zdziwilo ze knopers tak wybil bo cukru tam podobnie. 1 batonik kinder bueno i tez cukry ok. Chyba ze podbilo to ze zaczęłam sie szykowac i na biega do przedszkola polecialam. Zapobiegawczo z konpersem juz nie zaryzykuje :)

Ja dzis tradycyjnie aceton choc wczoraj siedzialam u tesciowej i jadlam co chwile. 6 kanapek z dodatkami, 2 przekaski z owocami i obiad.
    Dodatkowo dzis wstalam i 4 zmiarzylam cukier i 87, o 6 - 84, o 8 gdy juz ostatecznie wstalam 91 :| Poszlam spac po 23 dopiero wiec dluzej pospalam. Czyli co kurde. Zeby miec ok na czczo muse wstawac z budzikiem skoro swit? To po kilku dniach roboty w domu i krotkim śnie padne na pysk.

na czczo nie ma co tak dokładnie patrzec na cyferki bo do końca nie mamy pewności czy te 84 to naprtawdę 84 i czy 91 to 91(a nie np mniej) bo to tylko gluko i kropla krwi o różnych wartościach...
    dobrze zapamietałam cię z kaszka. Ja ostatnio kupuje te z biedronki a ona ma 200g, zatem wole zjeść ja na pół (np rano i popołudniu) ale moje cukry to nawet od82 do 102. Knoppers i kinderbueno jeszcze mniej mi cukier podnoszą. I to jest nawet ciekawostka, ostatnio wracajac z lab zjadłam wafelka na 1. śniadanie i wynik super-108, po nim bedac w domu wypiłam kawe z mlekiem i po niej (a zatem i po knoppersie jakieś 1,5-2h) 86!!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam, twardan, już pamiętam twoja historię...wiem doskonale, ze jako matka chcialabyś zrozumieć wszelkie przyczyny pewnych niepowodzeń. Mam tak samo, jednak nie zawsze jest to nam dane poznać, i nie ma co się zadręczać...wazne, ze teraz dajesz radę z dieta.i trzeba mieć do konca nadzieję, ze cukrzyca minie ;)

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ja dzisiaj z cukrem 84 i bez acetonu. Czekam i czekam na sygnał od mojej gin odnośnie tego dodatkowego USG i pomiaru maluszka i się doczekać nie mogę. Mam ochotę do niej zadzwonić, ale powiedziała żebym poczekała do wtorku... no to czekam!

Domi mam nadzieję, ze jednak coś sie ruszy samo z siebie ;)

Agatia - trzymam kciuki za synka!

Rudzina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital przeszedł sam siebie... na śniadanie dziś jest dżem i jogurt a że ja z cukrzycą to dostałam tylko chleb i masło! Kosz kur... ryczec się chce... dobrze że mam trochę swojego..

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi i pomyslec , ze tak miałoby być przez weekend
    aż z ciekawośći w czwartek spytam gin, jak to u nas w szpitalu jest, mam nadzieję, ze jeszcze wtedy do nas zajrzysz i ci powiem odnośnie diety cukrzycowej i wywoływania porodu przez 4j insuliny ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na obchodZie popołudniu im powiem niech mnie do domu puszcza albo dietę dostosowują, Bo tu jest jedną małą lodowka na cały oddział i nie mam gdzie sobie jedzenia na cały weekend trzymać

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże mojego Dominiczka prędzej to ich jedzenie ruszy niż ta oksytocyna....

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mały bedzie Dominik? :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi a pytałaś czy mozesz do domu?(podejrzewam, ze nie, bo by nie mieli refundacji, ale spytać mozesz :) )wiem, ze jest wypis na żadanie, ale wtedy z otwartymi rekoma by nie czekali na ciebie :)walcz chociaz o godne posiłki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    to mały bedzie Dominik? :)
    Tak Dominik,nie pomyślałam żeby przy obchodzie zapytać, teraz po ptakach pewnie... no nie wiem, jak się nadarzy okazja to zapytam ale wątpię żeby puścili bo powiedzą że chce mieć na mnie oko...
    Zapytam na pewno na obchodzie o 17, dziś już nie wyjdę, Ale jutro też wypuszczają...

tb732n0a0czusv9c.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też witam się :)
    Domi nasz synek też będzie Dominik :))

Witam się w rozpoczętym 39 tygodniu ... wciąż czekamy :)) Jutro jadę na ktg.

domi05, Ajwi, goodwill lubią tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a jakbym wyszła na żądanie to w poniedziałek już by mi tu miło pewnie nie było :-) już się oswajam z myślą o cesarce, choć dziś ciągle czuje bóle jak na okres... Ale mimo boli i skurczy jak rozwarcia nie będzie to chyba i tak cesarka skoro balonikow dac nie mogą.. bo co mogą zrobić żeby szyjka zaczęła się rozwierac? Jakby mnie do domu na weekend puścili to już by Maz o to zadbał a tak to lipa:-P

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle ze soba gadamy, a dzis dopiero imionami się chwalicie ;)

domi, podejrzewam, ze nie wypuszcza, bo nfz nie zaplaci za twój pobyt...a posiadanie kogoś na oku to dobry pretekst aby zatrzymać

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ