X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać :D mąż dziś się zdradził
    Janka (ta od ojca )zadzwoniła do mojej teściowej (tak ;) ona zadzwoniła )o opowiadała ze śnił się jej mój ojciec dwa razy. W pierwszym śnie pytała go czy Emilke znalazł o powiedział ze nie. W drugim śnie spytała go p to samo i powiedział ze znalazł. Że wszystko razem robi z wnuczka. ..teściowa ryczala... Mąż kazał jej pomyśleć. Że wiadomo ze to wszystko od Janki teściowa mi przekaże i taki był cel -zasmucic mnie. Ale mnie to zwyczajnie śmieszy. No nie rozumiem o co jej chodzi? ??co te babsko ma na celu? Ja nawet nie wierzę w te opowiastki. I po co dzwoniła do mojej teściowej? ???przecież ma z kim gadać. A może następnym razem o kasę np na pomnik zawoła? A ta moja teściowa tez durnowata że z nią gada

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni tu gotują.
    Nie ma radnych diet.
    Czyli muszę się do stosować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Zapomniałam napisać :D mąż dziś się zdradził
    Janka (ta od ojca )zadzwoniła do mojej teściowej (tak ;) ona zadzwoniła )o opowiadała ze śnił się jej mój ojciec dwa razy. W pierwszym śnie pytała go czy Emilke znalazł o powiedział ze nie. W drugim śnie spytała go p to samo i powiedział ze znalazł. Że wszystko razem robi z wnuczka. ..teściowa ryczala... Mąż kazał jej pomyśleć. Że wiadomo ze to wszystko od Janki teściowa mi przekaże i taki był cel -zasmucic mnie. Ale mnie to zwyczajnie śmieszy. No nie rozumiem o co jej chodzi? ??co te babsko ma na celu? Ja nawet nie wierzę w te opowiastki. I po co dzwoniła do mojej teściowej? ???przecież ma z kim gadać. A może następnym razem o kasę np na pomnik zawoła? A ta moja teściowa tez durnowata że z nią gada

Wrrrrrr Kamciu!
    Co za baba szuka przyjaciół?
    Czy faktycznie sposobu żeby kasę wyrobić od was na pomnik!?
    Nie ma wstydu baba!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Wiec dla mnie ta baba tylko taki może mieć cel. Ale szok ze zadzwoniła do Teściowej. Jeszcze nie dawno się klocily. Maz mamie tłumaczy i ta swoje. ..w życiu w te sny bym nie uwierzyła. Ale Janka opowiada ludziom ze ojciec przed śmiercią wolał moją mamę! Boli ją to na pewno

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko, myśle, ze chleb zrobił swoje. Dobrze wiemy, ze dobrej jakości chleb kosztuje trochę wiecej, i trzeba sie trochę wysilać, żeby znaleźć dobry, a w szpitalach jadą po najniższej linii oporu, byle najtaniej. Nawet na cukrzycowej. Chleb chlebowi nierówny, w wędlinach już ktoś napisał często jest glukoza...ja robiłam test obciążenia glukoza po 3 dniach w szpitalu, dzień po, przypuszczam, ze mogło to mieć wpływ na to moje przekroczenie. No ale przecież No problem, w końcu jest insulina, całe podejście lekarzy...

relganliumoc9u3n.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po obiedzie 114 - nie jest zle ale znacznie lepiej mam po miesku w sosie i surowce. Mnie jogurt w polaczeniu z ogorkiem jednak podnosi. Po mizerii ze smietana u tesciowej tez mialam wyzej niz po swojej surowce. Wazne ze w normie :)

Kamcia współczuję. Ludzie potrafią z siebie ofiary robic. Szkoda ze tesciowa wiedząc jaki to człowiek wogole chce z nia romawiac. Od gowna lepiej trzymac sie z daleka. Moja ciotka taka sama (siostra taty). W prosektorium i na pogrzebie zamiast ojca zagnac to pol zgromadzonych sie nia zajmowalo bo popisy urzadzala ze mdleje (to po ch....przylazila jak wiedziala ze psychicznie nie daje rady). To samo pozniej. Ja ojca stracilam, swiat mi sie zawalil a ona wydzwaniala i mnie tylko dolowala swoim gadaniem i wiecznym wspominaniem. Dlatego sie odcielam zeby w spokoju przeżyć żałobę. A przed ludzmi co odpierniczala to....największa zalobnica w miescie.

Zabka no bardzo bylam ciekawa co powie lekarz na ewentualne przekroczenie. Pozostawie to bez komentarza :| Ciekawie co by robili jakbyś nie miala insuliny :|

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko
    Ale co to za baba! !!ha się ciesze ze wraz ze śmiercią ojca mam z nią koniec. A ta przecież chce wręcz by to do mnie dotarło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia juz nie ma jak ci uprzykrzac zycia bo twojego taty nie ma wiec próbuje wszystkimi innymi sposobami. Człowiek bez honoru. Ze tez jej nie wstyd. No ale po takich ludziach nie ma sie co za duzo spodziewać. Ja nie do konca wierze ze karma wraca a uwazam ze szkoda.

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    U mnie pogoda okropna od wczoraj wieczorem burza i pada do dziś.
    Pół nocy nie spalam przez te moje nogi wrrr

Cukier na czczo 87.
    Po dwóch kromkach chrupkiego i pół szkl kefiru.
    Czyli służy.

Śniadanie swoje zjadłam bo niby dają o 9.
    A o 9 to ja będę myśleć o drugim śniadaniu.

A teraz siedzę i się modlę żeby dziś zrobili to usg........

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zabko trzeba zaciskać kciuki, by usg się szybko odbyło

ja zukier 86, bez ketonów, a to juz super wynik, zwazając na fakt, ze 2 posiłki odpady a obiadokolacja zamiast 18 była przed 20

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie przydadzą się!:-)

Kamcia ty dalej wcinasz ten makaron z mlekiem?????na ostatnią kolacje?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zabko, jakieś 4 miesiace

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie diabetolog chodziło o to żeby przed spaniem jesć makaron pełnoziarnisty al dente z czymś : z warzywami, z miesem, z czym sie lubi
    mi wchodzi tylko z kapka mleka :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarararam....jest przed 8 a ja nie spie :)
    Dzis wizyta u gin. Wczoraj nie moglam usnac do prawie 12. W nocy nie moglam spac (nie liczac tego ze non stop chodzilam do wc). Jakos nie wiem czemu ale strasznie mnie dzis stresuje ta wizyta. Chyba sie boje ze babka polozy mnie do szpitala na czas oczekiwania do porodu i dlatego. Nie chcialabym ostatnich dni lub tygodni spedzic z dala od meza i domku w szpitalu. W dodatku zastanawia mnie dlaczego tyle razy w nocy chodze do wc i naprawde mam sie czym zalatwic jezeli juz na 2h przed snem praktycznie nic nie pije. To skad tyle wody wylatuje ze mnie?

Zabko trzymam kciuki za to zebys mogla juz dzis wyjsc :)

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 3 kromkach chrupkiego z pomidorem 109!

Mały się już odzywa dalej głodny:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    do myslam się , że ty biedna głodna ...zaraz drugie sniadanko

Dorinko, jak przeczytałam 'tararam', to juz myslalam, ze na porodówce jesteś...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia hahahaha ja też tak pomyślałam że Dorinka wita się z porodowki :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko powodzenia, niech zrobią Ci to USG!!!
    Dorinko no stres, jak nie ma wskazań to nie powinna Cie położyć spokojnie :) powiedzonka :)

Ja dzisiaj cukier 75, coraz niższe te na czczo ;) ale już 2 śniadania zjadłam bo głód mnie zassal. Szkoda, że te po jedzeniu nie chcą być, aż tak łaskawe, żeby można było zjeść wszystko :-D
    Zabko ja w szpitalu zanim dali śniadanie to też już byłam po jedzonku, bo bym z głodu zeszła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia co jesz na ostatnią kolacje?????

• twardan Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z cukrem 86. U mnie też w nocy burza, a młody szalał, chyba też się boi za mamusią :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
‹‹ 949 950 951 952 953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ