X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    cukier91/94 a ketonów-wiadomo-brak
    jednak jutro biore 3j

domi
    też nię moge raczej zmniejszyc insuliny ;)
    a co do krwawienia, jak bylo 1. dnia-za bardzo nie wiem, bo lezalam(alae oksy co chwile podłączali), 2.dnia leciało ze mnie ciurkiem, później mniej, ale głupie plamienie chociaz było.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi ja tak samo mialam z sykiem dali ci dziecko i se radz i chyba dlatego zrezygnowalam przede wszystkim z cyca bo nie wiedzialam jak ja sie denerwowalam syne tez a tesciowa to juz mnie tak wkurwiala w domu lazila za cycki mnie lapala az ja zjebalam z placzem to se spokoj dala i tak wszystkim rozpowiadajac ze mleka nie mam...
    co przyłożyłam to zlapal i zasypial a w domu nie chcial juz wogole lapac to sciagalam i mialam spokój swiety

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka
    a mi w szpitalu położna powiedziała(kiedy poszłam po butle dla dziecka, które nie jadło 4 h), ze gdyby była głodna, to by ryczała jak to dziecko za ściana.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-)
    Dopiero oczy otworzyłam:-)
    Na czczo 74:-)

Kamcia chyba jednak zostań przy tej insulinie i jej nie zmniejszaj.
    Szkoda :-(

Domi nie wiem jak to jest po cc z Tm krwawieniem:-( Ja rodziłam SN i tylko jeden dzień krwawilam potem dwa dni plamien.
    Ja bym powiedziała lekarzowi z resztą on będzie się ciebie pytał powinien się zapytać jak nie to sama zapytać czy normalne to jest.

Zabuszka współczuję teściowej sama bym na lep dostała :-) jedz odpocznij nabiera siły.
    Mąż nic z tym nie może zrobić? Żeby się od ciebie /was od..ala?!!!!
    Dlatego mieszkamy sami a do rodziców jedziemy raz na ruski rok:-)

Idę szykować sniadanko

• _polin Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do knopersowych grzeszków - mąż mi zakupił 5cio pak, więc zamierzam skorzystać :) Wy jecie knopersy zamiast posiłku czy jakoś między?

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka, też juz postanowiłam, ze 3j wezmę, dla wlasnego świetego spokoju, 91 to nie duzo, ale jednak za duzo, wole swoje niezmienne 84-88
    mnie to nie zbawia, ale miałam na dzieję na jeszcze mniejszy spadek insuliny ;)
    dzis mam dziwny dzień, więc schabowego nie bedzie :(
    nie mam pojecia jak się w ogóle zorganizować
    na 10 mama swojego gin, ide na reczna wizyte i po zwolnienie
    na 15:30 korepetycje(czyli w innej godz niz zazwyczaj, a to pora jedzenia zupy)
    na 18 jade do gorzowa na usg - moja pora obiadokolacji, a wiec schabowego, ostatnio nie było poslizgu, ale w domu będe po 19

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Dziewczyny co do knopersowych grzeszków - mąż mi zakupił 5cio pak, więc zamierzam skorzystać :) Wy jecie knopersy zamiast posiłku czy jakoś między?

ja pmiedzy posiłkami, najczesciej po obiedzie, jak sa dobre cukry, dzierwczyny jadały tez rano do kawy

dawno cię nie było-jak idzie dietka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 07:46

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się I ja w 40 tygodniu. Mój Synuś siedzi sobie grzecznie :)
    A czy podróbki knopersów też jadłyscie? Bo ja mam blisko biedronkę i w niej mogę kupić. Tam chyba nie ma knopersów?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka w biedronce kupuje 5-pak knoppersów a ich podróba ma ciut wiecej cukru?(sprawdzałam skład), ale ciut, agatia na pewno jakies zamienniki jadła

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle razy miałam was pytać o mleczną kanapkę. Mam w lodówce, cukru jak w knoppersie, moze któraś próbowała ???na dzisiejszy dzień muszę znaleźć jakies jedzeniowe rozwiązania, które zmieszczę do torebki i zjem np za kierownicą( by ketony jutro nie wyskoczyły, z głodu dałabym radę)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    Ja dzis na czczo 86 i ketony tradycyjnie.
    Wlasnie widziałam ze w biedrze ma byc promocja na 5 pak knopersow :)

Jutro jeszcze musze jechac z tesciami na pogrzeb bo musze wejsc do castoramy a to po drodze. Po pogrzebie jest stypa w lokalu wiec ciekawe co ja tam zjem zeby cukier ok. Kazdy bedzie krzywo patrzyl ze wybrzydzam i grymasze bo z makaronem i ziemniakami nie bede napewno ryzykowac (wystarczy ze napewno będzie jakis schabowy czy inny kotlet jak to zazwyczaj w lokalach).

Wczoraj mialam gorszy dzień. Tak mnie tesciu wkur....az mu przypyskowalam. Pozniej zalowalam bo chlop robi od 6-14 w jednej robocie, 15-20 w drugiej a pozniej jeszcze przychodzi do 22 zeby nam plytki kłaść. Tylko ze jego gburowaty sposob bycia mnie rozwala. Od zawsze nie slysze od niego nic innego tylko wieczna krytyke. Co kolwiek moj maz lub brat przy remoncie nie zrobil to wg niego wszystko zle. Jak sie nie robi tak jak on ma w zamysle to znaczy ze jest do dupy. Przez 12lat jak jestem z moim mezem ani razu podczas ich wspólnej pracy nie uslyszalam zeby kogokolwiek pochwalił tylko ciagle narzeke i wytyka "bledy".
    Fakt plytki umie wylozyc ale z reszta budowlanki nie mial zbytnio do czynienia tak jak moj maz i brat ale on wie najlepiej. Wczoraj krytyka bo gladz nie położona gladka tafla tylko zacierac trzeba bedzie. Cwaniakuje bo u siebie wyłożył i jest gladziutko (tylko ze na plyty gipsowe a jie na goly tynk). No i mnie juz nerwy wzięły :/

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja probowalam tylko szarlotke, serniczek, knopersa i kinder bueno wiec nie pomoge. Ale skoro wartości podobne to nie powinno byc dramatu :) A juz na pewno nie z twoimi cukrami :)

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na czczo 89 a teraz siedzę w poczekalni, coś tam podjadam z torby, śniadania nie dalam rady przełknąć...
    Dzień dobry!!!

Rudzina
  • marzenka06 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadłam te słodkości jak Dorinka poza knopersami. Jeszcze jest ok ptasie mleczko, rafaello :))

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka, knoppers bardziej tłusty :) a o moich cukrach pogadamy jak wejde w typowy wiek cukrzycowy-po 24 tc :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po moich cukrach od razu widać stres
    Najpierw kot - pipka jedna chciała mnie ugryźć bo przestałam ją drapac. Potem mąż - dzwoni do mnie jaki ma pin do tel. A dzwonił wczoraj, przedwczoraj - praktycznie codziennie :) aż mu wczoraj powiedziałam zeby zapisał bo ja już więcej nie podam. A potem mi pisze ze koledzy dostali po 300 zł mandatu a jemu się udało. Jak ja słyszę coś takiego od razu kur...mnie bierze. Niech tylko mandat dostanie!!!
    Kot i mąż przechodzą samych siebie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam dam knopersy!
    Zamiast knopersy jabłko zjedzcie!
    Też słodkie, a przynajmniej jakieś witaminy ma! :)

goodwill, Patrycja_mała, twardan lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Słodkie Mamusie ;)
    na czczo dziś 80
    po śniadaniu 118 czyli w normie :)

Kupiłam dziś arbuza, taaaak mnie wołał, że nie mogłam przejść obojętnie, ciekawe jak będzie z cukrami po zjedzeniu ?

• twardan Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja dzisiaj na czczo 85! Jutro idę do laboratorium, to się dowiem, czy mam ketony, oby nie :) A wczoraj to miałam taką zgagę, że ledwo żyłam.... Miłego dnia :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się cukrem 83. Już załatwiłam pobranie krwi i oddanie siczków. W siczkach oczywiście są ketony, bo zawsze mam przed badaniem moczu... a wczoraj było 0, no moooże ślad. A dziś na pewno 15. No, bywa.

Ja już z ketonami nie walczę.
    Już przestaję z czymkolwiek walczyć.

Miłego dnia, dziewczyny!

Domi - koniecznie powiedz na obchodzie o tym braku krwawienia

‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ