X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    :-)
    Tak się zastanawiam jak zjem magiczna kanapkę i zabije kefirem przy cukrzycy 122 to nie narobie wyższych cukrów????
    Muszę zjeść o 20:30 kanapkę o 21:15 insulina nocna.
    Można tak????
    Kanapkę zjem maleńka bo nie mam miejsca:-(
    Może trochę podbić cukier, ale insu powinna obniżyć nocna, więc nie powinno być tragedii. Przed posilkiemr teoretycznie powinno być poniżej 105, ale kto tak skrupulatnie mierzy przed kazdymr posiłkiem ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko i jak cukier na czczo po wczorajszej pizzy? Mam nadzieję, że ok.

Twardan Wy dalej w dwupaku, czy przez noc coś się zadziało?

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na czczo 84 z drugiej ręki było 90 hahah ale oczy zrobiłam jak zobaczyłam 90 szybko zmierzylam druga ufffff odetchnelam.

U nas kropi taka mrzawka całkiem inaczej się oddycha.
    Lecę z mężem zawieziemy córkę do przedszkola potem wykupić OC,przegląd auta (wszystko się skończyło w sobotę) potem kupić koło zapasowe na drogę niech będzie i potem męża wygonić do pracy:-)
    Będzie laba:-)

Miałam córki nie prowadzić ale jeszcze tylko 4 dni będzie chodzić więc niech sobie idzie do przedszkola a ja będę powoli ogarniać wszystko do wczasów bo w sobotę już wyjeżdżamy :-)

Junior znowu źle mi lerzy jest mi tak nie wygodnie i brzuch boli ale muszę wytrzymać :-)

Lecę miłego dnia:-)

Twardan,lulu,goodwill co tam u was????

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    sie i ja z cukrem 81 i bez ketonów

zabko powodzenia z opłatami za auto, ja rakie sprawy mam załatwione przed końcem, juz po robia problemy...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    witam
    sie i ja z cukrem 81 i bez ketonów

zabko powodzenia z opłatami za auto, ja rakie sprawy mam załatwione przed końcem, juz po robia problemy...

No już miałam cie wołać :-)!
    Mi jakoś z głowy wyleciało zawsze ja pilnuje tego a tym razem gadałam do męża i on pamiętał a w sobotę skleroza oby dwoje.
    Dzwoniłam do ubezpieczyciela wczoraj i powiedział że cofnie OC :-) ufffff
    Mam nadzieję że automatycznie się OC nie przedłuży bo chciałabym coś tańszego wybrać.
    W obecnej ubezp wyliczyła nam 997zł!!!! Na rok chyba podrożało bo wcześniej było 740 zł i to już że zniżkami.
    No nie ważne jakieś musi być!!!!!
    Lecę do potem:-)

• goodwill Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziś rano 84. Ketonów ostatnio nie mierzę, bo sikam co 2h w nocy. :/
    Zaraz jedziemy na KTG, jak się ogarniemy szybko, to potem może WRESZCIE po fotelik samochodowy...

Dziewczyny, jakie macie foteliki? Planuje kupić maxi cosi cabriofix, bo popularny, dobra jakość i nie mam już siły niczego innego obczajać...

Na razie cel mam jeden - w dwupaku co najmniej jeszcze 2 tygodnie! A co! :D

Twardan - rozpakowujesz się? ;)

Miłego dnia i szybkiego załatwienia spraw. Całusy!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz pisałam ze placilam 711zł i mniej w stosunku do zeszłego roku. Unas wiek auta zawyza
    ubezpieczyciej jak obiecał cofnąć, to moze da sie coś zrobić
    przegląd raz przegapiłam i sie czepiali...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill
    ja tez wolałabym jeszcze troszke poczekać z porodem zwlaszcza, że sa sprawy do załatwiania ;)
    a z fotelikiem nie pomoge, mam zwykly

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko luksio cukier po pizzy :) nawet te 90 to nie byłaby tragedia :)

Goodwill ja mam maxicosi cabriofix, z synkiem miałam taki sam. Dla mnie jest ok i co ważne ma wszelkie atesty i testy :)

goodwill lubi tę wiadomość

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos fotelika, to jeśli macie taka opcje w samochodzie, przydatna jest ta baza isofix. W sklepie akurat nie namawiali nas na to,małe wszyscy znajomi jednoznacznie potwierdzili. Fotelik tez kupiłam maxi cosi cabrio, na razie mogę tylko tyle powiedzieć, ze jest lekki w porównaniu do wielu innych.
    U mnie z cukrami ostatnio OK, miedzy 90 a 95 na czczo, po posiłkach raczej bez przekroczeń :) ketonów zapomniałam dzisiaj zmierzyć :)

relganliumoc9u3n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka super, że bez przekroczen :)
    Co do bazy to na razie nie kupuję, bo potem będziemy kupować fotelik Römera. A przez te 6 mc za dużo jeździć nie będziemy :) ale na pewno jest to wygoda, jezeli kolejne foteliki też planuje się z MC.

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamuśki, na czczo 84 i bez ketonów na szczęście dzisiaj.
    wczoraj zaczęliśmy trochę działać z wyprawką, w sensie mąż zrobił przegląd wózka który kupiliśmy, będzie wymieniał łożyska w kółka i coś tam, sciągnęłam materiały w gondoli i fotelika i będę jakoś prać w tygodniu, bo jakoś zaczynam się stresować że w polu jesteśmy :) czekam na wypłatę i trzeba się brać za dalsze zakupy wyprawkowe.
    Żabko luksusowo po pizzy, mniam zaśliniłam się od rana na samą myśl :)
    Twardan jak tam w dwupaku czy coś się dzieje? :)

o148p07w5riqasy7.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Agusienka super, że bez przekroczen :)
    Co do bazy to na razie nie kupuję, bo potem będziemy kupować fotelik Römera. A przez te 6 mc za dużo jeździć nie będziemy :) ale na pewno jest to wygoda, jezeli kolejne foteliki też planuje się z MC.
    No na czczo przekraczam (przynajmniej wg kryteriów Krk) ale już sie tym nie przejmuje. Żaden lekarz mi nie wyjaśnił jaka jest różnica miedzy 89 a np 92, dziecko bez szans na makrosomie raczej. Argumentacja WHO na zejście ze 100 do 90 tez mnie nie przekonuje, wiec dopóki przekroczenia minimalne, to nie zamierzam sie nimi stresować :)
    U mnie wszyscy rekomendowali te bazę isofix, chyba niektóre foteliki na starsze dzieci maja to wbudowane nawet. A ten fotelik Romera jakiś godny polecenia?
    Kamcia, nawet mi nie mów o składkach, ktoś nam zarysował wydawało sie lekko drzwi. Wygięcie dosłownie pare mm. Zgłosiliśmy szkodę do AC, bo oczywiście nikt sie nie poczuwał, zeby sie przyznać. No i okazuje sie, ze trzeba dwoje drzwi zmieniać, bo to wgłębienie jest u styku drzwi. Wiec na pewno składka AC pójdzie do góry i to sporo. Kurczę, ja jak parkuje, to uważam na maxa, w ciazy nawet nie jeżdzę, a ludzie maja wszystko gdzieś :(

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że twradan wymownie milczy ;)

żabka04, martta, Agusienka1985, twardan lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusieńka
    tez wykupowalismy ac
    (teraz składka przekracza chyba wartość auta) i wtedy czesto ktoś coś nam zrobił...a to czerwony lakier na zderzaku...(my mamy grafit), a to wgłębienie od haka na drzwiach, nawet pod marketem auto w nas stuknęło i odjechało(zderzak nam się odczepił) dobrzy ludzie podali rejestrację i adres...załatwiłam to, ale dziś bym nikomu nie odpuscila :D\
    podobnie z ubezpieczeniem mieszkaniai w tym piwnicy. Przy wielkich ulewach zalewało nasza puiwnice ( na końcu i w dołku), dwa lata temy zrobilismy jej generalny remont, w tym wstawiliśmy wysoki próg. Teraz wszystkich zalewa, ale nas nie :) i sasiadka o to sie przyczepiła ( ze odkąd mamy próg, to woda do niej sie wlewa i jest jej więcej), ale baba nie rozumie, ze ona miała sucho bo u nas woda stała :) spódzielnia kazała sobie samemu radzić :)
    więc ja nikomu nie odpuszczam jesli chodzi o ubezpieczenie czegokolwiek ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza my kupiliśmy dla siedzącego już synka Römera z Britaxa, ma lepsze opinie niż MC, jestem bardzo z niego zadowolona choć jest bez isofixa bo takie mieliśmy auto. Dla młodej chciałam z isofixem, ale czytałam, że te na pasy mają lepsze oceny w testach.
    Co do cukru na czczo to w por dla ciężarnych do 95 pozwalają mieć, powyżej włączają insu. Pan dr właśnie powiedział, że nie ma różnicy między 89 a 92. Ale już między 89 a 96 jest. Oni bazują na zagranicznych normach i badaniach, choc teoretycznie oczywiście na naszych PL :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na przeglądzie auta:-)

No więc za głupotę trzeba płacić.
    OC przedłużyło się automatycznie i przez swoją i też męża głupotę (że nieposzlismy w sobotę) musimy gotówką jednorazowo zapłacić 900zł.
    Nie ma opcji na raty!!!!! Powód bo się przedłużyło automatycznie :-(
    Złodzieje!!!!
    Ogólnie ubezpieczenia poszły w górę nam wykluczyli 947zl na rok ale że mamy jeszcze drugie auto też ubezpieczone w tej samej ubezpieczalni to obniżyli o te 47zł hahaha żałosne.
    No nic dobrze ze ma się kasę to tak się nie odczuje bo jakbyśmy żyli od mc do mc to chyba kredyt bym musiała wziąść w takiej sytuacji.
    To jest nie halo ale cóż zrobić.
    Dobrze ze mam wyprawkę dla juniora została dosłownie drobnica tzn mleko,aspirator,czopki kupić.
    Jakbym nie miała wyprawki już mówiłam do męża chyba bym usiadła i płakała:-(

Lecimy dalej do potem:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabko
    u mnie też drobiazgi wyprawkowe zostaly :) pampersy, katarek, chusteczki, smoczki do butelki lovi, mm :D

ale dziwne to z automatycznym przedłuzeniem OC
    u mnie firma wyslała oferte poczta i zaznaczyła, ze uiszczenie opłaty do dnia zakończenia OC przedłuża je...ja nigdy nie płace przelewem i wole w firmie ubezp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 09:56

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w domku.
    Mąż pojechał do pracy.
    Resztę ogarniemy jutro bo nie zdążyliśmy :-(

Tak Kamciu dziwne.
    Zawsze braliśmy OC na dwie raty.
    Płaciłam przelewem albo u agenta przy podpisaniu umowy druga rata zawsze przelewem.
    W ergo Hestia mamy OC tam jest tak ze jak 30dni przed końcem upływu OC nie wypowiedź umowy to przedłużający automatycznie :-(
    Spoko że przedłużyli bo nie ma tam przerwy (za co jest następna kara jak wyłapia)tylko nie rozumie dlaczego nie pozwolili na raty rozłożyć tej kwoty.
    Teraz już po ptakach.
    Na rok z głowy będzie.

Z tego wszystkiego zapomniałam zmierzyć się po śniadaniu :-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabko
    ważne że jest kontynuacja
    bez rozkładania na raty jest ciut taniej
    ja tez na OC bralam jakby z oszczędności...
    nadal czekam na rachunki za prąd (bo od lutego nic :D )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ