Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUcieklam do domu w drodze powrotnej z przedszkola.
Raz słońce raz deszcz i to konkretny.
Siedzimy w domku.
Zjadłam kawałek sernika na zimno ostatni kawałek.
Był kurier przywiózł mi proszki i płyny do prania ciuszków niemowlecych
Mogę się wziąść do roboty:-)
Jutro idę do labo na badania do endo i diablo.
Popołudniu zabiorę córkę z przedszkola i lecę do mamy po poszewki i kolderke i podusie a i tetrowe pieluchy bo już przygotowała wygrała i wyprasowała.
Kamcia my musimy jeszcze posiedzieć tutaj. Zleci raz dwaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 16:11
-
ja przez wyjazd przegapiłam listonosza, mam awizo na listy, a tam jeszcze 4 szt ubranek
w tesco na wyprzedaży kupiłam czapki zimowe (7 zł i 10 zł)oraz bluxy z kapturem, maleńkie skarpetki - stopki najbardziej mnie rozczuliły (akurat będa na koniec sierpnia)żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChciałam zapytać jak to zapakować? W co???? Bo nie robiłam tak a jednak wolę cześć mieć już z głowy.
Jak wybiorę te ubranka i wyprasuje w co to zapakować aby było świeże w worki próżniowe????
Dla córki prałat i prasowalam mc wcześniej i układała do szafki a tu...... Wolałabym teraz to zrobić żeby w wakacje lezakowac albo spacerować. -
żabka04 wrote:Chciałam zapytać jak to zapakować? W co???? Bo nie robiłam tak a jednak wolę cześć mieć już z głowy.
Jak wybiorę te ubranka i wyprasuje w co to zapakować aby było świeże w worki próżniowe????
Dla córki prałat i prasowalam mc wcześniej i układała do szafki a tu...... Wolałabym teraz to zrobić żeby w wakacje lezakowac albo spacerować.
nie mam pomysłu...w szafce posciele po Emilce jeszcze pachną ( ale bede to wszystko odswiezac), w piwnicy przechowuje w workach i kartonach(kartony wykładałam workami), a w domu wszystkie rzeczy oczekują tylko w kartonach np na szafie
a sama pomysłu nie mam więc poczekam jeszcze miesiąć z praniem, z prasowaniem u mnie gorzejżabka04 lubi tę wiadomość
-
Kamcia dasz radę, do września szybko zleci. Ja bujam się z tą cukrzycą od początku ciąży, a teraz nie wiadomo jak to zleciało i już prawie końcówka.
Dorinka ja mam strasznie suchą skórę na nosie i pomiędzy palcami na rękach, aż czasami szczypie. Smarowałam różnymi kremami, a ostatnio przez przypadek odkryłam krem z apteki alantan dermoline i muszę przyznać, że jest zdecydowanie lepiejalbo to może faktycznie zemsta "teściowego kremu"
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Mnie sie tak z czoła sypało, aż odkryłam Ziajowy krem z ogórkiem, bardzo polecam! Nie jest taki cieżko jak Nivea i super nawilża.
Co do prania i przechowywania to myślę ze spokojnie w foliowych woreczkach nic sie nie stanie, nie musza być szczelne; ja zaczęłam kolo 30tyg chyba i tak dokładam, niczym nie opatulałam, tylko nakryłam na wierzch pieluszkami wiec co się tam kurzu dostanie to zbiorąniech sie zresztą dziecię nie przyzwyczaja do sterylnych warunków bo takich u nas nie bedzie
goodwill, kamciaelcia, żabka04, twardan, Madź lubią tę wiadomość
Rudzina -
Worków próżniowych nie polecam, super trzymają świeżość, ale wszystko jest w nich mega pogniecione. Ja dałam kumpeli wszystkie chłopaczyńskie rzeczy jak rodziła w listopadzie i ona mi to oddała poporane i poprasowane właśnie w workach próżniowych i czaka mnie niestety ta sama robota...
Rudzina, żabka04 lubią tę wiadomość
-
jestem juz
ja popiorę i pochowam w szafkach 56-68
ukradnę pomysł z przykryciem pieluszkami
a reszte w kartony pochowam (bo kupuję do około rozmiaru 80-86)
tak samo zrobiłam z Emilka-jak juz uzywałam 62-68 z szafek, prałam te więksaze(74) i juz w jej przypadku nie prasowałam tego, tylko "wyjsciowe" rzeczy traktowałam zelazkiem
ja jestem antyhigiena , rzadko sterylizowałam, prasowałam do max 3 miesiąca, kotka tez w domu mamy
teraz ma sie pogoda zmienić, więc z robotą zahacze o czerwiec
mąż znów mi powiedział, ze wyjeżdza na poligon na 2 tyg, więc czymś się wtedy zajmę (bo działka i korepetycje odpadną) -
mąz odebrał moje listy
przyszła kurteczka wiosenna (mam już 2 , z i bez kaptura) oraz 2 koszule, jedna kurtko-sweterek na koniec zimy
cudeńka
prawie wszystkie ciuszki mam, tylko pojedyncze body, ale te kupię koniecznie rozpinane z przodu, np do lekarza ideał-przy serduszku Emilki lekarze tylko o takie wołaliWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 18:09
-
nick nieaktualnyDziękuje za rady
Na pewno skorzystam .
Z ta pieluszką niezły pomysł
No właśnie pogoda ma się zepsuć!!!
Zjadłam trzy zapiekanki z ketchupem ze stewią i zagryzłam pół pomidora w śmietanie z octem . Liczę że mój sposób z pomidorem zbije cukry hihi
Były prze pyszne łykałam jak bociek żaby hihihi -
nick nieaktualny
-
Żabka
Dziś na obiadokolacje miałam. ..schabowego z karkowki w rozmiarze XXL
Wczoraj też
przedwczoraj kebab
nadal schaboszczaki mi tylko wchodzą
dla odmiany w niedziele zjadłam pieczone żeberka i juz tak mi nie smakowały
Śledzie chyba poszły w odstawke
Ale wczoraj był łosoś wędzony
No i szparagi dominują w smakudziś jeszcze nie jadłam ale zaraz mam w planach (zamiast knoppersa )
żabka04 lubi tę wiadomość
-
Ja mam jeszcze jedna swoją wiosenna obsesję. ..musze zapytać na naszym wątku
w sezonie uwielbiam fasolkę szparagowa. Od lat czekam na nią! !!gotowałam zawsze 1 kg i zjadałam całość na raz. Jak słone paluszki - micha fasolki szparagowej z solą przed tv.
Kocham fasolkę jak szparagi.
Jak to jest z fasolka i naszymi cukrami? ??juz na samą myśl ubolewam ze musiałabym ją ograniczyć -
nick nieaktualny
-
Żabka
Ale ja lubię taka samą fasolkę z wody w ilości 1 kg na raz codziennie
Ale dziś zaopatrzylam sie w mrożonawłaśnie do jajek
Zacznę od mniejszej ilości testować
Fasolkę robiłam tez na patelni ze śmietanka mniam mniam
Może któraś ze słodkich mam testowala na sobie? ??
A co do prania - tez dziś zrobiłam (nasze rzeczy ) z myślą że jutro już mają być deszcze
-
nick nieaktualnyPodziwiam Kamciu 1kg na raz.
Moja mam tak ja lubi.
Uwaga zapiekanki na chlebie testowym z biedy własnej roboty 3szt z ketchupem że stewia plus 1/2 pomidora że śmietana i octem oraz cebulka wynik po 1h 113!!!!!!!
Siedziałam na tyłku bo nie mogłam iść na spacer dziecko kapalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 20:13
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny