X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka nie każe się.
    Mam wysoki np. 120 cukier to już nie dotknę Słodkiego bo nie wiem czy mogę.
    I lepiej niech nie wiem o co chodzi kiedy co Słodkiego jeść bo wpadnę w wir słodkości.
    Jem jak cukry są poniżej 100 do 110:-)

Dorinka ja chciałam Wiktora lub Wojtusia a mąż nie chce bo sobie ubzdural Stasia wrrrr
    Jaki pyszny obiadek sama robiłaś sosik????
    Marża mi się żeberka w takim pysznym sosik i te ziemniaczki z surówka mmmmmmm
    A ty sobie nie żałuj i tego loda Wcinaj :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko
    Mi osobiście bardziej Wojtus pasuje. Był ba mojej liście. Ale mąż miał przyjaciela Wojtka wiec szybko odpadło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia sory że tutaj zapytam :
    Czy zakład pracy ma prawo mi dać do podpisania aneks do umowy z likwidacja mojego stanowiska będąc na l4??????
    Tak się zastanawiam czy w razie czego mogę wyjść i odmówić podpisu tego aneksu.
    Niby chodzi o podwyzke ale o likwidacji stanowiska kierowniczego wszystkich działów też słyszałam że mają to zrobić i teraz nie wiem myślę.....
    Czy coś się orientujesz na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 17:21

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh myslalam Zabko ze taka jak ja do tej pory przyjelas taktyke "kar i nagród" :) Ja do tego tyg jak mialam przekroczenie to automatycznie rezygnowalam ze slodkiej nagrody popoludniu (nawet owoca). Ale dzis dam chyba szanse obiadkowi. Jak bedzie ok to moze bedzie lodzik :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabko
    nie mam pojęcia
    a ci powiedzieli , ze podwyzka?
    wiem , że bez twojej zgody nie mogą zmniejszyć ci wynagrodzenia!!!!że -skoro stanowisko jest likwidowane-musza ci zapewnić podobne i na twoim poziomie kwalifikacji (nie poniżej) i mimo wszystko nie możesz mniej zarabić. Na to godzić sie nie musisz. Piszę o sytuacji pracownika (nie na l4)
    każda zmiana warynków pracy i płacy wymaga aneksu i twojego podpisu
    sa kwestie na które nie masz wplywu np ta likwidacja, ale masz w związku z tym prawa(pisałam wyżej)
    wynagrodzenia w zadnym wypadku nie zmniejszaj
    dziwna sytuacja
    ale l4 ciązowe nie oznacza , że sie nie pojawisz w pracy(hipotetycznie)

aha
    okres wypowiedzenia warunków pracy wynosi tyle ile mialabyś wypowiedzenia przy zwolnieniu
    u mnie to 3 miesiące
    jak zmieniono mi warunki(z pracy nocnej na rzecz całodobowej)podpisaliśmy aneks za porozumieniem stron z okresem wypowiedzenia warunków pracy 1 miesiąc (poszłam juz im wtedy na rekę, bo wiedziałam o ciązy z Emilka)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 17:31

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieli ze aneks o podwyżkę.
    Ale coś mi później się skojarzyło że mieli likwidować stanowiska kierowników.
    Kierownicy mieli przyjąć stołek pracownika albo zwolnić się.
    Bije się że w tym aneksie będzie właśnie likwidacja mojego stolka.
    Z drugiej strony gdybym podpisała ten aneks z mniejszą pensja to ona się by liczyła dopiero jak wrócę i przepracuje tak???????
    Mam nadzieję że to tylko o podwyżkę chodzi i nie potrzebnie rozmyślam.
    Ale jeśli się nie mylę to zamierzam z tamtą wyjść i nic nie podpisywać czy tak mogę zrobić????

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Ahhh myslalam Zabko ze taka jak ja do tej pory przyjelas taktyke "kar i nagród" :) Ja do tego tyg jak mialam przekroczenie to automatycznie rezygnowalam ze slodkiej nagrody popoludniu (nawet owoca). Ale dzis dam chyba szanse obiadkowi. Jak bedzie ok to moze bedzie lodzik :)

Ja jem owocami przeważnie do drugiego śniadania.
    Deser zawsze po obiedzie tak o 16 i przeważnie to był lód/Grzesiek/sernik na zimno.
    Także jakiś rarytas miałam i mam.
    Dziś wyjątkowo czekolada z nadzieniem truskawkowym bo tak mi się jej chce i powiem wam że jeszcze bym zjadła :-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zmniejszyć pensji ci nie mogą
    wiem , że to walka z wiatrakami
    ale prawo pracy mówi tak, ze jesli nie możesz pracować jak dotychczas, to musza ci zapewnić inne stanowisko, ale za minimum te same pieniadze
    zmniejszenie tylko w sadzie pracy sie może znaleźć
    ale jak podpiszesz, to po ptakach...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ale zmniejszyć pensji ci nie mogą
    wiem , że to walka z wiatrakami
    ale prawo pracy mówi tak, ze jesli nie możesz pracować jak dotychczas, to musza ci zapewnić inne stanowisko, ale za minimum te same pieniadze
    zmniejszenie tylko w sadzie pracy sie może znaleźć
    ale jak podpiszesz, to po ptakach...

I oto mi chodziło czy muszę podpisywać?!
    Bo jeśli coś takiego doczytałam w tym aneksie że schodów do stolka pracownika z pensja mniejsza niż miałam to napięcie się odwracam i wychodzę!
    I mam ich w dupie co sobie pomyślą siła mnie nie zatrzymaja choć wiem że w Tesco takie praktyki mają zamykają cie w pokoju i każą podpisać nie wypuszcza jak nie podpiszesz hahahhaha

Czyli mogę podpisać aneks pod warunkiem płacy bez zmian a stołek mogą zmienić bo i tak mi to bez różnicy przecież tam nie wrócę. Byle pensja była taka sama tak?????

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po obiedzie dzisiaj.....83 :| A to bylo 5 ziemniaczkow i sos zageszczony lekko mąką. Pewnie jeszcze troche urosnie bo surowka z majonezem byla ale pewnie nie duzo.

Ale naszla mnie dzis nowa mysl. Sprawdzilam sobie przekroczenia z tego tyg (po pasztecie, salatce i dzisiejszej zywieckiej) i zauwazylam pewna zaleznosc. Wszystkie przekroczenia mialam jedzac II sniadanie idac do lazienki i mierzac sie po kąpieli. Nie wiem czy ma to jakis wplyw ale od tego tygodnia zaczelam co 2 dzien robic sobie dluga ciepla kapiel ze wszystkimi zabiegami pielegnacyjnymi i od tyg rowno co 2 dni mierząc sie po wyjsciu z lazienki mam przekroczenie. Ale moze to tylko przypadek.

Zabko najlepiej byloby ci chyba zadzwonic do PIP i dopytać zeby wiedziec czego sie spodziewac.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli następuje likwidacja nie z winy pracownika to musza ci zapewnić inne stanwisko(podobne lub wymagajace takich samych kwalifikacji)
    ale płaca minimum ta sama

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sama zawsze sie ucze
    u mnie wrecz była sytuacja , ze PIP uczyła się ode mnie :D serio! znalazłam przepis, o którym nie mieli pojecia. Moj pracodawca z nimi oczywiscie dyskutował. Podałam im przepis, zrobili dwie narady z prawnikami i przyznali mi racje!
    dzieki temu mialam 7 dni urlopu rodzicielskiego po śmierci Emilki, a wszyscy twierdzili, że nic sie nie należy (tylko 2 dni okolicznościowego)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka
    ciekawa sprawa
    to może jutro powtórz kanapke bez kapieli

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki dziewczyny.
    Zadzwonię do pip w poniedziałek.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia troche sie boje szczerze powtarzać taki wynik wrazie czego choc kusi mnie nawet nie dla smaku tylko z czystej ciekawosci. Probuje cos czytac na internecie ale nie widze nigdzie zadnego info zeby mialo to wplyw. Wrecz ruch podczas kąpieli (np gimnastyka przy probie ogolenia nogi :)) powinien obniżyć. A jednak dopóki nie brałam kapieli niepo jedzeniu nie mialam zadnych przekroczen a w tym tyg 3 kąpiele i 3 wlasciwie najwyzsze dla mnie przekroczenia.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko
    Ale to jest bardzo ciekawe :D
    Nie namawiam do powtarzania przekroczenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne Dorinka :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam na kolacje serek wiejski kromka chleba ale malutka z szynka u zagryzlam 3 herbatnikami maslanymi z biedronki bo mąż wyciągnął z córką i mnie szczoli:-)
    Ale pyszne.
    Chyba mam chcice na słodkie?:-)!

Mąż ma gorączkę :-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak biedak nie udawał

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) No nie udawał teraz go rozłożyło :-(
    No cóż ciężko będzie bo chory facet to dramat przecież on umiera:-)

‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ