X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja dzis na czczo 84 i bez acetonu :) Kajzerka na noc póki co dziala. Wczoraj pieknie zalatwilam tesciowa. Bylysmy na zakupach. Nakupilam pomodorow i ogorkow. Przy samochodzie ktory stal kolo sklepu ona przypomniala sobie ze musi isc po mleko. Wiec mowie ok i wsiadam do auta a ona zdziwiona wyskoczyla z tekstem czy nie ide po wedline i ser bo przeciez w domu sie konczy a maz nie bedzie mial do kanapek. Usmiechnelam sie i mowie ze nie bo rozmawialam z nim i starcza nam pomidory i ogorki - zrobimy sobie salatke (ona nie moze warzyw bo jej afty wychodza). Jej niezadowolona mina - bezcenna :)
    Dodatkowo kupilam 2 koszule do szpitala. Jedna z krotkim rekawkiem a druga na ramiaczkach. Myslicie ze wypada miec w szpitalu taka na ramiaczkach?

Zabka wizualnie masz brzuszek jak ja :)

żabka04, kamciaelcia, twardan, Madź lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka hahahahahahahaha Brawo:-):-)
    Oczywiście że wypada przecież gorąco się robi a jak będziesz paradować do wc to przecież szlafrok założysz :-)
    Tobie ma być wygodnie itp. :-)

hahahaha to jak ja będe wyglądać w 34tc??????????????? hahahah
    tylko że ja mam znowu dużo wód płodowych tak jak z córką :-)
    Nie wiem czy to dobrze czy źle?

Musze zadzwonić i sie umówić na wizytę do agiologa z moją nogą żylasta bo nie ciekawie się z nią robi. Jakieś gule mi się robią z tych żylaków. wrrrrr

Dorinka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    brawa dla ciebie :) az smię powiedzieć, ze jestem z ciebie dumna :D
    tesciowa pokazała, jakie ma zamiary :)

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka a co to znaczy duzo wód?juz masz wielowodzie, czy jednak norma choć na górnej granicy???

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    zabka a co to znaczy duzo wód?juz masz wielowodzie, czy jednak norma choć na górnej granicy???

Nie wiem bo nie dopytalam gina co ma na myśli.
    Pewnie mu chodziło że jest dużo bo w normie albo taj jak piszesz na górnej granicy:-)
    Zadnych wielowodzie nie mam o tym nic nie mówił.
    A pisze to gdzies na usg?
    Jak to sprawdzić???

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na prywatnym usg mam napisane ile AFI wynosi
    a na nfz ordynator jedynie podaję ze AFI w normie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz szukam dzieki :-)
    zaraz wszystko bedziemy wiedziec

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam nigdzie napisane:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam na drugie śniadanie bagietke czosnkową i sliwkę hihi
    Ale miałam chęci.
    Ciekawe co za wynik pokaże oby było ok :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj znać z bagietką

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście :-)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dorinka hahahahahahahaha Brawo:-):-)
    Oczywiście że wypada przecież gorąco się robi a jak będziesz paradować do wc to przecież szlafrok założysz :-)
    Tobie ma być wygodnie itp. :-)

hahahaha to jak ja będe wyglądać w 34tc??????????????? hahahah
    tylko że ja mam znowu dużo wód płodowych tak jak z córką :-)
    Nie wiem czy to dobrze czy źle?

Musze zadzwonić i sie umówić na wizytę do agiologa z moją nogą żylasta bo nie ciekawie się z nią robi. Jakieś gule mi się robią z tych żylaków. wrrrrr
    Mam i ja gule jedna zyla taka wsttetna ale mi juz naczyniowiec zapowiedzial ze nie zniknir tal ze jesnienia mysle sie jej pozbyc

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam aż się zwolni USG. Na KTG jak to stwierdził dr 'nie jest jakieś idealne ale jak patrzę w pani papiery to jest zapis właściwy dla pani przypadku wiec jest w normie', polowa super a potem młody poszedł spać... ;)

Rudzina
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina oby tak dalej

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka a jak on chce to usunąć????????
    Własnie sie zastanawiam czy dzwonic do tego lekarza bo jest drogi i robi tylko zabiegi laserowe za 3 tys!
    Kiedyś byłam u chirurga z ręką i pokazałam mu żylaki to kazał przyjść po ciązy skoro planuje. Nie wiem czy co ś by zdziałał na te żylaki mówią że są jakieś zastrzyki rozrzedzające

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazywa sie to skleroterapia i ostrzykuja ci tego zylaka im on zanika po jakims czasie tylko nie moze byc za duzy zeby sie zalapac na ten zabieg. Mi mowil ze kolo 1000zl by to pewnie wyszlo bo na prywatnie mysle sie wybrac ale zobaczymy.ja mam jakas tam na lydce na poczatku byla malq ze 2 cm a teraz to juz kolo 10 ma frqnca i brzydka ze hej. Nosilam te uciskowe ponczochy ale przy ostatnich ciepelkach praestalam bo szlo sie upiec. Tylko to po ciazy i po karmieniu piersia dopiero

żabka04 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga po bagietce czosnkowej z biedry i śliwce takiej dużej z marketu hihi po 1h wynik 114!!!!!!!!! :-)
    Moja zachcianka spełniona i jesteśmy zadowoleni :-)

Dzięki zabuszka cos będe musiała z tym zrobi ć. Jestem zła bo na tej łydce już mialam usuwane żylaki w wieku 16 lat! a teraz wyszłly obok cięcia :-(
    I jeszcze większe niż były......
    Miałam iść na konsultacje do tego lekarza ale pierwsza wizyta 200zł i miał mi powiedzieć właśnie o pończochach .
    Bylam w sklepie widzialam je są za 39zł nie kupiłam bo ja nie chodzę w takim czymś i stwierdziłam że się ugotuje bo babka mówiła że to się nosi non stop. Sory lato idzie ja mam się kisić???? tym bardziej za zaczynam puchnąć?!!!! o nieeeee!
    i jeszcze ty to potwierdziłaś:-)
    Chyba nie pójde do tego lekarza wydać 200zł za pogadanie i ustalenie jakie pończochy jak i tak nie bede w tym chodzić uważam bez sensu.
    Lepiej zrobić porządek po porodzie bo i tak mi nic teraz nie zrobią z tym :-(

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Looo matko. Mam dosc. Wlasnie poświęciłam kolejne 1.5h na prasowanie prania synusia. Na szczescie juz finish. 6 pran zrobionych i wyprasowanych :) Kto temu dziecku nakupil tyle rzeczy ;)

Zabka super wynik po bagietce :)
    Z zylakami nie pomoge bo na szczescie nie mam z tym problemow. Za to od 2 tyg nie moge sobie poradzic z bardzo sucha skóra na policzkach. Kremy nie pomagaja a mnie az soe takie suche plamy robia :( Masakra.

żabka04 lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka chyba ty mu tyle nakupowałaś hihihi
    Dobrze że już koniec :-)
    Ja przymierzam się do tego tylko nie wiem kiedy to zrobić hihihi
    Dzisiaj proszki i płyny przyjadą i tak się zastanawiam czy nie zacząc tego juz teraz i ładnie popakować żeby w lato nie stać i sie pocić hihi

A te plamy to sa czerwone i swędzące????????????????

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku mam strasznie suche czoło. Aż sie sypie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ