Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sien i ja
dziś 87/90 bez ketonów-mimo , ze wczoraj malutko jadlam
zostaje przy 3j insuliny dla własnego komfortu psychicznego, jutro juz pewnie zmierzę sie raz rano
mój kot usłyszał , ze się ruszam i przyszła mnie skutecznie budzic-znów chodziło o wodę -
Kamcia,komfort psychiczny najważniejszy!
Po śniadanku 105 a przede mną fuuuura ciuszków do prasowaniaSwoją drogą naprawdę trzeba się nagimnastykować przy
wyprawce nie znając płciWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 08:24
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Patrycja
komfort musi być, choć osiagnęlabym go bez insuliny, wczoraj lekarz się wprost ze mnie smiał, jak wspomniałam o 3j-on, ze to malutko, a ja , ze chcialabym mniej, no ale niestetyMam wrażenie , ze diabetolog to przewidziała(bo mówiła, ze częściej podnosi sie ta insuline a nie zmniejsza), ale widocznie nie jest z tych , co mówia" a nie mówiłam?"
Z drugiej strony miałam zmniejszyc na poziomie cukrów 79-82(jakie miałam jakiś czas temu), najwyżej poczekam, oby teraz te 3j nic nie rozregulowały, a u mnie stres tez robi swoje-wczoraj to było widać po głupiej kanapce(kiedy to cukry były na granicy), juz po wizycie nawet mleczna kanapka nie była mi straszna
nie zazdroszczę ci prasowania
na córkowej wyprawce spaliłam żelazko (tak to jest jak się je włącza tylko od swieta ale na wiele godzin ), teraz liczę na rozpad mojej deski do prasowania-przydałaby się nowa, przede wszystkim większaa prasuję tylko firany i zasłony
Patrycja_mała lubi tę wiadomość
-
Doskonale Cie rozumiem jeśli chodzi o stres,dlatego jak wychodzi mi lekko przekroczony wynik to nie powtarzam z drugiej dłoni tylko od razu idę na spacer,bo wiem,że już mnie to wystarczająco zdenerwuje..
Ja mam całkiem sporą deskę i podejrzewam,że nawet apokalipsa jej nie ruszy -
_polin wrote:Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie - mierzycie po każdym posiłku? Z tego co wyczytałam mam mierzyć godzinę po i norma jest do 120?
ja mierzę po każdym posiku dla własnego spokoju, wg diab mam robić 3 pomiary poposiłkowe i 1 na czczo
jestem z asioczkem wyjatkiem , kiedy to mamy mierzyć 1h od rozpoczęcia posiłku (jem dość długo , więc czas wyśrodkowuję), zazwyczaj ma minął 1h od zakończenia jedzenia -
_polin wrote:Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie - mierzycie po każdym posiłku? Z tego co wyczytałam mam mierzyć godzinę po i norma jest do 120?
ja przez 2 miesiące mierzyłam prawie po każdym posiłku, żeby sprawdzić, co i ile mogę jeść. Teraz już nie mierzę po każdym, chyba, że sobie pozwalałam na jakieś słodyczegoodwill lubi tę wiadomość
-
Polin, norma na czczo do 90 a po posiłku mniej niż 120. Zazwyczaj mierzy się po głównym posiłku, ale diabetolodzy mają różne szkoły. Ja mierzę właśnie na czczo i po 3 głównych posiłkach,ale mierzę też po innych żeby sprawdzić co mi podnosi cukier metodą prób i błędów i włączyć do jadłospusu lub wykluczyć.
-
Patrycja_mała wrote:Doskonale Cie rozumiem jeśli chodzi o stres,dlatego jak wychodzi mi lekko przekroczony wynik to nie powtarzam z drugiej dłoni tylko od razu idę na spacer,bo wiem,że już mnie to wystarczająco zdenerwuje..
Ja mam całkiem sporą deskę i podejrzewam,że nawet apokalipsa jej nie ruszy
cukrami nie stresuje sie od długiego czasu-dla mnie nie są warte negatywnych emocji, rzadko przekraczam, a w spacer nawet nie wierzę-JUZ nie wierzę
wczoraj miałam 2 wizyty i to sama jechałam ZNOWU na usg...dziś wraca mąż, na pewno mu sie oberwie ode mnie za tę nieobecnosć
a w deske nie inwestowalam, bo stoi kilka miesięcy, by ja uzyć 2h w ciągu półroczaszkoda mi kasy, ale w tej wyprawce pomysle o nowej
córce prasowałam 3 miesiace-później tylko to, co wymagało np posciel
-
ja na porzadki jeszcze poczekam
oczywiscie muszę czekac na jakąś moc
wczoraj na wizycie gin pyta jak się czuję, a ja , ze dobrze, zaraz spytał 'to czemu tak stęka?" (właziłam na fotel)
a ja ze na nic siły i energii nie mam
synus zabrał mi wszelkie siły
chociaz juz pryszcze w 90 % poznikałyRudzina, twardan lubią tę wiadomość
-
Ja tylko myślę, mąż sie zobowiązał do umycia okien w ten weekend, więc jak pogoda się utrzyma to jutro nastąpi ten piękny dzień!
_polin ja mierzę na czczo i po 3 głównych posiłkach ale tak jak napisałą Patrycja - przez pierwsze 3-4tyg mierzyłam po wszystkich żeby zobaczyć na jakie przekąski/podwieczorki moge sobie pozwolić, czy jakis owoc mi wywala czy nie itp; jak zjadam coś niesprawdzonego to mierzę 2-3 razy żeby zobaczyć czy mogę jeść bezkarnie.
Witam się z cukrem 84 na czczo i tuż przed pomiarem pośniadaniowymketonów brak chociaż jeden posiłek mi wczoraj wypadł (nadrobiłam na kolację
)
Patrycja_mała lubi tę wiadomość
Rudzina -
Rudzina-mycie okien to u nas nie problem, czesto tez sie z mężem dzielimy np ja myję ramy (po patologii sa czarne) a mąz pucuje szyby
PROBLEM TO FIRANY I ZASŁONY! w salonie mam samej firany 6,5m szer i 2,4 m dłudości a drugie tyle to zasłony
rozwazałam remont salonu i stad opierałam się z myciem okien(byłoby bez sensu robić to przed remontem), ale naprawdę nie mam na nic siły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 09:18