WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga
    Czyli może u ciebie unormowanie tych cukrów bo jesteś tuż tuż :D
    Ja zaraz wchodzę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czwarta w kolejce.
    Sami faceci myślicie że mnie przepuszcza?????
    Na pewno nie! :-)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po sniadaniu 111 . hej macie jaiies patenty na zabicie czasu ?

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz w domu
    cukry dobre
    zalecenia bez zmian
    recepta wzieta
    pacjent mi sie chciał wcisnać, ze oboje staliśmy w progu a przed nami jeszcze pani doktor :) on , ze ma teraz numerek
    a ja grzecznie i głośno , nie , bo teraz ja bez kolejki :D
    i dałam radę
    tylko, ze mooja wizyta szybko
    a pani doktor coś wspomniala, ze bedziemy insuline odstawiać przed porodem (?)
    nie pytałam o szczegóły

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz wcisnelam w siebie kanapke. Ale jeszcze nie mam sily sie z lozka podniesc. Synus szaleje w brzuchu. Na sobote przyjezdza kuzyn męża z dziewczyna wiec jest planowany grill :D I mam zamiar sie na nim objesc.

Jestem od rana wkurzona bo mąż wczoraj zafugowal caly przedpokój i kuchnie a dzis rano okazalo sie ze fuga nie wyszla czysto biala tylko w ciapki. W jednych miejscach super snieznobiala a w innych szarawa :| A wszystko niby zrobil tak jak nalezy.
    Dodatkowo wczesniej nie zwróciłam uwagi ale po wczorajszej uwadze gin zauwazylam ze zmienil mi sie kolor sluzu. Mam teraz taki żółty. Nic nie szczypie itd. Miala ktoras podobnie? Gin nic na to nie przepisala ani nie skomentowała.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka
    u nas fuga plamiasta wyszła na przedpokoju
    na nowo kładlismy-a to sie okazalo, ze całkiem nie wyschła
    wiec radzę, poczekajcie jeszcze na ekekty

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie Dorinka, czasami schnie nierównomiernie, lepiej poczekać :)
    Ja mam bardzo różnie z tym śluzem, czasami więcej, czasami mniej, raz przeźroczysty, raz żółtawy. Gin nic nie mówi, mnie nic nie swędzi. Czasami mam tak dużo, że nawet zastanawiałam się, czy wody nie odeszły. Cholera wie, jaki powinien być.
    Jestem zła, bo chłop zeżarł moją czekoladę! Zawsze w sklepie się go pytam, czy chce, bo potem będzie moją wyjadał, to nie chce, bo musi się ograniczyć ze słodkim. Czaiłam się na nią już od tygodnia, bo albo miałam wyższy cukier, albo coś innego zjadłam, dzisiaj zaglądam do szafki, czekolada rozpakowana i zostały 2 kostki! Jak wróci z roboty to mu się dostanie :)Toż cholery można przecież dostać.

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan
    oj!domyslam się, co czujesz :D
    mój juz naumiany, ale biada, gdyby coś mojego i ostatniego zezarł :D
    moze niech twój juz po drodze kupi ci zapas ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poczekam z ta fuga ale nie widze tego. Siedzialam z suszarka i suszylam jedno miejsce 20min i nic. Gdyby plytki byly inne to moze by mi sie tak nie rzucalo w oczy a ze sa snieznobiale to te ciapki sa nie do przejscia. Maz mowi ze dolozy dzis tej fugi i zobaczymy. A widzialam jeszcze ze sa jakies markery ktore wybielaja fuge wiec jak cos to bede sie tym ratowac. Wiadomo ze to przedpokój wiec nie wiadomo ile biala to ona nie bedzie :)

U mnie dzis piekne slonko, ptaszki spiewaja i jest tak cieplutko. Uzmyslowilam sobie ze w zwiazku z ta 4 brygadowka ktora maja wprowadzic od lipca wogole nie skorzystalabym z lata gdyby nie ciaza. Maz od pon do soboty w pracy. Ja bylabym praktycznie w kazdy weekend. Ani pojechac podczas upalow nad wode czy pod namiot, ani grilla ze znajomymi zrobic. Mam nadzieje ze zanim wroce do pracy to pojda po rozum do glowy i to zniosa. 4 brygadowka to najglupsze co czlowiek mogl wymyslec. Juz praca na 3 zmiany jest uciążliwa a 4 to juz zero zycia rodzinno towarzyskiego.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Ale to nie znaczy ze fuga nie wyschla ale to wszystko inne pod płytkami! U nas beżowa fuga wyglądała jak tłusta. Przerażające to było. I absolutnie nie nakłada się fugi na fuge - trzeba starą usunąć i nałożyć na nowo. Ale na tę chwilę odradzam. Poczekajcie. I u nas po tygodniu przeschlo. Płytka od strony spodniej ma nawierzchnie chlonaca wilgoć. Klej miał w sobie sporo wody

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Ale przyszłe lato tez wasze :) rok macierzynskiego, zaległy urlop o super zleci

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Kamcia a powiedz mi jak to jest. Lekarz wypisywal mi zwolnienia na 1mc. Teraz mam do 03.06. Termin porodu z usg na 14.06 a z OM na 18.06. Jak lekarz wypisze mi teraz zwolnienie? Czy bede musiala brac urlop czy macierzynski juz?

3i49o7esw7obg123.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka praca zmianowa i życie towarzyskie to dwie różne bajki:) Ja dopiero teraz zobaczyłam, że można inaczej- po 6 latach w hotelu (zmiany 12h dniówki, nocki-weekendy, święta)wreszcie wiem, że żyję!
    A co do mojego męża, to on już chyba do końca ciąży nie zdąży się nauczyć, żeby mi nie podjadać. On jest uzależniony od słodyczy i jak wieczorem nie ma nic w domu, to nawet czekoladę gorzką 90% przyjmie :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka ja dostałam zwolnienie. To powinno od ciebie zależeć. Ja miałam termin na 14 grudnia i CHYBA tak dostałam zwolnienie mimo planowanego cc. Cc było 3 grudnia i z tą datą l4 straciło na ważności i rozpoczyna się bieg macierzynskiego. Po tygodniu byłam w pracy i wypełniłam formalności (wtedy miałam 14 dni na to potem mieli wprowadzić 21 dni. ..ale nie wiem jak jest )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan
    Mój też zajada się słodyczami
    Az w sklepie na niego krzyczę lub wręcz zakazuje - no ile można dziennie :D a przede wszystkim martwię się o niego. Przed ciążą zdążyłam mu powiedzieć nie jedz tyle bo cukrzyca cie dopadnie! A ta cholera mnie dopadła! !
    Ale gorzkiej nie lubi :) ja zjadam kaszkę z biedronki. On też zaczął - a do niej dodaje dżem. Jadlby tylko dżemy, kremy, ciastka. Do kawy 3 łyżeczki cukru. Wiec jak mu zabraniam to odwołuje się do empatii - zw skoro ja nie mogę to on tez nie może :) zawsze mniej zje
    A co w pracy kupi w automacie to się nigdy nie dowiem :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan w tej firmie 2 lata pracowalam na 3 zmiany od pon-pt. Pozniej wzieli mnie do biura ale caly czas na operatorskim stanowisku robilam. Mialam dostac awans w polowie listopada ale okazalo sie ze jestem w ciazy, zaczely sie plamienia a dziecko bylo dla mnie najwazniejsze wiec poszlam na l4. I awans przepadl. Dlatego wracając do pracy wroce znow na produkcje. Nasza firma ma juz 16lat. 4 brygadowka byla od poczatku do ok 2008r. Jakies unijne przepisy zabranialy podobno pracowac na 4 zmiany jeżeli praca (a nie zamówienia) tego nie wymaga. Niestety wszedl podobno jakis przepis ze firma ktora zaczyna moze przez 5 lat (okres uruchamiania prpdukcji) wprowadzic 4 zmiany. Wiec nasi zmienili nazwe i z tego skorzystali. Ale moj tata 8 lat pracowal na 4 zmiany i naprawdę wiem jaki to uciążliwy system. U nas weekend wolny wypadal wtedy 1x na 2 miesiące. Dla mnie to nie życie. Calkowiecie podporzadkowac sie pracy. Ja wychodze z zalozenia ze to praca jest dla mnie a nie ja dla pracy. I szczerze to mimo ze na produkcji i na 3 zmiany zmianyto uwielbiałam tam chodzic. Jednak to co sie z ta firma stalo w ciagu ostatniego 1.5r całkowicie mi ta robote obrzydzilo. Jakis chory rygor, brak czasu zeby wyjsc do wc, ciagle podnoszenie norm i nadgodziny w weekend bo przecież produkcja pilna i zupelnie nic za to. Wyzysk jak cholera. A na koniec wyjdzie ci prezes i bedzie pier...na podstawie wykresow ze produkcja wzrosla o 1/4 ale zyski maleja i jesteśmy pod kreską wiec nie da 15gr podwyzki. Nie chce - niech nie daje ale noz sie otwiera jak sie taką oblude slyszy.
    Jedyna odskocznia byl wlasnie weekend. Jak na skrzydlach w piatek do meza lecialam a teraz i to zabiora.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Ja 5 lat pracowałam w nocy i kochałam tę pracę. Miałam czas, możliwość dorobienia. Odkąd przerzucili mnie na dzień (a głównie na godz 14 -22) nie lubię tam pracować. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zobaczymy jak to soe rozwinie bo w ciągu ostatniego roku przyjeli baaardzo duzo mlodych osob (glownie chlopkaow do 25-30 lat). O ile wczesniej jak na nasze miasteczko praca za 1700 - 1800zl + nadgodziny byla oplacalna bo od pon-pt na 3 zmiany, o tyle juz taka kasa za prace w weekend juz nie bardzo jest korzystna. Z tego co slysze to duzo osob planuje sie zwolnic. I efekt bedzie taki ze pozwalniaja sie doświadczeni operatorzy przez co beda musieli przyjac nowych ktorym daleko do wykonania norm. I w 7 dni w tyd beda robic produkcje ktora doswiadczeni operatorzy wykonywali w 5 dni.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    absolutnie wierzę w taki efekt zmian...
    u nas dyr też była pewna, ze jest tylu chetnych i kompetentnych do naszej pracy, a wszystko okazało sie jak poszłam na zw lek z Emilka!!!samych debili znajdowała lub cwaniary :D po tym bardzo mnie "doceniła" (nie dając oczywiscie tego wyrazu :D ), ale długo nie popracowalam-tylko w styczniu
    Poczatkowo gadała , że nikogo za mnie nie będzie szukała,,,ale chyba zmienia zdanie(co nikogo nie dziwi), przyjdzie taka dziwna dziewczyna , która wczesniej mnie zastępowała

nam sie zycie przewartosciowało...pisałam o tym wczesniej...jesli zycie pozwoli za rok postaramy sie o dzidziusia bym w sumie 3 lata do pracy nie wracała...ale nic nie planujemy, bo narazie zle na tym wychodzimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 12:53

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem weszłam do domu wstawiłam frytki zjem i dalej lecę teraz do przedszkola :-(
    Jestem zmęczona :-(

U diablo uśmiechnęła się jak poczytałam co jem stwierdziła że jeśli cukry oj to jak najbardziej mam sobie nie żałować:-)
    Waga u niej 82 u mnie 80.
    Zadowolona z wyników.
    Na te wzrosty cukrów wypytala mnie co się wydarzyło zwalila winę na stres.
    Tak reaguje mój organizm.
    Ważne że są cukry ok:-)
    Przepisała mi 3op pasków:-) chciała więcej hihi

Teraz muszę coś zjeść:-)

‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ