X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-)

Na czczo 70:-)
    A to chyba dlatego że o 1 w nocy wrócił mąż z pracy przebudzilam się i mówię do niego zrób mi kanapkę z szynka o czy na knie zrobiła i pyta czy będę jadła o tej porze a ja mowie ze tak! Bo jesteśmy głodni:-):-) o 2 zjadłam kanapkę :-)
    Pospalam do 8:-)
    Właśnie zrobiłam sobie kawkę i gotują się paroweczki zjem z ketchupem :-)
    Jutro diabetolog fiuuuuu fiuuuuu:-)

Fajnie ze piszecie o cc przynajmniej jaki pogląd mam bo być może też ja będę mieć ze względu na cięcie brzuch jak do cc po ciazy pozamacicznej ale to nie wiadomo bo gin powiedział że w praniu się okaże czyt bliżej porodu.
    Ja po porodzie SN w pierwszy dzień krwawilam a potem to już brudy tylko schodzimy ogólnie tylko 3 dni tego krwawienia miałam.

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko na czczo masz luksusowe :) ja dzisiaj 86, wczoraj tłusty sos trzymał :) i ma czczo od razu efekt wysoki :) ale sos się skończył he he he, więc pewnie i cukry wrócą na swój tor :)
    Zaraz lecee di biedry po chlebek, potem dentysta. No i beder dzwonić umówić się na echo serca, bo nie wiem, jakie są terminy.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a pierwszy raz po ilu godzinach od cc wstałaś?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie narzekam na te cukry na czczo.
    A po tej kanapce nad ranem to aż miałam wyrzuty sumienia że cukry będą złe a tu mniejsze są niż bym tej kanapki nie zjadła:-)

agatia lubi tę wiadomość

• Madź Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dołączam się do Waszego grona.
    W badaniach wyszło mi na czczo 76mg/dl a po 2 godzinach 158mg/dl i tak wylądowałam w poradni diabetologicznej.
    Dziś jest 3dzień jak się kłuję na czczo utrzymuje się w granicach 85 a z tymi po posiłakch jest różnie od 103 do nawet po jednej kolacji 141 ale zazwyczaj w granicach 120. Kolejną wizytę mam 12maja i mam pytanie do Was- zgłosić się wcześniej ze względu na te nierówności czy póki co żyć tak ?
    A w ogóle to moja 2ciąża, w pierwszej bez takich atrakcji ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź witam:-)
    Myślę żebyś notowala wszystkie soki i na wizycie 12.05 pokazała a diablo sam zadecyduje co z tym zrobić.
    Zalecił dietke???
    Co ile jesz?????

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj madź
    to dopiero 3. dzień twoich staran, moze jakies małe błedy w diecie, moze opisz te przekroczone posiłki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Madż :) na spokojnie 3 dni to malutko ja jestem dokladnie 3 mc ma diecie (dzise miesięcznica) i nadal miewam przekroczenia :) ale mojej diab skoki do 140 w ogóle nie ruszają :) a takie 120 z hakiem to każe ignorować :)
    Wszystko metodą prób i błędów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 09:16

• Madź Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! :* Jem książkowo ok. 7 śniadanie, potem ok.9.30, 11, obiad ok 13.30, podwieczorek o 16 i te 3 kolacje. Wszystkie przekroczone posiłki opisuję. A posiłki robię na bazie tego co w poradnikach jest opisane.

• goodwill Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Madź!

Przekroczenia masz zupełnie "normalne" jak na początek diety. Musisz sprawdzić, co Ci pasuje, a co wywala cukier. Próbuj, testuj, pierwsze 2 tyg są na testowanie, dobieranie diety do siebie.
    Który tydzień u Ciebie, bo nie masz suwaczka? Możesz nam napisać, co jesz? Może doradzimy.
    Będzie dobrze, właściwie po miesiącu dieta wchodzi w krew, nie trzeba tak się napinać cały czas. Myślę, że 12maja na wizytę jest ok. Chyba, że po czymkolwiek (np. 1 kromeczka chleba) będą skoki >140.

Ja już na diecie 3,5miesiąca. W początkowym tygodniu miałam 9 przekroczeń w 7 dni. Teraz mam 8 w 19 dni z tego: 3 rano po śniadaniu (najtrudniej wyregulować) nie wiem czemu, 2 jak próbowałam coś nowego, no i ze 3 przekroczenia po "błędzie dietetycznym" (czyt: obżarłam się jak świnia, bo mam słabą silną wolę ;P )

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź 3 kolacje????
    Widzę że jemy o podobnych porach ale ja jem 2 kolacje:-)
    Mogłabyś napisać w jakich godzinach jest kolacje:-)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź wrote:
    Dzięki dziewczyny! :* Jem książkowo ok. 7 śniadanie, potem ok.9.30, 11, obiad ok 13.30, podwieczorek o 16 i te 3 kolacje. Wszystkie przekroczone posiłki opisuję. A posiłki robię na bazie tego co w poradnikach jest opisane.
    Witaj w gronie slodziakow . tobtak jak u mnie w pierwszej ciazy bylam sobie grubsza qle o ile szczesliwsza bez cukrzycy.

Dzis 85 po sniadaniu 99 ale za to mam nie wiem czy wyrzut hormonow czy kryzys jakiegos 2 miesiaca na diecie.... Mam jej dosc nie jem juz ze smakiem bo jedno i to samo. Oprocz tego chora malym nie ma sie kto zajac bo maz to jak wroci z praxy to tesc go do roboty goni na gospodarstwie. Tesciowa zamiast siasc na dupie lata po polu a kaszle jakby pluca wypluc miala a tlymacz jej ze dziecko dopuero antybiotyk skonczylo normalnie oddam za darmo albo i doplace za nia.
    Mieszkanie z tescciami masakra. Nie mowiac jak balagania i wogole ich zachowanie to gorzej jak dzieci

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po zupie mlecznej rano 88 :) szoking ;) zjadłam sobie 2 kanapki z pasztetem francuskim u ogórkiem małosolnym. Dostałam zwrot z PZU za szpital, więc lecę kupić buty młodemu :)

• Madź Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na śniadanie z reguły jakaś szynka i pomidor, ogórek zielony i sałata zielona+ masło i woda mineralna.
    Na 2 śniadanie pieczywo z nabiałem, pomidor/ogórek/sałatka ziel+ masło i woda.
    Na 3 śniadanie owoc- dziś będzie mandarynka, wczoraj był banan- ale boję się jeść tych owoców.
    Na obiad wczoraj była zupa z ryżem a na drugie pierogi z mięsem plus sałatka z kapusty kiszonej.
    Na podwieczorek- pieczywo z sałatą i pomidorem
    Na kolację wczoraj- pieczywo, twaróg z rzodkiewką i makrela+ masło i woda min.
    Na kolację II- kisiel bez cukru
    Na kolację III- Pół szklanki mleka z kawałkiem chałki.

Żabka04- kolacje jem tak: I ok. 18, II ok 20.30 i III po 22

U mnie dziś 26t3d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 09:46

żabka04 lubi tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź wygląda jakbyś miała moją ksiażeczke cukrzycowa z poradami ;) jaki masz glukometr?

Ja na czczo 84, bez ketonów. Za moment mierzę po śniadaniu, dzisiaj źle spałam wiec i dłużej wstawałam, troche mi sie poprzesuwają posiłki.

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny wstalam. 2h moja drzemka trwala :) Ale szczerze to jeszcze bym dospala tylko w zoladku mnie ssalo :)
    Hej Madz :) Ja mialam ok miesiaca temu kilka dni kryzysowych ze po wszystkim mi wywalalo do 130. Poszlam do diab i zrype dostalam po co z takimi cukrami przychodze :) Ty jeszcze testujesz a przekroczenia nie sa duze wiec myślę ze nie ma co sie do diab spacjalnie wybierac :)

Zabuszka to samo u siebie zauwazylam juz jakis czas temu. Z racji ze na kanapke bezpiecznie moge położyć tylko wędline ser i jajko nie mam na to wogole ochoty. Wszystko smakuje jak papier powoli i tak naprawde przestalam odczuwac ich smak. Brak mi urozmaicenia tej diety. Dlatego zazdroszcze dziewczynom ze moga sobie pozwolic na pasztety itd bo ja juz 2.5 miesiaca jedno i to samo w kółko.
    Tak jak pisalam ja po porodzie planuje nadal trzymac diete bo w szafie sprzed ciazy wiekszosc ciuchow mam opieta i dopasowana ale juz nie tak restykcyjnie do niej podchodzic. Napewno zmniejsze ilosc posilkow bo ok8 to masakra, dołączę pasztety, serki smietankowe itd, zwieksze ilosc owocow i bede jeść słodycze :)

Madź, twardan lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madź
    odpowiednie pieczywo jest najtrudniejsza sprawa
    ja jeść pierogów i pyz nie mogę, chyba, ze ty sie najesz 4 sztukami(bo ja tylko tyle zjadałam )
    owoce-truskawki, pomelo, greipfrut czy jabłka to sprawdzone, widze ze u ciebie chałka przed spaniem...
    ketony masz badać?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina- mam Contour plus, opieram się na tych jadłospisach z książeczki.
    Kamciaelcia- nie wiem czy z tym pieczywem ok ? A chałkę odpuścić ? Tak- 4 pierogi mi wystarczyły w zupełności ;) Ketonów póki co mam nie badać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 09:56

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madź
    pieczywo sama musisz badać, jedna moze białe , inna "papierowe"
    do chałki sie nie wtracam, są dwie szkoły-kajzerki i chałki na noc oraz absolutnie bez białego na noc. a może raz zmierzyłaś cukier po chałce? albo w nocy(miedzy 2a 4)?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja po 4 pierogach na styk i tak naprawde wole inny, wiekszy obiad

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ