X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Sprawdzałam mój gluko z pielęgniarki gluko.
    Mój 129 a na jej 128.

a te skoki???te róznice???przeciez o to chodzi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spoko ja zapytam lekarza bo pielęgniarka to wiecie chyba przyuczona tylko jest.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak naprawdę ty juz ostatnio zgłaszałaś takie rozbiezności, ale teraz pobiły rekord

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio się wytłumaczył błędem 10% gluko a teraz zobaczymy jaka będzie miała gadka.
    Właśnie się dowiedzialam od emerytów że moja diablo przyjmuje w szpitalu w moim mieście.
    Kuźwa a ja gnam 30km w jedną stronę do niej do przychodni.
    Szkoda ze w moim mieście w przychodni nie przyjmuje.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpital szpitale, i tak musimy stac w kolejkach w poradniach

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ze smoczkiem nie polegałas, przecież dzieciaki to.małe ssaki :-D jak chce to mu dawaj :) Borek nie używał, ale to kwestia indywidualna :)
    Co do zoltaczki to u mojego wyszła w 5 dobie, ale badania wyszły super i.była tak śladowa, że puścili nas w 7 dobie do domu.i juzr nie było po niej śladu. Jak nie trzeba naswietlac to nic się nie robi, bo to fizjologiczne i samo przechodzi :)
    Nie łam się kochana, musicie się poznać i oswoić :) będzie git zobaczysz :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzinko przypomnij mi.kochana w którym Ty tc jesteś?
    Dobrze, że zrobili USG i KTG, ważne że z dzidziolem i przeplywami ok :) wagą się nie martw :) mowi Ci to szpitalowa weteranka, ktora 5tc przelezala na.patologii z podejrzeniem hipotrofii :) a w sumie 4 mc na oddziale. Będzie dobrze :)

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 35tc+5d

Wiecie co ja już nawet się nie bardzo martwię bo mam wrażenie, że jednak ci lekarze mają pojęcie co robią i pilnuja tego i jakos tak, czuję sie dosyć 'zaopiekowana'. Po prostu jestem zła i rozżalona, bo przyznam wam szczerze ze od samego początku jakos nie jest mi dane się do końca cieszyć tą ciążą bo co chwilę coś się dzieje, niby nic strasznie poważnego ale ciągle coś.

Zawsze chciałam mieć dużo dzieci, nas w domu było sześcioro i jestem pewna, że to miało ogromny wpływ na to, ze miałam totalnie przeszczęśliwe dzieciństwo i teraz mam rewelacyjną rodzinę. Mama mi ciagle powtarza, że 'ciaża to taki fajny okres w życiu kobiety' a ja tego tak tak nie widzę. Oczywiście jestem w siódmym niebie, sram szczęściem że będę mamą, ale nie nazwałabym tego 'błogosławionym stanem', zwyczajnie nie mogę się już doczekać aż to się skończy. Jestem zmęczona.

Pewnie to też kwestia mojego charakteru, tego ze wszystkim się tak przejmuję, albo też tego, że to pierwszy raz wiec nie jestem jakoś 'zaprawiona w boju'. Ale myślałam że ciaża to trochę niepokoju przed porodem, dużo bólu w trakcie a reszta przed i po to szczęście w najczystszej postaci... a częściej jestem zmartwiona niż szczęśliwa.

Byle do konca! Zjadłam na obiad 3 zapiekanki na żytnim chlebie, zobaczymy jaki wynik :) przynajmniej za cukry mnie pan bardzo pochwalił i stwierdził, ze 'pięknie prowadzę dzienniczek, wszystko pooznaczane, chyba już do konca pani to sprawnie dociagnie'.

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina
    Na pewno będzie dobrze i ważne że się tym nie przejmujesz bo i dzidzia się nie stresuje. Ja urodziłam się 35+ tc :) wiec dzidzia i tak jest silna, nic złego się nie dzieje i tak już będzie do końca

Rudzina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina mam tak samo, jak Ty druga ciąża i ciągle coś i ciągły stres. Już nie mogę doczekać się rozwiązania.
    Będzie dobrze :) bo innej opcji nie ma :)

Rudzina lubi tę wiadomość

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina,

Musisz utuczyc młodego:)
    Tobie knopersy pozwalam wsuwać:)

Z tymi pomiarami to też spokojnie... Z nimi bywa różnie...
    Ja się boję, że moj wyrośnie na dużego chłopa i go nie wypcham z siebie a chciałabym spróbować naturalnie...
    We wtorek go wymierzyl na ok 2900...- skończony 37 tydz...
    W 38 już pewnie będzie że 3100 i juyz chciałabym go urodzić... Zdejmie mi pessar i mam nadzieję dostac rozwarcia i skurczy...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi
    Ja sobie sama pozwalam na knoppersa :D
    A waga dzidzi piękna. Taka akurat. Po pesarze sama pewnie się zdziwisz ze szybko nie ruszy -tak na przekór wszystkiemu. Dasz rade

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia

Musi ruszyć:)... Inaczej tego nie widzę... Jest ułożony cały czas bardzo nisko, Pań doktor mówi, że cały czas gotowy do wyjścia i że zdejmie pessar i na pewno się zacznie... I ja się tego trzymam hehe...
    W przyszłym tygodniu rodzimy:)

kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina bedzie dobrze napewno fajnir ze wszystko lekarze kontroluja. Ja chyba ktg nie bede miec dopiero przed porodem teraz 4 ide na ostatnia wizyte do diablo a potem 13 ewentualnie pewnie ostatnia u gina o ile maly bedzie chcial czekac . narazie nic sie nie zapowiada

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha, ja od ponad tygodnia sobie pozwalalam na dużo wiecej, wczoraj wieczorem nawet zjadłam KFC ;) (wynik 121 po spacerze a w dodatku to była druga kolacja więc przekroczenie nieoficjalne) i knoppers albo kinder bueno już u mnie weszły na stałe do menu (cukry w porządku). Ale z błogosławieństwem Ajwi może to przyniesie jakies pozytywne skutki ;) :D

Zapytałam lekarza, czy to moze być wina diety, że mały tak słabo rośnie. Stwierdził, że patrząc na moja wagę, hemoglobinę itp to wątpi bo żeby to było bezposrednia przyczyną musiałabym się naprawdę głodzić i to by było widać w wynikach badań krwi itp, ale że cukrzyca w ciaży zawsze zwiększa ryzyko różnych zaburzeń i ze samych ograniczeń spożywczych też by nie wykluczał, ale nikt nie udowodnił i raczej nie udowodni że dieta cukrzycowa szkodzi dziecku. (czyli bardzo rozbudowana wersja odpowiedzi która powinna brzmieć po prostu WIE PANI - NIE WIEM).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 14:41

Ajwi lubi tę wiadomość

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina
    Mój gin tez na mnie dziwnie spojrzał jak wspomniałam o diecie cukrzycowej a dużym /za małym dziecku. Powiedział ze mam netu nie czytać. Że wszystko dobrze wygląda i tego się trzymać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiadowo u mnie 113 ale pojadlam 3 duze nalesniki z serkiem wiejskim plus borowki od mamy. Ale marza mi sie z dzemikiem .... Ehhh jeszczcze troche i sobie pojem . u mnie majowka wyglada na to ze bedzie w domku na tyleczku co mie bardzo cieszy zeby tylko zadnego zjazdu tu nie bylo bo drzwi na klucz zamkne.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam mniam borówki :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis zaszalalam :) Zrobilam sobie kanapke z majonezem, zoltym serem i wędlina ( po pol plasterka) i pieczarkami smazonymi na prawie suchej patelni :) 106 po 1h :) A bylo takie pyszne :) Teraz walcze z pokusa na makrele w sosie pomidorowym z biedry :) Chyba chapne na obiad z mala iloscia chleba :) Chodzi za mna jeszcze mleko z platkami ale jakis czas temu ktoras tu miala po takiej miseczce ponad 130 i troche sie cykam :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzinko mi wszystkie trzy diab powiedziały, że dieta cukrzycowa, jak najbardziej ma.wpływ na wagę dziecka. Nieleczona tuczy dziecko, rygorystycznie przestrzegana prowadzi do niskiej masy urodzeniowej. Dla tego kazała jeść i ewentualnie przyjść po insulinę.
    Diab w Wawie mówiła, że pacjentki poradni na Karowej rodzą w 90% hipotrofikow i mam absolutnie nie opierać się na ich diecie dostępnej w necie. Mój synek też przestał rosnąć jak przeszłam na dietę :/ a wcześniej był większy niż termin z OM. Moja diab sama powiedziała, że ta dieta jest zbyt rygorystyczna, a raczej normy i do 140 mam się nie przejmować.

Zjadłam dzisiaj twixa cukry super. A teraz zjadlamr spaghetti z toną sera i 2 kostki gorzkiej czekolady z kokosem :)

Lecę na spacer i do apteki bo muszę wybrać antybiotyk, wpisała mi stomatolog.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 15:21

‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ