X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki!
    Byłam dzisiaj na ktg - maluch jak zwykle szalał. Inne babki sobie przysypiają, a ja co 5 minut położną wołam bo mały z podsłuchu ucieka. Położna zaniosła wynik lekarce i zaraz wróciła że wszystko ok i mam iść do domu... Więc chyba ok nie znoszę tego niedoinformowania pacjentów!!!

Dorinka ja też "wysycham" okropnie. Nawet wczoraj specjalnie do rossmana jechałam po jakieś super nawilżające mleczko, polecam nivea ślicznie pachnie.

Żabka też mam problem z żylakiem. W pierwszej ciąży byłam z tym u lekarza i nawet nosiłam takie pończochy uciskowe, ale g... dały. Nogi mi puchły z gorąca (rodziłam w lipcu). A żylak i tak robił się coraz większy i paskudniejszych. Oczywiście po ciąży lekarz powiedział to samo że nie opłaca się tego usuwać przed kolejną ciążą. Teraz po ciąży na pewno usunę, laserowo nie żadne ostrzykiwanie, niech mi zamkną tą popsutą żyłę i tyle. Ale z ciekawostek powiem Ci, że lekarz mojej siostry z uwagi na żylaki zaordynował jej przez całą ciążę zastrzyki w brzuch te przeciw zakrzepowe... Masakra. Ale ją aż te żylaki bolały więc pewnie były w gorszym stanie.

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Nic mnie nie swedzi, sa lekko rozowe takie suche. Przez 2 dni mnie szczypalo jak nakladalam krem do twarzy. Ja ogolnie zawsze mialam problem z sucha skora na policzkach i najgorzej bylo w zimie. No ale zima siw skończyła a mnie sie tylko pogorszylo. Nie wiem czy noe uczulil mnie krem Nivea do twarzy bo jak przyszłam do tesciowej to uzylam go 2 razy bo zapomnialam swojego. Ale twarz mnie po nim zaczela swedziec i teraz po 1.5 tyg wyszlo takie cos.

3i49o7esw7obg123.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sucha buzia toni u mnie ale zauwazylam ze mi tak dwufazowybplyn do demakijazu z garniera szkodzi i po nim takie cuda chociaz wczesnuej nie mialam takich provlemow

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze o cukrach hihi
    Rano 85, po śniadaniu 108 (jedna kanapka z chlebem dla diabetyków, sałatą, wędliną i ogórkiem - po większej ilości jestem na granicy, ale na szczęście to tylko śniadanie tak kiepsko z chlebem reaguje) a na 2 śniadanie cała bułka z dodatkami ser, wędlina, sałata itp i dowaliłam jeszcze kubek wczorajszego chłodnika i cukier 111. To lubię można się przynajmniej najeść haha

Rudzina lubi tę wiadomość

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka sprawdź ważność tego kremu. Teściowe lubią przechowywać w łazience starocie :)

qb3c9vvjjupev46c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez chce bułkę!!!!!!!!!!!!
    Może być z masłem i bedę heppy

Izulla81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż zabłysnął hahaha
    wyjechał z pod ziemi i dzwoni do mnie tak ooooo sobie żeby mi przesłac buziaczki i jak mnie mocno kocha!!!
    Wredota to chyba podlizuchy robi za wczorajszy wieczór że do Mca z nami nie poszedł!!!!
    Jem łazanki i spadam na zakupy bo będzie czekal pod sklepem :-)

Kupię sobie wątrobiankę hihihi
    I zgrzewkę wody:-)

Izulla jesteś kolejną osobą która mnie przekonała że nie warto iść teraz do tego lekarza za 200zł który mi powie ze mam założyć pończoszki które nie wchodza w grę teraz o tej porze!

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam!!! matko ponad 5h poza domem... Izulla no własnie mój tak się od rana umiarkowanie rusza i to KTG zawsze zawężone wychodzi, mowię im ze jakby zrobili koło 16 to by zobaczyli co to za dziecko ;) w każdym razie cos tam dzisiaj pokopał i dr doszedł do wniosku że taka moja uroda i KTG chocaż nie podręcznikowwe to w moim przypadku w normie. Na USG swoje odczekałam, ale wyszło 2700 i dr stwierdził 'żadna tam hipotrofia, jeszcze się pani namęczy przy porodzie' :)
    Przepływy bajeczne, łożysko 'piękne' cokolwiek to znaczy.

U nas 37tc+5d zobaczymy ile jeszcze mały podrosnie. Troche robie odstępstw więcej od diety i cukry ok... dzisiaj różnie może być bo ani normalnego śniadania i przerwaw długa od rana.

Juwenalia sie zaczely i zero autobusów, słabo znam miasto, zanim w tym upale się połapałam z objazdami, zanim doczłapałam na odpowiedni przystanek. DRAMAT

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Rudzina
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja - cukier na czczo 91;(( A juz od tygodnia zawsze poniej 80 wiec cos jednak u mnie nie spadaja te cukry na koniec;(

zabuszka ja widze ze mam terimin 2 dni przed Toba i tez bym chciala juz a tu cisza jak makiem zasial...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z rudzina mamy ten sam termin . to widac nie jestem sama.

A wlasnie Rudzina a mialas badanie ginekologiczne jak szyjka? Rodzimy niedlugo?

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam dziewczyny, tym które już na samej końcówce. Ciąża sobie leci i jest ok ale te 3-4 tygodnie przed porodem to już się człowiek nie może doczekać. Z pierwszym dzieckiem jak tylko stuknął mi 38 tydzień to takie sprzątanie odwaliłam, że zaraz wody odeszły i na następny dzień urodziłam ;) mam nadzieję że i tym razem młody nie będzie się ociągał :)
    Ja mam teorię na ktg taką, że jak leżę na plecach to małemu jest ewidentne niewygodnie i fika w poszukiwaniu lepszej pozycji. W domu praktycznie od początku ciąży jak leżę to tylko na boku albo na pół siedząco. Tak się przeraziłam po jakimś artykule, że niby dziecko może się udusić albo coś i tak mi zostało haha

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z was próbowała na diecie zjesc żurek z torebki? Ja wlasnie zrobiłam dla męża. Dodalam więcej wody niz na opakowaniu bo nie luboe takich gestych zup. Ale sie kurde jakos boje zjesc :)

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka długa, zamknięta - zero oznak zbliżającego sie porodu... także u nas na razie cisza. Czekamy na pełnie zabuszka :D

Izulla u mnie też jak KTG na plecach to mały działa, ale to zależy od położnej a ta tutaj tylko na lewym boku mi robi ;) i tak cud że młody coś tam stuknął o tej porze i na lewym boku.

Namawiam męża na 'wywoływanie porodu' ale stwierdził że od soboty (bo będę 38tc+0) :D no to czekam hahahaha

Izulla81 lubi tę wiadomość

Rudzina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadłam czerwony z papierka i było ok, ale w żurku mąki pewnie troche wiec moze wyjść inaczej, nie próbowałam na sobie. Ale jak kubek wypijesz to powinno być spoko chyba... plus spacer? :D

Rudzina
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuu Rudzina to upojny weekend was czeka :)

Nie ma to jak połączyć przyjemne z pożytecznym hihihi

Rudzina lubi tę wiadomość

qb3c9vvjjupev46c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny , wy odliczacie a co ja mam powiedzieć? mi zostało jakieś 15 tygodni do cc ...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kamciaelcia, że masz jeszcze sporo czasu do porodu najlepiej nastawiać się pozytywnie to szybko zleci :)

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla81 wrote:
    Uuuuu Rudzina to upojny weekend was czeka :)

Nie ma to jak połączyć przyjemne z pożytecznym hihihi

Chyba jakiś szybcioch w sobote rano bo przyjeżdżają moi bracia i szwagrowie na pępkowe do kuzyna i mają u nas stancjonować :D do mnie ciężarna siostra do towarzystwa.

Izulla81, żabka04, twardan lubią tę wiadomość

Rudzina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    dziewczyny , wy odliczacie a co ja mam powiedzieć? mi zostało jakieś 15 tygodni do cc ...

Ani sie obejrzysz a sama bedziesz odliczać! mnie sie wydaje że może ze 3tyg temu tu trafiłam na forum...

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    Ani sie obejrzysz a sama bedziesz odliczać! mnie sie wydaje że może ze 3tyg temu tu trafiłam na forum...

ile takich pokolen jeszcze minie, zanim się doczekam :)
    fakt, ze już wrześniówki zaczynają działać z krzywa, ale z naszych my we trzy juz tu na poczatku trafiłyśmy na ten watek :) stare wygi i już

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ