Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
żabka04 wrote:
Tak się zastanawiam jak zjem magiczna kanapkę i zabije kefirem przy cukrzycy 122 to nie narobie wyższych cukrów????
Muszę zjeść o 20:30 kanapkę o 21:15 insulina nocna.
Można tak????
Kanapkę zjem maleńka bo nie mam miejsca:-(żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie na czczo 84 z drugiej ręki było 90 hahah ale oczy zrobiłam jak zobaczyłam 90 szybko zmierzylam druga ufffff odetchnelam.
U nas kropi taka mrzawka całkiem inaczej się oddycha.
Lecę z mężem zawieziemy córkę do przedszkola potem wykupić OC,przegląd auta (wszystko się skończyło w sobotę) potem kupić koło zapasowe na drogę niech będzie i potem męża wygonić do pracy:-)
Będzie laba:-)
Miałam córki nie prowadzić ale jeszcze tylko 4 dni będzie chodzić więc niech sobie idzie do przedszkola a ja będę powoli ogarniać wszystko do wczasów bo w sobotę już wyjeżdżamy
Junior znowu źle mi lerzy jest mi tak nie wygodnie i brzuch boli ale muszę wytrzymać
Lecę miłego dnia:-)
Twardan,lulu,goodwill co tam u was???? -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:witam
sie i ja z cukrem 81 i bez ketonów
zabko powodzenia z opłatami za auto, ja rakie sprawy mam załatwione przed końcem, juz po robia problemy...
No już miałam cie wołać!
Mi jakoś z głowy wyleciało zawsze ja pilnuje tego a tym razem gadałam do męża i on pamiętał a w sobotę skleroza oby dwoje.
Dzwoniłam do ubezpieczyciela wczoraj i powiedział że cofnie OCufffff
Mam nadzieję że automatycznie się OC nie przedłuży bo chciałabym coś tańszego wybrać.
W obecnej ubezp wyliczyła nam 997zł!!!! Na rok chyba podrożało bo wcześniej było 740 zł i to już że zniżkami.
No nie ważne jakieś musi być!!!!!
Lecę do potem:-)
-
Cześć, dziś rano 84. Ketonów ostatnio nie mierzę, bo sikam co 2h w nocy.
Zaraz jedziemy na KTG, jak się ogarniemy szybko, to potem może WRESZCIE po fotelik samochodowy...
Dziewczyny, jakie macie foteliki? Planuje kupić maxi cosi cabriofix, bo popularny, dobra jakość i nie mam już siły niczego innego obczajać...
Na razie cel mam jeden - w dwupaku co najmniej jeszcze 2 tygodnie! A co!
Twardan - rozpakowujesz się?
Miłego dnia i szybkiego załatwienia spraw. Całusy! -
A propos fotelika, to jeśli macie taka opcje w samochodzie, przydatna jest ta baza isofix. W sklepie akurat nie namawiali nas na to,małe wszyscy znajomi jednoznacznie potwierdzili. Fotelik tez kupiłam maxi cosi cabrio, na razie mogę tylko tyle powiedzieć, ze jest lekki w porównaniu do wielu innych.
U mnie z cukrami ostatnio OK, miedzy 90 a 95 na czczo, po posiłkach raczej bez przekroczeńketonów zapomniałam dzisiaj zmierzyć
-
Agusienka super, że bez przekroczen
Co do bazy to na razie nie kupuję, bo potem będziemy kupować fotelik Römera. A przez te 6 mc za dużo jeździć nie będziemyale na pewno jest to wygoda, jezeli kolejne foteliki też planuje się z MC.
Agusienka1985 lubi tę wiadomość
-
cześć mamuśki, na czczo 84 i bez ketonów na szczęście dzisiaj.
wczoraj zaczęliśmy trochę działać z wyprawką, w sensie mąż zrobił przegląd wózka który kupiliśmy, będzie wymieniał łożyska w kółka i coś tam, sciągnęłam materiały w gondoli i fotelika i będę jakoś prać w tygodniu, bo jakoś zaczynam się stresować że w polu jesteśmyczekam na wypłatę i trzeba się brać za dalsze zakupy wyprawkowe.
Żabko luksusowo po pizzy, mniam zaśliniłam się od rana na samą myśl
Twardan jak tam w dwupaku czy coś się dzieje? -
agatia wrote:Agusienka super, że bez przekroczen
Co do bazy to na razie nie kupuję, bo potem będziemy kupować fotelik Römera. A przez te 6 mc za dużo jeździć nie będziemyale na pewno jest to wygoda, jezeli kolejne foteliki też planuje się z MC.
U mnie wszyscy rekomendowali te bazę isofix, chyba niektóre foteliki na starsze dzieci maja to wbudowane nawet. A ten fotelik Romera jakiś godny polecenia?
Kamcia, nawet mi nie mów o składkach, ktoś nam zarysował wydawało sie lekko drzwi. Wygięcie dosłownie pare mm. Zgłosiliśmy szkodę do AC, bo oczywiście nikt sie nie poczuwał, zeby sie przyznać. No i okazuje sie, ze trzeba dwoje drzwi zmieniać, bo to wgłębienie jest u styku drzwi. Wiec na pewno składka AC pójdzie do góry i to sporo. Kurczę, ja jak parkuje, to uważam na maxa, w ciazy nawet nie jeżdzę, a ludzie maja wszystko gdzieś -
agusieńka
tez wykupowalismy ac
(teraz składka przekracza chyba wartość auta) i wtedy czesto ktoś coś nam zrobił...a to czerwony lakier na zderzaku...(my mamy grafit), a to wgłębienie od haka na drzwiach, nawet pod marketem auto w nas stuknęło i odjechało(zderzak nam się odczepił) dobrzy ludzie podali rejestrację i adres...załatwiłam to, ale dziś bym nikomu nie odpuscila\
podobnie z ubezpieczeniem mieszkaniai w tym piwnicy. Przy wielkich ulewach zalewało nasza puiwnice ( na końcu i w dołku), dwa lata temy zrobilismy jej generalny remont, w tym wstawiliśmy wysoki próg. Teraz wszystkich zalewa, ale nas niei sasiadka o to sie przyczepiła ( ze odkąd mamy próg, to woda do niej sie wlewa i jest jej więcej), ale baba nie rozumie, ze ona miała sucho bo u nas woda stała
spódzielnia kazała sobie samemu radzić
więc ja nikomu nie odpuszczam jesli chodzi o ubezpieczenie czegokolwiek -
Agusza my kupiliśmy dla siedzącego już synka Römera z Britaxa, ma lepsze opinie niż MC, jestem bardzo z niego zadowolona choć jest bez isofixa bo takie mieliśmy auto. Dla młodej chciałam z isofixem, ale czytałam, że te na pasy mają lepsze oceny w testach.
Co do cukru na czczo to w por dla ciężarnych do 95 pozwalają mieć, powyżej włączają insu. Pan dr właśnie powiedział, że nie ma różnicy między 89 a 92. Ale już między 89 a 96 jest. Oni bazują na zagranicznych normach i badaniach, choc teoretycznie oczywiście na naszych PL -
nick nieaktualnyJestem na przeglądzie auta:-)
No więc za głupotę trzeba płacić.
OC przedłużyło się automatycznie i przez swoją i też męża głupotę (że nieposzlismy w sobotę) musimy gotówką jednorazowo zapłacić 900zł.
Nie ma opcji na raty!!!!! Powód bo się przedłużyło automatycznie
Złodzieje!!!!
Ogólnie ubezpieczenia poszły w górę nam wykluczyli 947zl na rok ale że mamy jeszcze drugie auto też ubezpieczone w tej samej ubezpieczalni to obniżyli o te 47zł hahaha żałosne.
No nic dobrze ze ma się kasę to tak się nie odczuje bo jakbyśmy żyli od mc do mc to chyba kredyt bym musiała wziąść w takiej sytuacji.
To jest nie halo ale cóż zrobić.
Dobrze ze mam wyprawkę dla juniora została dosłownie drobnica tzn mleko,aspirator,czopki kupić.
Jakbym nie miała wyprawki już mówiłam do męża chyba bym usiadła i płakała:-(
Lecimy dalej do potem:-) -
zabko
u mnie też drobiazgi wyprawkowe zostalypampersy, katarek, chusteczki, smoczki do butelki lovi, mm
ale dziwne to z automatycznym przedłuzeniem OC
u mnie firma wyslała oferte poczta i zaznaczyła, ze uiszczenie opłaty do dnia zakończenia OC przedłuża je...ja nigdy nie płace przelewem i wole w firmie ubezp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 09:56
-
nick nieaktualnyJestem już w domku.
Mąż pojechał do pracy.
Resztę ogarniemy jutro bo nie zdążyliśmy
Tak Kamciu dziwne.
Zawsze braliśmy OC na dwie raty.
Płaciłam przelewem albo u agenta przy podpisaniu umowy druga rata zawsze przelewem.
W ergo Hestia mamy OC tam jest tak ze jak 30dni przed końcem upływu OC nie wypowiedź umowy to przedłużający automatycznie
Spoko że przedłużyli bo nie ma tam przerwy (za co jest następna kara jak wyłapia)tylko nie rozumie dlaczego nie pozwolili na raty rozłożyć tej kwoty.
Teraz już po ptakach.
Na rok z głowy będzie.
Z tego wszystkiego zapomniałam zmierzyć się po śniadaniu