X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam fete już stoi od kad w ciążę zaszłam :-)
    Data ważności ważna hahahha

Macie jakieś pomysły? Przepisy? Co można smacznego zrobić bo nie wiem co a zjadłabym ja:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 20:12

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Przy takim kielbasianym zestawie to cukry super super
    fete jadłam dziś z kapusta pekinska. Pol kapusty, pomidory, pół puszki kukurydzy, por, koperek i pół fety no i majonez
    Zjadłam prawie całą michę :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kamcia coś za mną chodzi jak nie czekolada mleczna to ta feta albo pizza i sos czosnkowym :-)

Idę córkę uśpić bo jedzie na wycieczke jutro i musi w przedszkolu być szybciej i zjem jeszcze kajzerke dzisiaj zobaczymy jak jutro cukry.

Do jutra bo nie wiem czy zajrzę czy zdążę zajrzeć hahah

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko no jasne, że jadłam 7days :) miałam jakieś parcie na nie :) jadam też ciastka francuskie z Biedronki z owocami i croisanty ich z dżemem.
    Co do fety to salatka, lubię też.mielone z fetą w środku :)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fete jem właściwie tylko z chili i pomidorami :)
    Ja po wyjsciu ze szpitala mam na liście po 1 lody z mc donaldsa (mc flurry) i zapiekane spaghetti :) Z bialym i dobrze dogotowanym makaronem, miesem mielonym i duza iloscia sosu. I bez warzyw :)
    Ale mi dupa urosnie po porodzie. Tyle jedzenia co musze nadrobic za ta ciaze to masakra :)

kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Teraz ci dupka nie rosła to później ciut może :D

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się
    88 i bez ketonów

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko jak Twój na czczo melduj kochana :)
    Ja dzisiaj 80, już po śniadaniu i zaraz lecę do apteki po magnez, bo mnie skurcze łapią w łydkach, brrrrr.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Dziecko zaprowadzilam do przedszkola jedzą już śniadanko i zaraz wyruszają w podróż :-)

Na czczo 94 z lewej ręki zrobiłam oczy zmierzylam z prawej a tam 85!
    Uznaje ta różnice za błąd gluko.

Na śniadanie zjadłam kromke chleba z sałata pomidorem i salami.
    Wynik z lewej 114 i z ciekawości z prawej 109.

Ale mi się nudzi i kto by pomyślał że ja tak chętnie będę się kula hahahha

Wczoraj wieczorem mój junior chyba chatę sobie powiększal :-)
    Był wszędzie i tak się rozpychal że było widać coś przez brzuch mężowi pokazywałam to oczy zrobił ale to było pikuś córką bardziej się wypychala przez brzuch i można było odróżnić nogę czy głowę (okrągłe):-)
    Ale fajne widoczki:-)

kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w takim razie w brzuszku leniuszka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ha ha ha "chatę sobie powiększał" ;) moja się głową rozpycha po moim żołądku i zgaga mnie dobija ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia współczuję i wiem co przechodzisz ja tak miałam z córką w ciąży oczy otwieralam na leżąco i już miałam zgage.
    Pisałam już poproś gina niech ci da na receptę tabletki na zgage szybko przechodzi ale nie pamiętam nazwy.

Mój mąż milczy kuźwa rozgryzc faceta:-(
    Junior kopie znowu jak wczoraj.
    Nudzi mu się hahahahaha

Czekam do 10 muszę iść po kapustę do warzywniaka i będę robić mini gołąbki:-)

Dopiero sieskaplam że jestem już w 25tc :-)

Dajcie jakiś przepis na sos pomidorowy do gołąbkow.
    Nigdy nie robiłam a tak za mną chodzi a nie umiem:-( bo wolę smażone golabki

• martta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja na czczo 80, po eksperymentalnym sniadaniu z parowka cielęca i innym chlebem 121, wiec chyba nie jest źle.
    Moj mały tez wczoraj swirowal, byl wszędzie, a najbardziej pchal sie na dół, mega to nieprzyjemne uczucie :-\

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta polecam parówki z szynki zjesz że dwie szt chociaż.
    Ja ostatnio spróbowałam z biedronki takie w granatowym opakowaniu chyba tam jest 1kg też służą i są smaczne.

Ale za wynik pochwała.
    Widzisz dajesz radę :-):-)

martta lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki zabka, w końcu dociera do mnie, ze mus to mus i nic się na to nie poradzi, odbije to sobie jeszcze kiedys na pewno! :-)
    Dobrze, ze mówisz, spróbuje te z szynki następnym razem

o148p07w5riqasy7.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia pociesze cie ze ja mam zgage praktycznie od 1 dni ciazy do tej pory. Nieraz tak mnie pali ze az mnie w nocy budzi. Renne lezy zawsze kolo łóżka :) Ale nie chce przeginac z ilosciami wiec dziele 1 tabletke na 4 czesci i do nastepnego posilku jest ok.

Ja dzis mam zly dzien. Cala noc bolalo mnie spojenie i pachwiny. Odebralam te wyniki od gina.
    Na czczo zapomnialam zmierzyc bo zaczelam sie od razu szykowac.
    Czuje ze bedzie awantura z sasiadami bo rano jak mnie maz do gina zawozil zwrocil ich synowi uwage. Idziemy do auta a oczywiście zaczal nas obskakiwac ich pies. Ja sie go boje wiec za mezem sie ukrywam a ten ze szczescia po moim mezu skacze. Rosa byla wiec moj maz cale spodnie w psie lapy poodbijane (dzis poszedl w krotkich a nieprzygotowalismy sie na sezon i ma tylko 1 pare robocza). Gowniarz ok 7-8 lat z psem na polu bez smyczy i bez nadzoru doroslego. Pies go kompletnie nie slucha. Wiec juz dzien nerwowy.
    A teraz bylam z psem i poklocilam sie ze sprztaczka. We wtorek maz z tesciem wymieniali drzwi wejsciowe wiec wiadomo na klatke sie nakurzylo. Po robocie ok 23 maz jeszcze pozamiatal klatke, wczoraj tynkowal naookolo drzwi i gladziowal. Znow zamiatanie ale teraz ja. No i dzis ma czyścić ta gladz naokolo wiec znow będzie syf. A sprzątaczka do mnie z tekstem ze jak sie remont robi to by pasowalo troche posprzątać. Otwarlam oczy i tłumaczę ze zamiatalismy a ona mi jakas kupke pokazuje i mi mówi ze no to widze ime jescze wymiotla. Nosz kur.... to juz mnie takie nerwy wziely. I mowie ze trzeba było byc wczoraj to by zobaczyla co to syf i ze mam dużo wiecej do roboty niz codziennie kompleksowo sprzątać klatke i na mopie i szmacie o 23 jechac. Ona mi awanture zaczyna robic wiec mnie troche ponioslo i powiedzialam jej ze jesli sie mylę to na tym polega jej praca i za to ma placone.
    Mam teraz wyrzuty bo chyba troche za mocno jej na koniec pocisnelam ale naprawde mialam juz dosc.

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta nie jest jakaś tragedia ta dieta cukrzycowa.
    Wiadomo mniej Słodkiego trzeba jeść :-(
    Na pewno jest różnica bo nie je się kiedy się ma ochotę np. Na sok,ciasto itd.
    Ale jest sposób i można sobie pozwolić na ciasto jakieś co służy w ramach posiłku.

A jakie będziemy szczupłe i przede wszystkim dzidziusie zdrowe:-)

Najgorsze to chyba to mierzenie cukru :-) i wrażenie ze tylko się żre hahahh

martta lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    ze sprzataczka masz racje
    u nas działo sie podobnie, zawsze nasze drzwi omijala, powiedziala, ze brudu remontowego sprzatać nie bedzie
    okazało sie poźniej , ze ta sprzataczka mieszka u nas w klatce na dole...
    potem wrecz wyszło na jaw, że to...kuzynka mojej mamy
    i tak jak nasza znajomośc sie rozpoczęła, tak sie skończyła, jak tylko doszło do mnie, że to ona tak pieknie sprzątała, ze to ona tak złośliwie-z racji pokrewieństwa-nas pomijała
    do dzis nie gadamy, jakieś 7 lat, dla mnie to pijaczka, zaraz prace jako sprzataczka u nas straciła

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coś w tym jest co mowisz Zabka, ja narazie rozeznania co mi służy a co nie i ta niepewność czasami wkurzajaca jak sie czeka na ten wynik jak na wyrocznie hehe
    Dorinka spokojnie, szkoda nerwów, ja tez uważam że masz rację

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 09:08

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    moja ciotka ma cukrzycę
    ale jak słyszy, ze znów jadłam, ze znów zaraz musze jeśc, ze taka godzina, wiec mija pora, to za głowe sie łapie i mówi , że ona na moim miejscu białej goraczki by przez to wszystko dostała
    a ja się tylko smieje, bo ciągle jem, mierzę, jem mierzę i wiem o tym , jak to z zewnątrz wygląda

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ