Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDorinka nie każe się.
Mam wysoki np. 120 cukier to już nie dotknę Słodkiego bo nie wiem czy mogę.
I lepiej niech nie wiem o co chodzi kiedy co Słodkiego jeść bo wpadnę w wir słodkości.
Jem jak cukry są poniżej 100 do 110:-)
Dorinka ja chciałam Wiktora lub Wojtusia a mąż nie chce bo sobie ubzdural Stasia wrrrr
Jaki pyszny obiadek sama robiłaś sosik????
Marża mi się żeberka w takim pysznym sosik i te ziemniaczki z surówka mmmmmmm
A ty sobie nie żałuj i tego loda Wcinaj -
nick nieaktualnyKamcia sory że tutaj zapytam :
Czy zakład pracy ma prawo mi dać do podpisania aneks do umowy z likwidacja mojego stanowiska będąc na l4??????
Tak się zastanawiam czy w razie czego mogę wyjść i odmówić podpisu tego aneksu.
Niby chodzi o podwyzke ale o likwidacji stanowiska kierowniczego wszystkich działów też słyszałam że mają to zrobić i teraz nie wiem myślę.....
Czy coś się orientujesz na ten temat?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 17:21
-
Ahhh myslalam Zabko ze taka jak ja do tej pory przyjelas taktyke "kar i nagród"
Ja do tego tyg jak mialam przekroczenie to automatycznie rezygnowalam ze slodkiej nagrody popoludniu (nawet owoca). Ale dzis dam chyba szanse obiadkowi. Jak bedzie ok to moze bedzie lodzik
-
zabko
nie mam pojęcia
a ci powiedzieli , ze podwyzka?
wiem , że bez twojej zgody nie mogą zmniejszyć ci wynagrodzenia!!!!że -skoro stanowisko jest likwidowane-musza ci zapewnić podobne i na twoim poziomie kwalifikacji (nie poniżej) i mimo wszystko nie możesz mniej zarabić. Na to godzić sie nie musisz. Piszę o sytuacji pracownika (nie na l4)
każda zmiana warynków pracy i płacy wymaga aneksu i twojego podpisu
sa kwestie na które nie masz wplywu np ta likwidacja, ale masz w związku z tym prawa(pisałam wyżej)
wynagrodzenia w zadnym wypadku nie zmniejszaj
dziwna sytuacja
ale l4 ciązowe nie oznacza , że sie nie pojawisz w pracy(hipotetycznie)
aha
okres wypowiedzenia warunków pracy wynosi tyle ile mialabyś wypowiedzenia przy zwolnieniu
u mnie to 3 miesiące
jak zmieniono mi warunki(z pracy nocnej na rzecz całodobowej)podpisaliśmy aneks za porozumieniem stron z okresem wypowiedzenia warunków pracy 1 miesiąc (poszłam juz im wtedy na rekę, bo wiedziałam o ciązy z Emilka)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 17:31
-
nick nieaktualnyPowiedzieli ze aneks o podwyżkę.
Ale coś mi później się skojarzyło że mieli likwidować stanowiska kierowników.
Kierownicy mieli przyjąć stołek pracownika albo zwolnić się.
Bije się że w tym aneksie będzie właśnie likwidacja mojego stolka.
Z drugiej strony gdybym podpisała ten aneks z mniejszą pensja to ona się by liczyła dopiero jak wrócę i przepracuje tak???????
Mam nadzieję że to tylko o podwyżkę chodzi i nie potrzebnie rozmyślam.
Ale jeśli się nie mylę to zamierzam z tamtą wyjść i nic nie podpisywać czy tak mogę zrobić???? -
nick nieaktualnyDorinka wrote:Ahhh myslalam Zabko ze taka jak ja do tej pory przyjelas taktyke "kar i nagród"
Ja do tego tyg jak mialam przekroczenie to automatycznie rezygnowalam ze slodkiej nagrody popoludniu (nawet owoca). Ale dzis dam chyba szanse obiadkowi. Jak bedzie ok to moze bedzie lodzik
Ja jem owocami przeważnie do drugiego śniadania.
Deser zawsze po obiedzie tak o 16 i przeważnie to był lód/Grzesiek/sernik na zimno.
Także jakiś rarytas miałam i mam.
Dziś wyjątkowo czekolada z nadzieniem truskawkowym bo tak mi się jej chce i powiem wam że jeszcze bym zjadła -
ale zmniejszyć pensji ci nie mogą
wiem , że to walka z wiatrakami
ale prawo pracy mówi tak, ze jesli nie możesz pracować jak dotychczas, to musza ci zapewnić inne stanowisko, ale za minimum te same pieniadze
zmniejszenie tylko w sadzie pracy sie może znaleźć
ale jak podpiszesz, to po ptakach... -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:ale zmniejszyć pensji ci nie mogą
wiem , że to walka z wiatrakami
ale prawo pracy mówi tak, ze jesli nie możesz pracować jak dotychczas, to musza ci zapewnić inne stanowisko, ale za minimum te same pieniadze
zmniejszenie tylko w sadzie pracy sie może znaleźć
ale jak podpiszesz, to po ptakach...
I oto mi chodziło czy muszę podpisywać?!
Bo jeśli coś takiego doczytałam w tym aneksie że schodów do stolka pracownika z pensja mniejsza niż miałam to napięcie się odwracam i wychodzę!
I mam ich w dupie co sobie pomyślą siła mnie nie zatrzymaja choć wiem że w Tesco takie praktyki mają zamykają cie w pokoju i każą podpisać nie wypuszcza jak nie podpiszesz hahahhaha
Czyli mogę podpisać aneks pod warunkiem płacy bez zmian a stołek mogą zmienić bo i tak mi to bez różnicy przecież tam nie wrócę. Byle pensja była taka sama tak????? -
Ja po obiedzie dzisiaj.....83
A to bylo 5 ziemniaczkow i sos zageszczony lekko mąką. Pewnie jeszcze troche urosnie bo surowka z majonezem byla ale pewnie nie duzo.
Ale naszla mnie dzis nowa mysl. Sprawdzilam sobie przekroczenia z tego tyg (po pasztecie, salatce i dzisiejszej zywieckiej) i zauwazylam pewna zaleznosc. Wszystkie przekroczenia mialam jedzac II sniadanie idac do lazienki i mierzac sie po kąpieli. Nie wiem czy ma to jakis wplyw ale od tego tygodnia zaczelam co 2 dzien robic sobie dluga ciepla kapiel ze wszystkimi zabiegami pielegnacyjnymi i od tyg rowno co 2 dni mierząc sie po wyjsciu z lazienki mam przekroczenie. Ale moze to tylko przypadek.
Zabko najlepiej byloby ci chyba zadzwonic do PIP i dopytać zeby wiedziec czego sie spodziewac. -
ja sama zawsze sie ucze
u mnie wrecz była sytuacja , ze PIP uczyła się ode mnieserio! znalazłam przepis, o którym nie mieli pojecia. Moj pracodawca z nimi oczywiscie dyskutował. Podałam im przepis, zrobili dwie narady z prawnikami i przyznali mi racje!
dzieki temu mialam 7 dni urlopu rodzicielskiego po śmierci Emilki, a wszyscy twierdzili, że nic sie nie należy (tylko 2 dni okolicznościowego) -
nick nieaktualny
-
Kamcia troche sie boje szczerze powtarzać taki wynik wrazie czego choc kusi mnie nawet nie dla smaku tylko z czystej ciekawosci. Probuje cos czytac na internecie ale nie widze nigdzie zadnego info zeby mialo to wplyw. Wrecz ruch podczas kąpieli (np gimnastyka przy probie ogolenia nogi
) powinien obniżyć. A jednak dopóki nie brałam kapieli niepo jedzeniu nie mialam zadnych przekroczen a w tym tyg 3 kąpiele i 3 wlasciwie najwyzsze dla mnie przekroczenia.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny