Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie każda może łączyć nabiał z owocami (ja jem same owoce a jogurtu czy kefiru juz nie lubię )
Druga zasada ze owoców nie powinno się jeść po 16
ja akurat jem i wieczorem (choć rzadko ostatnio )i u mnie jakoś to wpływu nie ma
Czyli martta to nie porażka ale nauka - pamiętaj ze ty zaczynasz dietę i sama poznajesz co i ile możesz jeść -
nick nieaktualny
-
wiem, wiem, wczoraj jadłam taki sam "deser" tylko z borówkami w tym samym czasie i było 108 po, więc to chyba jednak truskawki dzisiaj podbiły. mi wczoraj diablo powiedziała, żebym łączyła owoce i nie jadła samych, ale mi to chyba nie służy, bo po samych truskawkach czy jabłku wyniki poniżej 100 były w weekend. Zobaczę kolejne dni co i jak będzie.
Ale chyba zaczynam się przyzwyczajać bo nawet nie odczułam tego wyniku jako porażki -
Martta na pewno musisz siebie poznać
Ja jem same owoce ale wypada raz dziennie
Bałam sie ich początkowo. Badalam nawet po 30 min do ilu cukier urósł (cukier prosty szybciej wzrasta ). Wszystko przebadane, zgłoszone do diab i w sumie dopuszczone
Ale mowa o średnim jablku, pomelo, greipfrucie, ostatnio truskawki co wiem ze mogę max 400 g -
Martta ja truskawek nie mogę, bo wywalaja mi cukier, ale np banany z wysokim IG mogę 2 na raz, wczoraj zjadłam pół kilo czereśni na raz i cukier ok. A truskawki ni huhu mi nie pasują czy same, czy z jogurtem.
Oczywiście owoce jem z chlebkiem albo z płatkami, żeby węgle się wolniej uwalniaky i żeby po godzinie nie wywaliło. Ale.na truskawki to nie działa
Czeresniowy szał zaspokoilam na rok mam z głowy.
Teraz bym agrest zjadła, ale jeszcze trochę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 19:22
-
witam dziewczyny...
Mam pytanko tym razem do dziewczyn z insulina wlasnie grozi mi insulina diablo pow ze lepiej zebym polozyla sie na ilka dni do szpitala na nauke obslugi pena i takie tam...Jakie mialyscie cukry i zaczelyscie brac insuline?i jak wasze cukry?tez musialyscie sie uczyc w szpitalu??jak nic nie chce lezec w szpitalu[/url]
-
martta
a u mnie owoce+ wegle złozone totalnie odpadaja, po co mi złożone jak cukry przekraczam...próbuj na sobie, owoce sa różne i różnie na nas działają
moja ciotka ma cukrzyce-jak zje zwykłe jabłko to na czczo ma pow 200
wiec nas niekoniecznie obowiązuja ogólne normy i zasady cukrzycowe
w sezonie zapewne jeszcze spróbuje maliny, czeresnie i borówki -
nick nieaktualnyNajszczesliwsza ja miałam skoki cukru po posiłku.
Diablo przyznała że mam cukrzycę wysłała mnie do pielęgniarki swojej po gluko i pena wypisała recepty.
Pielęgniarka pokazała a jak przyszła czarna godzina podania insuliny to Kamcia pomogła.
O szpitalu nie było mowy na przyuczenie żeby się kłaść.
Polozy mnie jeżeli z cukrami sobie nie będę dawać rady.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 20:22
-
no mi pow ze jak nie to bd musiala co chwila przyjezdzac do niej i o...na czczo mam 100 dzis mialam 88 ale ost posilek jadlam o 19.00 boje sie tej insuliny no po posilkach mam cukier dzis zjadlam na sniadanie 2 kromki chleba razowego z ogorkiem plus kromka probody tez zogorkiem i cukry 134 obiad zupa jarzynowa 118 cukry kolacja 2 kanapki z razowego z wedlina i kikla rzodkiewek cukry 124 ja juz nie wiem co mam jesc i ile nie chce sie glodzic ale nie chce tej insuliny a jak wygladaly twoje cukry przed insulina i prosze mozesz mi wytlumaczyc na jhakiej zasdzie przyjmuje sie insuline boje sie
[/url]
-
nick nieaktualnyA czy próbowałas z innym chlebem?????
Ja bym i też jadłam tylko jedna kromeczke.
Wydaje mi się że u ciebie jest problem z ilością chleba bądź samym chlebem.
Bardziej stawiam że powinnaś jeść mniej tego chleba np.kromke i cukry powinny być ok.
Możesz jeść parówki,watrobianke spróbuj.
Mi cukry wywalalo po posiłku.
Nic mnie nie tłumaczylo że próbuje co mam jeść bo z kad mam wiedzieć co mam jeść, co mi służy.
Dostałam insuline po posilkowa czyli tak na prawdę zapobiegawczo jeśli przekrocze to podaje i z głowy.
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:A czy próbowałas z innym chlebem?????
Ja bym i też jadłam tylko jedna kromeczke.
Wydaje mi się że u ciebie jest problem z ilością chleba bądź samym chlebem.
Bardziej stawiam że powinnaś jeść mniej tego chleba np.kromke i cukry powinny być ok.
Możesz jeść parówki,watrobianke spróbuj.
Mi cukry wywalalo po posiłku.
Nic mnie nie tłumaczylo że próbuje co mam jeść bo z kad mam wiedzieć co mam jeść, co mi służy.
Dostałam insuline po posilkowa czyli tak na prawdę zapobiegawczo jeśli przekrocze to podaje i z głowy.[/url]
-
nick nieaktualnyTak dokładnie tak.
Mam mierzyć cukry na czczo i po głównych posiłkach.
A ze jem więcej nic trzy posiłki (jest ich w ciągu dnia aż 5) więc mierze się 6 razy dziennie.
Jak przekrocze cukier właśnie mimo diety po posiłku wtedy daje insuline.
Mam wypisane 1j insuliny cukry powyżej 125.
2j. Insuliny cukry powyżej 140 -
nick nieaktualny