Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
DORINKA
NIE CHCIAŁAM BYS MNIE ŹLE ZROZUMIAŁA
MI CHODZIŁO O TO ZE MY NA REMONT NIE MIELISMY NIGDY KWOTY NA RAZ
JAK WPŁYNEŁA MĘŻA TRZYNASTKA-WYREMONTOWALIŚMY PRZEDPOKÓJ
JAK MUNDURÓWKA-POKOIK
AFGANISTAN-ŁAZIENKA I SPŁATA KREDYTU ZA KUCHNIĘ
ZAWSZE SOBIE PORADZILISMY
A AUTO MAMY STARE-ALE SPRAWDZONE TZN WIEMY CZY MU COŚ DOLEGA, A KAZDE INNE UZYWANE MOZE JUZ NIE BYĆ TAKIE PRZEWIDYWALNE
ZAMÓWILISMY POMNICZEK DLA EMILKI-NIE OSZCZEDZALIŚMY NA JEJ DOMKU(TAK MĄŻ MÓWI) A PIENIĄZKI BĘDĄ Z PZU ZA MOJEGO OJCA (MOJE I MĘŻA RAZEM DOPIERO WYSTARCZY) -
Dorinka
My po kryjomu ślub braliśmy by kasy na wesele nie wydać
Tez staramy się coś oszczędzić bo jak wcześniej pisałam to my nie szalejemy z kasąale oboje pracujemy wiec troszkę więcej niż minimum chcemy z życia
Fajnie mieć cel na takie odkładanie oszczędności -
Kamcia ale nie urazilas mnie ani nic. Prawda jest taka ze gdyby nie smierc mojego taty to tej kasy mialabym troche mniej (dostalam spora sume ale musialam splacic debet taty wiec zostalo duzo mniej). Ja nauczona doswiadczeniami taty kredytow staram sie unikac jak ognia. Dlatego wszystko na konto chomikuje. Ale na wczasy musialam jechac
Uwazam ze robiac na 3 zmiany z taka iloscia nadgodzin te 10 dni w roku mi sie poprostu nalezy
wkurzalo mnie jak dziewczyny z pracy mi docinaly ze nie mam dziecka to jeszcze sobie uzyje bo później to juz na nic nie bedzie. Fakt dziecko to koszty duze ale tez bez przesady ze czlowiek po porodzie powinien worek pokutny zalozyc bo gowno juz zobaczysz i nic nie kupisz. Mam nadzieje ze z dzieckiem jednak cos nam sie uda odlozyc
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Goodwill dzięki za dobre słowa
Ehh ja już zaczynam swirowac i ograniczać cukier/słodkościwczoraj mialam takie pragnienie, że już bylam niemalże pewna że mam cukrzycę.
Wiem że krzywa mnie nie ominie, jakoś ją przetrwam, tylko ze wizyta za miesiąc, wiec tyyyyyle czasu na rozmyślania...
Co moglabys mi wiecej powiedzieć nt wytycznych prawidlowo wykonania krzywej?
goodwill lubi tę wiadomość
-
Z odkładaniem przy dziecku ci nie odp bo u nas 10 miesięcy to było krótko. ..ale dla chcącego nic trudnego
Nasza nie miała ogroma najdroższych zabawek ubranek było duzo ale też używanych. Jednak była szczęśliwym dzieckiem a to jest najważniejsze
Tak jak fakt ze umiecie oszczędzać i pozwoliliscie sobie na wczasy.Dorinka, goodwill lubią tę wiadomość
-
Ciężkie tematy pieniężne. U następnie tez był taki miesiac zrobić pod koniec mielismy lacznie z meze 200 zl ja jużem panikowalam . Nić jakos damy rade choc cudow nie ma piczekam az moje warzywka urosna. Ale ze sklepami tak jest ja jezdze rzadko mieszkam na wsi i do sklepu typu lewiatan mam z 6km a markety wieksze to kolo 15 .
A u mnie jakies wypalenie materialu nie chce sie mi nawrt obiadu dla siebie ro ic reszcie jakas zupe sklecilam ale nawet ochoty tchnac tego nie mam..zjadlam 3kanapki. Nie chce sie mi nir mam na nic smaku ani ochoty wszystko smakuje podobne ie.żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dorinka wrote:Przede wszystkim to u mnie w labie nalezy byc 12h na czczo. Zebys nie zaklamala wyniku to po wypiciu glukozy siedz na duoce w labie i czekaj na pobranie (ruch obniza cukry) i ja np zrezygnowałam z picia glukozy z cytryną
Tyle to wiemdoczytalam na stronie laboratorium
myślałam że są jeszcze jakieś inne tajemne wytyczne
co do soku z cytryny to tez juz pomyslalam, ze na wszelki wypadek nie skorzystam,żeby nie przeklamac wyniku.
Dziewczyny, a jecie banany? Traktujecie je juz jako posiłek? -
nick nieaktualny
-
Ataga
Odkąd jestem na diecie to banana nie jadłam
ufam jablkom, truskawkom, greipfrutom
Bez glukometra wiadomo ze sama się nie dowiesz czy możesz jeść (pomijając fakt ze nawet nikt jeszcze nie diagnozowal u ciebie cukrzycy )
Ogólna zasada diety jest taka żeby jeść mało a często wręcz dla mnie bardzo często )goodwill, ataga4 lubią tę wiadomość
-
Ostatnio w weekend złapałam męża ze sobie kielicha wypił - nie poczułam od niego ale kieliszek stał za solą
A dziś znalazłam butelkę (w niej około 2 m poziomu )- pewnie to ta sama co z ciotka ostatnio zaczął
I się wkurzalam
Wódkę wolałam
Nalalam te 2 cm wody
Wspypalam sól
Zobaczymy kiedy skusi się na drugiego kielichagoodwill, żabka04 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam do Was pytanie dziś robiłam obciążenie glukozą i takie mam wyniki ( normy podane są ale jest tylko podana jedna norma, więc pewnie dla wszystkich)
Na czczo 75 mg/dl norma 70-100 mg
po godzinie 148mg/dl morma 70-100mg
po 2 godzinach 129 mg/dl norma 70-100mg
Na wizytę mam dopiero za 3 tyg, czy wyniki są w normie?Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Martynka30 wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie dziś robiłam obciążenie glukozą i takie mam wyniki ( normy podane są ale jest tylko podana jedna norma, więc pewnie dla wszystkich)
Na czczo 75 mg/dl norma 70-100 mg
po godzinie 148mg/dl morma 70-100mg
po 2 godzinach 129 mg/dl norma 70-100mg
Na wizytę mam dopiero za 3 tyg, czy wyniki są w normie?
Zdrowaś.
Normy: na czczo <92; po 1h <180; po 2h <153.Martynka30 lubi tę wiadomość