Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZjadłam trzy nalesniki żytnie( zwykle lepsze) ale zjadłam z serkiem mascarpone pudełko malin i jedna nektarynka ociupinke na każdego naleśnika kstylion.
Nazarlam się strasznie.
I mam gdzieś cukry oczywiście oby były super ale mam gdzieś co wyjdzie ważne że mi humor się poprawił bo te nalesniki smakowały mi jak gofry z bitą śmietana i owocami:-)
Dam znać za godzinę czy mi to służy.
kamciaelcia, martta, twardan lubią tę wiadomość
-
Żabko trzymamm kciuki za pomiar
mi te żytnie bardziej smakują
ale to kwestia gustu. Sporadycznie jem produkty mączne, także poza ciążą. Lubię tylko naleśniki bo pierogów, pyz, knedli i innych wynalazków nie znoszę
nie lubię łazanek, klusek śląskich, kopytka od wielkiegor dzwonu
wybredna jestem, ale jednocześnie nie mam wielu pokus na diecie cukrzycowej oprócz słodyczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 13:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDorinka wyluzuj
Spróbuj zjeść i iść na spacer:-)
Martta zrobiłam te nalesniki bo nie chce mi się obiadu robić
I dobrze ze jestem sama bo mąż i corka takich naleśników nie rusza:-(
Więc mi w takiej wersji jaka napisałam smakowały jak gofry mniam;-)
Jutro zrobię rybkę na obiadek -
Dorinka
W nagrodę Zjadłabym połowę i ewentualny spacerek
Jutro powtórka! !
Ja zezarlam truskawki
Wielkie jak dłoń dziecka. Nawet starsza kobieta mnie zagadala kiedy je wycieralam (ach ten urok brzucha )ze ma zdjęcie syna z tak wielkim truskawkamizachwycona nimi jak ja
pożarłam 400 g na pocieszenie
Wierzę w znaki - w te dobre i złe - wezwanie na rozprawę w dzień dziecka musi być dobrym znakiem. Zmoklam jak kura a teraz słonko świeciprzed korepetycjami pojadę do Emilki podziękować
-
nick nieaktualny112!!!!!!!!!!!
Wynik super cieszę się.
Pranie schnie.
Jutro prasowanie i pranie następnego rozmiaru.
Idę po córkę bo mi jakoś smutno dzisiaj
Kamcia ja też tak myślę że Emilka trzyma rękę na tym:-)
Taki aniołek mały........
Mi hormony dzisiaj walą!!!!!! Znowu się rozryczalam ale nie ważne nie będę tobie psula humoru.
Ważne że zjadłaś że smakiem ogromne truskawy:-)
Idę do potem:-)martta, kamciaelcia, agatia lubią tę wiadomość
-
Brawo Żabko
naleśniki z mąki żytniej z owocami to dobry wynik
ja w te upały wcinam tylko takie rzeczy
Martta ja jestem ziemniaczana uwielbiam wszystko co z ziemniakówfrytki, placki, kluski, babkę
reszta może nie istnieć
Lecę do ginki. Trzymajcie kciuki. Bardzo się boję.żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zjadlam 250g tych czeresni choc szczerze to wpitolila bym cala reklamowe
Ale powiem wam ze kupiłam slodkie jak cholera. Następnym razem musze upolowac mniej slodkie
Niestety u mnie spacerki raczej odpadaja. Wrocilam juz 2.5km z busa i na dzis niestety finish. Takie czuje parcie na szyjke ze ledwo stoje. Mam tak juz od miesiąca gdzies. Zaraz do gina po odbiór badan na czystosc pochwy ale musi mnie tesciowa zawiezc bo tak to bym nie doszla. A pozatym to ja u siebie nie zauwazylam raczej zeby spacer mial wplyw na cukry. Moze to dziwne ale nuz kilka razy sprawdzalam cukry bez spaceru i ze spacerkiem i niestety roznicy nie bylo. -
Martta
Trzymam kciuki
ja nie ryzykowalam białego makaronu bo od razu założyłam ze mi nie służy (ale biały chleb zaliczyłam 3 razy ). Memlam ten pełnoziarnisty z przymusu. Zapijam mlekiem i przechodzi
U mnie dziś bez szałuszparagi były na 2. sniadanie. Teraz truskawki. Na obiad zamiast zupy sałatka z pekinskiej - juz pokrojona . Na obiadokolacje fasolka
ale chyba teraz ja ugotuje...potem mam korepetycje mała przerwa i radca prawny. ...długo jem wiec mała przerwa to krótki czas na gotowanie i jedzenie