Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
No nie a dzis po knopersie 131!
ale to chyba moja wina bo zjadlam go godzine po kanapce z....konserwa biwakowa z krakusa. Trochę tluszczu tam bylo wiec pewnie mi podnioslo. Do tej pory bylo ponizej 110 ale przerwa od ostatniego posilku byla dluzsza. No nic jutro bedzie dluzsza przerwę pomiedzy kanapka a knopersem i zobacze. Niech mnie nawet ten wafelek nie wkurza bo dzis zrobiłam zapas w biedrze bo byla promo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Żabka, ja na noc musiałam odpuscić kanapkę z serem, na krótko to u mnie diałało; teraz jem jogurt naturalny albo kefir z otrębami i łyżeczką ksylitolu. Na czczo cukry mam miedzy 82 a 89 ale póki co bez przekroczeń wiec kontynuuję.
Ja makrelę jadam. Nie jakosc zęsto ale jak mnie najdzie to robie sobie taką pastę na kanapki i cukry mam po tym super i sie najadam.Rudzina -
agatia wrote:Rudzinko a po kanapce z serem cukry na czczo były złe?
Przez jakiś czas się poprawiły a potem pamietacie jak wam pisałam że tak codziennie o 1 rosły, aż wyskoczyło 91 i kolejnego dnia 93 - zmieniłam na jogurt i efekt natychmiastowy 82 i długi czas nie przekroczyłam 84. Dzisiaj wyskoczyło mi 89 ale też byłam w skrajnym stresie i wcześniej niż zwykle mierzyłam.Rudzina -
a ja dzis jakos nie mialam smakow i sama kawe po obiedzie wypilam teraz kolacja taka standard 2 kanapki wedlina pomidor i herbata z cytrynka i moje wielkie oczy wynik 65.....a myslalam ze wywali bo ze 3h nie jadlam ale dzis to jakies prace na podworku to mi jakos niedobrze bylo
-
nick nieaktualnyAgatia hahahahaha przeczytałam jesteś moją idiotka hahahahaha
A co sobie będę żałować?! Nie żartujęNo chciałam spróbować
jednak zostaje przy serniczku na zimno
Mówicie że jecie makrele? Ja tak lubię pastę na kanapki z makreli i pomyśleć że się jej bałam bo nie można w ciąży wrrre
Kupie sobie jutro
Jak Rudzina ma dobre cukry po niej to napewno i ja będę miała.
Rudzina dzięki za rady wezmę sobie do serca. Diablo powiedziała że jak będą przekroczenia na czczo to dostane insuline na nocagatia lubi tę wiadomość
-
Dzięki za kciuki
Usg wyszło dobrze
Dzidzia rośnie idealnie w 50 centuly
Waży 450 g
Ma długie nogiale brzuszek chudziutki do mmargolowej panny
BPD 53
HC 194
AC 166
FL 37,5
Z pomiedzy nóg nic nie odpadło, więc chłopak murowany
położenie dupkowemówił, ze teraz to przypadek, a ja , ze od początku taki przypadek
Lekarz szybko sobie mnie przypomnial (ze usg robiłam w 17tc czego sie nie robi )
Teraz zauwazyłam ,że na wyniku na siatkach centylowych są naniesione wszystkie wizyty u tego gina
W drodze wyjatku załączył mi 3d(dzis też podkreślił , ze tego nie robi, ale ja mam czasem gadane-gadam gadam i lekarza do słowa nie dopuszczam)
ale niestety nie dało się zrobić ładnego zdjęcia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2fa3d64b33c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f882a75f94b.jpg
aha
a że w 17 tc mialam usg jak połówkowe to teraz juz płaciłam tylko 130 zł, za 3d nic nie dopłaciłam (a normalnie 230zł)
a łożysko zdecydowanie w 1. stopniu na tylnej scianieżabka04, Madź, Dorinka, midnight, Rudzina, goodwill, Ajwi, twardan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgatia hahhaha się uśmiałam
Nie dokładnie ja te cukry to wiesz gdzie mam.
Patrząc po tym moim Dzienniczku to przekroczenia mam znikome więc traktuje ta cukrzycę jakbym jej nie miała noi nie przegielam z jedzeniem i zachciankami.
Diablo dzisiaj mówiła że mam na luzie bo to dużo wpływa na pomiar cukru z bananem na buzi mam mierzyć trochę olewajaco podchodzić do tego bez spiny.
Ja tylko się trzęse jak czuje ze przegielam albo jest wysoki cukier choć uspokaja mnie ta insulina że ja mam:-) -
nick nieaktualny