Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ataga
rozumiem cie doskonale
w pierwszej ciązy na poczatku miałam cukier na czczo 107 i od razu robiłam krzywą która dobrze wyszła
tak samo miałam prawidłowa krzywa po 24 tc
ta ciąza tez zaczęła sie od przekroczenia na czczo na samym poczatku i myslałam, ze będzie powtorka z puerwszej ciązy-a tu zonk, krzywa przekroczyłam i to na każdym jej punkcie, u diabetologa byłam w 10 tc
ale do końca trzeba wierzyć, ze to tylko źle wynik na czczo wyszedł źle
ja dla własnego spokoju poszlabym do lab znów zrobić cukier na czczo, to tylko 7zł...choć cię nie namawiam, bo nie chodzi o to by doszukiwać się wczesniejszych błedow, tylko świadomie podejść do problemu, jesli on jest
a moze naciskaj na lekarza by teraz była ta krzywa -
żabka04 wrote:Kamcia szybko byś alkoholika wyleczyła z choroby
Jajcara nie mogę z ciebie:-)
ja mu dam!!!
dla mnie juz to jest alkoholizm, wtedy pomarudziłam (jak kieliszek znalazłam) i do wszystkiego sie przyznał
ale marudzenie to za mało
za długo biedaczek jest juz na odwyku-a ciąża jeszcze potrwa
on już na pewno się cieszy ze we wtorek jedzie na poligon -
Ej mam chyba a głupie/wstydliwe pytanie ale cóż. Ten test OCT jutro może.się zakończyć CC albo normalnym porodem albo i niczym. Ale na wszelki wypadek muszę się ogolić. W domu bym zaangażowała męża albo sama cos wymeczyla, ale w warunkach szpitalnych juz mi słabo jak pomyślę. Czy generalnie na zero wszystko golarka muszę jechać czy jak? W domy do tej pory elektryczna skracalamtak na 1mm wiec buszu tam starsznego nie ma ale jednak cos jest... Ma być całość na zero? Ostatecznie pogadam z połozna ale trochę się krepuje..Rudzina
-
nick nieaktualny
-
Kamciaelcia właśnie mam zamiar zrobić jeszcze raz cukier na czczo, pojadę chyba w piątek, chociaż szczerze to jak zobaczyłam wczoraj wynik to od razu chciałam tam pobiec
zobaczymy co wyjdzie, bo krzywą najwczesniej zrobię za 3 tyg bo wizyta za miesiąc. Dal mi juz wczoraj skierowane, ale nie wiem czy jest sens robic ta krzywa juz teraz skoro i tam nie poznam wyniku? Chyba, ze zrobic prywatnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 17:08
-
Rudzina wrote:Ej mam chyba a głupie/wstydliwe pytanie ale cóż. Ten test OCT jutro może.się zakończyć CC albo normalnym porodem albo i niczym. Ale na wszelki wypadek muszę się ogolić. W domu bym zaangażowała męża albo sama cos wymeczyla, ale w warunkach szpitalnych juz mi słabo jak pomyślę. Czy generalnie na zero wszystko golarka muszę jechać czy jak? W domy do tej pory elektryczna skracalamtak na 1mm wiec buszu tam starsznego nie ma ale jednak cos jest... Ma być całość na zero? Ostatecznie pogadam z połozna ale trochę się krepuje..
W domu mąż ogolil mnie na zero
A jak inna dziewczyna do cc była niedokładnie ogolona to położne poprawiły. Musiało być idealnie
-
Szkoda
Bo mnie by cała ta nieświadomośc stresowała...bo rozumiem ze gin daje skierowanie i u gin są wyniki. Bo u mnie tak jest. Na twoim miejscu powtorzylabym cukier ale to i tak za dużo nie znaczy. Bo na krzywej ten na czczo może tez wyjść prawidłowy. A inne punkty poswiadcza o cukrzycy
Niekiedy apteki mają darmowe glukometry. Może popytaj o nie -
Gdybyście widziały ile ja zezarlam na obiadokolacje. ..ze strachu wręcz przerwałam jedzenie. Sama już nie wiem co mi najbardziej smakowało : frytki, dwa jaja sadzone na miękko czy sałatka z pekinskiej (z kukurydzą pomidorem feta i majonezem )
Sałatkę nakladalam i nakladalam i jeszcze bym zjadła ale czuje ze przesadziłam nawet w kwestii pelnosci żołądka. A na spacer nie pójdę bo deszcz pada
o ja nienormalna -
Wybaczcie, że nie śledzę regularnie.
Na zlecenie diabetolog zrobiłam badanie hemoglobiny glikowanej i tu niespodzianka: wyszło 4,5% (norma 4,8-5,9). Szacowany średni poziom glukozy 82,45 mg/dl.
No i co z tym? Wydawało mi się, że przy cukrzycy to raczej ma szansę mi wyjść zbyt wysoka.