X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze wyciskam kroplę krwi

Dobranoc
    Mnie stres wykończył w caloksztalcie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    84 i już drugi dzień bez ketonów.. Uff! Miłego,bezcukrowego poranka wszystkim!

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 86 dzien dobry

Patrycja_mała lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sien i ja
    dziś 87/90 bez ketonów-mimo , ze wczoraj malutko jadlam
    zostaje przy 3j insuliny dla własnego komfortu psychicznego, jutro juz pewnie zmierzę sie raz rano
    mój kot usłyszał , ze się ruszam i przyszła mnie skutecznie budzic-znów chodziło o wodę :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia,komfort psychiczny najważniejszy!

Po śniadanku 105 a przede mną fuuuura ciuszków do prasowania :) Swoją drogą naprawdę trzeba się nagimnastykować przy
    wyprawce nie znając płci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 08:24

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja
    komfort musi być, choć osiagnęlabym go bez insuliny, wczoraj lekarz się wprost ze mnie smiał, jak wspomniałam o 3j-on, ze to malutko, a ja , ze chcialabym mniej, no ale niestety :D Mam wrażenie , ze diabetolog to przewidziała(bo mówiła, ze częściej podnosi sie ta insuline a nie zmniejsza), ale widocznie nie jest z tych , co mówia" a nie mówiłam?"
    Z drugiej strony miałam zmniejszyc na poziomie cukrów 79-82(jakie miałam jakiś czas temu), najwyżej poczekam, oby teraz te 3j nic nie rozregulowały, a u mnie stres tez robi swoje-wczoraj to było widać po głupiej kanapce(kiedy to cukry były na granicy), juz po wizycie nawet mleczna kanapka nie była mi straszna :D
    nie zazdroszczę ci prasowania :)
    na córkowej wyprawce spaliłam żelazko (tak to jest jak się je włącza tylko od swieta ale na wiele godzin ), teraz liczę na rozpad mojej deski do prasowania-przydałaby się nowa, przede wszystkim większa :) a prasuję tylko firany i zasłony

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _polin Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie - mierzycie po każdym posiłku? Z tego co wyczytałam mam mierzyć godzinę po i norma jest do 120?

3jvz9vvj1ktqsgj2.png

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale Cie rozumiem jeśli chodzi o stres,dlatego jak wychodzi mi lekko przekroczony wynik to nie powtarzam z drugiej dłoni tylko od razu idę na spacer,bo wiem,że już mnie to wystarczająco zdenerwuje.. :/

Ja mam całkiem sporą deskę i podejrzewam,że nawet apokalipsa jej nie ruszy ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie - mierzycie po każdym posiłku? Z tego co wyczytałam mam mierzyć godzinę po i norma jest do 120?

ja mierzę po każdym posiku dla własnego spokoju, wg diab mam robić 3 pomiary poposiłkowe i 1 na czczo
    jestem z asioczkem wyjatkiem , kiedy to mamy mierzyć 1h od rozpoczęcia posiłku (jem dość długo , więc czas wyśrodkowuję), zazwyczaj ma minął 1h od zakończenia jedzenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:

ja przez 2 miesiące mierzyłam prawie po każdym posiłku, żeby sprawdzić, co i ile mogę jeść. Teraz już nie mierzę po każdym, chyba, że sobie pozwalałam na jakieś słodycze :)

goodwill lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin, norma na czczo do 90 a po posiłku mniej niż 120. Zazwyczaj mierzy się po głównym posiłku, ale diabetolodzy mają różne szkoły. Ja mierzę właśnie na czczo i po 3 głównych posiłkach,ale mierzę też po innych żeby sprawdzić co mi podnosi cukier metodą prób i błędów i włączyć do jadłospusu lub wykluczyć.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_mała wrote:
    Doskonale Cie rozumiem jeśli chodzi o stres,dlatego jak wychodzi mi lekko przekroczony wynik to nie powtarzam z drugiej dłoni tylko od razu idę na spacer,bo wiem,że już mnie to wystarczająco zdenerwuje.. :/

Ja mam całkiem sporą deskę i podejrzewam,że nawet apokalipsa jej nie ruszy ;)

cukrami nie stresuje sie od długiego czasu-dla mnie nie są warte negatywnych emocji, rzadko przekraczam, a w spacer nawet nie wierzę-JUZ nie wierzę :D
    wczoraj miałam 2 wizyty i to sama jechałam ZNOWU na usg...dziś wraca mąż, na pewno mu sie oberwie ode mnie za tę nieobecnosć ;)

a w deske nie inwestowalam, bo stoi kilka miesięcy, by ja uzyć 2h w ciągu półrocza :D szkoda mi kasy, ale w tej wyprawce pomysle o nowej :D córce prasowałam 3 miesiace-później tylko to, co wymagało np posciel

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo i 114 sniadanie bedzie zylo teraz kawka sloneczko swieci jak narazie pranie wlaczone . i pasuje ogarnac ta chałupe okna siie prosza o to juz dawno jesli nie bedzie wialo to moze sie tym zajme

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka
    ja umyję okna jak patologie przestaną palić w piecach-bo tak to sie nie opłaca
    poza tym to mąż umuje :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, odrobina słonka i od razu wszystkie o sprzątaniu myślą ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na porzadki jeszcze poczekam :) oczywiscie muszę czekac na jakąś moc
    wczoraj na wizycie gin pyta jak się czuję, a ja , ze dobrze, zaraz spytał 'to czemu tak stęka?" (właziłam na fotel :) )
    a ja ze na nic siły i energii nie mam :D
    synus zabrał mi wszelkie siły
    chociaz juz pryszcze w 90 % poznikały

Rudzina, twardan lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko myślę, mąż sie zobowiązał do umycia okien w ten weekend, więc jak pogoda się utrzyma to jutro nastąpi ten piękny dzień! :)

_polin ja mierzę na czczo i po 3 głównych posiłkach ale tak jak napisałą Patrycja - przez pierwsze 3-4tyg mierzyłam po wszystkich żeby zobaczyć na jakie przekąski/podwieczorki moge sobie pozwolić, czy jakis owoc mi wywala czy nie itp; jak zjadam coś niesprawdzonego to mierzę 2-3 razy żeby zobaczyć czy mogę jeść bezkarnie.

Witam się z cukrem 84 na czczo i tuż przed pomiarem pośniadaniowym :) ketonów brak chociaż jeden posiłek mi wczoraj wypadł (nadrobiłam na kolację :D )

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina-mycie okien to u nas nie problem, czesto tez sie z mężem dzielimy np ja myję ramy (po patologii sa czarne) a mąz pucuje szyby
    PROBLEM TO FIRANY I ZASŁONY! w salonie mam samej firany 6,5m szer i 2,4 m dłudości a drugie tyle to zasłony :)

rozwazałam remont salonu i stad opierałam się z myciem okien(byłoby bez sensu robić to przed remontem :) ), ale naprawdę nie mam na nic siły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 09:18

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina, mi powoli jest szkoda pasków, a cukry mi lecą leciutko ponad normę chyba tylko po nabiale z owocem.

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ale cudna pogoda :) chłodno, ale słonko świeci :) młody śmiga na rowerku, a ja spaceruje i korzystam z promieni :)
    W pn idziemy z Młodym do ZOO bo ma imieniny, oby nie padało :)

‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ