X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    aga
    mogę ci jedynie powiedzieć, ze usg okresla przypuszczalna wage dziecka. Mi dzień przed urodzeniem lekarz powiedział , ze mała waży ok 3 kg a wyszło z tego 3560g , sprzet sie moze mylić w obie strony. Niedługo u ciebie okaże się jak na kolejnym pomiarze

Kamcia dzieki! Mam nadzieje ze ten sprzet myli sie w druga strone...
    A i jakby ktoras z was miala kiedykolwiek za wysokie zelazo o ktorym pisalam wczesniej to nie ma sie zupelnie czym przejmowac :)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga
    Dwa tygodnie to naprawdę dużo czasu. Wszystko się okaże. Wątpię też że ostatecznie lekarz podejdzie do dużego dziecka na zasadzie że próbujemy sn a jak nie to cc. Lepiej będzie podjąć decyzję bliżej finiszu bo jednak dzidzia rośnie. Nie martw się tym wszystkim tak wcześnie.
    A twoje magiczne żelazo dalej dla mnie tajemnica ;) żaden lekarz nic na to nie powiedział? ?
    Ja w ogóle żelaza nie badalam. Morfologie mam w normie. Sam poziom nie jest do końca miarodajny bo ważne jest jak krwinki wiążą żelazo. ..ale to i tak w kwestii anemii (z babcia chodziłam do hematologa i nefrologa )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 15:41

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajmniecze zelazo :D no wlasnie nikt nic nie powiedzial dzis gin nawet zadwzonila do internisty szpitalnego i powiedzial zeby sie nie przejmowac.. morfologie mam przy dolnej granicy ale w normie... Zelazo robilam bo przed ciaza mialam niedobor wiec mi sprawdzali tez w trakcie i zawsze bylo ok a tu taka niespodzianka pod koniec:P

Tak czy inaczej nie pojmuje ze majac dobre cukry, geny samych maluchow w rodzinie mam takiego wielkiego dzidzusia w brzuchu:) Ale jak wiemy cukrzycy zrozumiec sie nie da...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko ja przy drugim dziecku to w ogóle pani położnej podziękuję :) a środowiskowa nie przysłazi na szczęście zaglądać kontow bo bym ją pogoniła ;).
    Matka działa intuicyjnie i instynktownie, mi się rady położnej nie przydały do niczego :) rana po cc goila sie jak na psie po 9 dniach od cc pojechalam o pracy na plotki ;) położna nawet mnie nie oglądała bo z tym byłam u położnej w przychodni, gdzie chodzę do gina (to już bylor za free). Zadner babsko mnie nie bedzie obnażać ;) wystarczył mi ciągły ogląd na położnictwie czy blizna się goi, czy się oczyszczam he he he. A, że ordynator nie chciał, żeby Borek byle sam albo żebym musiała w hoteluku mieszkać to mnie 7 dni trzymał z małym, a nie wywalił po 3 dobach. No i każdy obchód to oglądanie i ogladanie ;) ale mi.się macica po 7 dniach obkurczyla przy oksytocynie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 15:53

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będzie chyba ciut gorzej z tym gojeniem bo wytna jedną bliznę i zszyją. Ginka mówiła, że może się ciut dłużej goić i bardziej boleć. Zakładam optymistyczne 7 dni i biegamy ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hi hi
    przyszła paczka ciuszków :) ale cudeńka(te body, pajace i spiochy o których pisałam w sobotę). Szkoda, ze musze wyjśc z domu bo kazda rzecz bym osobno obejrzała i podziwiała :D poźniej na pewno sie pochwalę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no i u mnie juz chyba ryz nie bardzo podchodzi fakt zjaflam az woreczek po 1h 128 ... Mam nadzieje ze skonczy sie na tych 2 przekroczeniach ... Jakos mnie to zdolowalo . nawet nie wiem kiedy mam sie wylezec od paru dni mam tak zapchane zatoki ze az uszy miał przytkalo. Hurtowników or sie mi zepsul i chce sie plakac. Wam gratuluje ladnych cukrow .
    Mam tylko nadzieje ze za wlasna glupote na sama koncowke nie nagrodi mnie insulina ale mysle ze to juz mi odpusi oby sie nie powtarzalo

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj
    Agatia nie strasz że przy drugim cc takie cyrki..?

Zabuszka nie martw się, ja mam większe przekroczenia...:/ czasem nawet przy insulinie...np 149...a 128 to moja dr nawet nie patrzyła, ponoć glukometr tez może się 10% pomylić, a i w pierwszej ciąży przy cukrzycy jak miałam konsultacje z p profesor diabetolog to tez mówiła że takimi małymi przekroczeniami zeby się tak nie stresować, powyżej 150 to już źle, to były stare normy, ale ta moja teraz też mówi że martwiące są te powyżej 140, piszę to ku Twojemu pokrzepieniu, bo stres też niedobry

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • midnight Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak coś to u mnie na rane i na pępek u malucha octenisept działał, i tego też w szpitalu używali

agatia lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka ja jem pół woreczka czy ryżu, czy kaszy. Jeden to za dużo.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid nie straszę:) bo to nic strasznego, to podobno rutynowe działanie :) stara blizna jest wycinana, żeby się nie rozlało. Ja się smialamr do ginki, zebyr mi od razu plastykę brzucha walnęli ;)

Po pysznej rybce w sosie masala cukier 118, z drugiego palca 112. Było warto, zjadłam dwa razy tyle, co wczoraj ;)
    Mała dostała czkawki, więc główka dalej jest tam, gdzie bylae na usg bo cały brzuch mi skakał ;)

midnight lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to taka plastyka powinna być rutynowa ;) mi tez by się przydała :D powinien nfz o tym pomyśleć :)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid teze tak uważam :) i tak ciapią to i tłuszcz mogliby wyciąć i brzuszek podrasować ;)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-)
    Dziś (38t5d)o 11.10 przez CC urodził się Dominik z wagą 2450g i 51cm
    Dziś, bo wczoraj o 10 miałam nadzieję że coś powoli rusza i chciałam próbować naturalnie,ale niestety mimio 10 dawek oksytocyny nic nie ruszyło i postanowiliśmy już dłużej nie czekać, po rozmowie z ordynatorem dzis przed 11 zadzialo się to tak szybko że ledwo mąż zdążył dojechać zanim z małym z sali wyjeżdżali, od razu przygotowanie, kroplowki, i cięcie
    Ja sama cesarke znioslam nie za dobrze, było mi słabo, duszno, niedobrze, Ale to też przez to chyba ze strasznie bałam się cesarki jak i samego znieczulenia. ale teraz o dziwo jest lepiej niż myślałam, na prawdę wyobraŻałam sobie dużo gorszy ból..ja małego dostanę chyba dopiero jutro, ale najważniejsze że wszystko z nim dobrze. Tatuś już był u.niego dwa razy i dumą to rozpiera :-) trzeba przyznać mały to cały tata, nawet fryzurę ma już taką jak on :-)
    Teraz Nie.mogę nic jeść, ale nawet nie jestem głodna, ale bardzo tu pilnują moich cukrów i proszą co jakiś czas żebym zmierzyła, Ale od rana nic nie jadłam i jest 70 więc mam nadzieję że cukrzyca sobie poszła (wczoraj 2H po obiedzie miałam już 65 i bardzo źle się czulam)
    No to chyba tyle,.trochę Wam nasmecilam :-)

midnight, żabka04, Rudzina, kamciaelcia, agatia, Dorinka, twardan, _polin, Ajwi, goodwill, Lulu83 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi suuuuper! :-)
    Dużo zdrówka dla was:-)

domi05 lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jakie smęcenie , super wielkie gratulacje !!! niech rośnie zdrowo!! życze szybkiego powrotu do formy!! po cc norma że trzeba poleżeć, zero papu i picia i tylko zwilżać usta, ale to już zleci :) i zaraz będziesz dzidzię karmic ;) ale pokazali Ci go chociaz? bo mi młoda po cc pokazali i potem maż był to też ja miałam przez chwile. może poproś?

domi05 lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Domi !!
    Kiedy jadłas po raz ostatni przed cc?

domi05 lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domu gratulacje!!! Tak myślałam ze to twoje milczenie musi cos dobrego zwiastować ;) całuski dla całej rodzinki!!!

domi05 lubi tę wiadomość

Rudzina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Domi jakie smęcenie , super wielkie gratulacje !!! niech rośnie zdrowo!! życze szybkiego powrotu do formy!! po cc norma że trzeba poleżeć, zero papu i picia i tylko zwilżać usta, ale to już zleci :) i zaraz będziesz dzidzię karmic ;) ale pokazali Ci go chociaz? bo mi młoda po cc pokazali i potem maż był to też ja miałam przez chwile. może poproś?
    Pokazali, ale szybko brali bo obstawiali ze nie ma JesZCe 2kg. Mąż już pojechał, mieli dac na chwilę mu powiedzieli, ale jak pójdzie jakąś wredna zmina :-P
    Muszę poczekać cierpliwie.
    Ale.co.ty mówisz że pic nie mozna?!.ja tu już 2 litry wody wypilam od cesarski, pytają i notują ile wypilam, .pytałam i lekarza, chyba anestezjologia po cesarce i też mówił że pic mogę, tylko dwie godziny po

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Gratulacje Domi !!
    Kiedy jadłas po raz ostatni przed cc?
    Dziękujemy :-)
    Ostatnio jadłam wczoraj o 22 przed snem

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ