X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    asioczek, ale jesli masz miec cc to lepiej, zeby się nie rozwijało

nie wiem co oznacza taki lekko podbarwiony sluz, bo to nie jest czop sluzowy, wody też mi nie odchodzą. nie chcę jeszcze jechać do szpitala, bo pewno by mnie do domu odesłali i powiedzieli, że panikuję. skurczy nie mam, silnych bóli też nie. mała się normalnie rusza, więc leże i staram się zachować spokój ;) to moja pierwsza ciąża, nie znam się a w necie nic nie pisze o takim jasnym śluzie, więc info jak się zachować też nie mam.

zabuszka lubi tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam jednak 2 jaja na miękko, twarożek i 2 kanapki z hummusem - asioczek he he mamy ten sam zestaw ;) mi hummus też jakoś dzisiaj nie podchodzi ;)
    Już niebawem bedziezzr miała Igunię przy sobie :)

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    w mojej głowie to wygląda tak: brzuch nie rośnie=dziecko nie rośnie :/ chociaz w teorii wiem że może byc inaczej ;)

Rudzina, moj brzuch bardzo slabo rosnie (od miesaica w obwodzie nic) a dzidzia jak juz pisalam za duza... I to wlasnie przez ostatni miesiac tak podskoczyla bo wczesniej bylo zupelnie w normie. Wiec wierze ze Twoj mlody tez nadrobil;)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek tylko pamiętaj obserwować, straszyć nie chcę ale po prostu obserwuj, jak krew to leć migiem do szpitala, ale może jednak czop zaczyna puszczać ? Udanego rozwiązania niebawem :)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    nie wiem co oznacza taki lekko podbarwiony sluz, bo to nie jest czop sluzowy, wody też mi nie odchodzą. nie chcę jeszcze jechać do szpitala, bo pewno by mnie do domu odesłali i powiedzieli, że panikuję. skurczy nie mam, silnych bóli też nie. mała się normalnie rusza, więc leże i staram się zachować spokój ;) to moja pierwsza ciąża, nie znam się a w necie nic nie pisze o takim jasnym śluzie, więc info jak się zachować też nie mam.

też nie wiem :) istota planowanego cc polega na tym, ze powinno byc zanim jakieś skurcze się pojawia. Stad wczesniej sie planuje. U ciebie wyjatkowo to przedłuzaja.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • asioczek86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki za mnie się przydadzą, dzieki dziewczyny. lecę pić grzecznie mleko ;)
    miłego wieczorku :)

kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz miałam Emilkę w 38+4 :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cc w skończonym 39 ale u mnie nic a nic się nie działo :) Asioczek kciuki zaciśnięte <3

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tez zjadlam knopersa i po 1h 112 :) Dobrze ze nie spisalam go poki co na straty :) Ale szczerze to takimi knopersami samymi moglabym sie caly dzien zywic :D

Co do jajek na miekko to przyznam sie ze mnie sie zdarza w ciazy zjesc. I sadzone tez :)

Byl u mnie dzis facet, wymierzyl meble do kuchni, szafe do zabudowy w przedpokoju i szafke do wc. Za wszystko krzyknal 8tys :/ Jeszcze na kuchenke do zabudowy kasa pojdzie i na drzwi zew i wew. Takze 3 pomieszczenia a kupa kasy do wydania. No ale jak to zrobie to mam nadzieje raz na dluzszy czas.

3i49o7esw7obg123.png
  • Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po dwóch wasach z serkiem topionym i pasztetem 95, luzik :)

Dorinka, duże koszta, ale i inwestycja w przyszłość opłacalna, oby tylko zrobili to porządnie.
    Oj kusicie tymi knopersami!! Ja też chcę!!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka super z tym knoppersem
    U mnie dziś po nim 95
    A moje jajka sadzone zawsze były na miękko ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poprostu niesamowite. Ja Dorinka.........wygrałam aukcje :) Na allegro przez przez przypadek wsumie bo nie chcący kliknelam licytuj i przez to troche żałuje ale liczy się fakt :)
    Kamcia ty jesteś znawca
    http://allegro.pl/show_item.php?item=6133210495
    Opłacało się chociaż? :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    No poprostu niesamowite. Ja Dorinka.........wygrałam aukcje :) Na allegro przez przez przypadek wsumie bo nie chcący kliknelam licytuj i przez to troche żałuje ale liczy się fakt :)
    Kamcia ty jesteś znawca
    http://allegro.pl/show_item.php?item=6133210495
    Opłacało się chociaż? :)

ty wiesz, ze się opłaca ;)
    (51+19 zł):39 = 1,80 zł za sztukę
    ja sie cieszę jak mam 3 zł

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja sie na tym wogóle nie znam :)
    Po cholere ja tam wogóle wchodziłam. Tesciowa sie cos pytała i przez przypadek kliknełam w licytuj a pech chciał ze akurat sie aukcja skonczyła. Zeby to chociaz obejrzala czy mi sie podoba i jeszcze byl jakis rozmiar wiekszy bo ja na poczatek to juz wiekszosc mam skompletowana :) No jakiegos spiworka (paskudnego :) ), pajacykow i spodenek nie mam bo nie planowalam tak dziecka ubierac ale coż....beda to trzeba bedzie wykorzystac :) Chlop mnie zabije :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka to jest tylko 70 zł
    A na pewno coś przydatnego znajdziesz i jeszcze będziesz zadowolona. W lumpku nie kupisz jeansów za 1.8 zl

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko pierwsze koty za płoty gratuluję wygranej aukcji :) ja teochee zamówiłam, trochę dostałam, ale i tak kupuję pojedyncze sztuki, które mi wpadną w oko :)
    Od jutra zaczyynam robić karuzele do łóżeczka z tiulu. Muszę coś jeszcze wymyślić na bezsenne noce ;)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wcZoraj mieliśmy kryzysowy dZień, mały cały czas strasznie mi płakał... nijak nie mogłam Go uspokoić. Mam nadzieję że już jutro wyjdziemy i wszystko będzie dobrze
    Ja na czczo 83 mimo że w nocy zjadłam kilka biszkoptów więc mam nadzieję że cukrzyca poszła

Ale mam inny problem, może któraś po cesarce miała taki sam. Ja nie krwawie. ... wczoraj tylko na jednej wkladce miałam trochę i to tyle... przedtem zaraz po cesarce krwawilam kilka godzin, a później już nic, nawet jak jeszcze leżałam i położna te wkładki wymieniala.
    Położna powiedziała że jak dziś znów nie będę krwawic to jutro zgłosić lekarzowi Ale ja nie zamierzam czekac, powiem dziś przy obchodzie niech zbada i zobaczy co jest bo.nie chce tu wieki siedzieć...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83 bez ketonów :)

Domi, zgłaszaj wszystko lekarzowi od razu jak się pojawi na obchodzie, bez sensu zwlekać a powinien i tak sam Cie o to zapytać.

U mnie pochmurny poranek i znowu deszcze a chciałam wyprać ciuszki do wyprawkiwyprawki żeby złapały troche słońca, wrrr.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też tak mysle, ze powinni no bo w sumie to skąd ja miałabym wiedzieć jak jest dobrze
    Może jak dziś zacznę karmić to też krwawienie się pojawi, bo właśnie młody skończył a ja czułam czuje bóle jak na okres więc może ta macica została poruszona... pójdę za pół godziny do łazienki i zobaczę

tb732n0a0czusv9c.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas dzis sloneczko i 86 bardzo wczesnie mierzone . zatoki france nie puszczaja jade na odstresowanie do mamy jej sie wyzale co ta tesciowa wyrabia. A i malym sie mi zajmie to bede miala luzik. Dobrze ze mieszka niedaleko. Wieczorem zjadlam na kolacje bule z ziarnami jakas z lewiatanuz szyna ogorkiem i ponidorem i 108 a jaka odmiana od chleba non stop ... Kniam dzis tez wstapue pi nia na 2 sniadanie

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ