Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No wiec wyszlam od lekarza. Z dzieckiem jest wszystko ok ale...mam malo wod (tajemnica nocnego sikania rozwiazania i slabszych ruchow dziecka). Przez weekend mam pic 4l wody dziennie i w poniedzialek zglosic sie do szpitala na pomiar. Jak sie okaze ze nie przybylo to bede miec wywolywany porod a jak sie okaze ze przybylo a nie urodze do konca przyszlego tyg to znow so szpitala i wywolywanie.
Hmmmm nie wiem jak sie do tego odniesc, narazie to przetwarzam w glowie. Babka powiedziała ze nie ma co ukrywac ze porody wywolywane sa cięższe zazwyczaj a przede wszystkim dluzsze. I chyba sie tego wszystkiego zaczynam bac. Choć tyle ze znieczuleniem nie ma problemu a ona wrecz poleca pacjentkom. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dorinka pij! Mój gin też mówi, że wywoływanie porodu jest bardziej bolesne, lepiej jak się samo zacznie. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale nie martw się! Będzie dobrze, pełnia 20., a podobno na pełnię jest najwięcej porodów, to może i nasze dzieciaki się zdecydują wyjść
Ja też chodzę cała poddenerwowana, coś ta końcówka się strasznie dłuży. Po środowej wizycie mam jakieś plamienia, boję się, czy łożysko się nie odkleja, a mąż mnie wyzywa, że mózg mi się odkleja!
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
No nie mam wyjscia musze pic. Tylko jak te 4 litry zmiescic. Nie dosc ze żarcie wpycham to jeszcze wode bede wpychac. A na kiblu to chyba zamieszkam bo nie będzie sie oplacalo schodzić. Jeszcze jutro musze gdzieś w labie zalatwic badania do porodu zeby wynik miec na poniedzialek. A ze u nas w okolicach nie ma możliwości to chyba z rana do spitala pojade a odbiore jak bede tam w poniedzialek.
Oj zabko szkoda ze z nalesnikami nie poszło. Jednak dania z ziemniakow lepsze
Dziewczyny a czy taka mniejsza ilosc wod nie jest jakims zagrozeniem dla dziecka. Wsumie to nie zapytałam a teraz siedze i sie głowie -
Dorinko od 35tc ilość wód maleje to fizjologiczne. Jak by było bardzo mało to już by poród wywoływali. Spokojnie kochana. Pij ile wlezie
choć wiem, że 4 litry trudno wmusić. Ja z synkiem jak miałam mało wód to tez kazali wlewać w siebie wodę. Niby nie ma medycznych dowodów, że woda podnosi wody
ale.jednak ich przybyło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 15:33
-
nick nieaktualnyJa też tak myślę Dorinka jak by było źle na pewno by cie wysłała na szpital.
Był u mnie mąż.
Teściowa się kazała zapytać czy nie mogłam sobie postawić pijawek zamiast iść do szpitala wrrrrr
Co za baba nie poważna.
Była pani dr która mnie przyjmowała i powiedziała że wyniki krwi na krzepliwosc są super więc zakrzepicy nie ma.
Podejrzewa że mogą się żyły odkurzacz z tad ten ból lub nogi bolą od żylaków ciężaru:-(
Mogę wyjść do domu na własne zadanie bo usg będzie za dwa tygodnie:-(
Więc na obchodzie będę męczyć żeby mnie wypuścili jutro bo bez sensu tu leżeć.
Teście jadą jutro do domu.
Oczywiście pewnie się nasluchalam bo każ mówił że córką nie chce jeść i jest nie grzeczna. -
nick nieaktualny
-
No dziewczyny. 2.5h - pol butelki wody za mna i 8x wizyta w wc. Koszty wody do spluczki mnie pogrąża
Agatia ale mnie bardzo duzo ubylo w krótkim czasie. 2 tyg temu bylo jeszcze super. No nic bede wlewac ile wlezie i zobaczymy co tam w pon wyjdzie. Moze to nasz ostatni weekend we 2A ciekawi mnie gdyby sie wody nie uzupelnily czy wywolywaliby w ten sam dzien czy dzien później.
Zabko no to ci chyba tylko zostaje wyjsc i wrocic z problemem po wakacjach.
A mezowi trzeba było powiedzieć ze moglas sobie przystawic ale nie wiedzialas czy tesciowa sie zgodzi
A i dziewczyny dzieki za info o tym ubezpieczeniu. Sprawdziłam sobie i lezalam w szpitalu 14.11-18.11.2015. I za to naliczyli by za te 5 dni czy dopiero od tego co w polisie czyli np powyzej 4?