Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Zabka toz to prawdziwy cukrowy szok dla organizmu
Dla mnie to straczylo by jako jako 5 cukrowych posilkow czyli na 2.5 dnia conajmniej. Dobrze ze wynik mialas ok
Juz pomijam fakt ze przy takiej ilosci cukru cie poprostu nie zemdlilo
Ja sobie pozwalam na male grzeszki ale jesli juz to nie lacze cukrow. ja jestem za bardzo cykor i na raz balabym sie takiej ilosci cukru. Nawet gdyby wynik mial byc ok
żabka04 lubi tę wiadomość
-
Ordynator w skrócie tłumaczył jak to jest z cukrzycą. Najgorsza jest ta nie zdiagnozowana lub niewyrównana. I lozysku i przeplywom szkodzą duże różnice w cukrach (jakoś tak nazwał po medycznemu ). Czyli hipoglikemia np w nocy i wyższe cukry w dzień . Najniebezpieczniejsza jest hipoglikemia
Tak to nie ma co się martwic -
nick nieaktualnyWracam do domu.
Przed wizytą zmierzylam po moim obiadku wyszło 116 (5min szybciej).
Junior ma serduszko zdrowe pytałam lekarza czy w 30tc też muszę zawitać powiedział że nie ma takiej potrzeby.
Jeśli gin (zachwalal go) coś zobaczy to mnie zaprasza.
Junior waży 503g. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dorinka to w sumie dużo mały ważył
Kiedyś w necie znalazłam jakiś schemat jak policzyć wzrost dziecka ale w dorosłościa tak to loteria
chociaż chłopak mając wysokiego ojca sam zazwyczaj jest wysoki. U mnie w rodzinie synowie zawsze ojców przerosli
-
U mnie nadal nic i dzisiaj juz nic nie zrobią. Pozwolili zjeść zupę na obiad bo może cos później podzialamy ale właśnie odwołali CC mojej wspollokatorce z sali wiec ja tym bardziej nie mam na co liczyć.
Porodowka zalana, dr wszedł wycieńczony zrobił dziś kilka nieplanowanych cięć bo a tu krwawienia a tu jakiś nagły spadek tętna i stwierdził ze na więcej dziś nie ma szans...a przede wszystkim łóżek na oddziale.Rudzina -
Lekarz mowil ze w 10 centylu sie miesci ale szczerze to nie wiem za bardzo o co chodzi
Rudzina no szkoda ze cie niepotrzebnie przeglodzili. Ja jak jestem dlugo na czczo to później caly dzien mi cukry wywala (a juz I sniadanie to masakra). Wiec ja bym byla zla.
Mnie lekarka zrobiła ten wymaz i wyniki 1 czerwca. Nornalnie masakra tyle czekać na wynik. Wazne żeby na 3.06 bylo na wizytę u gin.
Kamcia ja jutro chyba do lab jade wiec razem z toba od rana na nogach będęI później caly dzien cukrowo będzie spierniczony.
Dzis przechodziłam obok piekarni i taka mnie naszła ochota na wypiekana bułkę z ketchupem i serem ze masakra. Mialam lzy w oczach bo taki smak mnie naszedl. Ale twardo przeszłam obok i poszlam w swoja stroneChoc do tej pory o niej mysle