X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Cześć Dziewczyny ..
    Przyleciałam do Was z pytaniem bo sie trochę martwię dzisiejszym wynikiem w moczy gdzie jest glukoza obecnie 38tc

Glukoza w moczu 0,07 g/dl
    enzymatyczna z heksokinazą

Dosłownie tak opisany jak wyżej

Leukocyty 19,7 /µl
    Wałeczki 1,54
    Bakterie 70

czy powinnam sie tym martwić?
    dodam ze 2tyg tmu bylo wszystko ok z moczem a teraz niespodzianka :(
    udać sie od razu do szpitala na konsultacje czy czekać na wizyte 15.06 ?

doradzcie bo ja dzis nie zasne ;/
    Cześć kamenkaa, 0,07 g odpowiada 70 mg, u mnie na paskach do sprawdzania glukozy w moczu jest to prawie zakres wysoki. W ciazy ponoć dopuszczalna jest sytuacja w moczu, ale raczej tyczy sie to niewielkiej ilości. Czy sikalas w nocy? Widzę, ze jesteś przy końcówce ciazy, wiec chyba bardzo bym sie tym nie przejmowała, ale jak dziewczyny już wyżej wspomniały warto pogadać z lekarzem, ja bym podpytala prowadzącego.

relganliumoc9u3n.png

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze a propos wpływu zewnętrznych czynników na poziom cukru. Często zdarza mi sie kąpiel po śniadaniu, wiec sprawdzę rezultat... Ale ja np zauważyłam, ze wpływ ma gęstość krwi. Przy lekkim odwodnieniu, np w upał, czy po nocy, jeśli nie wypije wody przed pomiarem cukier wydaje mi sie być wyższy (gęsta krew?). Moze kąpiel tez wplywa na to? Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale wydaje mi sie, ze tak...
    Lulu, ja tam uważam 94 za dobry wynik, 2 diabetolog tez tak to ocenia. Kiedyś przetłumaczę i wkleję ten fragment z wytycznych WHO, gdzie sami przyznają, ze te ramy ustalili trochę arbitralnie. To nie jest tak, ze ktoś sprawdził, ze cukier powyżej 90 na czczo = podwyższona insulina u dziecka, albo od razu jakiś problem z ciąża. Jestem prawie pewna, ze nie ma różnicy miedzy 88 a np 92, jeśli chodzi o ryzyko. Na dodatek Tobie zdarza sie to raz na jakiś czas tylko. Spróbuj następnym razem wypić szklankę lub nawet dwie wody na 20 min przed pomiarem.

relganliumoc9u3n.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    dziewczyny swego lekarza to aktualnie nie mam poniewaz jest na urlopie wiec po Waszej wypowiedzi jade na Ip.

Agusienka1985 sikałam kilka razy w nocy potem nad ranem sikałam i to oddalam do badania
    Badanie glukozy w srodku ciazy wyszlo mi ok także teraz tylko tak a nie inaczej :(
    Dziekuje Wam za pomoc troche sie boje :(
    ale mam nadzieje ze to nie zaszkodzi memu dzieciątku
    ogolnie 2tyg temu robilam badanie moczu i bylo wszystko ok w nim a po 2tyg taka zmiana moze ze jadlam poznym wieczorem slodkie lody cukierki i inne moze to mialo wplyw i dodam ze popijałam mega slodkim napojem ...bo zwykle wode pije ale mnie wzielo na slodkie i.........

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja dzis na czczo 81 i bez acetonu.
    Wczoraj moje cukry mialy gorszy dzien. Wszystkie wysokie lub przekroczone (144,123 113,117) procz jednego skrajnie niskiego po obiedzie (83). Nawet nocna kajzerka po ktorej zawsze bylo ok 95 wczoraj 117 :/ Dobilo mnie to na koniec dnia i oczywiście skonczylo sie placzem i wyzyciem sie nerwowo na mężu a w srodku nocy na bracie. Niestety z kajzerki nie moge zrezygnowac bo aceton lub wysoki cukier rano wtedy pewny.
    Mam nadzieje ze dzis moje cukry beda mialy lepszy dzien :)

Tak mnie przestraszylyscie ze porod blisko ze rozlozylam sobie na lozku podklad bo stwierdzilam ze nie chce zepsuć materaca w razie odejscia wód. Ale masakra, spac to sie na tym nie da. Wydawalo mi sie ze cala dupe mam mokrą.

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko podkłady nie puszczaja powietrza, więc tyłek może być mokry ;)
    Spokojnie do środy mówiłas, że nie rodzisz, ale środa to godzina W :-D

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    witam
    dziewczyny swego lekarza to aktualnie nie mam poniewaz jest na urlopie wiec po Waszej wypowiedzi jade na Ip.

Agusienka1985 sikałam kilka razy w nocy potem nad ranem sikałam i to oddalam do badania
    Badanie glukozy w srodku ciazy wyszlo mi ok także teraz tylko tak a nie inaczej :(
    Dziekuje Wam za pomoc troche sie boje :(
    ale mam nadzieje ze to nie zaszkodzi memu dzieciątku
    ogolnie 2tyg temu robilam badanie moczu i bylo wszystko ok w nim a po 2tyg taka zmiana moze ze jadlam poznym wieczorem slodkie lody cukierki i inne moze to mialo wplyw i dodam ze popijałam mega slodkim napojem ...bo zwykle wode pije ale mnie wzielo na slodkie i.........
    Jak najbardziej słodycze na noc mogły mieć wpływ, nie przejmuj sie to na pewno nic poważnego!

relganliumoc9u3n.png

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z cukrem dzisiaj Dobrze :) na czczo 87, najniższy od dawna! Ostatni posiłek OK 22, ale niestety ketony :(:( teraz po śniadanku dobry wynik 107, testowałam nowy chlebek zytnio gryczany, kupiłam na targu wczoraj od takiego pana, który zapewniał, ze nie ma żadnych zbędnych dodatków :) za chwilkę 2 śniadanie, będzie jogurt z extra dużymi kawałkami truskawek i nasiona chia. Słyszałyście o tych nasionach? Maja b mało węgli przyswajalnych przez organizm, dużo błonnika i maaaase cennych składników :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 10:17

relganliumoc9u3n.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie Dorinka tak wczoraj wystraszyłaś tym wieczornym postem o obumarciach dzieci w ostatnich tygodniach, że całą noc śniły mi się koszmary, coś o cmentarzach, masakra. A na dzisiaj mam jeszcze ciasto z truskawkami i chyba sobie je odpuszczę jednak.

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się całą noc śniła moja ginka i położna. Ale były jakieś dziwne, wizyta była bez badania, nie mogłam trafić najpierw do gabinetu.
    Dorinka powinna dostać w dupsko ;) i iść karnie już rodzić za straszenie :)

twardan, żabka04 lubią tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku przepraszam dziewczyny :):*
    Juz od męża oberwalo mi sie po uszach i mam zapowiedziane ze jak jeszcze raz bede czytac takie glupoty to odcina internet ;) Ja dzis cala noc nie moglam spac choć nic mi sie nie snilo.
    Twardan sorki ze zabralam ci ochote na pewnie pyszne ciacho ale pociesze cie ze mnie na rozka ochota przeszła zupelnie (wczesniej planowanie kiedy go zjem to byla 1 mysl po przebudzeniu) :) Wole dzis owoca jakiegoś z wasa ;) Juz niedlugo to wytrzymam :)
    No i te paskudne cukry wczoraj to kara za glupie myslenie. Zobaczymy dzis po sniadanku.

Nie wiem czy to zasluga wczorajszej wizyty w wc czy co ale dzis na wadze 0.5kg mniej :| A tyle kielbasy i salatek sie nawpierniczalam przez ostatnie dni.

twardan lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Na czczo 87:-)
    Po 1 sniadaniu 95 wow zagryzlam trzema herbatnikami maslanymi:-)
    W piekarniku już się pichci kurczaczek:-)
    Mąż doszedł do siebie wypocil się i dziś mu lepiej :-)

Mi się śnili starzy znajomi ale nie wiem o co chodzi.
    W nocy wstawalam kilka razy i nie wiem czy mi się śniło czy co słyszałam jak ktoś wola mamusiu mamusiu wyrwalam do córki bo myslałam że oba mnie wola a ona smacznie śpi! Sceny jak z horroru tak się nakręcił że nie mogłam spać ale usnelam.

Właśnie mąż kazał wydrukować listę imion dla chłopaków chyba dzisiaj będziemy znowu urządzać dyskusje na temat imienia dla juniora :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko dobrze, że mąż już lepiej :)
    Oooo będzie się działo skoro imię wybieracie :) ale jak m kazał wydrukować listę to dobry znak, jest szansa, że odpuścił Stasia i jest w stanie negocjować inne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy..... Uuuuuuuciekam będzie ciężko :-(

Zapomniałam wam dopisać.
    Dziś mąż się obudził wtulil die do brzucha i zaczepial juniora: halo obudź się!!! :-)
    Tak go męczył i tulic się słodko było;-)
    Także mąż dziś ma jakiś dobry dzień????
    Wene???

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko powodzenia, daj znać na czym stanęło i korzystaj z dobrego dnia męża :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• Rudaaa Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki pomysł naśniadanie? Po 2 kromkach chleba razowego z żółtym serem, sałata i pomidorem cukier po godzinie 134 ;/ Wczoraj testowałam podobny zestaw z szynka zamiast sera i bylo 116 wiec dzis padlo na ser ale jak widac to tez nie byla dobry pomysl ;/ Po obiedzie, po kolocji i na czczo wyniki ok tylko cos z tym sniadaniem mi nie idzie;/

34bwleb4kv6s3vm1.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pierwsze śniadanie lepiej nie jeść produktów mlecznych, ja sera żółtego też nie jem na pierwsze, jest tłusty, a to też podwyższa wynik. Najlepiej chleb z wędliną i warzywa, np. pomidor. Czasami zjem jakąś parówkę, albo jajko. Na drugie śniadanie można "zaszaleć".

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudaa ja nabialu czyli np sera zoltego nie moge gdzieś do godz 12 bo mi wywala. Pozniej jak najbardziej ok :)

Zabko daj znac czy cos ustaliliscie :) Ja zaszantazowalam meza ze jak dzis nie wybierzemy to bedzie Dorian - popukal mi się w glowe :)
    Moj brzucha codziennie dotyka i gada. Smiac mi sie chce bo on tak ostroznie zawsze jakby przylozenie ręki mocniej mialo dziecku zaszkodzic :)

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudaaa Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No twraz juz wiem ze grzechem byl wlasnie ten ser;/ ale po szynce tez nie mam malo bo 116;/ niby nirma ale juz niewiele brakuje do jej przekroczenia;/ Czy zbyt mala ilosc warzyw lub zbyt maly posilek moze pwodowac podniesienie cukru?

34bwleb4kv6s3vm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać.
    Na razie jest ciężko!!!!
    Droczy się ze mną i córka hahahahha
    Mój ma tak ciężka rękę że junior milczy mówię do męża delikatnie to nie umie:-(

Ruda ser żółty bardziej na ostatnią kolacje.
    Na śniadanie tak jak twardan pisała szynka,pasztet i warzywka:-)

Jejku moja córka prawie płacze bo mąż tak Droczy się imionami hahahah
    Córka mówi że takich imion nie chce i gotowa do płaczu. Co za dzień!:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudaaa wrote:
    No twraz juz wiem ze grzechem byl wlasnie ten ser;/ ale po szynce tez nie mam malo bo 116;/ niby nirma ale juz niewiele brakuje do jej przekroczenia;/ Czy zbyt mala ilosc warzyw lub zbyt maly posilek moze pwodowac podniesienie cukru?
    Ja do tej pory jadłam 2 kanapki na śniadanie i cukier był ok, a wczoraj 130 :) więc dzisiaj jedna kanapka, za godzinę druga z kawusią, a za godzinę trzecia z kawą inka i garsciae borówek :)

‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ