Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
w pierwszej ciązy przyszedł taki problem ze snem
przede mna lato, więc zobaczymy jak to bedzie, w tym roku mamy sypialnie od strony zachodniej i jest tu super chlodno, ale ja nie moge mieć w nocy otwartego okna, bo mi jest za głosno, wiatrak włączałam na czas nie spaniabo tez przy nim nie zasnę...
-
Wiecie co tak sobie siedze i przygladam sie sobie. Zauwazylam ze odkąd jestem na diecie to strasznie postarzaly mi sie rece. Niby posmarowane kremem ale skóra jednak nie taka jak przedtem. Zyly mi powychodzily niektóre az do lokcia. No normalnie 5-10 lat im przybylo jak nic.
-
nick nieaktualnyWróciłam.
Ahhhhhhhhhh kuźwa faceci......
Od rana coś wisiało w powietrzu wrescie się poryczalam.
Mieliśmy autem zawieść córkę i jechać na zakupy bo mąż do pracy po 10 szedł.
Wyszło że sama ja zawiozlam bo padało a mąż nie chciał iść na zakupy.
Wróciłam zmierzylam cukry po śniadaniu były ok usiadłam a ten swoje: żebym ten telefon zostawiła bo żyje w świecie wirtualnym itd wybuchłam i mówię to co mam robić szydełkowac?????A on ze np tak nie wytrzymałam i się poplakalam.
Jakiś kiepski dzień mam dzisiaj łzy same mi ciekna.
Kazał mi się ubrać i pojechaliśmy na zakupy.
Wykorzystałem sytuację i nakupowalismy w hej żarcia.
Zrobię gołąbki,nalesniki, rybę na obiad jutro.
Kupiłam mascarpone, dżem 100% łowicza,serek naturalny, mąkę żytnia spróbuję nalesniki dzisiaj na obiad zjeść.
Kupiłam też HALIBUTA
Już Pożarlam na drugie śniadanie bo język mi skrecalo
Mąż tylko patrzył na mnie jak pochlaniam.
Poszedł do roboty tyle dobrego.
Spokój:-)
Idę zaraz po kapustę na gołąbki.
Miałam prac ubranka ale pogoda nie dopisuje na razie obserwuje bo już nie pada ale duszno.
Też mi się wydaje że to stres ale ja się nie denerwuje wizytami u gina.
Nie wiem.
Udanych wizyt bo czytałam że wizytujecie.
Później doczytam. -
nick nieaktualny
-
Żabko nie płakaj :-* ach te chłopy i hormony. Zjedz naleśniki, to Ci.się humor poprawi
ja oprócz naleśników wcinam codziennie omleta z mąką z bananem i dżemem cukry super, a potrzeba na słodkie zaspokojona
mój Młody też się rozkochal w naleśnikach i omletach z żytniej mąki
z pszennej nie chciał za bardzo.
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZapomniałam wam napisać mój mąż przed wyjściem do pracy jak wróćiliśmy z zakupów całe mieszkanie odkurzył!
Chyba płacz na niego zadział i wyrzuty sumienia miał?
Kapusty włoskiej nie kupiłam bo nie ma
Ale umówiłam się w warzywniaku i mi przywiezie.
Kupa roboty mnie czeka bo kapusta jest malutka wiec gołąbki będa malutkie.
Kupiłam sobie malinki do naleśników.
A po halibucie i pomidorze cukry 88
Kupiłam jeszcze kaajzerkę kolejna próba na późną kolację mam nadzieję że z takim samym efektem.
Ubranka się już piorą troszkę się uspokoiłam jak je przeglądałam:-)
Mam ochotę na zwykla mleczną czekoladę -
Ja juz po wizycie
Glikowana wyszla 4.9 (ostatnia 5.3)
Paskow mi nie wpisała( glupia przyznalam sie ze zaoszczedzilam 2 opakowania
). Kazala sobie 1 zostawic po porodzie a 1 dociagnac. Nie mam praktycznie przekroczen, ciagle jem to samo wiec kazala ograniczyc mierzenie.agatia, żabka04, martta, twardan lubią tę wiadomość
-
Dorinko super, że dobre wieści
wg PTD na czczo 99 po ciąży i moja się tego trzyma. Ja mam pecha bo między ciążami miałam zawsze 99
nigdy mniej
Krzywą też robiłam 2 pkt, bo bez ciąży glikemia po godzinie jest właściwie nieistotna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 12:30
Dorinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny