Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aga
ketony (aceton)w moczu niby świadcza o głodzeniu sie organizmu(to skrót myslowy!!) i czasem zlecany jest pomiar w ciąży dla okreslenia, czy dieta cukrzycowa nie jest zbyt rygorystyczna, czyli ketony swiadcza o tym, ze organizm ma za mało węglo i pobiera energię ze spalania zapasu własnej tkanki tłuszczowej-fajna sprawa przy odchudzaniu, jednak w ciązy my nie możemy sie odchudzać...
napisałam "niby" bo nie zawsze teoria o ilości węglo sie sprawdza, u mnie na pewno przy zabieganym dniu , kiedy ilośc posiłków, porcje, godziny mi sie rozjezdzają, ketony rano sie pojawiaja
teraz sa rzadkościa, ale dla mnie wystarczy , ze często jem
do czego dążę-dla mnie samo kakao na noc mogłoby być zbyt małym posiłkiem...tzn cukier moze byłby niski ale ketony mogłyby sie pojawić (?)
ale rada dla ciebie-skoro diab ci nie kazał mierzyć ketonow(a zatem w ogóle o nich mysleć) to olej je -
nick nieaktualnyKamciu,Dorinka trzymam kciuki udanej wizyty życzę
Ja już zmierzylam po śniadaniu 89 gratis zgaga:-(((((
Wykapalam sie idę po ziemniaki na obiad bo skleroze mam.
Zrobię obiad dzisiaj dużo szybciej i spadam na Wrocław.
Na 18 idę z corka do zoo:-)
Kamcia czy na echo serca podglądać lekarz dziecko???
Zobaczę małego chociaż chwilkę???? -
ja też wczoraj wieczorem włosy umylam, bo rano-w tej zimnicy-nie znalazlabym natchnienia na mycie i suszenie
u mnie raczej ogrzewania nie załączą-nie z oszczedności-ale pewnie z roboty uruchomienia pieca
az tak zimno to nie jest, u mnie zazwyczaj jedno okno otwarte w mieszkaniu
ale ja chodze w domu nieubrana(ładnie to nazywająć) i juz zakładanie koszulki z zimna jest karą