Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki Kamcia coś za mną chodzi jak nie czekolada mleczna to ta feta albo pizza i sos czosnkowym
Idę córkę uśpić bo jedzie na wycieczke jutro i musi w przedszkolu być szybciej i zjem jeszcze kajzerke dzisiaj zobaczymy jak jutro cukry.
Do jutra bo nie wiem czy zajrzę czy zdążę zajrzeć hahah -
Ja fete jem właściwie tylko z chili i pomidorami
Ja po wyjsciu ze szpitala mam na liście po 1 lody z mc donaldsa (mc flurry) i zapiekane spaghettiZ bialym i dobrze dogotowanym makaronem, miesem mielonym i duza iloscia sosu. I bez warzyw
Ale mi dupa urosnie po porodzie. Tyle jedzenia co musze nadrobic za ta ciaze to masakrakamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się.
Dziecko zaprowadzilam do przedszkola jedzą już śniadanko i zaraz wyruszają w podróż
Na czczo 94 z lewej ręki zrobiłam oczy zmierzylam z prawej a tam 85!
Uznaje ta różnice za błąd gluko.
Na śniadanie zjadłam kromke chleba z sałata pomidorem i salami.
Wynik z lewej 114 i z ciekawości z prawej 109.
Ale mi się nudzi i kto by pomyślał że ja tak chętnie będę się kula hahahha
Wczoraj wieczorem mój junior chyba chatę sobie powiększal
Był wszędzie i tak się rozpychal że było widać coś przez brzuch mężowi pokazywałam to oczy zrobił ale to było pikuś córką bardziej się wypychala przez brzuch i można było odróżnić nogę czy głowę (okrągłe)
Ale fajne widoczki:-)kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgatia współczuję i wiem co przechodzisz ja tak miałam z córką w ciąży oczy otwieralam na leżąco i już miałam zgage.
Pisałam już poproś gina niech ci da na receptę tabletki na zgage szybko przechodzi ale nie pamiętam nazwy.
Mój mąż milczy kuźwa rozgryzc faceta:-(
Junior kopie znowu jak wczoraj.
Nudzi mu się hahahahaha
Czekam do 10 muszę iść po kapustę do warzywniaka i będę robić mini gołąbki:-)
Dopiero sieskaplam że jestem już w 25tc
Dajcie jakiś przepis na sos pomidorowy do gołąbkow.
Nigdy nie robiłam a tak za mną chodzi a nie umiem:-( bo wolę smażone golabki -
nick nieaktualny
-
Agatia pociesze cie ze ja mam zgage praktycznie od 1 dni ciazy do tej pory. Nieraz tak mnie pali ze az mnie w nocy budzi. Renne lezy zawsze kolo łóżka
Ale nie chce przeginac z ilosciami wiec dziele 1 tabletke na 4 czesci i do nastepnego posilku jest ok.
Ja dzis mam zly dzien. Cala noc bolalo mnie spojenie i pachwiny. Odebralam te wyniki od gina.
Na czczo zapomnialam zmierzyc bo zaczelam sie od razu szykowac.
Czuje ze bedzie awantura z sasiadami bo rano jak mnie maz do gina zawozil zwrocil ich synowi uwage. Idziemy do auta a oczywiście zaczal nas obskakiwac ich pies. Ja sie go boje wiec za mezem sie ukrywam a ten ze szczescia po moim mezu skacze. Rosa byla wiec moj maz cale spodnie w psie lapy poodbijane (dzis poszedl w krotkich a nieprzygotowalismy sie na sezon i ma tylko 1 pare robocza). Gowniarz ok 7-8 lat z psem na polu bez smyczy i bez nadzoru doroslego. Pies go kompletnie nie slucha. Wiec juz dzien nerwowy.
A teraz bylam z psem i poklocilam sie ze sprztaczka. We wtorek maz z tesciem wymieniali drzwi wejsciowe wiec wiadomo na klatke sie nakurzylo. Po robocie ok 23 maz jeszcze pozamiatal klatke, wczoraj tynkowal naookolo drzwi i gladziowal. Znow zamiatanie ale teraz ja. No i dzis ma czyścić ta gladz naokolo wiec znow będzie syf. A sprzątaczka do mnie z tekstem ze jak sie remont robi to by pasowalo troche posprzątać. Otwarlam oczy i tłumaczę ze zamiatalismy a ona mi jakas kupke pokazuje i mi mówi ze no to widze ime jescze wymiotla. Nosz kur.... to juz mnie takie nerwy wziely. I mowie ze trzeba było byc wczoraj to by zobaczyla co to syf i ze mam dużo wiecej do roboty niz codziennie kompleksowo sprzątać klatke i na mopie i szmacie o 23 jechac. Ona mi awanture zaczyna robic wiec mnie troche ponioslo i powiedzialam jej ze jesli sie mylę to na tym polega jej praca i za to ma placone.
Mam teraz wyrzuty bo chyba troche za mocno jej na koniec pocisnelam ale naprawde mialam juz dosc. -
nick nieaktualnyMartta nie jest jakaś tragedia ta dieta cukrzycowa.
Wiadomo mniej Słodkiego trzeba jeść
Na pewno jest różnica bo nie je się kiedy się ma ochotę np. Na sok,ciasto itd.
Ale jest sposób i można sobie pozwolić na ciasto jakieś co służy w ramach posiłku.
A jakie będziemy szczupłe i przede wszystkim dzidziusie zdrowe:-)
Najgorsze to chyba to mierzenie cukrui wrażenie ze tylko się żre hahahh
martta lubi tę wiadomość
-
Dorinka
ze sprzataczka masz racje
u nas działo sie podobnie, zawsze nasze drzwi omijala, powiedziala, ze brudu remontowego sprzatać nie bedzie
okazało sie poźniej , ze ta sprzataczka mieszka u nas w klatce na dole...
potem wrecz wyszło na jaw, że to...kuzynka mojej mamy
i tak jak nasza znajomośc sie rozpoczęła, tak sie skończyła, jak tylko doszło do mnie, że to ona tak pieknie sprzątała, ze to ona tak złośliwie-z racji pokrewieństwa-nas pomijała
do dzis nie gadamy, jakieś 7 lat, dla mnie to pijaczka, zaraz prace jako sprzataczka u nas straciła -
No coś w tym jest co mowisz Zabka, ja narazie rozeznania co mi służy a co nie i ta niepewność czasami wkurzajaca jak sie czeka na ten wynik jak na wyrocznie hehe
Dorinka spokojnie, szkoda nerwów, ja tez uważam że masz racjęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 09:08
-
zabka
moja ciotka ma cukrzycę
ale jak słyszy, ze znów jadłam, ze znów zaraz musze jeśc, ze taka godzina, wiec mija pora, to za głowe sie łapie i mówi , że ona na moim miejscu białej goraczki by przez to wszystko dostała
a ja się tylko smieje, bo ciągle jem, mierzę, jem mierzę i wiem o tym , jak to z zewnątrz wygląda