X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-)

Na czczo 70:-)
    A to chyba dlatego że o 1 w nocy wrócił mąż z pracy przebudzilam się i mówię do niego zrób mi kanapkę z szynka o czy na knie zrobiła i pyta czy będę jadła o tej porze a ja mowie ze tak! Bo jesteśmy głodni:-):-) o 2 zjadłam kanapkę :-)
    Pospalam do 8:-)
    Właśnie zrobiłam sobie kawkę i gotują się paroweczki zjem z ketchupem :-)
    Jutro diabetolog fiuuuuu fiuuuuu:-)

Fajnie ze piszecie o cc przynajmniej jaki pogląd mam bo być może też ja będę mieć ze względu na cięcie brzuch jak do cc po ciazy pozamacicznej ale to nie wiadomo bo gin powiedział że w praniu się okaże czyt bliżej porodu.
    Ja po porodzie SN w pierwszy dzień krwawilam a potem to już brudy tylko schodzimy ogólnie tylko 3 dni tego krwawienia miałam.

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko na czczo masz luksusowe :) ja dzisiaj 86, wczoraj tłusty sos trzymał :) i ma czczo od razu efekt wysoki :) ale sos się skończył he he he, więc pewnie i cukry wrócą na swój tor :)
    Zaraz lecee di biedry po chlebek, potem dentysta. No i beder dzwonić umówić się na echo serca, bo nie wiem, jakie są terminy.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a pierwszy raz po ilu godzinach od cc wstałaś?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie narzekam na te cukry na czczo.
    A po tej kanapce nad ranem to aż miałam wyrzuty sumienia że cukry będą złe a tu mniejsze są niż bym tej kanapki nie zjadła:-)

agatia lubi tę wiadomość

• Madź Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dołączam się do Waszego grona.
    W badaniach wyszło mi na czczo 76mg/dl a po 2 godzinach 158mg/dl i tak wylądowałam w poradni diabetologicznej.
    Dziś jest 3dzień jak się kłuję na czczo utrzymuje się w granicach 85 a z tymi po posiłakch jest różnie od 103 do nawet po jednej kolacji 141 ale zazwyczaj w granicach 120. Kolejną wizytę mam 12maja i mam pytanie do Was- zgłosić się wcześniej ze względu na te nierówności czy póki co żyć tak ?
    A w ogóle to moja 2ciąża, w pierwszej bez takich atrakcji ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź witam:-)
    Myślę żebyś notowala wszystkie soki i na wizycie 12.05 pokazała a diablo sam zadecyduje co z tym zrobić.
    Zalecił dietke???
    Co ile jesz?????

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj madź
    to dopiero 3. dzień twoich staran, moze jakies małe błedy w diecie, moze opisz te przekroczone posiłki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Madż :) na spokojnie 3 dni to malutko ja jestem dokladnie 3 mc ma diecie (dzise miesięcznica) i nadal miewam przekroczenia :) ale mojej diab skoki do 140 w ogóle nie ruszają :) a takie 120 z hakiem to każe ignorować :)
    Wszystko metodą prób i błędów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 09:16

• Madź Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! :* Jem książkowo ok. 7 śniadanie, potem ok.9.30, 11, obiad ok 13.30, podwieczorek o 16 i te 3 kolacje. Wszystkie przekroczone posiłki opisuję. A posiłki robię na bazie tego co w poradnikach jest opisane.

• goodwill Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Madź!

Przekroczenia masz zupełnie "normalne" jak na początek diety. Musisz sprawdzić, co Ci pasuje, a co wywala cukier. Próbuj, testuj, pierwsze 2 tyg są na testowanie, dobieranie diety do siebie.
    Który tydzień u Ciebie, bo nie masz suwaczka? Możesz nam napisać, co jesz? Może doradzimy.
    Będzie dobrze, właściwie po miesiącu dieta wchodzi w krew, nie trzeba tak się napinać cały czas. Myślę, że 12maja na wizytę jest ok. Chyba, że po czymkolwiek (np. 1 kromeczka chleba) będą skoki >140.

Ja już na diecie 3,5miesiąca. W początkowym tygodniu miałam 9 przekroczeń w 7 dni. Teraz mam 8 w 19 dni z tego: 3 rano po śniadaniu (najtrudniej wyregulować) nie wiem czemu, 2 jak próbowałam coś nowego, no i ze 3 przekroczenia po "błędzie dietetycznym" (czyt: obżarłam się jak świnia, bo mam słabą silną wolę ;P )

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź 3 kolacje????
    Widzę że jemy o podobnych porach ale ja jem 2 kolacje:-)
    Mogłabyś napisać w jakich godzinach jest kolacje:-)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź wrote:
    Dzięki dziewczyny! :* Jem książkowo ok. 7 śniadanie, potem ok.9.30, 11, obiad ok 13.30, podwieczorek o 16 i te 3 kolacje. Wszystkie przekroczone posiłki opisuję. A posiłki robię na bazie tego co w poradnikach jest opisane.
    Witaj w gronie slodziakow . tobtak jak u mnie w pierwszej ciazy bylam sobie grubsza qle o ile szczesliwsza bez cukrzycy.

Dzis 85 po sniadaniu 99 ale za to mam nie wiem czy wyrzut hormonow czy kryzys jakiegos 2 miesiaca na diecie.... Mam jej dosc nie jem juz ze smakiem bo jedno i to samo. Oprocz tego chora malym nie ma sie kto zajac bo maz to jak wroci z praxy to tesc go do roboty goni na gospodarstwie. Tesciowa zamiast siasc na dupie lata po polu a kaszle jakby pluca wypluc miala a tlymacz jej ze dziecko dopuero antybiotyk skonczylo normalnie oddam za darmo albo i doplace za nia.
    Mieszkanie z tescciami masakra. Nie mowiac jak balagania i wogole ich zachowanie to gorzej jak dzieci

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po zupie mlecznej rano 88 :) szoking ;) zjadłam sobie 2 kanapki z pasztetem francuskim u ogórkiem małosolnym. Dostałam zwrot z PZU za szpital, więc lecę kupić buty młodemu :)

• Madź Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na śniadanie z reguły jakaś szynka i pomidor, ogórek zielony i sałata zielona+ masło i woda mineralna.
    Na 2 śniadanie pieczywo z nabiałem, pomidor/ogórek/sałatka ziel+ masło i woda.
    Na 3 śniadanie owoc- dziś będzie mandarynka, wczoraj był banan- ale boję się jeść tych owoców.
    Na obiad wczoraj była zupa z ryżem a na drugie pierogi z mięsem plus sałatka z kapusty kiszonej.
    Na podwieczorek- pieczywo z sałatą i pomidorem
    Na kolację wczoraj- pieczywo, twaróg z rzodkiewką i makrela+ masło i woda min.
    Na kolację II- kisiel bez cukru
    Na kolację III- Pół szklanki mleka z kawałkiem chałki.

Żabka04- kolacje jem tak: I ok. 18, II ok 20.30 i III po 22

U mnie dziś 26t3d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 09:46

żabka04 lubi tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź wygląda jakbyś miała moją ksiażeczke cukrzycowa z poradami ;) jaki masz glukometr?

Ja na czczo 84, bez ketonów. Za moment mierzę po śniadaniu, dzisiaj źle spałam wiec i dłużej wstawałam, troche mi sie poprzesuwają posiłki.

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny wstalam. 2h moja drzemka trwala :) Ale szczerze to jeszcze bym dospala tylko w zoladku mnie ssalo :)
    Hej Madz :) Ja mialam ok miesiaca temu kilka dni kryzysowych ze po wszystkim mi wywalalo do 130. Poszlam do diab i zrype dostalam po co z takimi cukrami przychodze :) Ty jeszcze testujesz a przekroczenia nie sa duze wiec myślę ze nie ma co sie do diab spacjalnie wybierac :)

Zabuszka to samo u siebie zauwazylam juz jakis czas temu. Z racji ze na kanapke bezpiecznie moge położyć tylko wędline ser i jajko nie mam na to wogole ochoty. Wszystko smakuje jak papier powoli i tak naprawde przestalam odczuwac ich smak. Brak mi urozmaicenia tej diety. Dlatego zazdroszcze dziewczynom ze moga sobie pozwolic na pasztety itd bo ja juz 2.5 miesiaca jedno i to samo w kółko.
    Tak jak pisalam ja po porodzie planuje nadal trzymac diete bo w szafie sprzed ciazy wiekszosc ciuchow mam opieta i dopasowana ale juz nie tak restykcyjnie do niej podchodzic. Napewno zmniejsze ilosc posilkow bo ok8 to masakra, dołączę pasztety, serki smietankowe itd, zwieksze ilosc owocow i bede jeść słodycze :)

Madź, twardan lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madź
    odpowiednie pieczywo jest najtrudniejsza sprawa
    ja jeść pierogów i pyz nie mogę, chyba, ze ty sie najesz 4 sztukami(bo ja tylko tyle zjadałam )
    owoce-truskawki, pomelo, greipfrut czy jabłka to sprawdzone, widze ze u ciebie chałka przed spaniem...
    ketony masz badać?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina- mam Contour plus, opieram się na tych jadłospisach z książeczki.
    Kamciaelcia- nie wiem czy z tym pieczywem ok ? A chałkę odpuścić ? Tak- 4 pierogi mi wystarczyły w zupełności ;) Ketonów póki co mam nie badać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 09:56

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madź
    pieczywo sama musisz badać, jedna moze białe , inna "papierowe"
    do chałki sie nie wtracam, są dwie szkoły-kajzerki i chałki na noc oraz absolutnie bez białego na noc. a może raz zmierzyłaś cukier po chałce? albo w nocy(miedzy 2a 4)?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja po 4 pierogach na styk i tak naprawde wole inny, wiekszy obiad

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ