Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
madx, jesli dobrze pamietam , to ty twardo jesz co 3h? to zjedz 1 kromkę, zmierz i po pomiarze np 30 min zjedz druga kromkę
ja nie dostałam zadnych schematów
diab do mojego trybu zycia rozpisała godziny-od poczatku mi pasuja (9,12,15,18,21:30) miedzyczasie cos przekaszę
na tej diecie natrudniejsze dla mnie jest sniadanie (nigdy nie jadłam) i tak dzień zaczynam od kawy na czczo-bez niej nie zyję (diab pozwoliła, jeśli nie mam ketonów)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 11:32
goodwill lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadź Ja nie miałam żadnych schematów.
Walczyłam metoda prób i błędów.
Dziewczyny mi dużo pomogły się wdrożyć i rozkminic ta dietę
Jem o 7-8,10,13,16,18,21
Zawsze na śniadanie kawa z mlekiem, kromka chleba.
Na drugie śniadanie owsianka (w Jogurciku kupna) jogurt ze zbożem czy kaszki lub serek wiejski, owoc, kromka chleba czasami albo zupka jak mam plus owoc.
Obiad
Podwieczorek kawałek ciasta lub Grzesiek czy knopers i owoc.
Kolacja kromka chleba lub parówki,herbata.
Ostatnia kolacja zawsze kromka duża chleba z serem żółtym. Zawsze
Madź lubi tę wiadomość
-
wazne, kochana , byś nie była głodna
ja po pierwsze nie zmieściłabym tyle chleba, bo to wstretne sniadanie(długo miałam odruch wymiotny), po drugie jem mniej, ale cały czas , nawet 9 razy w ciagu dnia, nikt nie nakazuje nam co 3h, moze być co 2h, długa przerwa między posiłkami sprawia, ze organizm wyrzuca cukier
najwazniejsza zasada-ty i dzidzia macie czuć sie najedzone
parówki, sledziki czy co tam lubisz nie zawieraja weglowodanów, mozesz zjeśc np 1 kromeczkę ale 2 paróweczki-jak ci smakuje, nawet 2 ogórki jak zmieścisz, naszym przekleństwem cukrowym jest przede wszystkim chlebWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 11:43
Madź lubi tę wiadomość
-
Ja też nie mam zadnej diety rozpisanej a moja diab powiedziała, że "nie jest pani grubasem żebym kazała pani wszystko ważyć". Rozpisała godziny,w których mam jeśc,ale 3 godziny to dla mnie za duży odstęp,uczucie głodu i ketony rano,więc jeśli jestem głodna to jem co 2,5 niektóre posiłki i jest ok. Nie jem żadnych słodyczy,dla mnie to do wyeliminowania tak samo jak alko i papierosy.
-
Madź, za dużo chleba! Spróbuj zacząć od 50-60g, potem idź w górę przy dobrych cukrach.
Ja jem sztywno co 3h, więcej nie potrafię wcisnąć w siebie, mam od razu wzdęcie, zgagę, polecam schemat Kamci - stosuję podobny.
NIE POLECAM knopersów
Węglowodanów dziennie musisz zjeść minimum 180-210g, żeby dziecko dostało ile trzeba.Madź lubi tę wiadomość
-
Patrycja_mała wrote:Ja też nie mam zadnej diety rozpisanej a moja diab powiedziała, że "nie jest pani grubasem żebym kazała pani wszystko ważyć". Rozpisała godziny,w których mam jeśc,ale 3 godziny to dla mnie za duży odstęp,uczucie głodu i ketony rano,więc jeśli jestem głodna to jem co 2,5 niektóre posiłki i jest ok. Nie jem żadnych słodyczy,dla mnie to do wyeliminowania tak samo jak alko i papierosy.
waze dla siebie, ale teraz rzadko -
kamciaelcia wrote:goodwill
a czemu tak bardzo nie lubisz knoppersów ??
(wafelka z orzechami i mlekiem-rzekomo?)
Ależ ja je bardzo lubię, tylko tutaj się klub cukrzycowej adoracji knoppersa zrobił!
Żaaartuje przecież, jak Wam służą, to jedzcie na zdrowie! Ja staram się być twarda.
Chociaż muszę przyznać, że wczoraj zjadłam croissanta z łyżeczką dżemu 100% z biedry. Myślałam, że umrę z rozkoszy! Ohhh! Cukier po tym 101!kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
goodwill
ja tylko próbowałam knoppersa i kinderbueno, gorzka czekolada to wiadomo, nawet serniczka nie mam na sumieniuno i wczoraj po usg nagroda-mleczna kanapka, ale cukier super 98
croissanty jadłam w pierwszej ciązycodziennie
i mleczko do tego
jem knoppersa z czystym sumieniem, ale póki mogę, będzie trzeba, przyjdzie czas na wyrzeczeniagoodwill lubi tę wiadomość
-
Ja dzis 86 na czczo i oczywiscie aceton. Dzwonilam do gina mowi ze musze kombinowac bo acetonu mam nie miec (dopuszcza tylko sladowe ilosci). Rece mi opadaja bo nie wiem co robic. Wczoraj zjadlam kanapke o 23.30 dzis pobudka o 6. No to przeciez bez przesady az tyle nie spie. Ale aceton wychodzi ki odkad zaczelismy remont i poprzestawialy mi sie godziny snu. Nie mam mozliwosci teraz isc spac wczesniej jak ok 23
Doradzcie cos dziewczyny bo glupiejeMakaron probowalam teraz jem kanapke pelnozoarnista z serem. Cukier na czczo praktycznie zawsze przy granicy. Dziennie jem ok 6 kanapek 30g, obiad i jakis owoc z wasa.
-
Madz ja jak zaczynalam dietę w 22 tyg to moglam jednorazowo zjesc max 50g kanapke. I po 50g kanapki chleba zytniego na zakwasie mialam ponad 130. Nawet sobie nie wyobrazam co by bylo po 120g
I u mnie np sprawdza sie ze im dluzsza przerwa tym gorszy cukier posilku. Stram sie jesc max co 2h. -
Ale Was okłamałam- bo nie wiem skąd ubzdurałam sobie, że zjadam 120g pieczywa
Zjadam ok 50g- otwarłam ten zakichany poradnik i okazało się, że tam 50g a nie 120 jest napisane a przecież jego się trzymam
Ale i tak zmniejszę spożywanego ilość pieczywakamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa zjadłam 5 pierogów (nie małych) ruskich polałam sosem gulaszem i surówka z młodej kapusty ( ta zajebista)
Za godzinę pomiar.
Wypłata wpłynęła.
Mąż prawie przekonany do Anexa gorzej jak ja zmienię zdanie i kupię siriona hahaha
Nie wiem na jaki kolor się zdecydować granatowy z białym czy szary z białym
Ale to muszę popatrzeć na zdjęcia producenta i zadecydować.
Oglądałam gazetkę pepco i córka podpatrzyła. Chcę żeby jechać jej kupić sukienkę, buty,okulary tatusia utulila i jedziemy popołudniu do galerii do pepco kupie coś dla małego przy okazji hihi
I zachacze do mc Donalda na podwieczorek... Może
Same bo tatuś do pracy:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 13:46
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Goodwill croisanty z biedry są super, jadam regularnie
Wróciłam dopiero ze spaceru, zlaziłam się na maksa, zjadłam obiad w knajpie i paczkę ciastek belvitapo obiedzie cukier 116, a zjadłam średnio zdrowo bo smażona ryba, buraczki i puree z ziemniaków
Zaraz chyba zjem jakieś owocki -
2 h prasowania!!
U mnie po grillowanej cukinii,indyku i wasie 92 a zaraz makrelka i kapcha kiszona!
Dajcie jakieś przykłady dań z restauracji, które będą najbezpieczniejsze, muszę wyjść do ludzi, a nie chcę się potem stresować, że mnie wystrzeliło w kosmos