X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko ale czy zle pamietam ze ty mialas 232 a 2 pomiar wlasnie w normie?

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie a dzis po knopersie 131! :O ale to chyba moja wina bo zjadlam go godzine po kanapce z....konserwa biwakowa z krakusa. Trochę tluszczu tam bylo wiec pewnie mi podnioslo. Do tej pory bylo ponizej 110 ale przerwa od ostatniego posilku byla dluzsza. No nic jutro bedzie dluzsza przerwę pomiedzy kanapka a knopersem i zobacze. Niech mnie nawet ten wafelek nie wkurza bo dzis zrobiłam zapas w biedrze bo byla promo :)

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka było tak po 1h 115.
    Po 2h lewa ręka 152 a prawa ręka 232.

I tu właśnie mam się trzymać niższego pomiaru czyli 152 i podać insuline wg wytycznych diablo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie też knopers nie zadział dobrze bo mialam 129:-(

• Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam całą makrelę i dwie wasy - cukier 82 aż musiałam zjeść kostkę gorzkiej czekolady i pół kubeczka jogurtu naturalnego

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko mi ostatnio konserwa turystyczna podbiła 4 posiłki ;) miałam 130 na przemian ze 120 przez 5h.

Żabko a czemu zmierzyła po 2h?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jadłam gotowca ciasto wz-tke z proszku.
    I cukry wywaliło po 2h.
    To był eksperyment.

Po kolacji z pasztetem z królika 118:-)
    Pożarlam mała paczkę chipsów duszkow słownych i mam zgage wrrrr a takie dobre byly

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha dzisiaj kupiłam gorzką czekoladę z nadzieniem kokosowym :) a ponieważ "kocham" kokosa to ta czekolada zastępuje moje pragnienie słodkiego :)

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, ja na noc musiałam odpuscić kanapkę z serem, na krótko to u mnie diałało; teraz jem jogurt naturalny albo kefir z otrębami i łyżeczką ksylitolu. Na czczo cukry mam miedzy 82 a 89 ale póki co bez przekroczeń wiec kontynuuję.

Ja makrelę jadam. Nie jakosc zęsto ale jak mnie najdzie to robie sobie taką pastę na kanapki i cukry mam po tym super i sie najadam.

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko rozwala mnie Twoja dieta cukrzycowa ;) ciasto z proszku i chipsy duszki :-D jesteś moją idolką ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzinko a po kanapce z serem cukry na czczo były złe?

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Rudzinko a po kanapce z serem cukry na czczo były złe?

Przez jakiś czas się poprawiły a potem pamietacie jak wam pisałam że tak codziennie o 1 rosły, aż wyskoczyło 91 i kolejnego dnia 93 - zmieniłam na jogurt i efekt natychmiastowy 82 i długi czas nie przekroczyłam 84. Dzisiaj wyskoczyło mi 89 ale też byłam w skrajnym stresie i wcześniej niż zwykle mierzyłam.

Rudzina
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis jakos nie mialam smakow i sama kawe po obiedzie wypilam teraz kolacja taka standard 2 kanapki wedlina pomidor i herbata z cytrynka i moje wielkie oczy wynik 65.....a myslalam ze wywali bo ze 3h nie jadlam ale dzis to jakies prace na podworku to mi jakos niedobrze bylo

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia hahahahaha przeczytałam jesteś moją idiotka hahahahaha
    A co sobie będę żałować?! Nie żartuję :-) No chciałam spróbować :-) jednak zostaje przy serniczku na zimno :-)

Mówicie że jecie makrele? Ja tak lubię pastę na kanapki z makreli i pomyśleć że się jej bałam bo nie można w ciąży wrrre
    Kupie sobie jutro :-)
    Jak Rudzina ma dobre cukry po niej to napewno i ja będę miała.
    Rudzina dzięki za rady wezmę sobie do serca. Diablo powiedziała że jak będą przekroczenia na czczo to dostane insuline na noc :-(

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzinko a ketnow nie masz prawda? Bo u mnie na czczo chyba zaczyna się ten problem co u Ciebie :) rośnie codziennie o 1. Jogurt naturalny jesz z płatkami?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki
    Usg wyszło dobrze
    Dzidzia rośnie idealnie w 50 centuly
    Waży 450 g
    Ma długie nogi ;) ale brzuszek chudziutki do mmargolowej panny :D
    BPD 53
    HC 194
    AC 166
    FL 37,5
    Z pomiedzy nóg nic nie odpadło, więc chłopak murowany
    położenie dupkowe :D mówił, ze teraz to przypadek, a ja , ze od początku taki przypadek :D
    Lekarz szybko sobie mnie przypomnial (ze usg robiłam w 17tc czego sie nie robi )
    Teraz zauwazyłam ,że na wyniku na siatkach centylowych są naniesione wszystkie wizyty u tego gina
    W drodze wyjatku załączył mi 3d(dzis też podkreślił , ze tego nie robi, ale ja mam czasem gadane-gadam gadam i lekarza do słowa nie dopuszczam :D )
    ale niestety nie dało się zrobić ładnego zdjęcia

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2fa3d64b33c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f882a75f94b.jpg

aha
    a że w 17 tc mialam usg jak połówkowe to teraz juz płaciłam tylko 130 zł, za 3d nic nie dopłaciłam (a normalnie 230zł)

a łożysko zdecydowanie w 1. stopniu na tylnej scianie

żabka04, Madź, Dorinka, midnight, Rudzina, goodwill, Ajwi, twardan lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha Żabko no co Ty :) gdzież bym śmiała nazwać Cię "idiotką" :)
    Na czczo masz cukry ok, więc na razie nie myśl o tym :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia hahhaha się uśmiałam :-)

Nie dokładnie ja te cukry to wiesz gdzie mam.
    Patrząc po tym moim Dzienniczku to przekroczenia mam znikome więc traktuje ta cukrzycę jakbym jej nie miała noi nie przegielam z jedzeniem i zachciankami.
    Diablo dzisiaj mówiła że mam na luzie bo to dużo wpływa na pomiar cukru z bananem na buzi mam mierzyć trochę olewajaco podchodzić do tego bez spiny.
    Ja tylko się trzęse jak czuje ze przegielam albo jest wysoki cukier choć uspokaja mnie ta insulina że ja mam:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia super wieści:-)
    Ale ci przystojniak ładny tam rośnie :-)
    Piękne fotki :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bym zapomniała-po mlecznej kanapce zjedzonej w aucie(a wiec trawionej w aucie) 98 ;)
    stres puscił, to i cukry lepsze :)

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ