Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Madz
A ty zawsze jadłaś obiad dwudaniowy? Ja mam zupę codziennie i zjadam ją o 15 a drugie danie około 18 i wtedy robi mi się obiadokolacja którą zjadam juz razem z mężem. Czasem to tylko kaszanka a czasem schabowyrazem tego bym nie zmiescila (zupy i drugiego dania )
-
nick nieaktualny
-
Patrycja ja robię z cukinii placuszki w piekarniku
są pycha, tylko mąki daję odrobinę.
Mi cukry zaczynają od 3 dni szaleć, chyba im bliżej 24tc tym bardziej coś się dzieje. Nawet po byle jakim obiedzie po którym było i 80 z hakiem teraz 110-115. No cóż chyba niedlugo czas na insulinę -
nick nieaktualnyMadź wrote:2-3 razy w tygodni zupy u nas, ze względu na Młodego
Żabka jak jadłaś zupę o tej 11 a ok 13 drugie to kiedy cukier mierzyłaś ?
Jutro odpuszczam zupę i będę widzieć co będzie się działo
Godzinę po posiłku ja mam prykaz mierzyć.
Tylko że ja jem ogórkowa,rosół lub pomidorowa (nie zdążyłam jeszcze jeść jakiejś innej do tej pory) i jem miseczke.
Nie zabielam zup takie czyste jem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 16:33
-
a ja chyba schaboszczaka zjem wczesniej...cholera
ma przyjechac facet po te rogi około 18(wiec moja pora jedzenia)- jeszcze mi sie nie zdarzyło , zeby ktoś odbierał osobiscie bez opcji odbiór osobisty...podobno mieszka niedaleko. Oby sie nie targował bo sie wkur...chociaż nie mam dylematu w co te rogi zapakować
i gdzie ten kurier z moja paczką -
nick nieaktualnyNie musisz madź odpuszczac zupy jak lubisz ja.
Proponuję zjeść ja albo o godz 10 zamiast 2 śniadania albo na podwieczorek o godz 16.
Ja tak robię ale jak mam zupę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 16:35
Madź lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:a ja chyba schaboszczaka zjem wczesniej...cholera
ma przyjechac facet po te rogi około 18(wiec moja pora jedzenia)- jeszcze mi sie nie zdarzyło , zeby ktoś odbierał osobiscie bez opcji odbiór osobisty...podobno mieszka niedaleko. Oby sie nie targował bo sie wkur...chociaż nie mam dylematu w co te rogi zapakować
i gdzie ten kurier z moja paczką
Bądź stanowcza i nie daj się!!!!!
Też bym zjadła szybciej skoro ma przyjechać gorzej jak się spóźni gosciu:-) -
żabka04 wrote:Bądź stanowcza i nie daj się!!!!!
Też bym zjadła szybciej skoro ma przyjechać gorzej jak się spóźni gosciu:-)
pewnie ze sie nie dam, ale ja nie lubie głupich dyskusji...a coś czuję, ze może jeszcze sie targować ! dał 99 zł i tyle biorę, a jak nie, to piszę na niego skarge na allegro. Tyle ze mam takie przeczucia i juz mnie to wkurza
kotlet sie smazy, ale u mnie srednio z glodemżabka04 lubi tę wiadomość
-
marzenka06 wrote:Co do zup, to ja ich nie jem. Diabetolog mi powiedziała że nic nie dają i lepiej zjeść co innego. Ja długo walczyłam z ketonami. Więc jem po prostu kanapkę
ale ja i tak wszystkie jem i to codziennie
i nastepna bedzie ogórkowa -
nick nieaktualnyKamcia przygotuj 1zł bo pewnie rzuci 100zł i gon go z domu:-)
Weźcie mi wytłumaczcie niechce na naszym wątku tam straszyć.
Normy podane po 1g-180!
Dlaczego mam się trzymać po posiłku 120?????
Czy do krzywej wyniku są inne normy???
A po posiłku też inne normy?????
Kurcze po co mi każe insuline brać jak przekrocze min. 125??!!?!kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
zabuszka wrote:Jak tam Rudzina widzisz co na majowkach sie dzieje co chwila ktoras ma cc albo naturalnie rodzi . to juz niedlugo i my sie doczekamy
Już się boję tam zagladać hahaha, ale fakt, rozpędzają sie dziewczyny.
Ja jutro idę do Poradni Patologii Ciąży ze skierowaniem na sprawdzenie tej podejrzewanej hipotrofiimam nadzieje (chociaz już niewielką) że jednak młody cos ruszył. Jak na weekend majowy wyląduje na oddziale to się wkurzę i będę wam tu płakać!
Rudzina -
nick nieaktualny