X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze wyciskam kroplę krwi

Dobranoc
    Mnie stres wykończył w caloksztalcie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    84 i już drugi dzień bez ketonów.. Uff! Miłego,bezcukrowego poranka wszystkim!

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 86 dzien dobry

Patrycja_mała lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sien i ja
    dziś 87/90 bez ketonów-mimo , ze wczoraj malutko jadlam
    zostaje przy 3j insuliny dla własnego komfortu psychicznego, jutro juz pewnie zmierzę sie raz rano
    mój kot usłyszał , ze się ruszam i przyszła mnie skutecznie budzic-znów chodziło o wodę :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia,komfort psychiczny najważniejszy!

Po śniadanku 105 a przede mną fuuuura ciuszków do prasowania :) Swoją drogą naprawdę trzeba się nagimnastykować przy
    wyprawce nie znając płci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 08:24

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja
    komfort musi być, choć osiagnęlabym go bez insuliny, wczoraj lekarz się wprost ze mnie smiał, jak wspomniałam o 3j-on, ze to malutko, a ja , ze chcialabym mniej, no ale niestety :D Mam wrażenie , ze diabetolog to przewidziała(bo mówiła, ze częściej podnosi sie ta insuline a nie zmniejsza), ale widocznie nie jest z tych , co mówia" a nie mówiłam?"
    Z drugiej strony miałam zmniejszyc na poziomie cukrów 79-82(jakie miałam jakiś czas temu), najwyżej poczekam, oby teraz te 3j nic nie rozregulowały, a u mnie stres tez robi swoje-wczoraj to było widać po głupiej kanapce(kiedy to cukry były na granicy), juz po wizycie nawet mleczna kanapka nie była mi straszna :D
    nie zazdroszczę ci prasowania :)
    na córkowej wyprawce spaliłam żelazko (tak to jest jak się je włącza tylko od swieta ale na wiele godzin ), teraz liczę na rozpad mojej deski do prasowania-przydałaby się nowa, przede wszystkim większa :) a prasuję tylko firany i zasłony

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _polin Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie - mierzycie po każdym posiłku? Z tego co wyczytałam mam mierzyć godzinę po i norma jest do 120?

3jvz9vvj1ktqsgj2.png

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale Cie rozumiem jeśli chodzi o stres,dlatego jak wychodzi mi lekko przekroczony wynik to nie powtarzam z drugiej dłoni tylko od razu idę na spacer,bo wiem,że już mnie to wystarczająco zdenerwuje.. :/

Ja mam całkiem sporą deskę i podejrzewam,że nawet apokalipsa jej nie ruszy ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie - mierzycie po każdym posiłku? Z tego co wyczytałam mam mierzyć godzinę po i norma jest do 120?

ja mierzę po każdym posiku dla własnego spokoju, wg diab mam robić 3 pomiary poposiłkowe i 1 na czczo
    jestem z asioczkem wyjatkiem , kiedy to mamy mierzyć 1h od rozpoczęcia posiłku (jem dość długo , więc czas wyśrodkowuję), zazwyczaj ma minął 1h od zakończenia jedzenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:

ja przez 2 miesiące mierzyłam prawie po każdym posiłku, żeby sprawdzić, co i ile mogę jeść. Teraz już nie mierzę po każdym, chyba, że sobie pozwalałam na jakieś słodycze :)

goodwill lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin, norma na czczo do 90 a po posiłku mniej niż 120. Zazwyczaj mierzy się po głównym posiłku, ale diabetolodzy mają różne szkoły. Ja mierzę właśnie na czczo i po 3 głównych posiłkach,ale mierzę też po innych żeby sprawdzić co mi podnosi cukier metodą prób i błędów i włączyć do jadłospusu lub wykluczyć.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_mała wrote:
    Doskonale Cie rozumiem jeśli chodzi o stres,dlatego jak wychodzi mi lekko przekroczony wynik to nie powtarzam z drugiej dłoni tylko od razu idę na spacer,bo wiem,że już mnie to wystarczająco zdenerwuje.. :/

Ja mam całkiem sporą deskę i podejrzewam,że nawet apokalipsa jej nie ruszy ;)

cukrami nie stresuje sie od długiego czasu-dla mnie nie są warte negatywnych emocji, rzadko przekraczam, a w spacer nawet nie wierzę-JUZ nie wierzę :D
    wczoraj miałam 2 wizyty i to sama jechałam ZNOWU na usg...dziś wraca mąż, na pewno mu sie oberwie ode mnie za tę nieobecnosć ;)

a w deske nie inwestowalam, bo stoi kilka miesięcy, by ja uzyć 2h w ciągu półrocza :D szkoda mi kasy, ale w tej wyprawce pomysle o nowej :D córce prasowałam 3 miesiace-później tylko to, co wymagało np posciel

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo i 114 sniadanie bedzie zylo teraz kawka sloneczko swieci jak narazie pranie wlaczone . i pasuje ogarnac ta chałupe okna siie prosza o to juz dawno jesli nie bedzie wialo to moze sie tym zajme

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka
    ja umyję okna jak patologie przestaną palić w piecach-bo tak to sie nie opłaca
    poza tym to mąż umuje :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, odrobina słonka i od razu wszystkie o sprzątaniu myślą ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na porzadki jeszcze poczekam :) oczywiscie muszę czekac na jakąś moc
    wczoraj na wizycie gin pyta jak się czuję, a ja , ze dobrze, zaraz spytał 'to czemu tak stęka?" (właziłam na fotel :) )
    a ja ze na nic siły i energii nie mam :D
    synus zabrał mi wszelkie siły
    chociaz juz pryszcze w 90 % poznikały

Rudzina, twardan lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko myślę, mąż sie zobowiązał do umycia okien w ten weekend, więc jak pogoda się utrzyma to jutro nastąpi ten piękny dzień! :)

_polin ja mierzę na czczo i po 3 głównych posiłkach ale tak jak napisałą Patrycja - przez pierwsze 3-4tyg mierzyłam po wszystkich żeby zobaczyć na jakie przekąski/podwieczorki moge sobie pozwolić, czy jakis owoc mi wywala czy nie itp; jak zjadam coś niesprawdzonego to mierzę 2-3 razy żeby zobaczyć czy mogę jeść bezkarnie.

Witam się z cukrem 84 na czczo i tuż przed pomiarem pośniadaniowym :) ketonów brak chociaż jeden posiłek mi wczoraj wypadł (nadrobiłam na kolację :D )

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina-mycie okien to u nas nie problem, czesto tez sie z mężem dzielimy np ja myję ramy (po patologii sa czarne) a mąz pucuje szyby
    PROBLEM TO FIRANY I ZASŁONY! w salonie mam samej firany 6,5m szer i 2,4 m dłudości a drugie tyle to zasłony :)

rozwazałam remont salonu i stad opierałam się z myciem okien(byłoby bez sensu robić to przed remontem :) ), ale naprawdę nie mam na nic siły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 09:18

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina, mi powoli jest szkoda pasków, a cukry mi lecą leciutko ponad normę chyba tylko po nabiale z owocem.

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ale cudna pogoda :) chłodno, ale słonko świeci :) młody śmiga na rowerku, a ja spaceruje i korzystam z promieni :)
    W pn idziemy z Młodym do ZOO bo ma imieniny, oby nie padało :)

‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ