Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorinka, ja kupuję w Auchan takie muesli błonnikowe z Sante (w truskawką) i to jem na drugie śniadanie często, cukry mam super, jest tam trochę płatków kukurydzianych, jakieś kawałeczki owoców i reszta to takie 'chrupki' błonnikowe. Z zimnym mlekiem mi to super wchodzi chociaż słyszałam, ze ludzie to porównują do żarcia dla chomikówRudzina
-
Ajwi,mnie notorycznie pytają nawet ekspedientki kiedy termin..jakby ta data miała coś zmienić w ich życiu.
Kobitki a co myślicie o wędzonej makreli? Jedni polecają inni odradzają a ja mam ochtę! Kupiłam mąkę razową orkiszową i planuję na jutro naleśniory.. -
Domi ja teżnie chciałam dawać smoczka, ale co ja mogę, tesciowa pierwszy kupiła, w szpitalu zatykały i dopiero niedawno się oduczyła, jakoś 3 lata i 2 miesiące...i to tylko dlatego że wujo ''zepsół'', co poradzisz
A żółtaczkę miała w 3 dobie i chyba ze dwa dni ją pod naswietlaniem trzymali.Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnyWróciłam z okropny bólem głowy jak tylko wyszłam z przychodni:-( czarne chmury wisiały jakby zaraz miło być tornado! Zaczął padać śnieg potem grad wpadłam na chatę zrobiłam obiad położyłam się jak przeszły te chmury to i bol glowy odszedł.
Wrescie się ogarnęłam i mogę napisać wam co pani diablo powiedziała.
No więc napewno przy takim wyskoki cukru mam podać insuline.
Tyle to ja też wiem:-)
Co do tego skoku do 232 to gluko zastosował choć nie powie że i taki mogłam mieć ale patrząc na drugi pomiar ten z drugiej ręki 135 to nawet ten najmniejszy wskazuje że mam podać insuline.
Mam się trzymać tych mniejszych jednostek żeby nie dopuścić do niedocukrzenia przy podaniu insuliny skoro bawię się w pomiar z dwóch rąk.
Dla niej to bez sensu.
Chciała mi dać nowy inny gluko ale pielęgniarka się wtrącił powiedziała że sprawdzalysmy i błąd był o 1 a po drugie nie mają innego bo pracują na tym co ja mam:-(
Pomiary cukru jej się podobają jak i wyniki i daje rade.
Jeżeli będę jeść nad ranem kanapkę to mam się nie czaic i jeść ja a cukrów mam nie mierzyć.
Pamiętać mam że sugerować się mam tym mniejszym pomiarem po posiłku po 1h.
-
nick nieaktualnyMadź wrote:Oświećcie mnie, bo ja sama już nie wiem- z prawego palca 131 z lewego 2minuty później 120.
O co kaman ?
Właśnie dzisiaj z diablo moim debatowalam na ten temat.
Moja diablo uważa że to błąd gluko (do 10%).
Jeśli byś brała insuline to trzeba się sugerować mniejszym pomiarem.
Tak się zdarza
Notuj sobie w Dzienniczku i na wizycie pokażesz niech ci tłumaczy:-) -
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Właśnie dzisiaj z diablo moim debatowalam na ten temat.
Moja diablo uważa że to błąd gluko (do 10%).
Jeśli byś brała insuline to trzeba się sugerować mniejszym pomiarem.
Tak się zdarza
Notuj sobie w Dzienniczku i na wizycie pokażesz niech ci tłumaczy:-)
Piszę, piszę i zobaczymy co mi powie.
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Żabko u nas też czarne chmurzyska.
Dobrze, że diablo zadowolona z wynikówi dobrze, że możesz w nocy jeść
he he
Kurcze ta kanapka co ja Pożarlam o 2 w nocy miała wpływ na wynik na czczo.
Dlatego ja wypytalam hihi
Staram się najeść na noc ale co jedna kromka z serem wskurasz????
Już mi brzydkie ten ser żółty.
Wy zawsze jecie na noc kanapkę z serem żółtym?????
Czy coś lepszego????
Chętnie podkradne pomysł ostatniej kolacji -
nick nieaktualny