X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Agusienka moja diab noe potwierdziła jego teorii. Wrecz przeciwnie mowila ze jak sluzy to jak najbardziej mozna sobie pozwolic. No ale cukry w zeszlym tygodniu mialam jakie mialam a jedyne co sie zmieniło to wlasnie ten lod 1x dziennie.
    No w sumie, dosyć zagmatwana teoria :) Ja mam teorie, ze to zależy jak jest insulina rozchulana przed posiłkiem. Ważna jest nie tylko ta o sie uwalnia zaraz po, ale i ta co sobie krąży po poprzednim posiłku. Wiec pewnie ważne co sie zjadlo wcześniej tez..ponieważ tez to jest cukrzyca ciążowa to wpływ tez maja hormony, które chyba sa pulsacyjne uwalniane, wiec można akurat złe trafić..ja tak kiedyś miałam z tuńczykiem w oleju, nawet sobie odnotowałam, jaki to super pomysł, cukier na śniadanie 91... A pózniej przekroczenia ponad 130. Wiec ogólnie czasem niski cukier to wynik szczęśliwego zbiegu okoliczności, a wysoki pecha. Ja np spróbowałam jeszcze raz tego tuńczyka, znowu przekroczyłam, wiec stwierdziłam, ze to było po prostu szczęście za 1 razem....

relganliumoc9u3n.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc chwalimy się ze Dominik wazy 3600g I W ciągu tygodnia przybrAł 300g :-) :-)

Dorinka, Lulu83, agatia, goodwill, żabka04 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka u mnie max wyrzut glukozy następuję troszkę później niż po 1h (diab kazała sie tym nie przejmować i mierezyć po 1h). Jednak ja wiedząc to przerwy między posiłkami robiłam sobie ok 2-2,5h a nie jak radziła diab 1h bo pomiary mi się nakładały. Jedząc co min 2h miałam pewność że cukier zdąży spaść i nie bedzie miał wpływu na następny pomiar. Ale wczoraj zjadłam II danie po 1h 113, po 2h 93. 2,5h po obiedzie zjadłam 1 wase i truskawki z czereśniami po 1h-103 po 2h 87. Więc po 2,5h kolacja czyli kajzerka z serem - po 1h 138 (od 1,5 miesiąca było do 95) :O Poprzedni posiłek napewno mi sie nie nałożył bo nawet nie miało co trzymać.

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jak tak dalej pójdzie moje rozpakowywanie się to mój bedzie miał tyle przy porodzie :O :) Moj w 38t+6d miał 2970 :) Przeraża mnie to jak go wypchne :) I oby u mnie USG nie myliło sie na plusie w rzeczywistości dla dziecka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 14:32

3i49o7esw7obg123.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill , Agatia

odebrałam Te wyniki i wyobraźcie to sobie że nie ma żadnej glukozy bakteri i leukocytów
    i już nie pisze "krew pełna" jak wtedy bo krwi nie oddawałam tylko ponownie sam mocz - może oni rzeczywiście mnie wtedy z kimś pomylili ? ale dziwne nie powinni moim zdaniem
    wklejam Wam wyniki zobaczcie.. tylko mam obecne Ciała Ketonowe - nie wiem co to ?

f3z86p.jpg

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi no kawał chłopa :-D takie maluszki nadrabiaja ekspresowo :-D

kamenkaa, domi05 lubią tę wiadomość

• goodwill Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa - to co wkleiłaś - miooodzio! Nie mam gęstości moczu ani barwy, ale wnioskuję, że ok.
    Ciała ketonowe to produkty metabolizmu tłuszczów. Powstają, w skrócie mówiąc, kiedy organizm głoduje (między innymi). Może za wcześnie zjadłaś kolację?
    Dobra, nieistotne, mocz piękny. Luzuj galoty. Masz donoszoną ciążę, więc luzik.
    Nie martw się już, w środę powodzenia na wizycie.
    Powiedz, jak ciśnienie dziś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 15:38

• goodwill Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Co do imion wspólnie z mężem z pośród 441 imion męskich razem wybraliśmy: Jakub,Jarek,Radek,Wiktor.
    Jestem za Wiktorem ale mąż mlaska mi pod nosem muszę go jakoś przekonać :-)
    Najważniejsze że wyparowaly mu z głowy stare imiona (do nich nic nie mam) mi się po prostu nie podobają.
    W wybór jeszcze wchodzi imię: Robert i Paweł.

Żabka - piękne imiona! Wszystko moje typy też. Bardzo chciałam Wiktora lub Wojtka, ale z nazwiskiem Narzeczonego dają inicjały WC... :/
    Robert i Paweł też mega - wszyscy faceci o tym imieniu, których znam to dobre i robotne chłopy. A Jarek ma na imię mój Tato, więc w ogóle <3
    Jak dla mnie - z tej listy jakie nie wybierzecie, to cuuuudowne!

żabka04, agatia lubią tę wiadomość

• goodwill Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Goodwill, i tak brawo za silna wole, ze zatrzymałam sie na dwóch kęsach :) ja tak kiedyś miałam zamiar zjeść dwa gruzy bułki drożdżowej mojej mamy, a skończyło sie na 2 dużych kawałkach :)

Dzięki... Eh, ta silna wola... Stanęłam nad tym ciastem i kurcze na autopilocie go zjadłam. Myślałam o czymś innym i jakoś tak, cholera jasna. :/

Lulu - no 2 tygodnie to wydaje się przegięcie, chyba, że są wskazania. Z insuliną i tak nie zgodzą się na dotrzymanie do terminu. I to ma sens, bo przepływy mogą się pogorszyć. Myślę, że konsultacja innego ginekologa Cię uspokoi.

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill wrote:
    Kamenkaa - to co wkleiłaś - miooodzio! Nie mam gęstości moczu ani barwy, ale wnioskuję, że ok.
    Ciała ketonowe to produkty metabolizmu tłuszczów. Powstają, w skrócie mówiąc, kiedy organizm głoduje (między innymi). Może za wcześnie zjadłaś kolację?
    Dobra, nieistotne, mocz piękny. Luzuj galoty. Masz donoszoną ciążę, więc luzik.
    Nie martw się już, w środę powodzenia na wizycie.
    Powiedz, jak ciśnienie dziś?

Jesli chodzi o gęstość i barwe to jest ok..
    cisnienie 140/70 także nie ma az tak tragicznie no kolacje to jadłam wcześnie bo było po 19 :D i cały czas wodę piłam :D zero słodkiego ... także może rzeczywiście za wcześnie ...
    Wiesz ale dziwna sprawa z tymi wynikami 2dni wcześniej bakterie byly Leukocyty były moze oni serio pomylili ten wynik ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill wrote:
    Żabka - piękne imiona! Wszystko moje typy też. Bardzo chciałam Wiktora lub Wojtka, ale z nazwiskiem Narzeczonego dają inicjały WC... :/
    Robert i Paweł też mega - wszyscy faceci o tym imieniu, których znam to dobre i robotne chłopy. A Jarek ma na imię mój Tato, więc w ogóle <3
    Jak dla mnie - z tej listy jakie nie wybierzecie, to cuuuudowne!

Goodwill mi inicjały "WC" nie przeszkadzają bo takie ma moja córka
    ahahahahahahahahahahahahahahahahaha
    Więc i syn może mieć hihihihi
    A gdyby się czepił odmiany polskiej uitp to dokładniej by wyszło W. Cz. :-)
    Mąż też się tym martwił i jak córce nadaliśmy imię to zapomniał o tym skrócie :-)

goodwill lubi tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie laseczki :( Odebralam wyniki na mocz, morfologie, potas i krzepliwosc. Badania potrebne do ewentualnego znieczulenia podczas porodu. Ale nie wyszla mi krzepliwosc :( Jestem poniżej normy. Czy to znaczy ze nie mam szans na znieczulenie?

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko nie znam się na tym zupełnie :/ ale pewnie jakieś leki dostaniesz.
    Zaliczyłam zyciowke po obiedzie 140, miałam za długą przerwę między posiłkami.

• goodwill Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    No nie laseczki :( Odebralam wyniki na mocz, morfologie, potas i krzepliwosc. Badania potrebne do ewentualnego znieczulenia podczas porodu. Ale nie wyszla mi krzepliwosc :( Jestem poniżej normy. Czy to znaczy ze nie mam szans na znieczulenie?

Pokaż wynik, zobaczymy czy jest z czym pracować. :P
    Proszę o morfologię i krzepnięcie.

• goodwill Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Zaliczyłam zyciowke po obiedzie 140, miałam za długą przerwę między posiłkami.

Po czym??
    Ja dziś fatalne cukry, oszukuję się, że to może pogoda...

A zgagę mam taką, że masakra. Nie wiedziałam, że może być jeszcze gorzej w tej kwestii - jakże brakowało mi wyobraźni! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 21:09

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill wrote:
    Po czym??
    Ja dziś fatalne cukry, oszukuję się, że to może pogoda...
    Goodwill po pupletach z indyka, fasolce szparagowej, ogórku kiszonym i ziemniakach. No i co najdziwniejsze przed obiadem ketony 0, po 30 min ketony 80, po kolejnych 30'min ketony 80 cukier 140, po 10 min cukier 106 ketony 0. U mnie te ketony są przy wysokim cukrze nie wiem czemu.
    Zgagi dawno nie miałam i obym nie miała ;) w wcześniej miałam straszną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 21:17

• goodwill Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia - no nie powinno wywalić, bo po czym? po ziemiorach?

Co do ketonów - może spalał się tłuszcz z posiłku? Po posiłku metabolizm idzie chyba innymi torami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 21:13

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill może i tłuszcz się spalal. Tylko co tam tłustego... wszystko z wody :/ UDodałam bulki tartej do pulpetow i to było chyba gwoździem do trumny.;) ziemniaki mi służą ogólnie.

Boshe jak ja piszę z telefonu, jak analfabetka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 21:21

• twardan Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to chyba te indory są jakieś wysokocukrowe, bo mi właśnie po pulpetach z indyka wywaliło ostatnio do 140. Pewnie to ta bułka tarta.

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    121 po zwyczajnej kolacji.
    Oby to był tylko jeden dzień wysokich cukrów, a nie jakiś trend taki... :(

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ